Damir Dzumhur
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4076 Re: Damir Dzumhur
Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi 
-
Nadzorna_ploca
#4077 Re: Damir Dzumhur
Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
-
ht_90
#4078 Re: Damir Dzumhur
Nadji mi ga sa 175 koji servira ko Ivanišević...Velkoski wrote:Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4079 Re: Damir Dzumhur
ma pretesko je reci da nas bruka ma koliko mi bili standardno potcjenjivacki raspolozeni prema protvnicima Zverev nije bez veze treci igrac svijeta a Damir 26-ti. Dapace Damir je danas priredio jednu fantasticnu predstavu samo vatra mi sto je dosao do izvora i samo je trebalo da pruzi ruku da se napije vode i onda zajeba ali bez obzira za ovu partiju mu svaka cast.Nadzorna_ploca wrote:Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4080 Re: Damir Dzumhur
Gdje ja kažem da treba servirati k'o Ivanišević...? Samo iznosim fakte, čak i ne kritikujem, ovo je savršeno danas.
Btw Švarcman je 170 i servira bolje, on mi je prvi pao na pamet
Btw Švarcman je 170 i servira bolje, on mi je prvi pao na pamet
Last edited by Velkoski on 01/06/2018 14:34, edited 1 time in total.
- shalla
#4081 Re: Damir Dzumhur
Pisao sam već jednom ovo, podigao je strašno kvalitetu i raznovrsnost igre ali glava + servis su mu toliki neprijatelji da je to dramatično
Da je jedno od to dvoje ok, hladno bi mogao među 15 igrača, ne može me niko ubijediti da su oni (ovo sad lupam) Carreno Busta, Pouille ili Schwartzman kvalitetniji igrači...
Da je jedno od to dvoje ok, hladno bi mogao među 15 igrača, ne može me niko ubijediti da su oni (ovo sad lupam) Carreno Busta, Pouille ili Schwartzman kvalitetniji igrači...
-
Nadzorna_ploca
#4082 Re: Damir Dzumhur
Mislim na opet bacanje reketa i nervozu. Igra je odlicna.hrasno38 wrote:ma pretesko je reci da nas bruka ma koliko mi bili standardno potcjenjivacki raspolozeni prema protvnicima Zverev nije bez veze treci igrac svijeta a Damir 26-ti. Dapace Damir je danas priredio jednu fantasticnu predstavu samo vatra mi sto je dosao do izvora i samo je trebalo da pruzi ruku da se napije vode i onda zajeba ali bez obzira za ovu partiju mu svaka cast.Nadzorna_ploca wrote:Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
-
ht_90
#4083 Re: Damir Dzumhur
Glavom je i došao danas gdje jeste...
Zvereva doveo u frustrirajuce stanje, drugi meč mora u 5 setova igrat, slajsovima ga ubio, nije mogao svoju igru igrat...
Sad druga je stvar što Dzumi mora skakat na bekend trošit energiju, i duplo više koraka mora napravit od Zvereva, a ni u snu ne moze
tuć ni servu ni forhend ni bekend ko on zbog visine...
Mislim da je Damiru zemlja najveći potencijal, nekog dobrog defanzivnog trenera, kondiciju nabiti i moze igrati polufinale RG...
Zvereva doveo u frustrirajuce stanje, drugi meč mora u 5 setova igrat, slajsovima ga ubio, nije mogao svoju igru igrat...
Sad druga je stvar što Dzumi mora skakat na bekend trošit energiju, i duplo više koraka mora napravit od Zvereva, a ni u snu ne moze
tuć ni servu ni forhend ni bekend ko on zbog visine...
Mislim da je Damiru zemlja najveći potencijal, nekog dobrog defanzivnog trenera, kondiciju nabiti i moze igrati polufinale RG...
- necko_hz
#4084 Re: Damir Dzumhur
Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.
Klasa je, majstor i vrhunski igrač, način na koji se poigravao sa Zverevom tokom većeg dijela meča najbolje pokazuje kakav igrački arsenal posjeduje u svojoj igri, mada bi to svima već odavno trebalo biti jasno.
Klasa je, majstor i vrhunski igrač, način na koji se poigravao sa Zverevom tokom većeg dijela meča najbolje pokazuje kakav igrački arsenal posjeduje u svojoj igri, mada bi to svima već odavno trebalo biti jasno.
