Ukrajina
- snaga_znanja
#4076 Re: Ukrajina
Meni fakat nije jasno kako si Bosnjak moze u glavi opravdati agresiju Rusije na Ukrajinu imajuci na umu da je identicnu stvar Srbija uradila u Bosni i Hercegovini.
- dječak sa šibicama
#4077 Re: Ukrajina
radostan dan wrote:kakvo je stanje danas?

- emigrazione
#4078 Re: Ukrajina
Bosnjak nema dobra iskustva niti sa jednim niti sa drugim, navijali su za bosnjacke dzelate i davali im podrsku...Bosnjaci samo zele da tamo gruhne puska konacno, pa da im Bosnjaci posalju trupe u sklopu UN da ih malo nadgledaju ako je to ikako moguce...ovo ti je istina, sve ostalo suplja ko djevdjirsnaga_znanja wrote:Meni fakat nije jasno kako si Bosnjak moze u glavi opravdati agresiju Rusije na Ukrajinu imajuci na umu da je identicnu stvar Srbija uradila u Bosni i Hercegovini.
- Russki
-
radostan dan
#4080 Re: Ukrajina
znam ja to, nego eto, ubijamo dosadu dok nam ne jave da smo prnuli u šišu (čitaj - novi zakon o radu, platama, raspad budžeta i slične stvarčice).Danguba wrote:nije ni bitno...nakon predstave za mase, stvari ce se vratiti na pocetak...radostan dan wrote:kakvo je stanje danas?
-
radostan dan
#4081 Re: Ukrajina
dječak, idi u materinu...

- seln
#4082 Re: Ukrajina
Drugim rijecima, njihova balvanijada.radostan dan wrote:tamo gdje su bile demonstracije i gdje je otkazana poslušnost novoj kijevskoj vlasti.Zajko i ja wrote:Nije valjda da su Rusi vec zauzeli sve ovo? Ili je ovo samo gdje su demonstracije bile?
Nije to dobro....poslije bude i traktorijada.
- Russki
#4083 Re: Ukrajina
a mozda i motorijada 
- ultima_palabra
#4084 Re: Ukrajina
Neko je fino objasnio... četnici + rigidni komunisti + teoretičari zavjera, Zeitgeist-gušter fanatici.snaga_znanja wrote:Meni fakat nije jasno kako si Bosnjak moze u glavi opravdati agresiju Rusije na Ukrajinu imajuci na umu da je identicnu stvar Srbija uradila u Bosni i Hercegovini.
- dječak sa šibicama
#4085 Re: Ukrajina
O cemu ti? Pridnestrovie se naslanja na region Odesa, u Kojem je Janukoviceva partija dominantno vodeca politicka snaga, i uz KP Ukrajine cini bastion Viktora Janukovica na jugu Ukrajine.Zviz wrote:To ono crijevo od 120km duzine a jedva 3km sirineObjektivni navijac wrote:Nije bas Moldavija,nego Pridnjestrovlje,tu su se Rusi odcijepili od Molavije jos 90-e. Uz malu pomoc,tada jos sovjetske armije.Zviz wrote: Odakle sada Moldavija u kadru? Jel to sa konja ne na magarca, nego na mulu?
Mada tamo nisu rusi ni vecina, samo 1/3 ima dosta ukrainaca, pa cak i 1/3 moldavaca. Nisam ubjedjen da ce rusi doci blizu Moladvije. Mislim, da ce se zaustaviti na Kriumu i ona dva grada na istocnom dijelu.
Kakva dva grada na istoku Ukrajine, pola Ukrajine je protiv Banderasa, Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporozje, Lugansk, Odesa, Donjeck, pa na Krimu Janukovic ima 52% podrske glasaca a u Donjecku 66%.
-
radostan dan
#4086 Re: Ukrajina
seln wrote:Drugim rijecima, njihova balvanijada.radostan dan wrote:tamo gdje su bile demonstracije i gdje je otkazana poslušnost novoj kijevskoj vlasti.Zajko i ja wrote:Nije valjda da su Rusi vec zauzeli sve ovo? Ili je ovo samo gdje su demonstracije bile?
Nije to dobro....poslije bude i traktorijada.

- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#4087 Re: Ukrajina
Narode ajmo u disko...

