Prevaranti na PIK-u
- P308
#4076 Re: Prevaranti na PIK-u
Prodajem ja nedavno galaxy N7000 za 250KM (nema jeftiniji na piku) jos pod garancijom, mobitel bukvalno ko nov, trebale mi pare. Kaze lik, citiram ga: "imas ovdje jednu tackicu, kao neko ostecenje, pa eto ja imam 200, moze li ipak je ostecen?"

- Ljakan
#4077 Re: Prevaranti na PIK-u
Svega u bozijoj bašći...
Jedan me isto tako kontaktiro za telefon i kao sacuvaj mi dan dva uzet cu 100%, imo ovako preko 50 dojmova,ma divan,krasan na hljeb ga namazat....
Prođe 5 dana ja musterije odbijam reko obećao sam levatu da ga ne zajebem,posaljem mu poruku reko lave 5 dana prođe kaze ja drugi uzo
Kontam ko ti dade ovolike dojmove pozitivne kad si takav smrad....
Jedan me isto tako kontaktiro za telefon i kao sacuvaj mi dan dva uzet cu 100%, imo ovako preko 50 dojmova,ma divan,krasan na hljeb ga namazat....
Prođe 5 dana ja musterije odbijam reko obećao sam levatu da ga ne zajebem,posaljem mu poruku reko lave 5 dana prođe kaze ja drugi uzo
Kontam ko ti dade ovolike dojmove pozitivne kad si takav smrad....
-
Schlauf2
#4078 Re: Prevaranti na PIK-u
Kod mene nema da zadrzavam artikal radi necijeg usmenog obecanja i da zbog tog odbijam druge, stvar je jednostavna, ko prvi sa parama koje trazim njegovo je.
Jedan je meni za artikal od 15 KM pitao moze li za 12 KM a dosao je u peugeotu koji je tad kostao cca 9 hiljada. Ja mu kazem jarane cjenkas se za 3 KM a vozas ovakvo auto. Kad je skonto da je ispao ofiran kaze ja se salio.
Mislim se ne bi ti rekao da si se salio da sam ti pristao oborit. I pogodite sta, kupio je za 15 KM.
Uh, koliko sam ovakvih dogadjaja imao, i kakvih sve konverzacija u porukama mogao bih povecu knjigu napisat i napravit na kraju all stars odjeljak.
Sta mislite da pokrenemo temu Price sa Pika ?
Jedan je meni za artikal od 15 KM pitao moze li za 12 KM a dosao je u peugeotu koji je tad kostao cca 9 hiljada. Ja mu kazem jarane cjenkas se za 3 KM a vozas ovakvo auto. Kad je skonto da je ispao ofiran kaze ja se salio.
Uh, koliko sam ovakvih dogadjaja imao, i kakvih sve konverzacija u porukama mogao bih povecu knjigu napisat i napravit na kraju all stars odjeljak.
-
Schlauf2
#4079 Re: Prevaranti na PIK-u
I je li taj kupio na kraju?P308 wrote:Prodajem ja nedavno galaxy N7000 za 250KM (nema jeftiniji na piku) jos pod garancijom, mobitel bukvalno ko nov, trebale mi pare. Kaze lik, citiram ga: "imas ovdje jednu tackicu, kao neko ostecenje, pa eto ja imam 200, moze li ipak je ostecen?"![]()
- mayab
#4080 Re: Prevaranti na PIK-u
Dobro, ne mora biti da je njemu stalo do tih 3 KM, to je vise navika da se cjenkaSchlauf2 wrote:Kod mene nema da zadrzavam artikal radi necijeg usmenog obecanja i da zbog tog odbijam druge, stvar je jednostavna, ko prvi sa parama koje trazim njegovo je.
Jedan je meni za artikal od 15 KM pitao moze li za 12 KM a dosao je u peugeotu koji je tad kostao cca 9 hiljada. Ja mu kazem jarane cjenkas se za 3 KM a vozas ovakvo auto. Kad je skonto da je ispao ofiran kaze ja se salio.Mislim se ne bi ti rekao da si se salio da sam ti pristao oborit. I pogodite sta, kupio je za 15 KM.
