Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Digla_da_kreci

#4076 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Digla_da_kreci »

Gledala Aladina https://www.imdb.com/title/tt6139732/
Zabavan je, ali jedino sto ne volim kod animiranih filmova je glupo pjevanje svako malo :roll:
NemesisTZ

#4077 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by NemesisTZ »

gledao stuck in love i toliko se iznervirao kako nam se perfidno serviraju male droljice i narkomanke kao dragi i simpaticni likovi koje cemo kroz film zavoliti. ovu malo sto je pisac pojebalo pola amerike ali je ona ko biva simpaticna
problemnatravunu

#4078 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by problemnatravunu »

nakon dugo vremena, na zahtjev supruge, sinoć pogledamo opet Vicky Cristina Barcelona (2008)
Image
Moram reći brilijantno, kako radnjom, seciranjem psihologije i osjećaja ljubavi i zaljubljenosti, gluma Penelope Cruz perfektna, :lol:

ukratko Woody Allen je stvarno genije
90minut

#4079 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

NemesisTZ wrote:gledao stuck in love i toliko se iznervirao kako nam se perfidno serviraju male droljice i narkomanke kao dragi i simpaticni likovi koje cemo kroz film zavoliti. ovu malo sto je pisac pojebalo pola amerike ali je ona ko biva simpaticna
Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi? :D
NemesisTZ

#4080 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by NemesisTZ »

90minut wrote: Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi? :D
nije meni opsesija vec se kroz film to pokusava nametnuti. Svakom drugom liku u filmu govori hajmo se hebati a onda kroz film neki dragi momcic sa njom neku romantiku prosipa ona ko biva draga simpaticna cura.
Da ne pricam o narkomanki koja smrka kokain a onda sa okicama trepce u narednoj sceni da ti se srce stopi za njom, haman bi je zenio.

To i jeste poenta mnogih filmova, da upakovano nam serviraju kurvaluk i drogu kao nesto ok.
90minut

#4081 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

NemesisTZ wrote:
90minut wrote: Kakva je ovo opsesija da ti se moraju svidjeti glavni likovi? :D
nije meni opsesija vec se kroz film to pokusava nametnuti. Svakom drugom liku u filmu govori hajmo se hebati a onda kroz film neki dragi momcic sa njom neku romantiku prosipa ona ko biva draga simpaticna cura.
Da ne pricam o narkomanki koja smrka kokain a onda sa okicama trepce u narednoj sceni da ti se srce stopi za njom, haman bi je zenio.

To i jeste poenta mnogih filmova, da upakovano nam serviraju kurvaluk i drogu kao nesto ok.
Jebiga to je realnost, imam sestrinu drugaricu koja to isto radi pa je sad našla momka po njenoj mjeri i eno je ispade bolja od majke Tereze.

Drugo je kad gledaš film pa osuđuješ.

Poenta filma nije uopšte da ti se mora svidjeti ona..
dale cooper

#4082 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Image

Sigurno kasnim povodom zabave za ovaj film, ali bolje ikad nego nikad. :D Divan, elegantan film. A Day-Lewis maestralan kao i uvijek.
Sve preporuke. :)
dale cooper

#4083 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Image

Nastavljam da sustižem zaostatke od prethodnih godina. :D Još jedan sjajan film Alfonso Cuarona. Topla, emotivna i u momentima tragična
ljudska drama. U nekim scenama je bilo teško zadržati suze. :cry:
problemnatravunu

#4084 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by problemnatravunu »

SmokingMan wrote:Image
nisam očekivao Tarantinovsku završnicu :lol: :lol: :lol: :lol:
Stockk

#4085 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Stockk »

Image

not great not terrible
90minut

#4086 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Stockk wrote:Image

not great not terrible
smeče
Optimus09

#4087 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Optimus09 »

https://www.imdb.com/title/tt6533240/re ... ef_=tt_urv
Image
Nista narocito 5/10,ima par teskih scena :sad:
dale cooper

#4088 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Image

Ne bez mana i na momente sladunjav, ali solidan film koji otprilike objašnjava kakav je osjećaj biti pravi muzički zaluđenik (dosta liči na pravu
ljubav) i koja je iskupljujuća moć muzike.

