Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Daryl Dixon

#40702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 01/11/2017 07:58, edited 1 time in total.
milann1971

#40703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milann1971 »

http://www.imdb.com/title/tt5592248/

neko pogledao, utisci, vidim dobra ekipa glumaca. :( :-)
Altsa

#40704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Altsa »

karanana wrote:8 mile i onaj 50 centov od hip hop biografija.
A sto ste svi vako :shock: za wind riverom? Film je ok, moze proc, 7/10. Ali da je sad nesto aman zaman i nije bas. Sta vas je dojmilo? Nema nekog suspensa, gluma ok ali opet nista specijalno. Prica nista novo.... sta vas pogadja u srce? Snijeg i scena? Takvih na desetine.
I meni je film srednja zalost. Predvidljiv i ne znam sta je toliko odusevilo gledateljstvo.
beni-bu-man

#40705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Daryl Dixon wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Kad smo kod 90' . Po mom skromnom misljenju, 3 filma koja bi takodjer trebalo svako da pogleda

http://www.imdb.com/title/tt0111161/
http://www.imdb.com/title/tt0109830/
http://www.imdb.com/title/tt0120689/
vidim priča se o repu pa sam preporučio na tu tematiku ove filmove..
što se tih fimova što si ti preporučio tiče - preporuka i od mene zaista :thumbup: :bih:
da se pridruzim :mrgreen:

:thumbup:
skafiskafsnjak

#40706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by skafiskafsnjak »

90' su nekako godine u kojima su mi najbolji filmovi... :roll:
beni-bu-man

#40707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

kakavdanakneiskustvu

#40708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

skafiskafsnjak wrote:90' su nekako godine u kojima su mi najbolji filmovi... :roll:

malo je to nostalgija za mladoscu,ali.moglo bi se i tako reci,npr.1995. I 1996.ovako na prvu,fargo,sedam,privedite osumnjicene,trainspotting,od sumraka do zore,hrabro srce,vrucina,sve vrhunski filmovi
Hasan006

#40709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Hasan006 »

beni-bu-man wrote:
skafiskafsnjak wrote:90' su nekako godine u kojima su mi najbolji filmovi... :roll:
ovakvih filmova meni danas fali :mrgreen:

http://www.imdb.com/title/tt0099685/
http://www.imdb.com/title/tt0106469/?ref_=nv_sr_1
http://www.imdb.com/title/tt0119008/?ref_=nv_sr_1
http://www.imdb.com/title/tt0106519/?ref_=tt_rec_tt
Čudo pa još uvijek nije neko došao da kaže kako je ovo too mainstream Hollywoodsko smeće za dojenčad
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40710 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

War for the Planet of the Apes (2017)
PG-13 | 2h 20min | Action, Adventure, Drama | 14 July 2017 (USA)

Image
http://www.imdb.com/title/tt3450958/

:thumbup: solidan
Nisrin

#40711 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nisrin »

Chile17 wrote:hebo te tito koliko treba samo obratiti paznju sta se pise ovdje kad se all eyez on me preporucuje i govori da je solidan.. i ovo razbacivanje informacija pojedinaca koji ladno pisu o ubistvu pac-a kao da sto posto znaju ko stoji iza ubistva je na neki nacin i presmijesno i zalosno i tuzno..
Pa ako JA nesto preporucim, to je po osnovu mog subjektivno/objektivnog misljenja, zar ne?! Ne moze se svima svidjati...
Film mi je odlican, posebno jer mi je 2PAC lik koji je ostavio neki pecat za sobom i dojam...danima sam pod utiscima, iako sam vec i prije procitala sve teorije zavjera/price o njegovom zivotu...Lik mi je fascinantan jer je u toku jednog dana znao napisati i izrepati po 10+ pjesama, stvarno KRALJ, ali sto neko rece, sa pogresnom furkom...mozda je steta sto je otisao na West Coast, ali kad je imao "prijatelje" u NYCu pa su se pravo zalozili za njega u zatvoru, odlicno je film to prikazao!

Da ne bude skroz offtopic:

War for the Planet of the Apes - iznenadjujuce dobar!
dječak sa šibicama

#40713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dječak sa šibicama »

Wind river, nije nesto posebno, previse naglasak na emocije koje me i nisu pogodile nesto, siromasan radnjom ali u moru glupih filmova danasnjice, ovaj je jos i dobar.

