Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr. Kuca wrote:Forto bas neki neinteligentan insan, sa savjetnicima preko familijarnih veza. Bolje da je zenama dao po petobanku.
Ne znam, meni je sad super kad ne dođu na posao... vazda me bace na trošak, plus valja hodat po radnjama, tezgama...
Eh , kad se bilo mlađe... kad sam još bio živ... druga je to bila priča, jedva čekao da počne ona gida, ples, Jeger...
Žene se srede tip top, muški oleše od piča...
Mogu da nedodju zene zaposlene u ovoj turistickoj zajednici, zoiu, zicari i ostalim ublehaskim firmama.
daddy-kool wrote:Šta veli S. Avdić u intervju N1, da je Peđa bio (loš) novinar Yutela koji je opovrgao "špekualcije" Slobodne Bosne o pripremama za napad na Sarajevo?
Jest, jest.. Mora da mu je hazreti Munja Alibabic analizirao snimak, vedeti i bardu novinarstva. Poklopi se Senade, skupa sa drugom Hadziomerovicem, Kaletovicem itd. Nemoj da se izvlači priča o parama babuke Alije i slikanju rovova u Krajini, pardon, Sarajevu..
Nego, samo da poselamim kolege iz DF, u slucaju da DZ ne dobiju reagense, letice im tenderlije kroz prozor, dosta vas je više. Be warned.
Banksy wrote:
Senad reče da je Peđa četnik. Nema onda NerkU druge nego razvaljivat BH blok, pa bježat od četnika prema patrioti Komšiću i Čamparama, pa jel.
I što je najtužnije, cijeli taj igrokaz sinoć je i napravljen samo da bi nam se rekla ta jedna rečenica, da je Kojović četnik.
Još kad slaga kako mu SDA nije dala pola miliona da pokrene novinu.
Bijednik, najveći.
Zahvaljujući Željku Komšiću, Danka Savić, supruga Senada Avdića, još 2010. godine zaplovila je diplomatskim vodama, i to na mjestu ambasadorice u Češkoj, iako nije imala nikakvog iskustva.
Nakon toga zaposlila se u Ministarstvu vanjskih poslova zahvaljujući vezama njenog supruga s braćom Čampara i njihovim rođakom Denisom Zvizdićem (SDA)
Savićka je nedavno uhljebljena u MVPBiH na poziciji prvog sekretara u Odsjeku za ceremonijal, u Odjeljenju za diplomatski protokol.
Zahvaljujući Željku Komšiću, Danka Savić, supruga Senada Avdića, još 2010. godine zaplovila je diplomatskim vodama, i to na mjestu ambasadorice u Češkoj, iako nije imala nikakvog iskustva.
Nakon toga zaposlila se u Ministarstvu vanjskih poslova zahvaljujući vezama njenog supruga s braćom Čampara i njihovim rođakom Denisom Zvizdićem (SDA)
Savićka je nedavno uhljebljena u MVPBiH na poziciji prvog sekretara u Odsjeku za ceremonijal, u Odjeljenju za diplomatski protokol.
Još mi samo reci da je bilo uz 8 Mart... nije imao siče u đepu za karanfil, pa joj u zamjenu za poklon... sredio diplomatiju.... ah... žene, žene...svijet pokreču, rakove i ratove izazivaju... pa vidiš ove Baketove... a nekada je to bio fin momak,
Banksy wrote:
Senad reče da je Peđa četnik. Nema onda NerkU druge nego razvaljivat BH blok, pa bježat od četnika prema patrioti Komšiću i Čamparama, pa jel.
I što je najtužnije, cijeli taj igrokaz sinoć je i napravljen samo da bi nam se rekla ta jedna rečenica, da je Kojović četnik.
Bijednik, najveći.
Zar je dobio od SDA? Ne znam majke mi a na N1 je priznao da je od Sorosa SB dobila 250 000 KM, tako nekako. Ne znam da li je iko od nasih soroscadi javno priznao ikakvu donaciju od stranaca.
Banksy wrote:
Bijednik, najveći.
Zar je dobio od SDA? Ne znam majke mi a na N1 je priznao da je od Sorosa SB dobila 250 000 KM, tako nekako. Ne znam da li je iko od nasih soroscadi javno priznao ikakvu donaciju od stranaca.