- Impavidus
#4081 Re: Prevaranti na PIK-u
@BlackSwan - Smanjivanje sa 2 hiljade na 1.500 se slažem da je pretjerivanje i ponižavanje artikla i prodavača. Smanjivanje sa 110 na 100 kao što @Schlauf2 napisa je za mene skroz korektno ne vidim šta se čudi toliko. Staviš onda 120 pa ga spusti na 110.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4082 Re: Prevaranti na PIK-u
nisam mislio na one u lošijoj fin. situaciji nego generalnoAtleticoMadrid wrote:Pa prije ce ti neko ko je u losijoj financijskoj situaciji ispostovati dogovor, nego ovi sto imaju para, te guzonje su najveci cigani. Ja sam se iznenadio kakvi likovi su se cijenkali samnom, dodje mi sa autom koje vrijedi 30.000 KM, a jedan nije htio da kupi mobitel jer ima ogrebotinu koju uocis samo kad detaljno gledas.. A jos sam mu spustio cijenu za pola, sta bi on, nov mobitel ? Fuj kakvih ljudi ima, uglavnom radije necu nista prodati nego s takvim vise poslovati.Black swan wrote:koja smo sirotinjska nacija
odron odrona
go klošar
općenito
većina je dno imo ne imo pare
i tako se ponaša
- Truba
#4083 Re: Prevaranti na PIK-u
problem je što ljudi misle da ti gori pod nogamaImpavidus wrote:@BlackSwan - Smanjivanje sa 2 hiljade na 1.500 se slažem da je pretjerivanje i ponižavanje artikla i prodavača. Smanjivanje sa 110 na 100 kao što @Schlauf2 napisa je za mene skroz korektno ne vidim šta se čudi toliko. Staviš onda 120 pa ga spusti na 110.
da ti trebaju pare
a ne znaju kakvo ti je stanje i razmišljanje
dođu s autom 1983. a vrijeđaju kola 1997.
ne poštuju tvoje riječi i navode da ne rade brisači na prvom stepenu npr
-
RahatHurmašica
#4084 Re: Prevaranti na PIK-u
zavisi, možda i nije. Možda su te dvije hiljade daleko iznad tržišne cijene. Pa dobiješ ponudu realnih 1500.Impavidus wrote:@BlackSwan - Smanjivanje sa 2 hiljade na 1.500 se slažem da je pretjerivanje i ponižavanje artikla i prodavača. Smanjivanje sa 110 na 100 kao što @Schlauf2 napisa je za mene skroz korektno ne vidim šta se čudi toliko. Staviš onda 120 pa ga spusti na 110.
Cijene na piku i jesu bezobrazno napuhane. Polovne stvari cijene kao nove u radnji.
-
Schlauf2
#4085 Re: Prevaranti na PIK-u
Znam da je cjenkanje dio folklora kao u Turskoj, nego je u startu i pisalo fiksno i receno preko telefona da ne dolazi ako namjerava obarati cijenu. Ali nema veze, na kraju je kupio.mayab wrote:Dobro, ne mora biti da je njemu stalo do tih 3 KM, to je vise navika da se cjenkaSchlauf2 wrote:Kod mene nema da zadrzavam artikal radi necijeg usmenog obecanja i da zbog tog odbijam druge, stvar je jednostavna, ko prvi sa parama koje trazim njegovo je.
Jedan je meni za artikal od 15 KM pitao moze li za 12 KM a dosao je u peugeotu koji je tad kostao cca 9 hiljada. Ja mu kazem jarane cjenkas se za 3 KM a vozas ovakvo auto. Kad je skonto da je ispao ofiran kaze ja se salio.Mislim se ne bi ti rekao da si se salio da sam ti pristao oborit. I pogodite sta, kupio je za 15 KM.
Sta mislite da pokrenemo temu Price sa Pika ?, mislim, ko je bio u , recimo Turskoj, vidio je da je cjenkanje obavezno, sta ja znam , dio folklora...
-
PeMzioner
#4086 Re: Prevaranti na PIK-u
Skoro jednom treba baterija za telefon kaze hitno,gori,ja ga kontaktiram on online nista ne odgovara,danima.
Svega na piku.
Svega na piku.
- Truba
#4087 Re: Prevaranti na PIK-u
možda si u pravu mada vidim da svuda podjebavaš i zajebavašRahatHurmašica wrote:zavisi, možda i nije. Možda su te dvije hiljade daleko iznad tržišne cijene. Pa dobiješ ponudu realnih 1500.Impavidus wrote:@BlackSwan - Smanjivanje sa 2 hiljade na 1.500 se slažem da je pretjerivanje i ponižavanje artikla i prodavača. Smanjivanje sa 110 na 100 kao što @Schlauf2 napisa je za mene skroz korektno ne vidim šta se čudi toliko. Staviš onda 120 pa ga spusti na 110.