-
Objektivni navijac
#4088 Re: Ukrajina
Pridnjestrovlje je 'drzava' sa predsjednikom,valutom,vojskom,grbom i zastavom ( sve sa srpom i cekicem )Zviz wrote:To ono crijevo od 120km duzine a jedva 3km sirineObjektivni navijac wrote:Nije bas Moldavija,nego Pridnjestrovlje,tu su se Rusi odcijepili od Molavije jos 90-e. Uz malu pomoc,tada jos sovjetske armije.Zviz wrote:
Odakle sada Moldavija u kadru? Jel to sa konja ne na magarca, nego na mulu?
Mada tamo nisu rusi ni vecina, samo 1/3 ima dosta ukrainaca, pa cak i 1/3 moldavaca. Nisam ubjedjen da ce rusi doci blizu Moladvije. Mislim, da ce se zaustaviti na Kriumu i ona dva grada na istocnom dijelu.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Pridnjestrovlje
Last edited by Objektivni navijac on 03/03/2014 13:21, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4089 Re: Ukrajina
ooooo nooooooBlack swan wrote:nemojte molim vas pljuvati po amerima
jer ljudi sirom svijeta zele zivjeti u toj zemlji
a zaustavili su rat čak 1995.
dobro malo fosforom obogaćen osiromašen uran se raširio pojedinim područjima al nije bitno
bitno je što hoze oće u majami a ne u moskvuto je mjerilo svih stvari
žao mi je naroda koji je donji kako god i kad god ovo mastrubiranje svrši iako ga ne treba žaliti jer je sam kriv, ko što smo i mi sami krivi za naš rokenrol....ono što mi je zanimljivo jeste promatrati kako se odvijaja loženje naroda po istom obrascu koji uvijek pali....sirotinja je vazda bila dobar ogrev
ps
a ono što me jedino brine je hoČe li biti plina naredne zime
Last edited by JoseMujica on 03/03/2014 13:22, edited 1 time in total.
-
Iker C
#4091 Re: Ukrajina
Ja se nadam da će ovo ubrzati ulazak BiH u NATO. Valjda je SAD shvatio da sa Rusijom nema šale.Ova situacija sa Ukrajinom bi se mogla ponovit onda kada Srbija bude trebala ući u NATO.
- mO k3
#4092 Re: Ukrajina
Granica je na Drini NATO i Rusije .....Iker C wrote:Ja se nadam da će ovo ubrzati ulazak BiH u NATO. Valjda je SAD shvatio da sa Rusijom nema šale.Ova situacija sa Ukrajinom bi se mogla ponovit onda kada Srbija bude trebala ući u NATO.
- Zviz
#4093 Re: Ukrajina
Meni poznato, tamo vlada Ukrainac koji nije pro-Rus, a na zadnjim izborima prije nekoliko godina taj isti Ukrainac podjebio nekog koji je imao podrsku Moskve i to ubjedljivo - nesto sa 80 protiv 20%.Objektivni navijac wrote: Pridnjestrovlje je 'drzava' sa predsjednikom,valutom,vojskom,grbom i zastavom ( sve sa srpom i cekicem )![]()
http://sh.wikipedia.org/wiki/Pridnjestrovlje
Mada koliko sam ja u toku tu ide vise za komunisticku ideologiju nego bilo sta drugo, jer po cezusu
Moldovans: 31.9%
Russians: 30.3%
Ukrainians: 28.8%
i ostalih manjija nepun 10%
Last edited by Zviz on 03/03/2014 13:36, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4094 Re: Ukrajina
i mene brine plin za narednu godinu jer sam sad ko po belaju u stanu na plin
ništa ili struja ili drva opet
narod je ovdje nemoćan... nažalost narod u većini zemalja svijeta nema nikakvog efekta na stvari koje se odlučuju
pa eto 10 000 dobro obučenih demostranata može opkopiti parlament uplašiti poslanike da donesu u zakon što god demostranti žele
također mogu praviti sranja bez da ikog pitaju i još da se predstavljaju kao narod...
ova demokracija nema smisla u većim državama bez demokratske tradicije i jakog i zdravog sistema
ništa ili struja ili drva opet
narod je ovdje nemoćan... nažalost narod u većini zemalja svijeta nema nikakvog efekta na stvari koje se odlučuju
pa eto 10 000 dobro obučenih demostranata može opkopiti parlament uplašiti poslanike da donesu u zakon što god demostranti žele
također mogu praviti sranja bez da ikog pitaju i još da se predstavljaju kao narod...
ova demokracija nema smisla u većim državama bez demokratske tradicije i jakog i zdravog sistema
- JoseMujica
#4095 Re: Ukrajina
legenda Kemo Prosvjetitelj uma o krizi

- Zviz
#4096 Re: Ukrajina
Koja budeltina napravi ovoJoseMujica wrote:legenda Kemo Prosvjetitelj uma o krizi![]()
- madner
#4097 Re: Ukrajina
Kada Rusija izbije kod Odese, samo jos slobodarska Moldavija i Rumunija stoje izmedju dvije velesile: Srbije i Rusije.
-
Cavina
#4098 Re: Ukrajina
nema "zapad"muda kao i milion puta do sada da žrtvuje svoj egoizam za nešto što nema interesa
tako će žrtvovat i Ukrajinu i dozvolit ruskim uskurčenim govnarima da izvrše agresiju
jer nisu spremni da im se suprostave jer slijedi isključenje plina i nafte, od čega zavise zapadne zemlje i plaču
jednostavno se nisu spremni žrtvovat za nestašice i veće cijene plina
jadno i žalosno...tako da je svako deklarativno prdenje o nekim moralnim principa tek puko slovo na papiru za naivne, kakvi su bili i Alija i SDA sljedbenici '92 vjerujući da će im neki tamo guzonja sa zapada žrvovat svoj egoizam zarad njih
tako će žrtvovat i Ukrajinu i dozvolit ruskim uskurčenim govnarima da izvrše agresiju
jer nisu spremni da im se suprostave jer slijedi isključenje plina i nafte, od čega zavise zapadne zemlje i plaču
jednostavno se nisu spremni žrtvovat za nestašice i veće cijene plina
jadno i žalosno...tako da je svako deklarativno prdenje o nekim moralnim principa tek puko slovo na papiru za naivne, kakvi su bili i Alija i SDA sljedbenici '92 vjerujući da će im neki tamo guzonja sa zapada žrvovat svoj egoizam zarad njih
-
flexibila
#4099 Re: Ukrajina
Zviz wrote:Koja budeltina napravi ovoJoseMujica wrote:legenda Kemo Prosvjetitelj uma o krizi![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
#4100 Re: Ukrajina
nađi na fejsu Kemo Prosvjetitelj UmaZviz wrote: Koja budeltina napravi ovo![]()
![]()