Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#40676 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Iskljuciv?!
Mozda, u odredjenim momentima, ali se trudim da ne budem.

Evo i ovdje, trebao bih biti subjektivnijeg pristupa prema Edinu nego prema Ruudu.
Prica 'ta ce Edin i druga varijanta Rud kloc s pola metra daje golove je maliciozna, jbg.
Tito_i_Partija

#40677 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Logovan wrote:
Tito_i_Partija wrote:Joj kad se navijaci Uniteda upale k'o kutnjaci, nemoj im na Ruuda slucajno.
Ma ja, to je to, gotivimo United, pa smatramo da je Ruud bolji igrač. Odlično razmišljaš. :facepalm:

Edin je reprezentativac naše države, pa ga ne gledamo kao boljeg igrača, tako da bi prije mi tebi trebali reći da govoriš realnije, nego ti nama.

A sto se tice Ruuda, taj je samo znao loptu cuhnut' u gol, za sve vise od toga je bio k'o panj. :lol:

Čuj nije niko pit'o Džeku loptama u Cityju. :lol: Ma ja ba, igrao sam, sve što je odradio, odradio je sam, igrači ga ignorisali jadna majko svoja.
I opet ne citas nista, nego eto te k'o:

Image

:lol:
Logovan

#40678 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: I opet ne citas nista, nego eto te k'o:

http://www.gifmania.co.uk/People-Animat ... -89932.gif

Tako je, ne čitam. Ne kontam te nikako, što i nije čudno jer si u posljednje vrijeme počeo lupati, ali jebe mi se.
Tito_i_Partija

#40679 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Joj vidi ga sto se ljuti, sta ti je bolan? :lol: Pa nije nikakva tajna da je Ruud tehnicki kloc. Kad si ga recimo ikad vidio da je predribl'o igraca? :D

Ne kaze niko da je beskoristan, u onom nekadasnjem fudbalskom sistemu jeste bio odlican, al' danas ne bi mog'o meda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40680 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:Joj vidi ga sto se ljuti, sta ti je bolan? :lol: Pa nije nikakva tajna da je Ruud tehnicki kloc. Kad si ga recimo ikad vidio da je predribl'o igraca? :D

Ne kaze niko da je beskoristan, u onom nekadasnjem fudbalskom sistemu jeste bio odlican, al' danas ne bi mog'o meda.
Hmmm...

:)
Tito_i_Partija

#40681 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Joj vidi ga sto se ljuti, sta ti je bolan? :lol: Pa nije nikakva tajna da je Ruud tehnicki kloc. Kad si ga recimo ikad vidio da je predribl'o igraca? :D

Hmmm...

:)
Odgled'o pola do tri cetvrtine, nisam mog'o vise. Nijednog driblinga nisam vidio, sve tipicne poacherske situacije.
MyTao

#40682 Re: Edin Džeko

Post by MyTao »

'Ta ce Rudd??

taj nije znao pogoditi ako je udaljen od gola vise od 5 cm... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#40683 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Onda Tito, nisi dobro gledao.
Ne zajebaji, ako si toliko odgledao, imao si bar 3-4 gola gdje je driblao igrace.
Sta bi ti, od gola do gola da dribla :mrgreen:
Tito_i_Partija

#40684 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Pa za pocetak bi htjeo da pojedini priznaju da je Ruud limitiran igrac, i da je Dzeko kompletniji napadac. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#40685 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ne znam sta bih ti rekao, Edin sigurno ima vise vica u igri, sigurno je da je u tom aspektu bolji, bolje vlada tehnikom, ali Ruud je bio ubojit napadac, a po tom pitanju, ako gledamo Edinove najbolje sezone, tu su negdje, mozda mala prednost Ruudu, ali striktno kao centarforu.
Tito_i_Partija

#40686 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Da, "striktno". I samim time je danas mnogo teze bit' napadac, jer se od tebe ocekuje koliko ofanzivna toliko i defanzivna igra. Dzeko nije idealan odbrambeno, ali je u tom aspektu puno vise pokaz'o nego Ruud, koji je igr'o u eri u kojoj je im'o jednu ulogu i samo se toga drz'o. Fizicki zahtjevi su se takodjer enormno povecali otkako je Ruud bio napadac, vrsi se mnogo jaci i konstantniji presing nego prije.