Preporuka.
beni-bu-man

#40714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Kill the Irishman nisam gledao, al mi je Shot Caller lego pravo :mrgreen:
zigubigule

#40715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zigubigule »

¸jel moze neko da objasni hajp oko filma "it"? pogledah za vikend i ne kontam. citam recenzije, ljudi odusevljeni? sok i nevjerica. trazim skrivene poruke, kao ono nesto sto cjelokupnu pricu upakuje, nista nisam nasao. pokusavam skontat jesam li dobro vidio, jel ono elem neki horor s mega pricom il je djeciji neki film? ljudi i dalje hvalospjeve po forumima.
aj dobro, stiven king, sve ja to kontam, al ako je ono top horor ja sam kevin groskrojc.

poyy
nema me tamo

#40716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Blood in Blood out vec necu ni pokusati da zamjenim :D
Kako je to samo dobar film, svaki put bas ono gledam s uzivanjem..
A nisam ga puno puta gledao mozda 2, 3 pa mi legne svako par godina.. :D

Irisman je odlican to pogledaj pa javi kakav je..

Savages znam otprilike sta ce se reci za njega na prvu, al' meni je bas vrh..

A mislim da niste ovaj od 2paca film stavili

http://www.imdb.com/title/tt0118900/
yasaq

#40717 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yasaq »

zigubigule wrote:¸jel moze neko da objasni hajp oko filma "it"? pogledah za vikend i ne kontam. citam recenzije, ljudi odusevljeni? sok i nevjerica. trazim skrivene poruke, kao ono nesto sto cjelokupnu pricu upakuje, nista nisam nasao. pokusavam skontat jesam li dobro vidio, jel ono elem neki horor s mega pricom il je djeciji neki film? ljudi i dalje hvalospjeve po forumima.
aj dobro, stiven king, sve ja to kontam, al ako je ono top horor ja sam kevin groskrojc.

poyy
Uvijek sa reciklažom useru.
dječak sa šibicama

#40718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

zigubigule wrote:¸jel moze neko da objasni hajp oko filma "it"? pogledah za vikend i ne kontam. citam recenzije, ljudi odusevljeni? sok i nevjerica. trazim skrivene poruke, kao ono nesto sto cjelokupnu pricu upakuje, nista nisam nasao. pokusavam skontat jesam li dobro vidio, jel ono elem neki horor s mega pricom il je djeciji neki film? ljudi i dalje hvalospjeve po forumima.

poyy
Bila nekad jako popularna (mini)serija po istoimenom romanu istoimenog pisca, dobra serija tamo devedesetih.

Pretpostavljam da je zato hajp, nisam gledao film, serija je bila jako popularna. Vazi za jednu od boljih ekranizacija Kingovih romana, mnogi tvrde da je vecina njegovih romana lose "prenesena" na filmsko platno. Ali to je misljenje mnogih :D
yasaq

#40719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yasaq »

dječak sa šibicama wrote:

poyy
Bila nekad jako popularna (mini)serija po istoimenom romanu istoimenog pisca, dobra serija tamo devedesetih.

Pretpostavljam da je zato hajp, nisam gledao film, serija je bila jako popularna. Vazi za jednu od boljih ekranizacija Kingovih romana, mnogi tvrde da je vecina njegovih romana lose "prenesena" na filmsko platno. Ali to je misljenje mnogih :D
Jeste, bila je kao mini serija dva-tri nastavka. I imala je šarma za razliku od ovog ultra-mega-giga-sega sranja ! Valjda je novim generacijama zanimljivo kad ne znaju za bolje !
dječak sa šibicama

#40720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Devedesetih je i Steven Segal snimao dobre filmove :D ali fakat, Nico Toscani ili Mason Storme, odnosno Teska meta i Iznad zakona, to su kultni filmovi B produkcije recimo to tako :D Vrh karijere mu je bio Pod opsadom, danas snima takva sranja da je to i tinejdzerima koji se loze na ha-hu filmove, negledljivo.

