kao sto su sve ostale prazne dzamije rasformiraneBlack swan wrote:nije mi jasno što vam smeta džamija
što se mene tiče može ih u sa biti oko 600
djeca se ionako igraju plej stejšna ili šta već
ako je višak i ako bude prazna...lako je rasformirati i izmjestiti tamo gdje bude potrebna
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- uglavnomja
#4076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- BHF_Manijak
#4077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!
Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
-
Ripicipi
#4078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A ta jedna je pretrpana pa treba u 100 metara graditi drugu?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
"Vjernicima" mrsko hodati 100 metara, nego daj mu dzamiju ispred kuce
-
Bodkin
#4079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
oni kazu hocemo i bum na sred parka a?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
-
zipoo
#4080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobra lokacija, blizu svima
-
verdi
#4081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
khm, ovaj, ne znam kako da kazem, ali urbani nacin zivota podrazumijeva i druge sadrzaje osim bogomolja. recimo, parkove, igralista, zelene povrsine gdje ljudi mogu uzivati u zelenilu i svjezini. takodje, poznato je da zelene povrsine smanjuju nivo stresa u urbanim sredinama. nemojte se cuditi sto su nam djeca sve deblja i sto ima sve vise dijabetesa.
i da, gradjani trebaju imati pravo da iskazu svoje potrebe, a ne da se kaze "to je opcinsko, ko vas sisa" (parafraziram)
i da, gradjani trebaju imati pravo da iskazu svoje potrebe, a ne da se kaze "to je opcinsko, ko vas sisa" (parafraziram)
-
dragonz
#4082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hajte malo zakukajte prema Prijedoru gdje sada ima 74 crkve ili manastira, prije rata je bilo samo 16.
A što se tiče građenja ove nove džamije na Ilidži smatram da su trebali kupiti neku privatnu kuću i na njenim temeljima napraviti džamiju i par sačuvan a djece kod kuće na facebook-u ili igraju kantera.....(baš me briga kako se piše na engleskom).
A što se tiče građenja ove nove džamije na Ilidži smatram da su trebali kupiti neku privatnu kuću i na njenim temeljima napraviti džamiju i par sačuvan a djece kod kuće na facebook-u ili igraju kantera.....(baš me briga kako se piše na engleskom).
-
Ripicipi
#4083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta ovo konkretno znaci? da svaka ulica ima svoj dzemat, a svaki dzemat mora imati svoju dzamiju?siddo89 wrote:pa ta druga ne pripada njihovom dzematu,kuzis+ i kad je recimo dzuma ili bajram namaz bude punaRipicipi wrote:A ta jedna je pretrpana pa treba u 100 metara graditi drugu?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
- respo
#4084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa nek se onda sire dzemati a ne ko fildzani da obuhvataju po dvije ulice
sljedecu dzamiju ocekujem iza zemaljskog muzeja jer muzej ionako ne radi ili pored turske rezidencije na willsu jel tako cerici?
sljedecu dzamiju ocekujem iza zemaljskog muzeja jer muzej ionako ne radi ili pored turske rezidencije na willsu jel tako cerici?
- Don Zivconi
#4085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
respo wrote:pa nek se onda sire dzemati a ne ko fildzani da obuhvataju po dvije ulice
- kokuz_sa
#4086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa bolan Fahdova dzamija bude poprazna kad je Bajram uz onolike arape..a da ocekujem da su ostale dzamije punesiddo89 wrote:pa ta druga ne pripada njihovom dzematu,kuzis+ i kad je recimo dzuma ili bajram namaz bude punaRipicipi wrote:A ta jedna je pretrpana pa treba u 100 metara graditi drugu?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
- snaga_znanja
#4087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobri ti uzori...dragonz wrote:Hajte malo zakukajte prema Prijedoru gdje sada ima 74 crkve ili manastira, prije rata je bilo samo 16.
-
Hendrix
#4088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ilidžanski načelnik Senaid Memić (SDA) izjavio je nakon incidenta da je zemljište na kojem je predviđena gradnja džamije, općinsko te da neće dozvoliti nikome da se odustane od gradnje.
- Uopće me ne interesiraju oni s kojima nemam ništa. Uvijek i u svakom narodu ima onih kojih se treba stidjeti - kratko je kazao Memić.
Na stranu sve ali meni su izjave ovog krkana strašne, čuj općinsko zemljište i on će praviti šta on hoće, danas džamija sutra spalinonica otpada ili ko zna šta...općina uber alles. Ko je uopšte on da ovako priča protiv građana, ovo je više postala totalna anarhija, načelnik mali diktator.
Znači li ovo da građani uopšte nemaju pravo glasa ako je zemljište općinsko?
- Uopće me ne interesiraju oni s kojima nemam ništa. Uvijek i u svakom narodu ima onih kojih se treba stidjeti - kratko je kazao Memić.
Na stranu sve ali meni su izjave ovog krkana strašne, čuj općinsko zemljište i on će praviti šta on hoće, danas džamija sutra spalinonica otpada ili ko zna šta...općina uber alles. Ko je uopšte on da ovako priča protiv građana, ovo je više postala totalna anarhija, načelnik mali diktator.
