Pitanje je ličnog motiva...možda želi da bude novi Naser...ko će ga znati. Ja sam uveren da neće s mirom otići tj. da i ako ode smeniće ga neki drugi Sisi (iz redova vojske)...Sisi je primer kako je i Sirija mogla da prođe ali jednostavno nije imala sreće ni pameti (bio je zanimljiv intervju onoga lika što je smenio i uhapsio Mubaraka, bio je ministar vojske i general, uglavnom on je to uradio jer je poznavao svoje kolege generale i bio je siguran da će ga podržati).Avetinho wrote:crbt, da ti nisi moj izgubljeni brat blizanac? Jedino sto se ne slazem: Sisoje je igrac za dolare, ne za Egipat.cbrt wrote:Jeste...ja podržavam Sisija za sada (premda je čovek zločinac i to takođe treba reći a ne gurati pod tepih). Sisi je nov, ima manevarskog prostora kojeg Mubarak nije imao, dobio je ogromnu podršku na izborima i za sada spasava Egipat žešćih sranja. Videćemo šta će biti kada se ustali i počne da gubi podršku, ja čisto sumnjam da će ikad predati vlast ali otom potom. Da je Sirija srećom imala ovoliko nezavisnu vojsku kao Egipat pa da svrgnu onoga ludaka i njih bi podržao...na žalost nijeKikibombona wrote:Cbrt
Da li se makar slazemo da je vojska svrgavanjem Mubaraka i Mursija spasila Egipat od gradjanskog rata?
Sirija
-
cbrt
#40701 Re: Sirija
- Kikibombona
#40702 Re: Sirija
Sve potpisujem osim ovog da je zlocinac.cbrt wrote:Jeste...ja podržavam Sisija za sada (premda je čovek zločinac i to takođe treba reći a ne gurati pod tepih). Sisi je nov, ima manevarskog prostora kojeg Mubarak nije imao, dobio je ogromnu podršku na izborima i za sada spasava Egipat žešćih sranja. Videćemo šta će biti kada se ustali i počne da gubi podršku, ja čisto sumnjam da će ikad predati vlast ali otom potom. Da je Sirija srećom imala ovoliko nezavisnu vojsku kao Egipat pa da svrgnu onoga ludaka i njih bi podržao...na žalost nijeKikibombona wrote:Cbrt
Da li se makar slazemo da je vojska svrgavanjem Mubaraka i Mursija spasila Egipat od gradjanskog rata?
-
Avetinho
#40703 Re: Sirija
Naravno da je zlocinac. Ne vidi samo ko je slijep.Kikibombona wrote:Sve potpisujem osim ovog da je zlocinac.cbrt wrote:Jeste...ja podržavam Sisija za sada (premda je čovek zločinac i to takođe treba reći a ne gurati pod tepih). Sisi je nov, ima manevarskog prostora kojeg Mubarak nije imao, dobio je ogromnu podršku na izborima i za sada spasava Egipat žešćih sranja. Videćemo šta će biti kada se ustali i počne da gubi podršku, ja čisto sumnjam da će ikad predati vlast ali otom potom. Da je Sirija srećom imala ovoliko nezavisnu vojsku kao Egipat pa da svrgnu onoga ludaka i njih bi podržao...na žalost nijeKikibombona wrote:Cbrt
- Challenger__
#40704 Re: Sirija
#Syria #Hasakah: 24 #ISIS militants killed in #Tal_Tamer countryside
http://www.syriahr.com
-
Plastikaa
#40705 Re: Sirija
Avetinho wrote:na kojim si ti drogama? Daj proslijedi svima.Plastikaa wrote:Mozel mi neko objasnit zato Egipat treba vojno da ucestvuje u Jemenu kad KSA vec 20 godina ulaze milijarde u vojsku i opet su cista 0 ???
Ako neznas odg nevidim zasto imas ista reci. Jesil glup ili treniras ??
-
Avetinho
#40706 Re: Sirija
Mozda sam glup, mozda treniram, ali ovakvo idiotsko pitanje jos nisam vidio.Plastikaa wrote:Avetinho wrote:na kojim si ti drogama? Daj proslijedi svima.Plastikaa wrote:Mozel mi neko objasnit zato Egipat treba vojno da ucestvuje u Jemenu kad KSA vec 20 godina ulaze milijarde u vojsku i opet su cista 0 ???
Ako neznas odg nevidim zasto imas ista reci. Jesil glup ili treniras ??
- Co0l
- DuckZz
#40708 Re: Sirija
Nove slike, pripadnici FSA brigade 16 u Alepu, stari dio grada.

-
budza
#40709 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Cbrt
egipat je u fazi priprema za opste ludilo. svaki dan ljudi ginu.
egipat ce u skorijoj buducnosti imati vece sranje od sirijskog.
sisi je veci diktator i zlikovac od muabaraka.
platice cenu cim ne bude trebao cionistima.