Alija pola miliona Bosni, pola Fahri, to nikad niko nije ni krio, i Pećaninu ne sjećam se koliko,
Šteta što su Dani i Bosna uklonili s neta sve svoje stare brojeve koji su nekoliko godina bili dostupni, pa je malo onog što se može citirati,
Uglavnom, pamti se, oma ovdje nešto malo, https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 6113.shtml
Edit. Kako je Purivatra, Bakirov badžo, u ratu držao Sorosa, možda su to tako tehnički izveli, preko njega.
Da probam zaključiti ovu neumjesnu priču oko Senadove izjave, čitav taj cirkus.
I pored primjedbi, lično cijenim mnogo toga što je Senad Avdić učinio pišući o najcrnjem kriminalu, često pod prijetnjama, pa čak i premlaćivan.
Senad Avdić nije zao i pokvaren čovjek, već duboko isfrustriran ignorisanjem koje je trajalo deceniju i po dok je pokušavao iznijeti u javnost najmračnije detalje političke i kriminalne scene. I pored svog užasa i privatnih problema, Avdić je ipak neko ko je pokušao nešto, u najgore vrijeme, kakav god je rezultat bio. Da Bogdo nije bilo alkohola, duhana, batina i vjere u opstanak SB u zadnjim mjesecima, Avdić bi bio mnogo jači, vispreniji i opakiji novinar. Ali sudbina je ironična..
Pljuvanja po Danki Savić su odvratna, i za to šamar ide Radončićevim kerberima iz Sauronovog tornja. Neka samo kažu gdje su sve radili gl.ur. Avaza i njihovi bližnji, posebno zadnjih par godina. Prozivam evo ja Bakira Hadžiomerovića i Vlastu Mijovića da objasne kako je to kad te Fadil Mandal zalije govnima 5 puta, pa onda 3 godine iza toga sa njim kafu piješ...
Konkretno, ovo o Kojoviću je netačno. Ne branim ga, nemam interesa, čak iako sam član NS. Ali laž je laž. Jedini koji posjeduje sirovi materijal sa YUTEL-a je legendarni Goran Milić i njegovi pajdaši. Dakle, savjetujem Dini ili Senadu da provjere materijal i urednički posao onoga ko je puštao prilog i upućivao izvještača u to vrijeme. Ti ljudi su živi, osim jednoga.
The wall on which the prophets wrote
Is cracking at the seams
Upon the instruments of death
The sunlight brightly gleams
When every man is torn apart
With nightmares and with dreams
Will no one lay the laurel wreath
When silence drowns the screams
Confusion will be my epitaph
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back and laugh
But I fear tomorrow I'll be crying
Yes I fear tomorrow I'll be crying
Between the iron gates of fate
The seeds of time were sown
And watered by the deeds of those
Who know and who are known
Knowledge is a deadly friend
If no one sets the rules
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools
The wall on which the prophets wrote
Is cracking at the seams
Upon the instruments of death
The sunlight brightly gleams
When every man is torn apart
With nightmares and with dreams
Will no one lay the laurel wreath
When silence drowns the screams
Confusion will be my epitaph
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back and laugh
But I fear tomorrow I'll be crying
Crying
Crying
Crying
paleoconservative wrote:
Nemoj me pogresno shvatiti, postoje elementi socijalizma koji su primjenjivi na slobodnom trzistu, i porezi koji pomazu sigurnosti i vladavini prava, sve to stoji.
Al reci da u socijalizmu bas nema nista lose je...Historijski zanimljivo
Pogresno si procitao.
Napisao sam "samo po sebi, nema u socijalizmu nista lose".
Dakle, u ideji socijalizma... solidarnost, teznja ka jednakosti, itd.