- hrasno38
#4085 Re: Damir Dzumhur
dzaba on je takav kakav je i nece se nikada promjenitiNadzorna_ploca wrote:Mislim na opet bacanje reketa i nervozu. Igra je odlicna.hrasno38 wrote:ma pretesko je reci da nas bruka ma koliko mi bili standardno potcjenjivacki raspolozeni prema protvnicima Zverev nije bez veze treci igrac svijeta a Damir 26-ti. Dapace Damir je danas priredio jednu fantasticnu predstavu samo vatra mi sto je dosao do izvora i samo je trebalo da pruzi ruku da se napije vode i onda zajeba ali bez obzira za ovu partiju mu svaka cast.Nadzorna_ploca wrote:Nije problem Damire izgubiti ali de se saberi ne brukaj i sebe i nas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4086 Re: Damir Dzumhur
Naš Ferrer.necko_hz wrote:Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.
- Leopold_IV
#4087 Re: Damir Dzumhur
Dolgopolov, Goffin, Ferrer su slične konstitucije i svi oni serviraju drastično bolje od Damira...ht_90 wrote:Nadji mi ga sa 175 koji servira ko Ivanišević...Velkoski wrote:Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4088 Re: Damir Dzumhur
Đe si to pičkonecko_hz wrote:Ljudi, teško je bez dominantnog udarca završavati ovakve mečeve. Jebiga, budite ponosni i presretni što imate priliku ovakvog igrača gledati, a da igra pod vašom/našom zastavom, jer se sa 100% sigurnošću može reći da je on daleko najbolje što ćemo imati u bliskoj i daljoj teniskoj budućnosti.
- hrasno38
#4089 Re: Damir Dzumhur
evo mu zadnje sanse opet 0:40

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4090 Re: Damir Dzumhur
Uzmi ovog govnara Damire, molim te.
- pepeljara
#4093 Re: Damir Dzumhur
Kakva partija Tenisa, Najbolja ove godine definitivno bez obzira na krajnji ishod.
- shalla
#4094 Re: Damir Dzumhur
Znači skiadm kapu za ovaj povratak štagod bude na kraju...
Jbt mislio sam da neće uzeti 10 poena ukupno nakon što je prokockao servu za meč...
Jbt mislio sam da neće uzeti 10 poena ukupno nakon što je prokockao servu za meč...
- necko_hz
#4095 Re: Damir Dzumhur
Tomahawk11 wrote:Naš Ferrer.
Liče, ali su i dosta različiti u pogledu toga kako osvajaju poene. Ferrer je imao dominantniji i servis i forhend, nešto agresivniju igru, dok Džumhur dosta više miksa slajsom i izlascima na mrežu. Zajednička poveznica im je što su obojica mali i vrhunski se brane.
Svejedno, kada bi Džumhur imao Ferrerov forhend i servis, malo više sirove snage u udarcima, bio bi zvijer u pravom smislu te riječi, iako ni ovako nije daleko od iste. Isto tako, i Ferrer bi ubio za Damirov slajs, volej i generalno osjaćaj u udarcima.
Last edited by necko_hz on 01/06/2018 14:47, edited 1 time in total.
-
ht_90
#4096 Re: Damir Dzumhur
Ja sam više za igranje na snage ... J**o top 10, radije nek se fokusira na trčanje i defanzivu, i dovede to do savršenstva da bude specijalista...Leopold_IV wrote:Dolgopolov, Goffin, Ferrer su slične konstitucije i svi oni serviraju drastično bolje od Damira...ht_90 wrote:Nadji mi ga sa 175 koji servira ko Ivanišević...Velkoski wrote:Jebiga, servira k'o curica, to je prednost za protivnike, pogotovo u ovako ključnim trenucima. Ni prvi ni zadnji koji nije odservirao za meč, vjerujte mi
Lud je i ima muda izvesti gluposti što izluđuje protivnika i moze ga dovesti u situaciju da pravi +40 neprisiljenih... A zemljana je podloga tamo gdje se najviše anulira njegovi nedostaci a to su visina i snaga udarca... Radije Bosanski Michael Chang nego Nikolay Davidenko
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4097 Re: Damir Dzumhur
necko_hz wrote:Tomahawk11 wrote:Naš Ferrer.![]()
Liče, ali su i dosta različiti u pogledu toga kako osvajaju poene. Ferrer je imao dominantniji i servis i forhend, nešto agresivniju igru, dok Džumhur dosta više miksa slajsom i izlascima na mrežu. Zajednička poveznica im je što su obojica mali i vrhunski se brane.
Svejedno, kada bi Džumhur imao Ferrerov forhend i servis, malo više sirove snage u udarcima, bio bi zvijer u pravom smislu te riječi, iako ni ovako nije daleko od iste. Isto tako, i Ferrer bi ubio za Damirov slajs, volej i generalno osjaćaj u udarcima.
Eh, osim Nadala, sumnjam da bi ga onda iko mogao dobiti.
- necko_hz
#4100 Re: Damir Dzumhur
Odlična stvar je što je prvi serviro u setu, Zverevov svaki gubitak servisa znači gubitak meča. Hajmo, pritisni ga sad!