I zato mislim da Ruud u danasnjem stanju fudbala ne bi meda mog'o. U najmanju ruku bi bio daleko inferioran u poredjenju s Dzekom.
jeza u ledja

#40687 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Dzeko je odlican odbrambeno za kornera i to. :D Ha sta drugo treba.

A Ruud....pa jebiga malo je drukcije kad igras u Unitedu iz onog doba najboljoj ekipi na svijetu i u Realu.
Ako mene pitate Dzeko>Konjska Faca.

Malo koji centarfor ima onakav sut sa slabijom nogom, plus jos sut glavom. (jel se kaze "sut" glavom? :? :D )

Volio bih negdje vidjet statistiku postotka golova Dzeke lijevom nogom, pogotovo van 16, postotak glavom, itd, u poredjenju s drugima.

Takodje malo koji igrac uopste ima onako dobro zagradjivanje i snagu u igri spajanja napada sa odbranom.

Ono sto njemu fali najvise je koncentracija prilikom sigurica suteva. Tu se ne moze porediti s nekim poput Ruuda. Normalno ni dribling mu nije jaca strana, no dobro, nije ni mnogim drugim napadacima.

Ima svoje mjesto u historiji evropskog fudbala, onoj gdje se pamte vrhunski igraci tog doba. A o njemu ce najbolje pisati drugi. Mi smo jebiga subjektivni, malo je rec. :D
Artest

#40688 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

Better Man wrote: Imao je Ruud više od jednog gola izvan 16.
Eto, prva recenica i odmah laz. :( Tugica. Gledaj svoja posla covjece, sto se petljas bezveze.

Ne samo da je zabio jedan gol u Premiershipu (vs Charlton) nego je u svim takmicenjima zabio samo jedan gol van 16m (od ukupno 150).
Otidji na youtube i nadji clip sa svih 150 golova (28 min. traje). Usput obrati paznju koliko ih je zabio lijevom nogom.
Gledajuci iznova sve te golove, samo sam jos uvjereniji u svom misljenju.
I znao je sam sve odradti u određenim situacijama. U jednoj utakmici u Premiershipu je na centru uzeo loptu i sam istrčao kontru i dao golčinu. Jedna situacija iz Lige prvaka. Mislim da je bilo protiv Basela. Igrač Manchester Uniteda je izgubio loptu i Ruud prilazi protivničkom igraču koji se nalazi uz korner liniju ili se kaže gol aut liniju. Majstorski mu uzima loptu i onda korner linijom ide prema golu i iz mrtvog ugla zabija gol. Ruud je bio mašina za golove i nije ih davao samo kad su ga pitali loptama, već je znao i sam sve da uradi.

Sto se bezze popalise. Istakao zanimljiv fakt; a ispade da sam ga proglasio holandskim Pipom. :lol: Covjek je je bio masina za golove, svjetska klasa. Ali ne smatram ga boljim/ukupno vrijednijim od Dzeke. Osim sto je definitivno bolji penaldzija. :D Mislim da je imao i jaci sut iz mjesta, i bio nesto hitriji s loptom (sto je i logicno jer je 5 cm nizi). Ali kad se saberu svi plusovi i minusi (mada ne postoji egzaktan metod za takvo nesto u fudbalu), tu je to.

I ne moram biti pljuvac svoga da bih bio objektivan.
Last edited by Artest on 21/02/2017 18:19, edited 1 time in total.
Artest

#40689 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

Logovan wrote:Arteste, ne ide ti to poređenje sa Ruudom nikako. Koliko god Edin meni bio drag i koliki god majstorem ga smatrao, on ne može biti bolji od Ruuda.

Kao što reče Better Man, on je bio mašina za golove.
Ko rece da je bolji? Mozda i jeste, ali pricao sam o razvoju karijera i kontekstu..

