Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#4076 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by JThomas »

sve to kontroliše načelnik. i one koji su mu se kofol unosili u lice.
Filter

#4077 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Filter »

wewa wrote: pa i sagardzije su radili haman pola godine...
vjerovatno nece da posvadjaju komsije, sto bi nama bilo bolje nego njima. ha ja.
vidis ima i ta mjesta. bas sam jutros protabanao hajduk veljkovom, gdje su bili prije mjesec dana i jutros su.
da se sad aktiviraju treba im jos makar 15 dana
wewa

#4078 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by wewa »

Filter wrote:
wewa wrote: pa i sagardzije su radili haman pola godine...
vjerovatno nece da posvadjaju komsije, sto bi nama bilo bolje nego njima. ha ja.
vidis ima i ta mjesta. bas sam jutros protabanao hajduk veljkovom, gdje su bili prije mjesec dana i jutros su.
da se sad aktiviraju treba im jos makar 15 dana
tamam naprave jedan dio, a onda opet otkopaju jer su se naprasno sjetili necega...

dok srede hajdukveljkovu, unistice sve prilazne ulice onim bagerima :cry:
Filter

#4079 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Filter »

wewa wrote: tamam naprave jedan dio, a onda opet otkopaju jer su se naprasno sjetili necega...
malo tamo, malo vamo pa se vrate. pa zatrpaju, pa sutra opet iskopano. u sustini nista ne urade a pise se da su radili
So What!

#4080 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

So What!

#4081 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Sarajevska obilaznica [LOT 2C] - 11. 10. 2017. @ xal3n (SSC)

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4082 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

i na ovo će se uključivati ono čudo pored FISa što prolazi???

meni je to super
So What!

#4083 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Black swan wrote:i na ovo će se uključivati ono čudo pored FISa što prolazi???

meni je to super
Da ponovimo gradivo, neće, ali ići će jako blizu, a Semir Efendić predlaže da se ova dva kružna spoje sa četiri trake:

Image
studiorum_tuzlaensis

#4084 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by studiorum_tuzlaensis »

meni je to super
Ne. To je 200 metara iznad. Ovo je samo privremeni priključak.

Uopće nije predviđen priključak IX transferzale na gradsku autocestu. Priključci su predviđeni na Otoci (VI trans), Pofalićima (II trans) i konačno na Ciglanama/Koševu.
So What!

#4085 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

I plus na to ide jedan na spoju M5 i ulice Safeta Zajke, dakle tri kružna u jednoj ulici na otprilike kilometar dužine:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4086 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

odron
neki

#4087 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

studiorum_tuzlaensis wrote:

meni je to super
Ne. To je 200 metara iznad. Ovo je samo privremeni priključak.

Uopće nije predviđen priključak IX transferzale na gradsku autocestu. Priključci su predviđeni na Otoci (VI trans), Pofalićima (II trans) i konačno na Ciglanama/Koševu.
+ na I trans..
Zapravo prvobitnim projektom na pijaci na ciglanama nije ni predvidjen priključak, ono sto sad imamo je samo jedno u nizu “privremenih” rješenja..
Haris.ba

#4088 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Koja je fula što nisu napravili još jedan most (kad su radili rekonstrukciju) i odmah kružni na m17 i Safeta Zajke.
mayab

#4089 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

So What! wrote:

meni je to super
Da ponovimo gradivo, neće, ali ići će jako blizu, a Semir Efendić predlaže da se ova dva kružna spoje sa četiri trake:

Image
To bi bio pametan potez :thumbup:
archi_a

#4090 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by archi_a »

Zanimljivo. IX transverzala će preko pruge ići mostom, znači izdignuta. Ako i kada krenu radovi na gradskom autoputu, biti će zanimljivo vidjeti kako će riješiti prelaz autoputa preko ovog "novoizgrađenog" dijela IX. (preko pruge). :P
Most na duploj visini, ili?
So What!

#4091 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

archi_a wrote:Zanimljivo. IX transverzala će preko pruge ići mostom, znači izdignuta. Ako i kada krenu radovi na gradskom autoputu, biti će zanimljivo vidjeti kako će riješiti prelaz autoputa preko ovog "novoizgrađenog" dijela IX. (preko pruge). :P
Na renderu je prikazano kako je zamišljeno da Gradski autoput ide ...

archi_a

#4092 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by archi_a »

Nismo se razumjeli. :)
Jasno mi je za IX. Ali mi nije jasno kako će se riješiti ukrštanje transferzale i gradskog autoputa. Ako aludiraš na ovo što se na renderu vidi ispod mosta IX. prije kružnog toka, to je koliko sam skontao pruga a ne autoput.

