PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#4076 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Sinoć uzeo Uncharted 4: A Thief's End, sviđa mi se :thumbup:
Mustang1

#4077 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ja uzeo za 2KM na ebay ps now 7 dana, dodje i plus 14 dana, nije los ovaj ps now za ubijanje vremena :D
beni-bu-man

#4078 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Mustang1 wrote:Ja uzeo za 2KM na ebay ps now 7 dana, dodje i plus 14 dana, nije los ovaj ps now za ubijanje vremena :D
uzmi plus za 365 dana :mrgreen:
REDDEVILS

#4079 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:Sinoć uzeo Uncharted 4: A Thief's End, sviđa mi se :thumbup:
Odlicna je igra,samo sam je ja malo zapostavio igrajuci The Walking Dead Collection i The Walking Dead: The Final Season koji sam presao sve do ove 2 epizode i uzeo sam prvu platinu na PS4 za TWD Collection :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#4080 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:
Odlicna je igra,samo sam je ja malo zapostavio igrajuci The Walking Dead Collection i The Walking Dead: The Final Season koji sam presao sve do ove 2 epizode i uzeo sam prvu platinu na PS4 za TWD Collection :)
Kako sam odigrao sva tri prva dijela i The Lost Legacy, moram i ovaj :)
Tek sam načeo i zasad je :thumbup:
REDDEVILS

#4081 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:
REDDEVILS wrote:
Kako sam odigrao sva tri prva dijela i The Lost Legacy, moram i ovaj :)
Tek sam načeo i zasad je :thumbup:
Moram si uzeti UNCHARTED The Nathan Drake Collection da upotpunim kolekciju jer vec imam Uncharted 4: A Thief's End i The Lost Legacy a i na snizenju je $9.99 imam PS plus pa cu jos 10 % ustedjeti :)
https://store.playstation.com/en-us/pro ... TEDTRILOGY
Tomahawk11
Globalni moderator

#4082 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote: Moram si uzeti UNCHARTED The Nathan Drake Collection da upotpunim kolekciju jer vec imam Uncharted 4: A Thief's End i The Lost Legacy a i na snizenju je $9.99 imam PS plus pa cu jos 10 % ustedjeti :)
https://store.playstation.com/en-us/pro ... TEDTRILOGY
Pih, ja sam dao 19.99 za to :-D
U Sankti je 8 banki :D
Mustang1

#4083 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

beni-bu-man wrote:
Mustang1 wrote:Ja uzeo za 2KM na ebay ps now 7 dana, dodje i plus 14 dana, nije los ovaj ps now za ubijanje vremena :D
uzmi plus za 365 dana :mrgreen:
Ma jok, ne pamtim kada sam uzeo ps plus tako, imam onih accounta kamaru i skoro na svima ima ps plus :D
Ovo sam uzel da probam ps now
mbenz

#4084 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mbenz »

ljuudi , akcija na storu a meni zapelo oko za farcry 5 , e sad ima standard edition oko 33 dolara i deluxe edition (bundle) 38 dolara, ako neko ima neku info jeli bolje deluxe uzeti i sta je prednost i tako to bio bih zahvalan. pozz
typeOnegative

#4085 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Kako radi, ima li stekanja?
beni-bu-man

#4086 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

mbenz wrote:ljuudi , akcija na storu a meni zapelo oko za farcry 5 , e sad ima standard edition oko 33 dolara i deluxe edition (bundle) 38 dolara, ako neko ima neku info jeli bolje deluxe uzeti i sta je prednost i tako to bio bih zahvalan. pozz
jebo 5 dolara uzimaj deluxe edition isplati se
Mustang1

#4087 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

typeOnegative wrote:
Kako radi, ima li stekanja?
Nekad mozda zatrza ali uglavnom cutscene, igra ide normalno. Samo sto se nekada desi uglavnom navece da ne moze ucitati, vjerovatno se vise osoba nakaci ali kada ucita ide ok.
typeOnegative

#4088 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Aha , hvala ... A rezolucija tj slika ? Znam da ne moze bit perfektno , al ocekujem da je bar prosjecno . Jebat ga . nisu neke pare svakako cu uzet da vidim jel bolje nego sto je bilo prije 2 g kad sam probavao .Tad nije bilo bas reprezentativno :-D
BajramBarecula

#4089 Re: PlayStation 4 - all about

Post by BajramBarecula »

Hocel valjat sta ovaj red dead redemption?
TAFKAP

#4090 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TAFKAP »

uf pitanja.... :-)
Ultraviolent

#4091 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

mbenz wrote:ljuudi , akcija na storu a meni zapelo oko za farcry 5 , e sad ima standard edition oko 33 dolara i deluxe edition (bundle) 38 dolara, ako neko ima neku info jeli bolje deluxe uzeti i sta je prednost i tako to bio bih zahvalan. pozz
Meni licno nije bolje deluxe. Dobijes ingame kozmeticku opremu (puske, jakne, vozila). Uzmi u obzir da tu nasminkanu opremu i ne vidis jer je first person, tako da worthless sto se mene tice, bacanje pet eura :D
Ne znam sad jedino mozda dobijes neki ubisoft kredit ili tako nesto za ubisoft store, sumnjam da ti je i to potrebno.
mbenz

#4092 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mbenz »

