Damir Dzumhur

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4076 Re: Damir Dzumhur

Post by Velkoski »

Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi :D
Nadzorna_ploca

#4077 Re: Damir Dzumhur

Post by Nadzorna_ploca »

Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
ht_90

#4078 Re: Damir Dzumhur

Post by ht_90 »

Velkoski wrote:Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi :D
Nadji mi ga sa 175 koji servira ko Ivanišević...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4079 Re: Damir Dzumhur

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
ma pretesko je reci da nas bruka ma koliko mi bili standardno potcjenjivacki raspolozeni prema protvnicima Zverev nije bez veze treci igrac svijeta a Damir 26-ti. Dapace Damir je danas priredio jednu fantasticnu predstavu samo vatra mi sto je dosao do izvora i samo je trebalo da pruzi ruku da se napije vode i onda zajeba ali bez obzira za ovu partiju mu svaka cast.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4080 Re: Damir Dzumhur

Post by Velkoski »

Gdje ja kažem da treba servirati k'o Ivanišević...? Samo iznosim fakte, čak i ne kritikujem, ovo je savršeno danas.

Btw Švarcman je 170 i servira bolje, on mi je prvi pao na pamet
Last edited by Velkoski on 01/06/2018 14:34, edited 1 time in total.
shalla

#4081 Re: Damir Dzumhur

Post by shalla »

Pisao sam već jednom ovo, podigao je strašno kvalitetu i raznovrsnost igre ali glava + servis su mu toliki neprijatelji da je to dramatično :sad:
Da je jedno od to dvoje ok, hladno bi mogao među 15 igrača, ne može me niko ubijediti da su oni (ovo sad lupam) Carreno Busta, Pouille ili Schwartzman kvalitetniji igrači...
Nadzorna_ploca

#4082 Re: Damir Dzumhur

Post by Nadzorna_ploca »

hrasno38 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
ma pretesko je reci da nas bruka ma koliko mi bili standardno potcjenjivacki raspolozeni prema protvnicima Zverev nije bez veze treci igrac svijeta a Damir 26-ti. Dapace Damir je danas priredio jednu fantasticnu predstavu samo vatra mi sto je dosao do izvora i samo je trebalo da pruzi ruku da se napije vode i onda zajeba ali bez obzira za ovu partiju mu svaka cast.
Mislim na opet bacanje reketa i nervozu. Igra je odlicna.
ht_90

#4083 Re: Damir Dzumhur

Post by ht_90 »

Glavom je i došao danas gdje jeste...

Zvereva doveo u frustrirajuce stanje, drugi meč mora u 5 setova igrat, slajsovima ga ubio, nije mogao svoju igru igrat...
Sad druga je stvar što Dzumi mora skakat na bekend trošit energiju, i duplo više koraka mora napravit od Zvereva, a ni u snu ne moze
tuć ni servu ni forhend ni bekend ko on zbog visine...

Mislim da je Damiru zemlja najveći potencijal, nekog dobrog defanzivnog trenera, kondiciju nabiti i moze igrati polufinale RG...
necko_hz

#4084 Re: Damir Dzumhur

Post by necko_hz »

Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.

Klasa je, majstor i vrhunski igrač, način na koji se poigravao sa Zverevom tokom većeg dijela meča najbolje pokazuje kakav igrački arsenal posjeduje u svojoj igri, mada bi to svima već odavno trebalo biti jasno.
hrasno38

#4085 Re: Damir Dzumhur

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:
hrasno38 wrote:
Mislim na opet bacanje reketa i nervozu. Igra je odlicna.
dzaba on je takav kakav je i nece se nikada promjeniti
Tomahawk11
Globalni moderator

#4086 Re: Damir Dzumhur

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.

Klasa je, majstor i vrhunski igrač, način na koji se poigravao sa Zverevom tokom većeg dijela meča najbolje pokazuje kakav igrački arsenal posjeduje u svojoj igri, mada bi to svima već odavno trebalo biti jasno.
Naš Ferrer.
Leopold_IV

#4087 Re: Damir Dzumhur

Post by Leopold_IV »

ht_90 wrote:
Velkoski wrote:Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi :D
Dolgopolov, Goffin, Ferrer su slične konstitucije i svi oni serviraju drastično bolje od Damira...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4088 Re: Damir Dzumhur

Post by Velkoski »

necko_hz wrote:Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.