- walter kurtz
#40710 Re: Sirija
platice cenu svi ucesnicibudza wrote: platice cenu cim ne bude trebao cionistima.
- Kikibombona
#40711 Re: Sirija
To su tvoji snovi. Sisi je jak ko beton! Ihvanije su pregazene i eliminisane za sva vremena!budza wrote:Kikibombona wrote:Cbrt
-
budza
#40712 Re: Sirija
Kikibombona wrote:To su tvoji snovi. Sisi je jak ko beton! Ihvanije su pregazene i eliminisane za sva vremena!budza wrote:Kikibombona wrote:Cbrt
nemas ti pojma. tacnije nemas blage veze.
u egiptu danas je realtivno mirno samo u i oko hurgade i nanize od marsalama prema sudanu.
u drugim delovima zemlje ljudi ginu. svakodnevno. donji egipat duz nila, kairo, sinaj, aleksandrija svaki dan ima zrtava.
-
cbrt
#40713 Re: Sirija
Ko ubija koga?
Danas su one zveri postavile video kako odrubljuju glavu egipatskom vojniku na Sinaju
Danas su one zveri postavile video kako odrubljuju glavu egipatskom vojniku na Sinaju
- Co0l
#40714 Re: Sirija
U tom i jeste problem.Pod Ihvanijama se nije ginulo i bili su mala maca za ove druge koje je masakr nad ihvanijama jos vise radikalizovao i ojacao.Ko sa Sadima tikve sadi,o glavu mu se obijaju.Kikibombona wrote:To su tvoji snovi. Sisi je jak ko beton! Ihvanije su pregazene i eliminisane za sva vremena!budza wrote:Kikibombona wrote:Cbrt
- Kikibombona
#40715 Re: Sirija
Nije bilo zato sto je sinajski sljam bio zadovoljan islamistickom vladom.Co0l wrote:
U tom i jeste problem.Pod Ihvanijama se nije ginulo i bili su mala maca za ove druge koje je masakr nad ihvanijama jos vise radikalizovao i ojacao.Ko sa Sadima tikve sadi,o glavu mu se obijaju.
Protiv tih Ihvanija su protestovali milioni Egipcana. Bilo je samo pitanje trenutka kada ce izbiti totalni haos, vjerovatno i gradjanski rat.... Sta da su demonstranti poceli ubijati Ihvanije? Pa da su Ihvanije na to odgovorile?
Vojska je uletila i postavila svog covjeka. I tu je kraj price.
I neka je tako, jer bi u suprotnom izbio gradjanski rat izmedju ihvanijske vlasti i demonstranata. Vojska bi se raspala na dva dijela i uslijedio bi opsti haos.
Na srecu, totalna katastrofa je sprijecena intervencijom vojske. Intervenisali su u slucaju Mubaraka
-
Akibh
#40716 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Vojska je uletila i postavila svog covjeka. I tu je kraj price.Co0l wrote:
U tom i jeste problem.Pod Ihvanijama se nije ginulo i bili su mala maca za ove druge koje je masakr nad ihvanijama jos vise radikalizovao i ojacao.Ko sa Sadima tikve sadi,o glavu mu se obijaju.
Tvojim glupostima nema kraja
- DuckZz
#40717 Re: Sirija
Kiki spremi maramice, dosta kurda i pobunjenika poginulo u zadnja 2 dana, sad tek krenule objave.
- Kikibombona
#40718 Re: Sirija
A sta mislis zasto je bilo mrtvih u redovima vojske i policije za vrijeme protesta?Akibh wrote:
Ono kad ubijes hiljadu ljudi koji protestuju na ulici to se inace zove 'ulijetanje'...
Tvojim glupostima nema kraja
Kakvu ocekujes rekaciju vojske i policije ako se na njih puca iz mase?
Ja da sam demonstrant, povukao bih se sa demonstracija ako bi vidio da se iz mase puca na organe reda.... I budali bi trebalo biti jasno da ce vojska i policija uzvratiti i da ce biti nevinih zrtava....
Zasto ne optuzujete Erdogana i njega ne proglasavate zlocincem kada turska vojska i policija odgovore vatrom na demonstrante?
Odmah da kazem da od simpatizera vjerskih fanatika nisam navikao na postenje, dosljednost, principijelnost....
Sta je sa demonstrantima koji su poginuli za vrijeme anti-Mursi demonstracija?
Nervjerovatno je koliko ste vi islamisti licemjerni... Smeta vam Asadova sekularna diktatura a ne smeta Mursi islamisticki faraon!Egipatski predsednik Mohamed Morsi izjavio je danas u Kairu da želi da Egipat napreduje kao stabilna i bezbedna zemlja, a ne da uspostavi ličnu kontrolu nad zemljom. U Kairu se, u medjuvremenu, održavaju masovni skupovi Morsijevih pristalica i protivnika.