The dogs on main street howl
'Cause they understand
If I could take one moment into my hands
Mister, I ain't a boy, no, I'm a man
And I believe in a promised land

medvjed23

#4089 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

Image

dobro ovo.. utrefili muziku i glumicu, fino snimili scene borbe, lijepo provukli pouku da u čovjeku ima i zla i dobra, razvili priču sa balansom između stvarnosti i mitologije..

gal neružna..
banjaluka078
Moderator

#4090 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by banjaluka078 »

Ad Astra
Kaligrafija

#4091 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

Midsommar

https://m.imdb.com/title/tt8772262/

Image

Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!
johnnykola

#4092 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Kaligrafija wrote:Midsommar

Image

Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!
Došao sam do pola sata i onaj odnos dječkića i curice je zbilja horor. Da ne spominjem šok i vjecericu s roditeljima i sestrom.:( Sva je prilika da se radi o betonu. Nastavim.
Kaligrafija

#4093 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

johnnykola wrote:
Kaligrafija wrote:Midsommar

Image

Došao sam do pola sata i onaj odnos dječkića i curice je zbilja horor. Da ne spominjem šok i vjecericu s roditeljima i sestrom.:( Sva je prilika da se radi o betonu. Nastavim.
Da nisam sta preskocio!? Deckic, curica!?
johnnykola

#4094 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Momak i djevojka središnji par.
Kaligrafija

#4095 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

johnnykola wrote:Momak i djevojka središnji par.
Pa kad tako kazes, aludiras na pedofiliju, a ja to u filmu nisam vidio...! Hajde pogledaj komplet film, pa daj komentar, ako zelis, nema smisla na rate...
90minut

#4096 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima? :lol:

Sex na kraju kaligrafija između njih dvoje je sigurno pedofilija ona ja po njihovom vjerovanju tek dobila dozvolu za sex što znaci da ima maksimalno 14, 15 godina.

:D
Kaligrafija

#4097 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

90minut wrote:Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima? :lol:

Sex na kraju kaligrafija između njih dvoje je sigurno pedofilija ona ja po njihovom vjerovanju tek dobila dozvolu za sex što znaci da ima maksimalno 14, 15 godina.

Po meni je njoj jedno 16 god., po njihovom vjerovanju je zena, drugo onom momku nije vise od 22-23, student, trece, nije on nju zaveo, nego ona njega, bacila pik, na njega, vjesticarila mu i drogirala... A sto se tice jonnyja, definitivno nije gledao film, al voli da baci komentar u suplje...!
90minut

#4098 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Kaligrafija wrote:
90minut wrote:Zar ti nisi pisao da si vec gledao Midsommar Johny još tamo 20tak dana nakon što je poceo s prikazivanjem u kinima? :lol:

Po meni je njoj jedno 16 god., po njihovom vjerovanju je zena, drugo onom momku nije vise od 22-23, student, trece, nije on nju zaveo, nego ona njega, bacila pik, na njega, vjesticarila mu i drogirala... A sto se tice jonnyja, definitivno nije gledao film, al voli da baci komentar u suplje...!
Baca on šuplje otkad sam ja na ovom forumu to je takav lik da je preporucivao ovaj film još prije mjesec i nešto dana, a evo ocigledno je da nije ni gledao dakle tek poceo. :lol:

Ma dobro sad koliko ima godina nije bitno i da on jeste drogiran.

A po njihovom vjerovanju i po " našem " dakle ljudskom žena je čim prokrvari dakle može roditi eto to je 12, 13.
Naravno glumica ocigledno ima oko 20, al' u realnosti po filmu ima sigurno 13,14 eto 15 maksimalno jer takav je kult moraju rađat u tim godinama da bi se ciklus nastavio. :D
omar little

#4099 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

Image

submergence. sta su oni ondje htjeli uraditi i reci, svit madr of gad...navukli su me kliknuti na film zarad mcavoya i wandersa, ali ne pomazu ni iskusan reziser ni solidni glumci. nisam cekirala imdb prije gledanja, da jesam bilo bi mi jasno sta se zbiva. elem, paralela i simbolika su sirove, rogobatne i plitke; komplet adaptacija je svedena na razinu tinejdzera koji misli da je intelektualno prosvijecen i sofisticiran dok trtlja besmislice i banalnosti. na momente lijepo i zanatski vjesto snimljeno, lijepi interijeri i eksterijeri, ali dalje od toga nista. die, netflix, die.
John Cleese

#4100 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by John Cleese »

omar little wrote:Image

submergence. sta su oni ondje htjeli uraditi i reci, svit madr of gad...navukli su me kliknuti na film zarad mcavoya i wandersa, ali ne pomazu ni iskusan reziser ni solidni glumci. nisam cekirala imdb prije gledanja, da jesam bilo bi mi jasno sta se zbiva. elem, paralela i simbolika su sirove, rogobatne i plitke; komplet adaptacija je svedena na razinu tinejdzera koji misli da je intelektualno prosvijecen i sofisticiran dok trtlja besmislice i banalnosti. na momente lijepo i zanatski vjesto snimljeno, lijepi interijeri i eksterijeri, ali dalje od toga nista. die, netflix, die.
:lol: Omi, mein schatz :kiss: :D

Pogledah i ja, ali na televiziji - hoce tako Venders zajebat, nema govora :D
Post Reply