#IS shoots a missile at an #Egypt-ian ship north of #Rafah in the #Mediterranean, "destroying it completely" #Sinai

Nisam ja nikakav 'veliki demokrata', a pogotovo ne zagovornik prozapadnih ideala...moke_31 wrote:Samo za Kikija, velikog demokratu i zagovornika prozapadnih ideala![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/si ... ina-straha
Jes da je Al-Lažira ali tekst je prilično utemeljen.
Pa da kao Kina osujete sebi i budućnost i civilizaciju. Takav prijedlog je uživanje sranja kako po sopstvenom, tako i po tuđem dignitetu. Takav prijedlog može da daje samo neko ko ustvari pojima nema šta je to zaista i stvarno ljudski dignitet. Taj prijedlog je dno fakinskoga dna kiki, dno dna!!! Fuj i vrhunac svih nihilističkih fujeva.Kikibombona wrote: Egipat hitno treba usvojiti pravilo 'jednog djeteta'.
Mozes li skontati da su resursi ogranicneni?jastuk1 wrote:Pa da kao Kina osujete sebi i budućnost i civilizaciju. Takav prijedlog je uživanje sranja kako po sopstvenom, tako i po tuđem dignitetu. Takav prijedlog može da daje samo neko ko ustvari pojima nema šta je to zaista i stvarno ljudski dignitet. Taj prijedlog je dno fakinskoga dna kiki, dno dna!!! Fuj i vrhunac svih nihilističkih fujeva.Kikibombona wrote: Egipat hitno treba usvojiti pravilo 'jednog djeteta'.
Naravno da mogu i to je ok. Ali možeš li ti izdiferencirati da ima regija i država gdje takve politike ne samo da nisu potrebne, nego su i maksimalno pogubne. Priča sa resursima je mantra lihvaro-cionista, savršena udica kojom osiguravaju da njihovo bogatstvo nikada ne pređe u ruke mogućih protivnika.Kikibombona wrote:Mozes li skontati da su resursi ogranicneni?jastuk1 wrote:Pa da kao Kina osujete sebi i budućnost i civilizaciju. Takav prijedlog je uživanje sranja kako po sopstvenom, tako i po tuđem dignitetu. Takav prijedlog može da daje samo neko ko ustvari pojima nema šta je to zaista i stvarno ljudski dignitet. Taj prijedlog je dno fakinskoga dna kiki, dno dna!!! Fuj i vrhunac svih nihilističkih fujeva.Kikibombona wrote: Egipat hitno treba usvojiti pravilo 'jednog djeteta'.
Da Kina nije usvojila politiku jednog djeteta, koliko bi sada imali stanovnika i od cega bi zivjela kineska djeca i odrasli?
Priča o resursima nije mantra kad se gleda sa strane fosilne energije... Mi smo od fosilne energije ovisni i cijela privreda je ovisna od nje.jastuk1 wrote: Priča sa resursima je mantra lihvaro-cionista, savršena udica kojom osiguravaju da njihovo bogatstvo nikada ne pređe u ruke mogućih protivnika.
Egipat ima resursa za 160 miliona, a sa jeftinom solarnom energijom za 400, 500 miliona. Kad je taj Sisonja toliko dobar, neka iskopira najnoviju tehnologiju desalinizacije koju koriste lažni prijatelji (Izrael) naroda u kojeg si zaljubljen (Kurdi), tehnologiju koja uopšte nije skupa i stavit ću i ja sliku tog zločinca protiv čovječnosti. Samo malo para koje kontroliše vojna hunta je potrebno za to. Resurse faking imaju. Ali imaju li dignitet kiki, yebeni dignitet? To je pravo pitanje!
Naravno, upravo u liniji mog argumenta - smanji populaciju ili uspori njen rast da se i u zemljama koje izvoze fosilnu energiju bogatstvo što manje dijeli/raspršuje, da te zemlje onda zbog manje od očekivane populacije nisu prinuđene izvlačiti sve veće količine fosilnih goriva, već da se sve kontroliše maksimalno, a najvažnije da se spriječi kolaps cijena fosilne energije, te trilijonsko bogatstvo kontentrisano u dioničkom kapitalu konglomerata fosilnih goriva sačuva ili uvećava, kao i zaduženost (aktiva) banaka prema tim konglomeratima.ioannes wrote:Priča o resursima nije mantra kad se gleda sa strane fosilne energije... Mi smo od fosilne energije ovisni i cijela privreda je ovisna od nje.jastuk1 wrote: Priča sa resursima je mantra lihvaro-cionista, savršena udica kojom osiguravaju da njihovo bogatstvo nikada ne pređe u ruke mogućih protivnika.