Đe si to pičko :mrgreen:
hrasno38

#4089 Re: Damir Dzumhur

Post by hrasno38 »

evo mu zadnje sanse opet 0:40 :bih: :bih: :bih: :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4090 Re: Damir Dzumhur

Post by Velkoski »

Uzmi ovog govnara Damire, molim te.
House

#4091 Re: Damir Dzumhur

Post by House »

tako mačko
channel10

#4092 Re: Damir Dzumhur

Post by channel10 »

Hajde dzuma jos malo :)
pepeljara

#4093 Re: Damir Dzumhur

Post by pepeljara »

Kakva partija Tenisa, Najbolja ove godine definitivno bez obzira na krajnji ishod.
shalla

#4094 Re: Damir Dzumhur

Post by shalla »

Znači skiadm kapu za ovaj povratak štagod bude na kraju...
Jbt mislio sam da neće uzeti 10 poena ukupno nakon što je prokockao servu za meč...
necko_hz

#4095 Re: Damir Dzumhur

Post by necko_hz »

Tomahawk11 wrote:Naš Ferrer.
:mrgreen:

Liče, ali su i dosta različiti u pogledu toga kako osvajaju poene. Ferrer je imao dominantniji i servis i forhend, nešto agresivniju igru, dok Džumhur dosta više miksa slajsom i izlascima na mrežu. Zajednička poveznica im je što su obojica mali i vrhunski se brane.

Svejedno, kada bi Džumhur imao Ferrerov forhend i servis, malo više sirove snage u udarcima, bio bi zvijer u pravom smislu te riječi, iako ni ovako nije daleko od iste. Isto tako, i Ferrer bi ubio za Damirov slajs, volej i generalno osjaćaj u udarcima.
Last edited by necko_hz on 01/06/2018 14:47, edited 1 time in total.
ht_90

#4096 Re: Damir Dzumhur

Post by ht_90 »

Leopold_IV wrote:
ht_90 wrote:
Dolgopolov, Goffin, Ferrer su slične konstitucije i svi oni serviraju drastično bolje od Damira...
Ja sam više za igranje na snage ... J**o top 10, radije nek se fokusira na trčanje i defanzivu, i dovede to do savršenstva da bude specijalista...
Lud je i ima muda izvesti gluposti što izluđuje protivnika i moze ga dovesti u situaciju da pravi +40 neprisiljenih... A zemljana je podloga tamo gdje se najviše anulira njegovi nedostaci a to su visina i snaga udarca... Radije Bosanski Michael Chang nego Nikolay Davidenko
Tomahawk11
Globalni moderator

#4097 Re: Damir Dzumhur

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:
Tomahawk11 wrote:Naš Ferrer.
:mrgreen:

Liče, ali su i dosta različiti u pogledu toga kako osvajaju poene. Ferrer je imao dominantniji i servis i forhend, nešto agresivniju igru, dok Džumhur dosta više miksa slajsom i izlascima na mrežu. Zajednička poveznica im je što su obojica mali i vrhunski se brane.

Svejedno, kada bi Džumhur imao Ferrerov forhend i servis, malo više sirove snage u udarcima, bio bi zvijer u pravom smislu te riječi, iako ni ovako nije daleko od iste. Isto tako, i Ferrer bi ubio za Damirov slajs, volej i generalno osjaćaj u udarcima.
:thumbup:
Eh, osim Nadala, sumnjam da bi ga onda iko mogao dobiti.
ht_90

#4098 Re: Damir Dzumhur

Post by ht_90 »

Svaka čast majstore...
House

#4099 Re: Damir Dzumhur

Post by House »

:kiss:
necko_hz

#4100 Re: Damir Dzumhur

Post by necko_hz »

Odlična stvar je što je prvi serviro u setu, Zverevov svaki gubitak servisa znači gubitak meča. Hajmo, pritisni ga sad!
Post Reply