Zabavan je, ali jedino sto ne volim kod animiranih filmova je glupo pjevanje svako malo
Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- Digla_da_kreci
#4076 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Gledala Aladina https://www.imdb.com/title/tt6139732/
Zabavan je, ali jedino sto ne volim kod animiranih filmova je glupo pjevanje svako malo
-
NemesisTZ
#4077 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
gledao stuck in love i toliko se iznervirao kako nam se perfidno serviraju male droljice i narkomanke kao dragi i simpaticni likovi koje cemo kroz film zavoliti. ovu malo sto je pisac pojebalo pola amerike ali je ona ko biva simpaticna
- problemnatravunu
#4078 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nakon dugo vremena, na zahtjev supruge, sinoć pogledamo opet Vicky Cristina Barcelona (2008)

Moram reći brilijantno, kako radnjom, seciranjem psihologije i osjećaja ljubavi i zaljubljenosti, gluma Penelope Cruz perfektna,
ukratko Woody Allen je stvarno genije

Moram reći brilijantno, kako radnjom, seciranjem psihologije i osjećaja ljubavi i zaljubljenosti, gluma Penelope Cruz perfektna,
ukratko Woody Allen je stvarno genije
-
90minut
#4079 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi?NemesisTZ wrote:gledao stuck in love i toliko se iznervirao kako nam se perfidno serviraju male droljice i narkomanke kao dragi i simpaticni likovi koje cemo kroz film zavoliti. ovu malo sto je pisac pojebalo pola amerike ali je ona ko biva simpaticna
-
NemesisTZ
#4080 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nije meni opsesija vec se kroz film to pokusava nametnuti. Svakom drugom liku u filmu govori hajmo se hebati a onda kroz film neki dragi momcic sa njom neku romantiku prosipa ona ko biva draga simpaticna cura.90minut wrote: Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi?
Da ne pricam o narkomanki koja smrka kokain a onda sa okicama trepce u narednoj sceni da ti se srce stopi za njom, haman bi je zenio.
To i jeste poenta mnogih filmova, da upakovano nam serviraju kurvaluk i drogu kao nesto ok.
-
90minut
#4081 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Jebiga to je realnost, imam sestrinu drugaricu koja to isto radi pa je sad našla momka po njenoj mjeri i eno je ispade bolja od majke Tereze.NemesisTZ wrote:nije meni opsesija vec se kroz film to pokusava nametnuti. Svakom drugom liku u filmu govori hajmo se hebati a onda kroz film neki dragi momcic sa njom neku romantiku prosipa ona ko biva draga simpaticna cura.90minut wrote: Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi?
Da ne pricam o narkomanki koja smrka kokain a onda sa okicama trepce u narednoj sceni da ti se srce stopi za njom, haman bi je zenio.
To i jeste poenta mnogih filmova, da upakovano nam serviraju kurvaluk i drogu kao nesto ok.
Drugo je kad gledaš film pa osuđuješ.
Poenta filma nije uopšte da ti se mora svidjeti ona..
- dale cooper
#4082 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Sigurno kasnim povodom zabave za ovaj film, ali bolje ikad nego nikad.
Sve preporuke.
- dale cooper
#4083 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Nastavljam da sustižem zaostatke od prethodnih godina.
ljudska drama. U nekim scenama je bilo teško zadržati suze.
- problemnatravunu
#4084 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nisam očekivao Tarantinovsku završnicuSmokingMan wrote:
-
Stockk
#4085 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

not great not terrible
-
90minut
#4086 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
smečeStockk wrote:
not great not terrible
- Optimus09
- dale cooper
#4088 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Ne bez mana i na momente sladunjav, ali solidan film koji otprilike objašnjava kakav je osjećaj biti pravi muzički zaluđenik (dosta liči na pravu
ljubav) i koja je iskupljujuća moć muzike.
The dogs on main street howl
'Cause they understand
If I could take one moment into my hands
Mister, I ain't a boy, no, I'm a man
And I believe in a promised land
- medvjed23
#4089 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
dobro ovo.. utrefili muziku i glumicu, fino snimili scene borbe, lijepo provukli pouku da u čovjeku ima i zla i dobra, razvili priču sa balansom između stvarnosti i mitologije..
gal neružna..
- banjaluka078
- Moderator
- Kaligrafija
#4091 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Midsommar
https://m.imdb.com/title/tt8772262/

Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!

Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!
- johnnykola
#4092 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Došao sam do pola sata i onaj odnos dječkića i curice je zbilja horor. Da ne spominjem šok i vjecericu s roditeljima i sestrom.Kaligrafija wrote:Midsommar
- Kaligrafija
#4093 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Da nisam sta preskocio!? Deckic, curica!?johnnykola wrote:Došao sam do pola sata i onaj odnos dječkića i curice je zbilja horor. Da ne spominjem šok i vjecericu s roditeljima i sestrom.Kaligrafija wrote:Midsommar
Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!Sva je prilika da se radi o betonu. Nastavim.
- johnnykola
#4094 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Momak i djevojka središnji par.
- Kaligrafija
#4095 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Pa kad tako kazes, aludiras na pedofiliju, a ja to u filmu nisam vidio...! Hajde pogledaj komplet film, pa daj komentar, ako zelis, nema smisla na rate...johnnykola wrote:Momak i djevojka središnji par.
-
90minut
#4096 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima?
Sex na kraju kaligrafija između njih dvoje je sigurno pedofilija ona ja po njihovom vjerovanju tek dobila dozvolu za sex što znaci da ima maksimalno 14, 15 godina.

Sex na kraju kaligrafija između njih dvoje je sigurno pedofilija ona ja po njihovom vjerovanju tek dobila dozvolu za sex što znaci da ima maksimalno 14, 15 godina.
- Kaligrafija
#4097 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Po meni je njoj jedno 16 god., po njihovom vjerovanju je zena, drugo onom momku nije vise od 22-23, student, trece, nije on nju zaveo, nego ona njega, bacila pik, na njega, vjesticarila mu i drogirala... A sto se tice jonnyja, definitivno nije gledao film, al voli da baci komentar u suplje...!90minut wrote:Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima?![]()
-
90minut
#4098 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Baca on šuplje otkad sam ja na ovom forumu to je takav lik da je preporucivao ovaj film još prije mjesec i nešto dana, a evo ocigledno je da nije ni gledao dakle tek poceo.Kaligrafija wrote:Po meni je njoj jedno 16 god., po njihovom vjerovanju je zena, drugo onom momku nije vise od 22-23, student, trece, nije on nju zaveo, nego ona njega, bacila pik, na njega, vjesticarila mu i drogirala... A sto se tice jonnyja, definitivno nije gledao film, al voli da baci komentar u suplje...!90minut wrote:Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima?![]()
Ma dobro sad koliko ima godina nije bitno i da on jeste drogiran.
A po njihovom vjerovanju i po " našem " dakle ljudskom žena je čim prokrvari dakle može roditi eto to je 12, 13.
Naravno glumica ocigledno ima oko 20, al' u realnosti po filmu ima sigurno 13,14 eto 15 maksimalno jer takav je kult moraju rađat u tim godinama da bi se ciklus nastavio.
-
omar little
#4099 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

submergence. sta su oni ondje htjeli uraditi i reci, svit madr of gad...navukli su me kliknuti na film zarad mcavoya i wandersa, ali ne pomazu ni iskusan reziser ni solidni glumci. nisam cekirala imdb prije gledanja, da jesam bilo bi mi jasno sta se zbiva. elem, paralela i simbolika su sirove, rogobatne i plitke; komplet adaptacija je svedena na razinu tinejdzera koji misli da je intelektualno prosvijecen i sofisticiran dok trtlja besmislice i banalnosti. na momente lijepo i zanatski vjesto snimljeno, lijepi interijeri i eksterijeri, ali dalje od toga nista. die, netflix, die.
-
John Cleese
#4100 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
omar little wrote:
submergence. sta su oni ondje htjeli uraditi i reci, svit madr of gad...navukli su me kliknuti na film zarad mcavoya i wandersa, ali ne pomazu ni iskusan reziser ni solidni glumci. nisam cekirala imdb prije gledanja, da jesam bilo bi mi jasno sta se zbiva. elem, paralela i simbolika su sirove, rogobatne i plitke; komplet adaptacija je svedena na razinu tinejdzera koji misli da je intelektualno prosvijecen i sofisticiran dok trtlja besmislice i banalnosti. na momente lijepo i zanatski vjesto snimljeno, lijepi interijeri i eksterijeri, ali dalje od toga nista. die, netflix, die.
Pogledah i ja, ali na televiziji - hoce tako Venders zajebat, nema govora