Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iceman2010 wrote:Prvo razlika nije tolika. Kada bacis sve na papir puno je manja. Mozes kod telecoma uzeti komotno netflat10 i phone kao pandam trio paketu kad mu dodas potroseno na uspostave poziva. A razlika izmedju 10 i 15 je kao jos jedna traka na autoputu prema zenici. Nikakva. Ako tome jos dodamo broj od 70 kanala... A i dalje stojim iza onoga da prosjecan korisnik i ne osjeti razliku. Ne skida prosjecan korisnik cijeli internet kako neki to vole da predstave. Svi vise na forumu i garant vec 10 dana nisu skinuli nista teze od par MB, a kofol skidaju TB mjesecno. Ja na poslu imam takvu konekciju da bi vam zazubice pocele rasti i niko me ne kontrolise, pa opet ne skidam skoro nista. Ne pamtim kada sam stavio nesto da se skida. Takvi kao vi su samo glasniji jer ovi drugi nemaju potrebu da posjecuju teme svojih provajdera. Zar ima jos nesto sto niste skinuli sa interneta:-)
Stvarno, 10-ka za boldirano. Nije bas tacno, ali usporedba je stvarno upotrebljiva.
Napomeni me, da se sjetim, kada budes pricao o razgovorima zene sa punicom.
fireman2013 wrote:Sacekaj dok ti inkasant dodje na vrata. Inace racune salju u neoznacenim kovertama, bez postanskog pecata i putem inkasanata. Zasto? Pa zbog poreza naravno. Kriju broj stvarnih korisnika.
jaruga postajes naporan al fakat...ako lazes onda lazi kako treba a ne tako neke gluposti.
Kakav inkasant? racun dodje u koverti normalno u sanduce. A i ako je inkasant, barem neko radi i ima posao, bolje platiti covjeku koji ce donijeti na vrata nego lihvaru iz poste (postar) koji dobije platu donio ili ne donio racun a i ako ga donese nadjes ga u stubistu zgrade....
fireman2013 wrote:Sacekaj dok ti inkasant dodje na vrata. Inace racune salju u neoznacenim kovertama, bez postanskog pecata i putem inkasanata. Zasto? Pa zbog poreza naravno. Kriju broj stvarnih korisnika.
jaruga postajes naporan al fakat...ako lazes onda lazi kako treba a ne tako neke gluposti.
Kakav inkasant? racun dodje u koverti normalno u sanduce. A i ako je inkasant, barem neko radi i ima posao, bolje platiti covjeku koji ce donijeti na vrata nego lihvaru iz poste (postar) koji dobije platu donio ili ne donio racun a i ako ga donese nadjes ga u stubistu zgrade....
ONTOPIC:
Nije ni meni racun dosao...
Sta ti pise na koverti? NISTA. Morao sam forenzicare iz MUPA zvati svaki put kad sam dobijao racun. Bez posiljaoca i bez primaoca. Pa gdje to ima? A znas li zbog cega ne salju postom? Zato sto ako budu slali postom tacno ce se znati koliko racuna se posalje i samim tim toliko je korisnika. A sto ce se to raditi kad fino ima inkasant i utaja poreza usput. Ha ya.
Fakat ste vas dvojica nenadjebivi. Pa desava li se ista u Telemachu zakonito i u interesu
korisnika? Nevjerovatno je da na svaki komentar uskacete i trazite nesto negativno. Ja sam kontao da
je ono ''kako vas placaju, po komentaru ili na sat'' floskula ali stvarno pocinjem vjerovati da dobijate
pare za komentare. Ne samo vas dvojica nego i drugi likovi na drugim temama.
Jesu li ikom od vas iz Zenice dolazili neki likovi sa nekim priznanicama za RTV taksu? Kao posto smo sad na Telemachu moramo placat RTV taksu 7.35 KM.Ja sam im rekao da ne zelim to placat jer sam se vec rijesio telekoma da ne placam telefon koji je preskup,a ne pricas nista.
Bryant 24 wrote:Jesu li ikom od vas iz Zenice dolazili neki likovi sa nekim priznanicama za RTV taksu? Kao posto smo sad na Telemachu moramo placat RTV taksu 7.35 KM.Ja sam im rekao da ne zelim to placat jer sam se vec rijesio telekoma da ne placam telefon koji je preskup,a ne pricas nista.
Nije mi niko dosao...a i kad bi dosao postupio bi isto kao i ti...
ONTOPIC:
Nije ni meni racun dosao...
Sta ti pise na koverti? NISTA. Morao sam forenzicare iz MUPA zvati svaki put kad sam dobijao racun. Bez posiljaoca i bez primaoca. Pa gdje to ima? A znas li zbog cega ne salju postom? Zato sto ako budu slali postom tacno ce se znati koliko racuna se posalje i samim tim toliko je korisnika. A sto ce se to raditi kad fino ima inkasant i utaja poreza usput. Ha ya.
