Sta si ti jebote...Shindler?Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Paranoid
#40726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
cindrlimindrli
#40727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...i drzavljani Bosne i Hercegovine.Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...
- madner
#40728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvo je ovo glupo pitanje?Ali Kemal wrote:Kako moze biti gradjanin BiH ako ne zivi u BiHmadner wrote:Gradjani BiH imaju pravo glasa, to je sasvim logicno i normalno.
- Ali Kemal
#40729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema ko nije drzavljanin Bosne i Hercegovinecindrlimindrli wrote:...i drzavljani Bosne i Hercegovine.Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...
Dijasporci zele da glasaju, a ne zele da zive u Bosni. To je prije svega jedno moralno pitanje.
- Havatar
#40730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako sto ima drzavljanstoAli Kemal wrote:Kako moze biti gradjanin BiH ako ne zivi u BiHmadner wrote:Gradjani BiH imaju pravo glasa, to je sasvim logicno i normalno.
-
cindrlimindrli
#40731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasajuAli Kemal wrote:Nema ko nije drzavljanin Bosne i Hercegovinecindrlimindrli wrote:...i drzavljani Bosne i Hercegovine.Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...![]()
Dijasporci zele da glasaju, a ne zele da zive u Bosni. To je prije svega jedno moralno pitanje.
u BiH. Moze li ovo?
- Ali Kemal
#40732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drzavljanstvo bi se trebalo oduzeti svim naturalizovanim drzavljanima BiH, tj koji nisu rodjeni u BiH i ciji roditelji nisu rodjeni u BiH, a koji ne zive u BiH vise od 5 godina.
- Paranoid
#40733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Havatar wrote:Tako sto ima drzavljanstoAli Kemal wrote:Kako moze biti gradjanin BiH ako ne zivi u BiHmadner wrote:Gradjani BiH imaju pravo glasa, to je sasvim logicno i normalno.
- madner
#40734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni se cini da je drzavljanstvo ljudsko pravo, tako da taj prijedlog moze proci samo ako isti nemaju dvojno. 
- Ali Kemal
#40735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze, ako ne zive u BiH.cindrlimindrli wrote:U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasaju
u BiH. Moze li ovo?
Poenta nije da se ljudi prebrojavaju, nego da o sudbini BiH odlucuju ljudi koji zive u BiH.
- Ali Kemal
#40736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odrasli ljudi dosli u Bosnu i sada nemaju jos i neko drugo drzavljanstvo, pa nisu pali s Marsamadner wrote:Meni se cini da je drzavljanstvo ljudsko pravo, tako da taj prijedlog moze proci samo ako isti nemaju dvojno.
-
cindrlimindrli
#40737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ako zive u BiH onda mogu glasati iako su strani drzavljani, recimo i Kinezi mogu, a onima koji su drzavljani BiH aAli Kemal wrote:Moze, ako ne zive u BiH.cindrlimindrli wrote:U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasaju
u BiH. Moze li ovo?
Poenta nije da se ljudi prebrojavaju, nego da o sudbini BiH odlucuju ljudi koji zive u BiH.
zive vani oduzeti pravo glasa. Jebo te, jesi li ti toliko hejter pa da ne primjecujes kolika si dileja?
- Ali Kemal
#40738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo jos da pokazes gdje sam ja rekao da strani drzavljani mogu da glasajucindrlimindrli wrote:A ako zive u BiH onda mogu glasati iako su strani drzavljani, recimo i Kinezi mogu,
Nemoj izmisljat, mada ne bi uopste bilo lose da glasaju na lokalnim izborima, tu zive, rade, placaju porez, neko ljudsko pravo,
negoda glasa Mile iz Cikaga ili Ante iz Minhena, cija djeca ne znaju ni da pricaju Bosanski, niti se oni ikada misle vracati, osim da ponekad obidju rodbinu i pojedu cevape.
Ne treba neka pamet da se shvati sta zelim da kazem, ali ...cindrlimindrli wrote:a onima koji su drzavljani BiH a
zive vani oduzeti pravo glasa. Jebo te, jesi li ti toliko hejter pa da ne primjecujes kolika si dileja?
