Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Point.

#40676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

I da preporucim WIND RIVER. Filmcina, must see.
Chile17

#40677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Chile17 »

hebo te tito koliko treba samo obratiti paznju sta se pise ovdje kad se all eyez on me preporucuje i govori da je solidan.. i ovo razbacivanje informacija pojedinaca koji ladno pisu o ubistvu pac-a kao da sto posto znaju ko stoji iza ubistva je na neki nacin i presmijesno i zalosno i tuzno..
nema me tamo

#40679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Point. wrote:
nema me tamo wrote:
Pricam o ubistvu 2paca to je lik pozer u cijelom tom svijetu i opcenito prva noc kad je krenuo da bude pravi gangster i kad je prebio s ekipom momka u Las Vegasu tu mi je bio i kraj...
Jer taj drugi lik sto je prebijen je bio clan opasne skupine koji se vodi politikom bolje da me ubijes..
Nakon toga par sati je ubijen 2 pac..
Dan danas vidiš debile kako izmišljaju price i glorifikuju lik i sve oko njega.

Fin je film stvarno neces se pokajati ako upalis..
2pac je istinska legenda hip hopa. Po cemu je lik pozer, zivio i umro onako kako je i pricao, thug life baby. :)
Jedan od rijetkih repera sa ozbiljnom skolom, oca nikad noje upozno, stara robijala trudna kao clan Black Panthers, crack addict i sve to.
Od hiphopa rado upalim 2pac, Ice Cube i njegovu bivsu grupu West Side Connection.

To svakako, al' nisam ja na to mislio pod pozer..

Pozer u smislu pjesama i to thug life ovo ono, a u sustini je bio reper daleko od pravog pripadnika bande koji su se krvili za 1000 dolara i to..
I prva noc kad mu je neko sapnuo u uho da je u kasinu lik koji je neko vrijeme prije oteo lanac od death row recordsa on ga je napao i prvi zadao udarac...
Nedugo nakon toga par sati mozda je ubijen u drive by od strane upravo tog lika...
Sto hocu da kazem prva noc kad je odlucio da bude pravi gangster tupac zbog neke gluposti tu noc je i ubijen od pravog lika koji je bio pripadnik opasne bande..

I evo da se nadovezem na ovog Chile..

Sve ti je ovo cinjenica to sto fanovi debili pisu neke bajke kako ga je sredila drzava ( haha ) i tako te gluposti da je sam iscenirao svoju smrt ( :lol: )...

Danima poslije njegovog ubistva ubijena su 3 covjeka u par dana od strane Suge Knighta 3 covjeka koja su bila zajedno u bandi s ubicom od tupaca..
On sam je ubijen 2 godine poslije svega i to od strane skroz druge bande, a 2 godine je prezivio jer se skrivao i nije uopšte bio kuci...
Pa u tim danima su ga uhapsili drotovi, a on i ostali su u kuci imali arsenal oružja.
Point.

#40680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

nema me tamo wrote:

Pozer u smislu pjesama i to thug life ovo ono, a u sustini je bio reper daleko od pravog pripadnika bande koji su se krvili za 1000 dolara i to..
I prva noc kad mu je neko sapnuo u uho da je u kasinu lik koji je neko vrijeme prije oteo lanac od death row recordsa on ga je napao i prvi zadao udarac...
Nedugo nakon toga par sati mozda je ubijen u drive by od strane upravo tog lika...
Sto hocu da kazem prva noc kad je odlucio da bude pravi gangster tupac zbog neke gluposti tu noc je i ubijen od pravog lika koji je bio pripadnik opasne bande..

Sve ti je ovo cinjenica to sto fanovi debili pisu neke bajke kako ga je sredila drzava ( haha ) i tako te gluposti da je sam iscenirao svoju smrt ( :lol: )...