Tad je cak i Van Damme snimao gledljive filmove.
beni-bu-man

#40721 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

nema me tamo wrote:Blood in Blood out vec necu ni pokusati da zamjenim :D
Kako je to samo dobar film, svaki put bas ono gledam s uzivanjem..
A nisam ga puno puta gledao mozda 2, 3 pa mi legne svako par godina.. :D

Irisman je odlican to pogledaj pa javi kakav je..

Savages znam otprilike sta ce se reci za njega na prvu, al' meni je bas vrh..

A mislim da niste ovaj od 2paca film stavili

http://www.imdb.com/title/tt0118900/
Savages mi je lego pravo, cak i komican :mrgreen:
Chile17

#40722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Chile17 »

Nisrin wrote:
Chile17 wrote:hebo te tito koliko treba samo obratiti paznju sta se pise ovdje kad se all eyez on me preporucuje i govori da je solidan.. i ovo razbacivanje informacija pojedinaca koji ladno pisu o ubistvu pac-a kao da sto posto znaju ko stoji iza ubistva je na neki nacin i presmijesno i zalosno i tuzno..
Pa ako JA nesto preporucim, to je po osnovu mog subjektivno/objektivnog misljenja, zar ne?! Ne moze se svima svidjati...
Film mi je odlican, posebno jer mi je 2PAC lik koji je ostavio neki pecat za sobom i dojam...danima sam pod utiscima, iako sam vec i prije procitala sve teorije zavjera/price o njegovom zivotu...Lik mi je fascinantan jer je u toku jednog dana znao napisati i izrepati po 10+ pjesama, stvarno KRALJ, ali sto neko rece, sa pogresnom furkom...mozda je steta sto je otisao na West Coast, ali kad je imao "prijatelje" u NYCu pa su se pravo zalozili za njega u zatvoru, odlicno je film to prikazao!

Da ne bude skroz offtopic:

War for the Planet of the Apes - iznenadjujuce dobar!

Uz duzno postovanje, inace nemam obicaj ovako komentarisati niti ophoditi se prema nekome osim kada bas zatreba. Ti stvarno veze nemas o pac-u, pricas kako si procitala sve teorije zavjere, price, ovo ono, a opet se prosipas u nekim izjavama, pogledaj osobe koje su bliske pac-u, njihove izjave o filmu, kao stovalac djela i lika doticnog, kojeg slusam sigurno od haman osnovne skole pa do danas, cije OG CD-ove posjedujem u kolekciji i sad nebrojeni broj postera iz mladjih dana :), nepojmljivo mi je da osoba koja bilo sta vise zna o istom, ili se je l' pravi da zna, karakterise film AEOM kao makar solidan a kamoli odlican. Prosto nevjerovatno! Pod kakvim si ti utiscima nakon filma? Ne razumijem? Pa u filmu ono sto je istinito prikazano, i vrapci na grani znaju, sta te ima dojmiti onda i ostaviti utisak?
beni-bu-man

#40723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Chile17 wrote:

Uz duzno postovanje, inace nemam obicaj ovako komentarisati niti ophoditi se prema nekome osim kada bas zatreba. Ti stvarno veze nemas o pac-u, pricas kako si procitala sve teorije zavjere, price, ovo ono, a opet se prosipas u nekim izjavama, pogledaj osobe koje su bliske pac-u, njihove izjave o filmu, kao stovalac djela i lika doticnog, kojeg slusam sigurno od haman osnovne skole pa do danas, cije OG CD-ove posjedujem u kolekciji i sad nebrojeni broj postera iz mladjih dana :), nepojmljivo mi je da osoba koja bilo sta vise zna o istom, ili se je l' pravi da zna, karakterise film AEOM kao makar solidan a kamoli odlican. Prosto nevjerovatno! Pod kakvim si ti utiscima nakon filma? Ne razumijem? Pa u filmu ono sto je istinito prikazano, i vrapci na grani znaju, sta te ima dojmiti onda i ostaviti utisak?
:thumbup:

Mozda iz tog razloga mi je film bio dosadan koji sam nakon pola sata prekino
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#40725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

neko spomenu neki dan ovaj madzarski ...hvala dze cuo dze necuo :D

http://www.imdb.com/title/tt0373981/
Kontroll (2003)

Image
Post Reply