SDA-All about

Roccohljup

#40701 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Tito.mili.....cuj shuma za arkadashe :skoljka:
славянин

#40702 Re: SDA-All about

Post by славянин »

Treba i kakav spomenik, ono erdoan na atu borbenom koji drzi jednu nogu dignutu (nema veze nije ranjen u borbi ali je dusevno ranjen u pucu) :D , preko puta predsjednistva ima onaj parkic zjapi prazan :D
Styling

#40703 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Ja sam iznenadjena da se hatme ne uce u dzamijama i da se ne dovi i dan i noc za zdravlje sultana i velike turske nacije.
Banksy

#40704 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Styling wrote:Ja sam iznenadjena da se hatme ne uce u dzamijama i da se ne dovi i dan i noc za zdravlje sultana i velike turske nacije.
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/u-saraj ... oj/1531807

https://sarajevskimedzlis.ba/prigodnim- ... u-turskoj/
baglama

#40705 Re: SDA-All about

Post by baglama »

Je.em ti zivot.
Prije 30 godina onaj jedan zeleni delegat u skupstini rece citiram
"Pliva patka pliva guska ova zemlja bice Turska " a na poslu se raja smiju,vidi onog mazluma
Styling

#40706 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:Ja sam iznenadjena da se hatme ne uce u dzamijama i da se ne dovi i dan i noc za zdravlje sultana i velike turske nacije.
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/u-saraj ... oj/1531807

https://sarajevskimedzlis.ba/prigodnim- ... u-turskoj/
No comment!
Droog

#40707 Re: SDA-All about

Post by Droog »

baglama wrote:Je.em ti zivot.
"Pliva patka pliva guska ova zemlja bice Turska " a na poslu se raja smiju,vidi onog mazluma
Hahah...gdje se Cenge sjeti? :mrgreen:
Novak20

#40708 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Možemo se SDA smijati koliko hoćemo ali SDA radi svoj posao.

Dođoše glave Kukiću u TK, razbiše BH Blok, kupiše Ž.K. i Radončića, razbiše ili još pokušavaju dokrajčiti SDP Lagumdžijom, Komšićem, Bijedićem, pokušavaju razvaliti Vladu KS.

Drže BiH u blokadi, ne daju SNSD u izvršnu vlast BiH, je.u Dodika i Čovića a s njima kao u vlasti. U F BiH nema promjene, Novalić radi po šablonu. U vanjskoj politici rade sa Erdoganom, gledaju da se riješe "gulenovaca", traže obustavu gradnje Pelješkog mosta, tuže Hrvatsku. U pozadini rada ove mašine motaju turski, vjerski i obavještajni program. Ništa što je vidljivo i opipljivo ne ide naprijed ali ne ide ni unazad. Osim privrede u kojoj nema investicija.

Još ako uspiju minirati Paradu ponosa u rujnu, nema im ravnih.

Tko to može osim SDA ?
Last edited by Novak20 on 18/07/2019 13:35, edited 1 time in total.
drug_profi

#40709 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Majstori opstrukcije.
Ali zato se vide rezultati tog majstorstva i te politike.
Propade sve.
paleoconservative

#40710 Re: SDA-All about

Post by paleoconservative »

Prpa.ba wrote:Mislim da nema potrebe za takvim tonovima, da nije NIP-a koji obuhvata upravo zelene, konzervativne postovaoce Alijinog lika i djela - ne bi ni bilo sestorke ni reformske vlade u KS. Problem sa SDA nije sto su zeleni, turkofili i religiozni konzervativci - problem je sto su interesna grupa opasnih namjera prema javnim resursima i drzavi sa zaglusujucom propagandnom masinom za ispiranje mozga.

Iako ideoloski nisam ni blizu NIP-u, nemojmo im otezavati posao u stabilizaciji i normalizaciji javnog diskursa. Polarizacijom na licnom nivou ne dobijamo nista. Ili si dio interesne grupe opasnih namjera, ili si protiv njih. I to je to.
Pratim ti postove neko vrijeme, a ovo je definitivno nesto sto treba objasniti ideolozima sa obje strane spektruma.

Vrlo je lijepo vidjeti pojedince koji razumiju dinamiku izmedju liberalnog i konzervativnog kao neophodni balansni element jednog drustva sa parlamentarnom kulturom.

Ni NS ni NiP u potpunosti ne predstavljaju moje poglede, ali su plodonosna kombinacija :bih:
drug_profi

#40711 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ja na drugim temama pokusavam da objasnim zasto ja kao simpatizer BH bloka ne podrzavam koalicije sa SDA HDZ kompanijom a podrzavam sa drugim konzervativnim (i nacionalno-vjerskim) strankama.
Prosto sto u koaliciji moras vjerovati da partner zeli uraditi ono sto si se sa njim dogovorio. U ovom slucaju prioritet iznad ideologije je poceti popravljati stetu koju su drustvu nanijele kriminogene vlasti do sada. Uvesti naznake pravne sigurnosti, reda i zakona. Tjerati sluzbe da rade svoj posao u interesu poreznih obveznika, itd.
To SIGURNO ne mozes raditi sa SDA HDZ bratijom. Oni su ovo napravili jer im bas tako odgovoara.
kmirsad