Image
Mišo_Kovač

#4093 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Mišo_Kovač »

Mogu oni tu mećat šesnes traka, dzaba kad prije i poslije kruznog toka u Buca Potoku imas dva semafora koja ujutro neminovno naprave guzvu. Semafor 10 metara poslije kruznog je poseban debilizam...
archi_a

#4094 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by archi_a »

Jeste da je saobraćaj u mirovanju ali da postavim na temu, ne znam gdje drugo. Jel moguće ovo, ljudi?!?

Parkomati" su sada postavljeni na svim javnim parkinzima u Sarajevu, a parking će se naplaćivati 24 sata dnevno, svaki dan, potvrđeno nam je iz KJKP RAD.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je u proteklom periodu niz mjera, vezanih za loše poslovanje javnih preduzeća, čije gubitke plaćaju direktno građani. Nakon povećanja cijena GRAS-ovih karti za komericijalne autobuske linije, najave povećanja cijena za redovne linije, uvedeno je i 24-satno plaćanje javnog parkinga.

Glasnogovornik KJKP RAD Alen Ramić kazao je za Klix.ba da Uredba o naplati saobraćaja, koja je donesena 2016. godine, stupila na snagu.

"To je prolongirano tek za ovu godinu zato što je kasnila isporuka parkomata i njihovo prilagođavanje ovom prostoru, kako bi mogli raditi 24 sata. Cijene parkinga ostaju iste, s tim da su korisnici dužni da plaćaju parking usluge 24 sata na onim parkinzima koji su uređeni naplatom putem parkomata", kazao je Ramić.

Podsjetio je da je cijena parkinga za nultu i prvu zonu iznosi 2 KM po satu, a drugu zonu 1 KM po satu. Razlika između nulte i prve zone je u vremenu zadržavanja. U nultoj zoni je maksimalno zadržavanju na parkingu dva sata.

"Postoji jedna ekipa koja radi prema pozivu kolega koje vrše provjeru na ovim parkinzima da li je izvršeno plaćanje ili ne. Kada se ispune uslovi, ali to je krajnja mjera koja se primjenjuje, onda se postavljaju lisice. Prethodno se postavljaju upozorenja svim korisnicima da je potrebno izvršiti plaćanje", rekao je Ramić.

Ramić je dodao da su na svim javnim parkinzima postavljeni parkomati, s tim da na svim parkinzima još uvijek nisu postavljene oznake, ali da će one biti postavljene jako brzo.

"Na tim oznakama je naglašeno da se naplaćivanje vrši 24 sata dnevno, svaki dan, pa i praznicima, i stoji o kojoj zoni je riječ", zaključio je Ramić za Klix.ba.

Podsjećamo, do sada su se javni parkinzi naplaćivali do 20 sati radnim danima i subotom, dok se nedjeljom i praznicima nisu naplaćivali.
BadBoy

#4095 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by BadBoy »

Protiv ovoga se stvarno treba pobuniti. Znam da su promijenili bili parking zone, ali nisam upratio da će uvesti 24h plaćanje parkinga.
studiorum_tuzlaensis

#4096 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by studiorum_tuzlaensis »

archi_a wrote:Nismo se razumjeli. :)
Jasno mi je za IX. Ali mi nije jasno kako će se riješiti ukrštanje transferzale i gradskog autoputa. Ako aludiraš na ovo što se na renderu vidi ispod mosta IX. prije kružnog toka, to je koliko sam skontao pruga a ne autoput.

Image
Ima mjesta za sve tu.
archi_a

#4097 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by archi_a »

Misliš da će i autoput biti provučen ispod mosta, između stubova. Ima logike iako nije ucrtan na ovom renderu?
So What!

#4098 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

archi_a wrote:Nismo se razumjeli. :)
Halali šefe :)

Mislio sam da je ucrtano na ovom renderu, a ipak je ucrtano na renderu za Gradski autoput.

Evo ga:

Image
tec

#4100 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

So What! wrote:
archi_a wrote:Zanimljivo. IX transverzala će preko pruge ići mostom, znači izdignuta. Ako i kada krenu radovi na gradskom autoputu, biti će zanimljivo vidjeti kako će riješiti prelaz autoputa preko ovog "novoizgrađenog" dijela IX. (preko pruge). :P
Na renderu je prikazano kako je zamišljeno da Gradski autoput ide ...

Ucrtan je u stare planove ali ne u načelnikov plan za IX transverzalu sa tog videa. Mjesta ima ali ima i onih koji rade sve da bi obustavili i gradski autoput i prugu.
Post Reply