Cijene na piku i jesu bezobrazno napuhane. Polovne stvari cijene kao nove u radnji.
ali ako kažemo ne dolazi da snižavaš najniža je ta koja piše
on dođe i misli ako se uhavti za džep sa 1500 da su svi očajni
neki ljudi ekonomišu i nisu u dugovima da im gori pod nogama
kad se ne mogne prodati za nekoliko godina fino prevezeš pola vikendice i 5 tona blokova i cementa i prodaš je za 800
i miran ili u otpad
- Critic_JM
#4088 Re: Prevaranti na PIK-u
Cjenkanje (iako je u nekim slucajima bezobrazno) nije prevara.

Dobra idea, pokreni.Schlauf2 wrote: Sta mislite da pokrenemo temu Price sa Pika ?
- P308
#4089 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma kakvi, nisam htio spustiti cijenu i on odustao iako sam mu preko poruka naglasio da je cijena 250 KM i da je fiksna. Srecom ima i normalnih pa se par dana iza toga javio momak koji ga je uzeo bez rijeciSchlauf2 wrote:I je li taj kupio na kraju?P308 wrote:Prodajem ja nedavno galaxy N7000 za 250KM (nema jeftiniji na piku) jos pod garancijom, mobitel bukvalno ko nov, trebale mi pare. Kaze lik, citiram ga: "imas ovdje jednu tackicu, kao neko ostecenje, pa eto ja imam 200, moze li ipak je ostecen?"![]()
- KAMISORI
#4090 Re: Prevaranti na PIK-u
samo da priupitam valjaju li šta ovi testeri kolonjskih voda sa pika i dali su originali da se ne bi desilo da moram sapirat lice vlastitom mokraćom nakon nanošenja
- Kofer
#4091 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba otvoriti temu bh online prodavaonice,pa šta kod god ko ima nek napiše na toj temi.Schlauf2 wrote:Kod mene nema da zadrzavam artikal radi necijeg usmenog obecanja i da zbog tog odbijam druge, stvar je jednostavna, ko prvi sa parama koje trazim njegovo je.
-
RahatHurmašica
#4092 Re: Prevaranti na PIK-u
ako misliš na moje komentare na tvoje nebulozne postove poslije kojih podviješ rep i razguliš sa teme, onda da, zajebajem.Black swan wrote:
možda si u pravu mada vidim da svuda podjebavaš i zajebavaš
njegovo je da pokuša, a tvoje da ne dašBlack swan wrote:ali ako kažemo ne dolazi da snižavaš najniža je ta koja piše
on dođe i misli ako se uhavti za džep sa 1500 da su svi očajni
neki ipak jesu, tako da to s vremena na vrijeme zna i proćiBlack swan wrote:neki ljudi ekonomišu i nisu u dugovima da im gori pod nogama
drži se ti romana.Black swan wrote:kad se ne mogne prodati za nekoliko godina fino prevezeš pola vikendice i 5 tona blokova i cementa i prodaš je za 800
i miran ili u otpad
by the way, kako je zagor, zdravlje, žena, djeca, mlatne li sada kojeg indijanca?