Egipat ima resursa za 160 miliona, a sa jeftinom solarnom energijom za 400, 500 miliona. Kad je taj Sisonja toliko dobar, neka iskopira najnoviju tehnologiju desalinizacije koju koriste lažni prijatelji (Izrael) naroda u kojeg si zaljubljen (Kurdi), tehnologiju koja uopšte nije skupa i stavit ću i ja sliku tog zločinca protiv čovječnosti. Samo malo para koje kontroliše vojna hunta je potrebno za to. Resurse faking imaju. Ali imaju li dignitet kiki, yebeni dignitet? To je pravo pitanje!
Lihvaro-cionisti imaju 2 interesa kada je riječ o kontroli broja stanovnika, koja su suprotna u odnosu na evoluciju ekonomije u toj zemlji:JohnnyS wrote:Svašta, ja sam mislio da je lihvaro-cionistima u interesu da imaju što više robova koji će raditi za dolar dnevno, od svih suludih teorija zavjera ona o smanjenju pučanstva (s ili bez kemtrejlsa) mi je najluđa.
Sta ti je "politika jednog djeteta"?Kikibombona wrote:{...}Egipat hitno treba usvojiti pravilo 'jednog djeteta'.
jastuk1 wrote:Egipat ima resursa za 160 miliona, a sa jeftinom solarnom energijom za 400, 500 miliona. Kad je taj Sisonja toliko dobar, neka iskopira najnoviju tehnologiju desalinizacije koju koriste lažni prijatelji (Izrael) naroda u kojeg si zaljubljen (Kurdi), tehnologiju koja uopšte nije skupa i stavit ću i ja sliku tog zločinca protiv čovječnosti. Samo malo para koje kontroliše vojna hunta je potrebno za to. Resurse faking imaju. Ali imaju li dignitet kiki, yebeni dignitet? To je pravo pitanje!

Sve ja to znam, ali evo ti još informacija:LDLT wrote: Izgradnjom Asuanske brane je prekinut dotok minerala. Ono obradive zemlje koje nije urbanizirano naglo gubi na kvalitetu, posebno u području delte Nila gdje slano more sve dublje ulazi u rijeku.
Od zemlje koja je kroz veliki dio svoje povijesti izvozila hranu se došlo do toga da većinu moraju uvoziti. A i nemaju baš neku potrošnju per capita.
A Nil će u budućnosti davati sve manje vode i minerala, čak i bez brane.
Nista nije džaba a ponajmanje americki avioni.Klavikula wrote:Egiptu isporuceno novih 8 komada F-16. General ubire sa svih strana![]()
ima gazda selman paraCo0l wrote:Nista nije džaba a ponajmanje americki avioni.Klavikula wrote:Egiptu isporuceno novih 8 komada F-16. General ubire sa svih strana![]()
Ma to ti je ista ekipa...Co0l wrote:![]()
![]()
Dvostruko smijesan zakljucak.
Nit su Ameri u pitanju nit je u pitanju samo naklonost.Jedino sto je tacno je da ga kupuju.
Izgleda da ne shvatas koncept kupovine.Al nije to jedino sto ne shvatas pa ti se i ne moze zamjeritKikibombona wrote:Ma to ti je ista ekipa...Co0l wrote:![]()
![]()
Dvostruko smijesan zakljucak.
Nit su Ameri u pitanju nit je u pitanju samo naklonost.Jedino sto je tacno je da ga kupuju.
General maksimalno koristi geostrateski polozaj Egipta.
Kapa do poda!
Misliš KRETENRALA!Kikibombona wrote:Ameri kupuju naklonost velikog GENERALA!
japin_mutapi wrote:ima gazda selman paraCo0l wrote:Nista nije džaba a ponajmanje americki avioni.Klavikula wrote:Egiptu isporuceno novih 8 komada F-16. General ubire sa svih strana![]()