Bryant 24 wrote:Jesu li ikom od vas iz Zenice dolazili neki likovi sa nekim priznanicama za RTV taksu? Kao posto smo sad na Telemachu moramo placat RTV taksu 7.35 KM.Ja sam im rekao da ne zelim to placat jer sam se vec rijesio telekoma da ne placam telefon koji je preskup,a ne pricas nista.
Nema to veze sa Telemachom, kad sam iskljucio fiksni telefon od BHT-a poslije nekih tri mjeseca i meni su dosli na vrata da placam rtv taxu i naravno sada placam istu svaki mjesec tom inkasantu, sta cu je..ga tako sam odgojen, placaj sve sto te sljeduje i nemoj biti duzan nikome.
Nema to veze sa Telemachom, kad sam iskljucio fiksni telefon od BHT-a poslije nekih tri mjeseca i meni su dosli na vrata da placam rtv taxu i naravno sada placam istu svaki mjesec tom inkasantu, sta cu je..ga tako sam odgojen, placaj sve sto te sljeduje i nemoj biti duzan nikome.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ma necu da lopovima placam nista.Mene to ne sljeduje,nisam duzan da platim.Kao bice velike tuzbe,bla bla.Pa nek dodju jos jednom i bice onda tuzba,al ne zbog neplacanja vec sto cu im noge polomit.Dovoljno sam ja para drzavi dao ni za sta.
ernadr wrote:sta cu tako sam odgojen, placaj sve sto te sljeduje i nemoj biti duzan nikome.
Sve je to divno krasno, ali ako uzmes pa sracunas koliko mi para damo emiterima (FTV, RTRS i BHT), mi bi trebali da imamo digitalni signal, trebali bi da gledamo sve i jednu tekmu reprezentacije u HDu, da gledamo najnovije svjetske filmove i serije i sta sve jos ne. Realno dali smo i dajemo bruku para, a dobili smo najgori analogni signal, prenos utakmica na kojima se realno jako malo moze vidjeti zbog kvaliteta slike, a i kad gledamo tekmu tesko je pratis zbog reklama koje se stalno vrte. Nemas vise prenosa reprezentacije, nemas prenosa Forumule 1, NBA je misaona imenica, novi filmovi jos dalje od misaone imenice. Kvalitetni dokumentarni i edukativni program ne postoji... Djeciji program je kriminalan, kompjuterske animacije u djecijem programu (neuspjesni pokusaji domacih crtica) nisu vrijedne spomena jer su ocajne. Ja shvatam da mi po zakonu pretplatu moramo placati, ali ako vec dajemo pare za tu "uslugu" onda je valjda red da i ta "usluga" bude na nivou. Placao sam godinama tu pretplatu, sada sam odjavio fixni i necu vise ni pretplatu da placam.
Kad mi signal bude digitalni, program bude u prosjeku normalnih TV stanica (kvalitetan program sa raznovrsnim sadrzajem) kad dobijem pismenim putem racun na kojem pise da sam na osnovu toga i toga duzan uplatiti za taj i taj mjesec rtv taksu jer sam u tom i tom mjesecu koristio usluge te i te firme eh onda cu platiti...a priznanice me ne zanimaju, nije ovo 1993 pa da uplacujem nekom "ciki" koji je dosao meni na vrata i trazi pare bez osnove...
Toliko o RTV taksi...malo smo u offtopicu al jbg raspali me ovako neka budalestina...
Jos jednom da kazem svima ako imate problema nekih javite @Telemach radije nego da zovete .. Na pocetku sam zvao onaj broj ali sada vise se i ne zalim samo napisem na forumu nesto i da cu ih nazvati kasnije i covjek se sam javi da rijesi problem ! Rijeseno i za onih 10 KM sto sam imao na racunu "viska" ..Par puta sam se zalio na telefon i u roku od par sati su me zvali da provjere .. Jednom sam se zalio navece ujutro su ljudi dosli na vrata Dok sam one zvao po 10 dana svaki put kad dobijem drugu osobu ona nema pojma o cemu pricam
ernadr wrote:sta cu tako sam odgojen, placaj sve sto te sljeduje i nemoj biti duzan nikome.
Sve je to divno krasno, ali ako uzmes pa sracunas koliko mi para damo emiterima (FTV, RTRS i BHT), mi bi trebali da imamo digitalni signal, trebali bi da gledamo sve i jednu tekmu reprezentacije u HDu, da gledamo najnovije svjetske filmove i serije i sta sve jos ne. Realno dali smo i dajemo bruku para, a dobili smo najgori analogni signal, prenos utakmica na kojima se realno jako malo moze vidjeti zbog kvaliteta slike, a i kad gledamo tekmu tesko je pratis zbog reklama koje se stalno vrte. Nemas vise prenosa reprezentacije, nemas prenosa Forumule 1, NBA je misaona imenica, novi filmovi jos dalje od misaone imenice. Kvalitetni dokumentarni i edukativni program ne postoji... Djeciji program je kriminalan, kompjuterske animacije u djecijem programu (neuspjesni pokusaji domacih crtica) nisu vrijedne spomena jer su ocajne. Ja shvatam da mi po zakonu pretplatu moramo placati, ali ako vec dajemo pare za tu "uslugu" onda je valjda red da i ta "usluga" bude na nivou. Placao sam godinama tu pretplatu, sada sam odjavio fixni i necu vise ni pretplatu da placam.