- Truba
#4093 Re: Prevaranti na PIK-u
ideš na ignore zbog vrijeđanja na temi o FPNu ovo je sada samo potvrda da trolaš na osobnom nivou
zbogom
zove danas lik
raspituje se za auto iz 1996 i isto toliko para a postavlja pitanja kao da kupuje auto iz 2006 za 6000
klima, servo, airbag, zatvaranja autmatska ma nema
ja konto neko se zajebava
i na kraju nudi 17 stoja
ko govori 17 stoja
da nije kakav dijasporac iz amerike
se vratio pa preko raspusta oće da ženi kupi malo auto da uči
kasnije mi kažu da je tako rekao da izgleda više nego što je
onaj fol cijena 1999 
zbogom
zove danas lik
raspituje se za auto iz 1996 i isto toliko para a postavlja pitanja kao da kupuje auto iz 2006 za 6000
klima, servo, airbag, zatvaranja autmatska ma nema
i na kraju nudi 17 stoja
ko govori 17 stoja
da nije kakav dijasporac iz amerike
kasnije mi kažu da je tako rekao da izgleda više nego što je
-
RahatHurmašica
#4094 Re: Prevaranti na PIK-u
sretan put i ne zaboravi da pišeš.Black swan wrote:ideš na ignore zbog vrijeđanja na temi o FPNu ovo je sada samo potvrda da trolaš na osobnom nivou
zbogom
-
Lopov-eliminator
#4095 Re: Prevaranti na PIK-u
Te termine u stojama da ti kaze 17 stoja umjesto hiljadu i sedamsto koriste dileri i preprodavaci auta koji najcesce rade sa autima male vrijednosti. Znam takvih dosta.Black swan wrote: zove danas lik
klima, servo, airbag, zatvaranja autmatska ma nemaja konto neko se zajebava
i na kraju nudi 17 stoja
ko govori 17 stoja
da nije kakav dijasporac iz amerikese vratio pa preko raspusta oće da ženi kupi malo auto da uči
kasnije mi kažu da je tako rekao da izgleda više nego što jeonaj fol cijena 1999
- Truba
#4096 Re: Prevaranti na PIK-u
eh vidis svaki dan nešto novo naučiš
23.05.2014 u 19:24
Zamjena, lijep pozdrav
Prije 4 dana, 2 sata i 5 minuta
Pise bez zamjena
27.05.2014 u 21:13
da ne treba kakav plac za kucu. pozzzz

23.05.2014 u 19:24
Zamjena, lijep pozdrav
Prije 4 dana, 2 sata i 5 minuta
Pise bez zamjena
27.05.2014 u 21:13
da ne treba kakav plac za kucu. pozzzz
- DJe_Nana
#4097 Re: Prevaranti na PIK-u
Black swan toliko si me zainteresirao sa tim autom u par postova da ne mogu a da ne pitam koje je u pitanju za tu cijenu 
- Truba
#4098 Re: Prevaranti na PIK-u
ma opel corsa b 1.2
niš posebno jer očito nije dizel i folksvaken
svaki takav ima jedno 10 javnih pitanja
i 1000 pregleda
niš posebno jer očito nije dizel i folksvaken
-
Mehemed
- Vozim: automobil
-
Lopov-eliminator
#4100 Re: Prevaranti na PIK-u
Naletih na jednog lika na Piku kojem sam davno memorisao u tel broj pod nickom sa Pika ( edu ) s namjerom da ga nazovem nekad kasnije, medjutim ja ga na kraju nisam nikad nazvao a broj ostao memorisan.Vidim prije nekih 15 dana neku stvar koja me zainteresovala kod nekog ko je na Piku Black_man24 . Okrenem broj kad izbaci mi da zovem ovog edu sto mi je ostao upisan , sto ce reci da su to 2 profila od iste osobe. S obzirom da se nerijetko kako smo vidjeli svi transakcije laziraju
preko takvih profila, malo procesljam i vidim da su ova 2 profila imala zajedno transakcije (tj. tip je laznjake radio sam sa sobom). Vidio sam da je na ovom prvom profilu dobio pojak negativni na koji je odgovorio psovkama, i to od tipa koji je ako se dobro sjecam i ovdje prijavio jednu prevaru, pa nije ni cudo sto je pravio novi profil da sakrije svoju Pik historiju. Profili su edu i black_man24 , broj telefona je 061853537 . S ovog prvog profila je sakrio artikle pa se ne vidi kod ovog edu da su isti brojevi ali ja imam taj broj memorisan i siguran sam 100% da su im brojevi isti.
Edit: linkovi na profile
edu http://www.pik.ba/profil/edu
Black_man24 http://www.pik.ba/profil/black_man24
preko takvih profila, malo procesljam i vidim da su ova 2 profila imala zajedno transakcije (tj. tip je laznjake radio sam sa sobom). Vidio sam da je na ovom prvom profilu dobio pojak negativni na koji je odgovorio psovkama, i to od tipa koji je ako se dobro sjecam i ovdje prijavio jednu prevaru, pa nije ni cudo sto je pravio novi profil da sakrije svoju Pik historiju. Profili su edu i black_man24 , broj telefona je 061853537 . S ovog prvog profila je sakrio artikle pa se ne vidi kod ovog edu da su isti brojevi ali ja imam taj broj memorisan i siguran sam 100% da su im brojevi isti.
Edit: linkovi na profile
edu http://www.pik.ba/profil/edu
Black_man24 http://www.pik.ba/profil/black_man24
Last edited by Lopov-eliminator on 30/05/2014 12:46, edited 1 time in total.