Predsednik Morsi je pored ostalog rekao da ne podržava raspuštanje parlamenta, kao i da će nastaviti rad na izradi novog ustava, koji je – kako se izrazio – na putu slobode i demokratije. Morsi je govorio dan pošto je predsedničkim dekretom sebe stavio iznad svih državnih institucija, ističući da njegove odluke ne mogu da budu opozvane.
U međuvremenu, pripadnici opozicije održavaju proteste na Trgu Tahrir u Kairu, dok su državni mediji izvestili da su spaljene tri kancelarije Morsijeve stranke - Partije slobode i pravde u Suecu, Ismailiji i Port Saidu.
Očekuje se da će protestu na Trgu Tahrir da se pridruži opozicioni lider Mohamed ElBaradej, koji je optužio Morsija da je proglasio sebe za novog “faraona”. Nobelovac i bivši dugogodišnji šef Međunarodne agencije za atomsku energiju, rekao je da je predsednik ovim odlukama “uzurpirao sva državna ovlašćenja”, upozoravajući na “teške posledice” tog poteza.
Opozicija smatra da je predsednikov dekret nezakonit, ali Morsi tvrdi da je korak preduzeo radi “zaštite revolucije.” Morsi je dekretom zabranio pravosudnim organima da raspuste Gornji dom parlamenta kao i da raspuste ustavotvornu skupštinu. U oba tela većinu čine saveznici egipatskog predsednika. Morsi je pored toga naložio novo suđenje bivšim zvaničnicima zbog upotrebe sile protiv učesnika prošlogodišnje narodne revolucije, u kojoj je svrgnut bivši predsednik Hosni Mubarak.
Sve je to usledilo u jeku međunarodnih pohvala upućenih predsedniku Morsiju za njegovu posredničku ulogu u postizanju primirja u Gazi. Egipatski sudovi su razmatrali zahteve za raspuštanje oba parlamentarna tela. Međutim, Morsi je najnovijim potezom, u stvari, neutralisao pravosuđe u korist Muslimanskog bratstva.
Najavljeno, obnovljeno suđenje osumnjičenima za ubistva demonstranata tokom narodne pobune 2011. moglo bi da uključi i novo suđenje bivšem predsedniku Hosniju Mubaraku. Zbačeni lider je u junu osuđen na doživotni zatvor zbog toga što nije sprečio policijsko nasilje protiv demonstranata. Mubaraku tada nije suđeno za teže optužbe, odnosno za korupciju i njegovu naredbu da se pobuna protiv njegovog režima uguši, što je razgnevilo Egipćane.
Drugi zvaničnici i pripadnici bezbednosnih snaga iz vremena Mubarakovog režima takođe su oslobođeni otpužbe da su umešani u ubistva demonstranata, posle čega je državni tužilac bio kritikovan zbog lošeg vodjenja tih slučajeva. Jučerašnjim dekretom, Predsednik Morsi je otpustio i državnog tužioca, Abdela Magida Mahmuda, koga je pre šest godina imenovao Mubarak. Mahmudova funkcija je retroakativno ograničena na četiri godine, čime mu je položaj bez odlaganja ukinut. Za novog državnog tužioca imenovan je Talat Abdulah.
Zanamo se...
-
Howitzer
#40719 Re: Sirija
Ne razumijem uopšte tvoje rezonovanje stvari...Kikibombona wrote:
Nervjerovatno je koliko ste vi islamisti licemjerni... Smeta vam Asadova sekularna diktatura a ne smeta Mursi islamisticki faraon!
Zanamo se...
Po čemu je to Mursi faraon, prije svega trebaš znati a znaš vrlo dobro da je Mursi izabran demokratskim putem i da je svrgnut vojnim putem,
Drugo, Mursi je musliman i želi islamski zakon a ne demokratiju, i šta jel ti to imaš problema sa tim ??? Ako imaš to je tvoj lični problem..
Treče, svi muslimani žele šerijat kao zakon niti ikakbe demokratije ni komunizme, šerijat u punoj njegovoj snazi i moči i ništa manje i ništa više, i ako treba ginut će sljedećih 100 godina i koliko treba da se gine i već ginu u velikom broju, i ti to i slični kao ti nemožete zaustaviti, kolko god da vam je krivo..
Imaš li problem još uvijek s tim???
- Klavikula
#40720 Re: Sirija
i na kraju Mursi u prdekanu, a Sisi predsjednik.Howitzer wrote:Ne razumijem uopšte tvoje rezonovanje stvari...Kikibombona wrote:
Nervjerovatno je koliko ste vi islamisti licemjerni... Smeta vam Asadova sekularna diktatura a ne smeta Mursi islamisticki faraon!
