iamia wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Zlatko Lagumdžija je poslijeratni Abdić ! Ko će dočekati 2014. da dotičnog pošaljemo na smetlište historije gdje i spadaju izdajice i prodane duše-
ne smijemo cekati 2014.
zbog nase djece mi to ne smijemo dopustiti.
mora se zaustaviti poslijeratni abdic. bilo kojim srestvima.
najmiroljubniji nacin su novi izbori.
Nije realno, s obzirom da je ustav naprecizan po tom pitanju a i da je javnost pasivna, da ce se vandredni izbori desiti. To bi jedino mogli izgurati stranci i OHR ali ni tamo nema jedinstavog stava niti energije niti oko puno jednostavnijih stvari. Prije ce biti, odnosno se nadam, da ce SDA u Domu naroda pokusati da blokira usvajanje bilo kakavih znacajnih promjena.
Moj utisak je da su se Lagumdzija i SDP, ako tako nesto jos uvijek postoji, otisnuli na put bez povratka. kao sto je svojedobno napravio i Fikret Abdic. I tu povratka nema.. Lagumdzija i klika oko njega znaju da kada sidju sa vlasti da bi lako mogli zavrsiti u muriji zbog kriminala, krsenja zakona, ustava..Zbog toga ce na svaki nacin pokusati da ostanu u sedlu ne birajuci sredstva, Tako da nisam siguram ni kakav je sudbina izbora 2014. Uradice sve ili da ih onemoguce ili da besramno pokradu. Jasno je da ti ljudi ne prezaju ni od cega. A zato nesto ce imati podrsku Dodika i Covica za koje SDpovci idealan partner.
Nisam siguran kako ce se situacija razvijati ali se bojim da nam se gadno pise. Moglo bi se desiti da se godinama koje su prethodile jeseni 2012 sjecamo sa sjetom kao perioda u kom je postojala vladavina zakona i demokracija.
Znam da zvuci kao crnjak ali me iskustvo nacilo da ovdje uvijek moze biti "gore od goreg".