Da je iz Wolfsburga presao u bayern i tamo osvojio sve zivo, zabio 150 golova, osvojio LP, niko se ne bi kostrijesio na moje konstatacije. Smatram da je Dzeko imao potencijal za takvu vrstu dominacije i priznanja na globalnoj sceni, a zasto nije doslo do toga, otprilike znamo.

Nazalosnije je sto ce neka djeca za 20 godina gledati Dzeku kroz suhe podatke s wikipedije. I onda mudro zakljucit da nije bas previse zabijao u odnosu na broj nastupa. Ne shvatajuci kontekst, psihicko handrenje - konkretno u EPL, i td. Koliko je puta usao s klupe (zabar ga je znao uvodit i u sudijskom vremenu) tamo nece pisat.
mO k3

#40690 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Artest wrote:
Logovan wrote:Arteste, ne ide ti to poređenje sa Ruudom nikako. Koliko god Edin meni bio drag i koliki god majstorem ga smatrao, on ne može biti bolji od Ruuda.

Kao što reče Better Man, on je bio mašina za golove.
Ko rece da je bolji? Mozda i jeste, ali pricao sam o razvoju karijera i kontekstu..

Da je iz Wolfsburga presao u bayern i tamo osvojio sve zivo, zabio 150 golova, osvojio LP, niko se ne bi kostrijesio na moje konstatacije. Smatram da je Dzeko imao potencijal za takvu vrstu dominacije i priznanja na globalnoj sceni, a zasto nije doslo do toga, otprilike znamo.

Nazalosnije je sto ce neka djeca za 20 godina gledati Dzeku kroz suhe podatke s wikipedije. I onda mudro zakljucit da nije bas previse zabijao u odnosu na broj nastupa. Ne shvatajuci kontekst, psihicko handrenje - konkretno u EPL, i td. Koliko je puta usao s klupe (zabar ga je znao uvodit i u sudijskom vremenu) tamo nece pisat.
Da je bayerno smatrao da je on dovoljno dobar kupio bi njega bayern
Artest

#40691 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

šetnja
Mali_Vuk

#40692 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

Muhamed Đakmić

#40693 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Artest wrote:šetnja
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#40694 Re: Edin Džeko

Post by Hame_ »

Lopte na TV pratim samo gdje Džeko igra.

Meni je zadnja tekma uvod u pad Džekine igre. Čim se ja sikiram kad vodi 3:0 tu nešto više ne štima.

Nakako mi se čini da je imao namjeru dokazati da je vrhunski - dokazao i to je to.

Image

Uglavnom, što se Džeksona tiče, hvala mu što mi je uljepšao život :thumbup: :bih:
Last edited by Hame_ on 21/02/2017 23:09, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#40695 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

Muhamed Đakmić wrote:
Artest wrote:šetnja
:lol: :lol:
noiserr

#40696 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote: Takodje malo koji igrac uopste ima onako dobro zagradjivanje i snagu u igri spajanja napada sa odbranom.
Bas mi je drago sto si ovo spomenuo. Evo recimo ovaj zadnji gol protiv Torina.. obratite paznju kako odbrambenog igraca rukom odbaci ko nista dok istovremeno plasira laserski sut u sami cosak gola, izvan sesnaesterca: https://streamable.com/gohus

Svjetska klasa. Sila od igraca.

edit: kad su Yayu pitali ko je najjaci igrac u Citiju sto se tice snage.. on je priznao nas Dzekson.
leškarenje

#40697 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Ma to je Yaja reko zato sto ga je zapamtio kad je bio na probi :mrgreen:
Logovan

#40699 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

A ako se pokažu u "sljedećoj", možda neće ni onu tamo.

Ako se u svakoj utakmici budu dobro pokazali, možda neće nikako ni igrati do kraja sezone. :oops: :D
Mali_Vuk

#40700 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

Ovo me podsjeti na onu nedavnu "vijest": "Skandalozno, da li je moguće da je Spaleti izjavio ovo za Džeku - Roma može igrati i bez Edina!" :lol:
Post Reply