Ultraviolent wrote:
Meni licno nije bolje deluxe. Dobijes ingame kozmeticku opremu (puske, jakne, vozila). Uzmi u obzir da tu nasminkanu opremu i ne vidis jer je first person, tako da worthless sto se mene tice, bacanje pet eura :D
Ne znam sad jedino mozda dobijes neki ubisoft kredit ili tako nesto za ubisoft store, sumnjam da ti je i to potrebno.
Pishi propalo , sada gledam na ps storu opet iste cijene vratili :( :( a taman mislio sutra na karticu uplatiti i kupiti, mora da je bilo neko dnevno snizenje ili sam ja upratio snizenje zadnji dan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4093 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

mbenz wrote: Pishi propalo , sada gledam na ps storu opet iste cijene vratili :( :( a taman mislio sutra na karticu uplatiti i kupiti, mora da je bilo neko dnevno snizenje ili sam ja upratio snizenje zadnji dan.
Nismo upratili, 7-10 dana bude akcija. Eno su stavili Uncharted 4: A Thief's End za 9.99 :roll:
Ja ga neki dan uzeo :mrgreen: :skoljka:
Ima Tekken 7 za 17.80 :)
escobar__

#4094 Re: PlayStation 4 - all about

Post by escobar__ »

Ovo PSN nedostupan?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4095 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Meni nije bio. Sinoć uzeo Tekken7.
escobar__

#4096 Re: PlayStation 4 - all about

Post by escobar__ »

PSN account sam napravio u Njemačkoj i kao takav manje-više radi i ovdje ali nit šta mogu kupovati nit je na kraju krajeva tačna zemlja u kojoj sam trenutno (Bosna). Može li se kako na postojećem accountu to zamijeniti ili pravim novi (u tom slučaju mogu li se trofeji i sl. prenijeti na novi account)? Kako kupujete igre iz Bosne i Hercegovine pošto PSN zvanično nije dostupan ovdje?
Phobius

#4097 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Phobius »

escobar__ wrote:PSN account sam napravio u Njemačkoj i kao takav manje-više radi i ovdje ali nit šta mogu kupovati nit je na kraju krajeva tačna zemlja u kojoj sam trenutno (Bosna). Može li se kako na postojećem accountu to zamijeniti ili pravim novi (u tom slučaju mogu li se trofeji i sl. prenijeti na novi account)? Kako kupujete igre iz Bosne i Hercegovine pošto PSN zvanično nije dostupan ovdje?
Evo, po 1001. put.

Kako PSN nije dostupan u BiH, potrebno je koristiti account iz neke druge države, da bi mu se pristupilo. Ti imaš njemački account, tako da ćeš njega koristiti. Nažalost, Sony je onemogućio korištenje bankovnih kartica iz drugih država za registraciju na account. Dakle, ako imaš BiH karticu, ne možeš je registrovati ni na njemački, ni na hrvatski, a ni na američki account. Jedini način kupovine ostaje kupovina PSN bonova/dopuna. Kada kupiš dopunu, kod uneseš na svoj account i uneseni iznos valute tada koristiš za kupovinu sa store-a. Dopune možeš kupovati sa BiH karticom na raznim mjestima online, kao što su Amazon, G2A itd, ali moraš paziti da je dopuna namijenjena za regiju tvog accounta.

Ukratko, to je to. Naravno, ostaje gorak okus u ustima, jer BiH nema svoj PSN store. Iako su konzole oficijalno dostupne za kupnju u našoj zemlji, ne možemo oficijelno pristupiti niti prodavnici, niti online komponenti. Dodajmo k tome i činjenicu da Sony na oficijelnoj Playstation stranici za BiH reklamira te dvije uslugue i stvar postaje još gluplja. Da smo normalna zemlja, gdje se zaštita potrošača podrazumijeva, to ne bi bilo moguće. Neki dan sam kupio dopunu od 10$, jer mi je na walletu falilo 0.01$.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4098 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

escobar__ wrote:PSN account sam napravio u Njemačkoj i kao takav manje-više radi i ovdje ali nit šta mogu kupovati nit je na kraju krajeva tačna zemlja u kojoj sam trenutno (Bosna). Može li se kako na postojećem accountu to zamijeniti ili pravim novi (u tom slučaju mogu li se trofeji i sl. prenijeti na novi account)? Kako kupujete igre iz Bosne i Hercegovine pošto PSN zvanično nije dostupan ovdje?
Ja sam registrovao US Acc, adresa mi je neka sa Floride i radi ko sat.
Kupuješ PlayStation Network Gift Card u apoenima od 10, 20, 25, 50, 60, 75, 100 dolara. Ja ih plaćam PayPalom. Poslije unesem kod na wallet na PlayStationu i onda kupuj sa Storea šta hoćeš.
Ti sa njemačkim Acc kupi Gift Card za njemačko područje (na Amazonu, g2a ili nekoj drugoj stranici gdje se imaju kupiti), a možeš i napraviti novi acc (US, UK, HR).
mbenz

#4099 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mbenz »

Kod mene je isto americki acc na ps, a kad sam kupovao bonove 3*10 dolara nisam mogao preko paypala, i onda ukucam broj kartice i kupim ga, tako da sam skonto da nije isti kurs dolara na kartici i na paypalu jer sam imao taman negdje oko 31 dolara na njoj, e sad moze li mi neko objasniti koliki je kurs na paypalu ili je to neka njihova naknada .
Tomahawk11
Globalni moderator

#4100 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

mbenz wrote:Kod mene je isto americki acc na ps, a kad sam kupovao bonove 3*10 dolara nisam mogao preko paypala, i onda ukucam broj kartice i kupim ga, tako da sam skonto da nije isti kurs dolara na kartici i na paypalu jer sam imao taman negdje oko 31 dolara na njoj, e sad moze li mi neko objasniti koliki je kurs na paypalu ili je to neka njihova naknada .
Jučer uzimao bon od 25 dolara, plaćao po kursu 1,76.
Ako ti je skinulo više, onda si platio i neku taksu.
Post Reply