Eh, sad... ne poricem sve one devijacije kroz istoriju.
razlika između onog kapitalizma kad je dijete u rudniku radilo 16 sati i današnjeg u njemačkoj je upravo u socijalizmu i njegovim tekovinama. socijalizam i radnički pokret su humanizovali kapitalizam, a time mu omogućili da opstane u izmijenjenom vidu umjesto da padne skroz - vjerovatno u korist nečega goreg. nekog surovog kolektivizma, na zapadu u naci-soc varijanti a na istoku u staljin-mao varijanti.
i metaforički i bukvalno - niko ne bi preskakao berlinski zid sa istoka na zapad, da je na zapadu bio gestapo i/ili kapitalizam sa kraja 19. vijeka. on se preskakao (i na kraju pao) zbog relativnog uspjeha i humanosti "socijalnog" kapitalizma, koji je donio osjetno, značajno bolji život u odnosu na sve druge poznate poretke. da je i na zapadu bio neki strogi kolektivizam, vjerovatno bi jedno podupiralo drugo, kao sda-hdz-snsd kod nas i ne bi bilo razloga da zid pada, ne bi niko htio da ga sruši, opet ni bukvalno ni metaforički. on bi se podebljavao.
JThomas wrote:i metaforički i bukvalno - niko ne bi preskakao berlinski zid sa istoka na zapad, da je na zapadu bio gestapo i/ili kapitalizam sa kraja 19. vijeka. on se preskakao (i na kraju pao) zbog relativnog uspjeha i humanosti "socijalnog" kapitalizma, koji je donio osjetno, značajno bolji život u odnosu na sve druge poznate poretke. da je i na zapadu bio neki strogi kolektivizam, vjerovatno bi jedno podupiralo drugo, kao sda-hdz-snsd kod nas i ne bi bilo razloga da zid pada, ne bi niko htio da ga sruši, opet ni bukvalno ni metaforički. on bi se podebljavao.
Bosanskohercegovački blok nastao je kao korisna ideja, a ne kao zatvor i kavez. Članice Bh. bloka sačuvale su slobodu da iz njega istupe, kao što su slobodno i stupile u Blok, kaže u izjavi za “Avaz” član Predsjedništva Naše stranke Tarik Haverić reagirajući na izjavu predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića da neće dopustiti da bilo ko “truhlim moralizmom i jeftinim populizmom popuje koješta”.
Jeftini poeni
- Nas i mene lično veoma žalosti kad vidim da se u ovim odsutnim momentima politika ponovo svodi na davanje izjava i prikupljanje jeftinih političkih poena davanjem obećanja koja se ne mogu ispuniti i na neki način oduzimanjem kredita svim alternativama. Jednostavno, mi u Našoj stranci ne shvatamo politiku koja se sastoji u tome da jesmo u nekom zajedničkom bloku i da na sve strane izjavama i sitnim podvaljivanjima radimo na njegovom razvaljivanju. Od onih kojima se to ne sviđa ili su se možda pokajali zbog svojih odluka, poštenije je da iz tog bloka istupe i onda će svako donijeti svoje zaključke – kaže Haverić.
Prema njegovom mišljenju, ovakve izjave lidera DF-a mogu se javnosti slati svakog dana.
- Za njima, onda, slijede nove reakcije. A to je kao mašina koja troši ogromnu energiju i sve iscrpljuje, i građane i političke aktere, i ne proizvodi ništa korisno. Šta bi korisno moglo iz stalnih insinuacija da neko nešto blokira – pita Haverić.
Podsjeća da je Naša stranka, kad se osnivao Bh. blok, ušla u priču s akterima koji su “unaprijed najavili svoju politiku”.
Sitne igre
- Naprimjer, SDP je imao kongresnu rezoluciju da neće koalirati s određenim političkim subjektima. Da toga nije bilo, mi bismo razmislili da li da uopće predlažemo Bh. blok. Sada ispada kao da te rezolucije nije bilo nego treba čekati odluke nekakvih glavnih odbora, predsjedništava... To su sitne igre, ta logika ne prolazi u drugom gimnazije. Ako su promijenili mišljenje, neka to kažu i neka svako nastavi svojim putem, kojim je išao i do sada – zaključuje član Predsjedništva Naše stranke.
Kako nas uvjeravaju iz SDP-a?
- Socijaldemokratska partija dobila je u Tuzlanskom kantonu 49.000 glasova na osnovu kongresne rezolucije da neće koalirati s nekim strankama. Sad nas uvjeravaju da time što će iznevjeriti volju svojih glasača, zapravo žele da je izraze i provedu – kaže Haverić.