Kralju, svaku riječ potpisujem!
To sve kad' srede i uvedu što si naveo, A MOGU, imaju i sada dovoljno keša i pretplatnika kao i vremena - mogli su to srediti da su htjeli, makar da najave ako ništa, onda mogu očekivati da ću im plaćati pretplatu, do tada...no keš! A niti je meni ko dolazio na vrata a niti smije, jer je bio valjda već kod par komšija koji su ga naravno šutnuli tamo gdje mu je mjesto - izvan zgrade uz komentar "Idi levati i šupljiraj druge debile, nas nećeš!" pa ne smije više ni navirit' ovamo! Volim svoje Alipašino do bola, ni za NewYork ga ne bi mijenjao!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ma necu da lopovima placam nista.Mene to ne sljeduje,nisam duzan da platim.Kao bice velike tuzbe,bla bla.Pa nek dodju jos jednom i bice onda tuzba,al ne zbog neplacanja vec sto cu im noge polomit.Dovoljno sam ja para drzavi dao ni za sta.
Ma sta nisi !? Nemoj placati vodovod, nemoj placati struju i nemoj placati internet, jer zaboga svi su oni lopovoi. Kada odes na autoput nemoj platiti putarinu jer su svi lopovi, pa da vidimo ko ce kome noge polomiti. Ti ces nekom noge polomiti jer TI KRSIS ZAKON!!!!!
Bubalo1 wrote:Jos jednom da kazem svima ako imate problema nekih javite @Telemach radije nego da zovete .. Na pocetku sam zvao onaj broj ali sada vise se i ne zalim samo napisem na forumu nesto i da cu ih nazvati kasnije i covjek se sam javi da rijesi problem ! Rijeseno i za onih 10 KM sto sam imao na racunu "viska" ..Par puta sam se zalio na telefon i u roku od par sati su me zvali da provjere .. Jednom sam se zalio navece ujutro su ljudi dosli na vrata Dok sam one zvao po 10 dana svaki put kad dobijem drugu osobu ona nema pojma o cemu pricam
Zbog same evidentije i efikasnijeg rješavanja problema, sugerišemo korisnicima da prvo pozovu Kontakt centar na broj 1430. Ukoliko se radi o izdatoj reklamaciji puno lakše i brže ćemo reagovati ili ubrzati proces rješavanja ako je nalog već izdat. Stoga je jako bitno da se prethodno javite na Kontakt centar.
Stvarno su ekspeditivni. Meni na drugom resiveru nije radio epg i nazovem kontakt centar. Kažu mi da restartujem resiver na tvorničke postavke.... Pošto to nije pomoglo nazovem ponovo i kažu poslat ćemo ekipu. Prvni naredni radni dan zove momak i pita hoćel iko bit kući da rješi problem. Još mi usput zamjeni i daljinski pošto je imao neku fabričku grešku RESPEKT!!!
Bubalo1 wrote:Jos jednom da kazem svima ako imate problema nekih javite @Telemach radije nego da zovete .. Na pocetku sam zvao onaj broj ali sada vise se i ne zalim samo napisem na forumu nesto i da cu ih nazvati kasnije i covjek se sam javi da rijesi problem ! Rijeseno i za onih 10 KM sto sam imao na racunu "viska" ..Par puta sam se zalio na telefon i u roku od par sati su me zvali da provjere .. Jednom sam se zalio navece ujutro su ljudi dosli na vrata Dok sam one zvao po 10 dana svaki put kad dobijem drugu osobu ona nema pojma o cemu pricam
Slazem se , i ja sam poceo na forumu da zavrsavam sve sto se tice Telemaha i sve pohvale za to . Uopce ih vise ne zovem cak oni mene kontaktiraju na telefon.
Ima li iko pojma kako se dijele bežični routeri uz npr. trio paket. Treću sedmicu zaredom mi već govore: strpite se krajem ove ili početkom naredne sedmice će doći naši akviziteri.
Ko su ti akviziteri i kako saznati ko mi treba donijeti router da bih mogao pitati KADA!!
Nahvalih ih na početku, pa mi se vrati u nos:)
Tenk Ju Kam Agen.
pupavac2011 wrote:Ima li iko pojma kako se dijele bežični routeri uz npr. trio paket. Treću sedmicu zaredom mi već govore: strpite se krajem ove ili početkom naredne sedmice će doći naši akviziteri.
Ko su ti akviziteri i kako saznati ko mi treba donijeti router da bih mogao pitati KADA!!
Nahvalih ih na početku, pa mi se vrati u nos:)
Tenk Ju Kam Agen.
Dostavite nam podatke na PP, kako bismo router dostavili u najkraćem roku.