- Muhamed Đakmić
#4089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fazon je što većina građana jeste za izgradnju džamije, i to velika. Ali on jeste kriminalan, gluho bilo. Laktaška politička škola, Mile se ne bi postidio ovakvih izjava.
- uglavnomja
#4090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
koja izjavaHendrix wrote:Ilidžanski načelnik Senaid Memić (SDA) izjavio je nakon incidenta da je zemljište na kojem je predviđena gradnja džamije, općinsko te da neće dozvoliti nikome da se odustane od gradnje.
- vjesticanametli
#4091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da ovo je zanimljivo .............cuj hocemo i skupe paraBodkin wrote:oni kazu hocemo i bum na sred parka a?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
pa reda ovdje nikakvog nema...............nosite se vise sa ĐŽamijama i crkvama u neku stvar
za hljeba nemaju al alah im iz usta ne izlazi i gluho bilo podic dupe da se radi.............sve krimosi a haramuse nicu li nicu
- drndalo
#4092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja, i...? Ne vidis da radis isto ? Ako je bilo koja dzamija/crkva/bogomolja puna samo za dzumu/bajram, onda je visak... Osim hodzi koji je tu zaposlen... Kad se nekome klanja namaz, on ce ga klanjati i na parkingu ispred dzamije, a onih koji samo za Bajramsko jutro odu tamo ima svakako velika vecina...dragonz wrote:Hajte malo zakukajte prema Prijedoru gdje sada ima 74 crkve ili manastira, prije rata je bilo samo 16.
- BHF_Manijak
#4093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja ti kazem kako stvari hodaju, a ti onda pojedinacno pitaj dzematlije iz tog dijela je li im mrsko hodati ili ne. Ocigledno da jeste, dok hoce "svoju" dzamiju!Ripicipi wrote:A ta jedna je pretrpana pa treba u 100 metara graditi drugu?BHF_Manijak wrote:Pa ne gradi se dzamija samoinicijativno!Gdje postoji volja ljudi ona se i gradi, ne gradi je Islamska zajednica na svoju ruku. Tako je bilo i price za onu na Dobrinji na predzadnjoj stanici. Raja se digla aa sta ce tu dzamija 'vako, 'nako.., a ljudi skupili dio para, rekli hocemo tu i tu dzamiju, nidje veze ba. Raspitajte se prije no pocnete udarati po tastaturi.
Ako imaju urednu dokumentaciju, da - zasto da ne? Krivi obog ko im odobri a ne njih, kako ste samo tako ograniceni!Bodkin wrote:
oni kazu hocemo i bum na sred parka a?
Nisu krivi ljudi koji hoce da grade i koji grade dzamiju, vec onaj ko im je prodao zemmljiste, ko im je dao dozvolu i slicno... Glupo vam je razmisljanje totalno!
- uglavnomja
#4094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
moje glupo razmisljanje ide ovako:BHF_Manijak wrote: Ako imaju urednu dokumentaciju, da - zasto da ne? Krivi obog ko im odobri a ne njih, kako ste samo tako ograniceni!
Nisu krivi ljudi koji hoce da grade i koji grade dzamiju, vec onaj ko im je prodao zemmljiste, ko im je dao dozvolu i slicno... Glupo vam je razmisljanje totalno!
nacelnik i klika hoce da grade dzamiju
nacelnikovi ljudi izradju dokumentaciju i daju dozvolu
nacelnik odredio da javno-opcinsko zemljiste bude uzeto djeci da bi se gradila hiljadita bogomolja
nacelnik ima pare zato sto ih je uzeo iz budzeta ...
kakav ba narod.
tu se zna ko ima tala, nacelnik, izvodjac radova, hodza i par zaposlenih, ... jos ce neku tu kajmaka pokupiti cim se iz budzeta vadi lova.
-
racionalista
#4095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
intereasntno je uporediti ova dva teksta i pojedine likove u njima
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/par ... u-mesdzida
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -placenici
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/par ... u-mesdzida
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -placenici
- Muhamed Đakmić
#4096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Svejedno, nije načelnik Bog da ga se ne može zaustaviti, ako postoji istinska volja. Ako je većina stanovništva za tu džamiju, onda nema puno polemike. Ako nije, što se nisu okupili i iskazali protest?uglavnomja wrote:moje glupo razmisljanje ide ovako:BHF_Manijak wrote: Ako imaju urednu dokumentaciju, da - zasto da ne? Krivi obog ko im odobri a ne njih, kako ste samo tako ograniceni!
nacelnik i klika hoce da grade dzamiju
nacelnikovi ljudi izradju dokumentaciju i daju dozvolu
nacelnik odredio da javno-opcinsko zemljiste bude uzeto djeci da bi se gradila hiljadita bogomolja
nacelnik ima pare zato sto ih je uzeo iz budzeta ...
kakav ba narod.
tu se zna ko ima tala, nacelnik, izvodjac radova, hodza i par zaposlenih, ... jos ce neku tu kajmaka pokupiti cim se iz budzeta vadi lova.
Meni je recimo smiješno da su načelnicima bogomolje glavna briga u ovakvom periodu. Možeš se ti Bogu moliti i od kuće, ako je iskreno prihvatit će. Sami oni svode Boga u kojeg se najviše kunu na smiješan nivo, banalizuju ga svojim ponašanjem.
Ali to da su takvi načelnici izabrani dokazuje prije svega šta svijet želi da gleda i sluša. Mi nismo svjesni da naše probleme neće rješavati niko drugi nego mi sami. Svaki put kad se na neku nepravdu ne pobunimo, mi je prećutno odobravamo. Zato nam ne može i neće biti bolje. I ovo naše baljezganje po forumu je samo to, baljezganje.
- snaga_znanja
#4097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Logično da je bogomalja glavna briga vladajućim političarima. Lakše dobiti izbore na nekoj priči kako si zaštitnik vjere i identiteta nego kroz priču o zapošljavanju.Muhamed Đakmić wrote:
Svejedno, nije načelnik Bog da ga se ne može zaustaviti, ako postoji istinska volja. Ako je većina stanovništva za tu džamiju, onda nema puno polemike. Ako nije, što se nisu okupili i iskazali protest?
Meni je recimo smiješno da su načelnicima bogomolje glavna briga u ovakvom periodu. Možeš se ti Bogu moliti i od kuće, ako je iskreno prihvatit će. Sami oni svode Boga u kojeg se najviše kunu na smiješan nivo, banalizuju ga svojim ponašanjem.
Ali to da su takvi načelnici izabrani dokazuje prije svega šta svijet želi da gleda i sluša. Mi nismo svjesni da naše probleme neće rješavati niko drugi nego mi sami. Svaki put kad se na neku nepravdu ne pobunimo, mi je prećutno odobravamo. Zato nam ne može i neće biti bolje. I ovo naše baljezganje po forumu je samo to, baljezganje.
Narod koji bira takve kretene u vlast jednostavno ne zaslužuje ništa bolje...
- Muhamed Đakmić
#4098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa ja, to je poenta. Polupismeni i priglupi, nema dalje polemike 
-
gidra
#4099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma Memić je bolestan frajer i lud 100 %, pa samo se sjetite onih voćki koje je struĆnjak zasadio uz brzu cestu prema Hrasnici. Mogu misliti koliko ćemo tek za par godina čitati u crnoj hronici kako je nekoga auto udarilo na tom putu jer je krenuo da ubere jabuku, krušku. Da nije žalosno bilo bi smiješno
.
Dalje, naprimjer evo sad će zima i za čišćenje glavnih puteva je zadužen Rad i Orman ako se ne varam, a za čišćenje lokalnih ulica je zadužena općina, eh sada poznato je da na Ilidži se ne čiste sve lokalne ulice i kad pitaš Memića što je to tako, on odgovori šta me briga u tim ulicama nisu bili moji glasači
.
Ali džaba na Ilidži da postavite Karadžića kao kandidata ispred SDA glatko bi pobijedila, jer je takav mentalni sklop ljudi koji žive, mislim ovih došljaka tj izbjeglica iz istočne Bosne kojih je sada uz Sandžaklije barem 70 % i kojima je i sama SDA dozvolila divlju gradnju po plavnim mjestima kao što su Osijek, Doglodi, Dobroševići ili u vodozaštićenoj zoni u Sokolović Koloniji.
Ilidža je sigurno najljepša općina u državi ali sa najnepismenijim narodom.
Dalje, naprimjer evo sad će zima i za čišćenje glavnih puteva je zadužen Rad i Orman ako se ne varam, a za čišćenje lokalnih ulica je zadužena općina, eh sada poznato je da na Ilidži se ne čiste sve lokalne ulice i kad pitaš Memića što je to tako, on odgovori šta me briga u tim ulicama nisu bili moji glasači
Ali džaba na Ilidži da postavite Karadžića kao kandidata ispred SDA glatko bi pobijedila, jer je takav mentalni sklop ljudi koji žive, mislim ovih došljaka tj izbjeglica iz istočne Bosne kojih je sada uz Sandžaklije barem 70 % i kojima je i sama SDA dozvolila divlju gradnju po plavnim mjestima kao što su Osijek, Doglodi, Dobroševići ili u vodozaštićenoj zoni u Sokolović Koloniji.
Ilidža je sigurno najljepša općina u državi ali sa najnepismenijim narodom.
- uglavnomja
#4100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
gidra wrote:Ma Memić je bolestan frajer i lud 100 %, pa samo se sjetite onih voćki koje je struĆnjak zasadio uz brzu cestu prema Hrasnici. Mogu misliti koliko ćemo tek za par godina čitati u crnoj hronici kako je nekoga auto udarilo na tom putu jer je krenuo da ubere jabuku, krušku. Da nije žalosno bilo bi smiješno.
.
de ba nemoj zezati
imas jabuke sa aromom bezolovnog, kruske sa aromom dizela .... i sljive na plin