Zanamo se...
Po čemu je to Mursi faraon, prije svega trebaš znati a znaš vrlo dobro da je Mursi izabran demokratskim putem i da je svrgnut vojnim putem,
Drugo, Mursi je musliman i želi islamski zakon a ne demokratiju, i šta jel ti to imaš problema sa tim ??? Ako imaš to je tvoj lični problem..
Treče, svi muslimani žele šerijat kao zakon niti ikakbe demokratije ni komunizme, šerijat u punoj njegovoj snazi i moči i ništa manje i ništa više, i ako treba ginut će sljedećih 100 godina i koliko treba da se gine i već ginu u velikom broju, i ti to i slični kao ti nemožete zaustaviti, kolko god da vam je krivo..
jedno su zelje i podzravi, a drugo stvarno stanje stvari.
- Kikibombona
#40721 Re: Sirija
Howitzer
I Hitler je izabran demokratskim putem.
Evo Egipcani ne zele serijat, da ne nabrajam dalje..... Turci? Bosanci?
Ti dobar?
Inace?
Ja apsolutno nemam problema! Zivim u drzavi sa kavom-takvom demokratijom, vecinski islamskoj drzavi, da napomenem. Dovoljno sam sposoban da mi ne trebaju vjersko-nacionalno-stranacko-familijarne veze da bih zaradio sebi za kvalitetan zivot.... Imam potpunu slobodu da zivim svoj zivot punim kapacitetom. Mogu si podesiti friz po zelji, slusati muziku po zelji, imati seks prije braka po zelji, ma sve moguce po zelji.... Meni ljepota, nemam nikakvih problema. Jedino me zalosti sto je drustvo moralno krahiralo, sto je puno kriminala i korupcije, siromastva.....Ne razumijem uopšte tvoje rezonovanje stvari...
Morsi je govorio dan pošto je predsedničkim dekretom sebe stavio iznad svih državnih institucija, ističući da njegove odluke ne mogu da budu opozvane.Po čemu je to Mursi faraon, prije svega trebaš znati a znaš vrlo dobro da je Mursi izabran demokratskim putem i da je svrgnut vojnim putem,
I Hitler je izabran demokratskim putem.
Ja manje-vise, nisam bitan..... Problem su imali Egipcani, a sada problem ima Mursi jer ga ceka mozda smrtna kazna ili dozivotni zatvor (nadam se ovo drugo....)Drugo, Mursi je musliman i želi islamski zakon a ne demokratiju, i šta jel ti to imaš problema sa tim ??? Ako imaš to je tvoj lični problem..
Cuj svi? Đe to?Treče, svi muslimani žele šerijat kao zakon niti ikakbe demokratije ni komunizme, šerijat u punoj njegovoj snazi i moči i ništa manje i ništa više, i ako treba ginut će sljedećih 100 godina i koliko treba da se gine i već ginu u velikom broju, i ti to i slični kao ti nemožete zaustaviti, kolko god da vam je krivo..
Evo Egipcani ne zele serijat, da ne nabrajam dalje..... Turci? Bosanci?
Nemam problem!Imaš li problem još uvijek s tim???
Ti dobar?
Inace?
-
Howitzer
#40722 Re: Sirija
Mursi je u zatvoru kao i druge stotine i hiljade koje žele šerijat i ništa drugo,Klavikula wrote:i na kraju Mursi u prdekanu, a Sisi predsjednik.Howitzer wrote:Ne razumijem uopšte tvoje rezonovanje stvari...Kikibombona wrote:
Zanamo se...
jedno su zelje i podzravi, a drugo stvarno stanje stvari.
ali zapamtite da na ulicama Egipta hoda 80 miliona drugih Mursija sa istim aspiracijama i težnjama da im šerijat bude zakon...
...proces (točak) je krenuo i to se više ne zaustavlja ni sa ćim ...
- Kikibombona
#40723 Re: Sirija
Cuj 80 miliona?Howitzer wrote:
Mursi je u zatvoru kao i druge stotine i hiljade koje žele šerijat i ništa drugo,
ali zapamtite da na ulicama Egipta hoda 80 miliona drugih Mursija sa istim aspiracijama i težnjama da im šerijat bude zakon...
Kako si dosao do te cifre?
Zasto idol Erdogan ne uvede serijat? Co'ek musliman po mjeri, jos islamista, jos ima jake poluge moci..... Pa bi ga turski narod, turski muslimani, poderali zivog!
- Klavikula
#40724 Re: Sirija
da je tako sad bi Mursi bio predsjednik, a Sisi u prdekani.Howitzer wrote: Mursi je u zatvoru kao i druge stotine i hiljade koje žele šerijat i ništa drugo,
- insomnia78
#40725 Re: Sirija
Zato se satrase da se docepaju Z.Evrope, jure u serijat