#40712 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Ja na drugim temama pokusavam da objasnim zasto ja kao simpatizer BH bloka ne podrzavam koalicije sa SDA HDZ kompanijom a podrzavam sa drugim konzervativnim (i nacionalno-vjerskim) strankama.
Prosto sto u koaliciji moras vjerovati da partner zeli uraditi ono sto si se sa njim dogovorio. U ovom slucaju prioritet iznad ideologije je poceti popravljati stetu koju su drustvu nanijele kriminogene vlasti do sada. Uvesti naznake pravne sigurnosti, reda i zakona. Tjerati sluzbe da rade svoj posao u interesu poreznih obveznika, itd.
To SIGURNO ne mozes raditi sa SDA HDZ bratijom. Oni su ovo napravili jer im bas tako odgovoara.
:thumbup: Koliko god potokaz tvrdio SDA i PDA da se isti, ili PDA je još gori... nisu isti. SDA ne možeš pobraviti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40713 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

".... radi jednog čovjeka upadnu u zamku da onda bh. entitet Federacija BiH počne sva pitanja iz RS-a proglašavati vlastitim entitetskim interesom, i time eventualno blokirati tamo neke njima važne stvari. Neka o tome dobro razmisle", upozorio je Komšić.
Molim ove iz SDA da svom koalicionom partneru objasne da je nemoguce da se ovo desi jer je sda svojim glasovima obezbijedio apsolutnu vecinu covicu kao dodikovom partneru...
Banksy

#40714 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Droog wrote:
Šaje, ne Čenge.
baglama

#40715 Re: SDA-All about

Post by baglama »

Banksy wrote:
Droog wrote:
Šaje, ne Čenge.

Ma fala ti Banksy do neba.
Ja se nikako nisam mogao sjetiti nadimka legende.A Čenge se sjecam po onom iz nadrealista imate voz :D

https://youtu.be/ITbwhPVxFv0?t=423
MarshalDodik

#40716 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Selam, samo da priupitam sta je s apelacijom, da li je predana i zasto kasni mjesec ?
Apelacija je nama bila obecana.
stranacc

#40717 Re: SDA-All about

Post by stranacc »

Novak20 wrote:Možemo se SDA smijati koliko hoćemo ali SDA radi svoj posao.

Dođoše glave Kukiću u TK, razbiše BH Blok, kupiše Ž.K. i Radončića, razbiše ili još pokušavaju dokrajčiti SDP Lagumdžijom, Komšićem, Bijedićem, pokušavaju razvaliti Vladu KS.

Drže BiH u blokadi, ne daju SNSD u izvršnu vlast BiH, je.u Dodika i Čovića a s njima kao u vlasti. U F BiH nema promjene, Novalić radi po šablonu. U vanjskoj politici rade sa Erdoganom, gledaju da se riješe "gulenovaca", traže obustavu gradnje Pelješkog mosta, tuže Hrvatsku. U pozadini rada ove mašine motaju turski, vjerski i obavještajni program. Ništa što je vidljivo i opipljivo ne ide naprijed ali ne ide ni unazad. Osim privrede u kojoj nema investicija.

Još ako uspiju minirati Paradu ponosa u rujnu, nema im ravnih.

Tko to može osim SDA ?
:-D
Davno je receno
Mi se necemo umoriti.
Ostali hoce . Kad se umore ...napustit ce..

Tako da .... vrijeme lijeci sve :nargila:
Janjicar

#40718 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/obiljez ... /190723079

Popišam ti se na grob bivši premijeru...
izvrsni direktor

#40719 Re: SDA-All about

Šarović je upitan i o tome da li SDS namjerava da napravi zajedno sa SDA novu većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH. 
Da bi ovakve nebuloze sprijecini, sda je svojim glasovima obezbijedio koalicionom partneru apsolutnu vecinu u domu naroda.
The BEN10

#40720 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

izvrsni direktor wrote:
Šarović je upitan i o tome da li SDS namjerava da napravi zajedno sa SDA novu većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH. 
Da bi ovakve nebuloze sprijecini, sda je svojim glasovima obezbijedio koalicionom partneru apsolutnu vecinu u domu naroda.
Bravo.
JThomas

#40721 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

da sami sebe spriječe da se predomisle... :-D
drug_profi

#40722 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne mislim da Šarović bezveze priča. Možda ima naznaku "kontra papka" tj "FGR".
izvrsni direktor

#40723 Re: SDA-All about

U vezi Aluminija, Izetbegović je kazao da se treba tragati za strateškim partnerom i generalno sanaciji.

“Mislim da je vrijeme da iz sfere politike pređemo u ekspertizu i da pitamo eksperte”, rekao je Izetbegović.
Sad kad smo unistili firmu nemojte nas vise dirat de sad eksperte sta pitajte.
JThomas

#40724 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

dok ima mesa za sferu politike, a kad se očerupa hajmo eksperte.
kluz franjo

#40725 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Interesantno je kako dežurni redikuli svaki put propuste izjavu Bakira Izetbegovića u vezi NATO članstva.
Evo danas opet čovjek mrtav-hladan ponovi da:
"Dodao je kako je vrijeme da Tegeltija ponudi neki "siže svoga programa" koji je baziran na poštivanju zakona i obaveza BiH, a što se u suštini odnosi na Godišnji nacionalni plan (ANP) koji je sve vrijeme uvjet za formiranje vlasti. Napomenuo je ponovo da to ne znači automatski članstvo u NATO."
Ili u originalu:
Pri tome smo mi, evo po stoti put, spremni prihvatiti da nema članstva u NATO-u, dok se ne napravi novi dogovor.
Da ponovim. Ovo je danas izjavio Bakir, a ne Dodik.
Post Reply