Ako je meni upuceno ..
-
Moderator: anex
Ako je meni upuceno ..

cuvena pijana koka/pileMaraschino wrote: ↑18/05/2020 20:33![]()
Dobro zapazanje a niko ne pita odakle ona tu da sjedi na konzervi piv...pardon vode i tako se pece.![]()

volim ja lazanju ali je ne pravimo cesto, a i tad pokusavamo kakvu zdraviju varijantu...al' godi poslije dobrog treninga nakrkat se lazanje i to da sos niz bradu curi
Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa![]()
ima li neko dobar recept za riblju corbu(fish paprikaš)?
Onaj sa dvije-tri vrste ribe, ljut sa domacim rezancima.
Hvala @vazi vjerujem da je ukusno ali nije to to.vazi wrote: ↑18/05/2020 23:41Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa![]()
Meni je najbolja marsejska bujabes ( bouillabaisse ) sto znaci prokljuca i smanji , kuha se iz tiha.
Ne uspijevam naci pravi revept na nasem jeziku, ima par recepata na kulinarki ali svi su neke izmijenjene varijante.
Evo video, mozda moze pomoci, mada je na fr
Ako te bas interesuje mogu prevesti recept
Edit: mozda je ovaj recept bolji, jasniji, poslje 2,5 min
To je onda neka konkretna corbica, kontamMaraschino wrote: ↑19/05/2020 00:07Hvala @vazi vjerujem da je ukusno ali nije to to.vazi wrote: ↑18/05/2020 23:41Maraschino wrote: ↑18/05/2020 22:41 Riblja supa![]()
Meni je najbolja marsejska bujabes ( bouillabaisse ) sto znaci prokljuca i smanji , kuha se iz tiha.
Ne uspijevam naci pravi revept na nasem jeziku, ima par recepata na kulinarki ali svi su neke izmijenjene varijante.
Evo video, mozda moze pomoci, mada je na fr
Ako te bas interesuje mogu prevesti recept
Edit: mozda je ovaj recept bolji, jasniji, poslje 2,5 min
Nekada davno te corbe sam jeo po Slavoniji pored Drave. To je nesto strasno kako to spreme. Kuhaju u velikim bakracima i onda sipaju u male i tako serviraju. Pored toga dobijes svjeze skuhane domace rezance.
Sto oni kazu, dok nos ne procuri nije dobro. Malo ljuto a i vruce, ma fantazija.
otprilike da je to to.vazi wrote: ↑19/05/2020 00:18
To je onda neka konkretna corbica, kontam![]()
Mozda poput ove
Naces vjerovatno recept na netu, ima ih obilje
http://slavonskakuhinja.blogspot.com/20 ... a.html?m=1
savrseno bez mane, za zdraviji zivot. jboi ti ono melanholicno i blijedo