Last edited by Ali Kemal on 24/04/2014 16:47, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#40739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sta kazes "Kemo", moralno pitanje?Ali Kemal wrote:Nema ko nije drzavljanin Bosne i Hercegovinecindrlimindrli wrote:...i drzavljani Bosne i Hercegovine.Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...![]()
Nesto ne vidim kako politicki predstavnici dijaspora susjednih drzava u BiH mare za moral,
vec bas k'o i ti kmece i na isti se pozivaju samo kad njima nije po volji. To jedino, mislim kmecati
- madner
#40740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba samo neka pamet da se shvate posljedice, pa se shvati zasto je glup prijedlog. 
- spreca
#40741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstvaAli Kemal wrote:Moze, ako ne zive u BiH.cindrlimindrli wrote:U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasaju
u BiH. Moze li ovo?
-
cindrlimindrli
#40742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali Kemal wrote:Samo jos da pokazes gdje sam ja rekao da strani drzavljani mogu da glasaju Nemoj izmisljat.
Stvarno? A sta je ovo?
Ali Kemal wrote:Moze, ako ne zive u BiH.cindrlimindrli wrote:U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasaju
u BiH. Moze li ovo?
- Paranoid
- Havatar
#40744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosna je duzna da postuje sve medjunarodn propise tako da bi taj zakon bio nemoguc posto je u suprotnosti sa istim.Ali Kemal wrote:Drzavljanstvo bi se trebalo oduzeti svim naturalizovanim drzavljanima BiH, tj koji nisu rodjeni u BiH i ciji roditelji nisu rodjeni u BiH, a koji ne zive u BiH vise od 5 godina.
- Ali Kemal
#40745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski mogucespreca wrote:Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstva
Da su svi ljudi kao ja u Bosna bi bila sretna drzava, ljudi bi se brinuli kako da imaju bolji zivot, pricalo bi se o ekonomiji, porezima, investicijama...
Ne bi se prebrojavali prvacici i rodjene bebe po nacionalnosti.
-
Itakoto
#40746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Ali Kemale, ne rise tako ti krvi iz nosa. kakva bolan dijaspora? Pa na zadnjim izborima ih se je oko 35-40k prijavilo. Kakva su oni prevaga na politickom parketu?
-
cindrlimindrli
#40747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imas li strano drzavljanstvo, recimo hrvatsko ili srpsko?Ali Kemal wrote:Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski mogucespreca wrote:Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstva
Da su svi ljudi kao ja u Bosna bi bila sretna drzava, ljudi bi se brinuli kako da imaju bolji zivot, pricalo bi se o ekonomiji, porezima, investicijama...
- res publica
#40748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj zakon nije u neskladu sa međunarodnim propisima, kao npr. zakon koji diskriminiše biračka prava Sejdića i Fincija. A budući da isti koći BH integracije njim bi se trebalo baviti dan-noć dok ne bude promjenjen.Havatar wrote: Bosna je duzna da postuje sve medjunarodn propise tako da bi taj zakon bio nemoguc posto je u suprotnosti sa istim.
- Ali Kemal
#40749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To sto imaju drzavljanstvo hrvatske i srbije ne znaci da nemaju drzavljanstvo Bosne, to se valjda podrazumijeva.cindrlimindrli wrote:Ali Kemal wrote:Samo jos da pokazes gdje sam ja rekao da strani drzavljani mogu da glasaju Nemoj izmisljat.
Stvarno? A sta je ovo?
Ali Kemal wrote:Moze, ako ne zive u BiH.cindrlimindrli wrote:U redu, sutra se odricem prava glasa u BiH ako ce isto uraditi svi oni koji imaju srpsko i hrvatsko drzavljanstvo a glasaju
u BiH. Moze li ovo?
Ako nista bi se trebao postici dogovor sa Srbijom i Hrvatskom da ti ljudi mogu da glasaju samo u jednoj drzavi, pa nek biraju.
Last edited by Ali Kemal on 24/04/2014 16:58, edited 1 time in total.
- spreca
#40750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i ostali bosanci su rodjeni u bosni....nisu rodjeni u Tunguziji............a sto se tice prebrojavanja....mora se znati stanje na terenu...........sami nas na to tjerateAli Kemal wrote:Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski mogucespreca wrote:Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstva