Ja na "mojim" stranicama, a koje su naucne, vidim da pise ovo (podebljavam, da lakse i bolje vidis):
The occasional presence of a tail on a new-born human is an atavism because human ancestors are known to have had tails.
Evo i prevod, za slucaj da nisi nacisto sta ovo gore znaci
Povremena prisutnost repa kod novorođenog čovjeka je atavizam zato što je poznato da su ljudski preci imali repove.
Daj mi ti to gdje si nasao da je to "samo" deformitet koji nema nikakve veze s nasom evolucijom

Mislim, de zaverglaj malo taj mozak... Deformitet = nesto neuobicajeno u odnosu na standardno fizicko stanje. Logicno je da se rep onda smatra deformitetom, s obzirom da ga vecina ljudi nema. Ali, to istovremeno ne znaci da taj deformitet nema svoje porijeklo u necemu od ranije
Genetika, Smrle, genetika.

O kojoj ti, naravno, nemas blage veze
E, vidis, isto ti je i s dlakama. Nekada su imale svoju zastitinicku funkciju, sto radi toplote, sto radi izgleda usmjerenog na prezivljavanje (lav/lavica npr.), ali su s promjenama klime, navika, pojavom odjece, itd., izgubile svoju namjenu i postepeno se povukle. Naravno -jos uvijek nisu potpuno nestale. Valjda imas ogledalo i oci, pa to mozes vidjeti i na sebi