Danima poslije njegovog ubistva ubijena su 3 covjeka u par dana od strane Suge Knighta 3 covjeka koja su bila zajedno u bandi s ubicom od tupaca..
On sam je ubijen 2 godine poslije svega i to od strane skroz druge bande, a 2 godine je prezivio jer se skrivao i nije uopšte bio kuci...
Pa u tim danima su ga uhapsili drotovi, a on i ostali su u kuci imali arsenal oružja.
Thug life uopste nema znacenje da je nesto ko gangster u pravom smislu te rijeci, drive by bloods crips i slicne glupostu nego je metafora za nesto mnogo dublje. To je i sam objasnio u jednom od intervjua. A u njegovim pjesmama su zivoti drugih ljudi, jedan iz njegove grupe Outlawz je pricao da je Pac cesto u svojim pjesmama spominjao lika imenom Kato ili Cato kako se vec pise, koji je poginuo u drive by gang related sranju prije nego sto je Pac doselio u Kaliforniju. Taj Kato je bio najbolji jaran od ovog Outlaw repera, on je ispricao tu epizodu Pacu koji je tog ubijenog lika koristio kao metaforu gang violence i slicno. Jebiga, svaki reper ima taj neki gangster imidz.
Pac je sam sebi presudio istog momenta kad je potpisao ugovor sa Suge Knightom.
karanana

#40681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

8 mile i onaj 50 centov od hip hop biografija.
A sto ste svi vako :shock: za wind riverom? Film je ok, moze proc, 7/10. Ali da je sad nesto aman zaman i nije bas. Sta vas je dojmilo? Nema nekog suspensa, gluma ok ali opet nista specijalno. Prica nista novo.... sta vas pogadja u srce? Snijeg i scena? Takvih na desetine.
johnnykola

#40682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Point. wrote:
nema me tamo wrote:

Thug life uopste nema znacenje da je nesto ko gangster u pravom smislu te rijeci, drive by bloods crips i slicne glupostu nego je metafora za nesto mnogo dublje. To je i sam objasnio u jednom od intervjua. A u njegovim pjesmama su zivoti drugih ljudi, jedan iz njegove grupe Outlawz je pricao da je Pac cesto u svojim pjesmama spominjao lika imenom Kato ili Cato kako se vec pise, koji je poginuo u drive by gang related sranju prije nego sto je Pac doselio u Kaliforniju. Taj Kato je bio najbolji jaran od ovog Outlaw repera, on je ispricao tu epizodu Pacu koji je tog ubijenog lika koristio kao metaforu gang violence i slicno. Jebiga, svaki reper ima taj neki gangster imidz.
Možda pravo vreme za moj San:

Image

Image

:mrgreen:

Film na TV-u
nema me tamo

#40683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Point. wrote:
nema me tamo wrote:

Upravo je zbog toga i pricao šuplju kako ima dublje znacenje to njegovo thug life, da bi pokrio to što je samo reper, a ne pravi gangbanger..
Na kraju dana brate nije mu Suge knight došao glave nego je sam sebi došao glave jer je mislio da može išamarat člana opasne bande i da ce sve proci ok..
Pa možda bi i prošlo da nije naletio na lika koji se vodi politikom bolje me ubij...
Jer ti sljedeci put dolazim da te ubijem..

Nego ne znaju opcenito ljudi kako je bio rat na ulicama Comptona danima poslije ubistva između ubice od tupaca ekipe i Suge Knightove..
A najbolje mi je kad kazu da mu je Suge namjestio ubistvo, a frajer drit pored njega sjedio i + dobio komad metka u glavu..
Šteta kao što sam vec rekao pjesme su top nema boljeg, al' sto se tice ostalih stvari mala riba..
Point.

#40684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

nema me tamo wrote:
Upravo je zbog toga i pricao šuplju kako ima dublje znacenje to njegovo thug life, da bi pokrio to što je samo reper, a ne pravi gangbanger..
Na kraju dana brate nije mu Suge knight došao glave nego je sam sebi došao glave jer je mislio da može išamarat člana opasne bande i da ce sve proci ok..
Pa možda bi i prošlo da nije naletio na lika koji se vodi politikom bolje me ubij...
Jer ti sljedeci put dolazim da te ubijem..

Nego ne znaju opcenito ljudi kako je bio rat na ulicama Comptona danima poslije ubistva između ubice od tupaca ekipe i Suge Knightove..
A najbolje mi je kad kazu da mu je Suge namjestio ubistvo, a frajer drit pored njega sjedio i + dobio komad metka u glavu..
Šteta kao što sam vec rekao pjesme su top nema boljeg, al' sto se tice ostalih stvari mala riba..
Kazem ti, to thug life nema nista sa gangbanger zivotom, to je samo metafora. Nije nikad bio ni clan nekog ganga. Koji je to reper, milioner, gangbanger?
I taj Anderson nikad nije priznao da je ubio Paca, cudno s obzirom da takvi tipovi zive od streets reputation i generalno hvaljenja i ulicnog ugleda.
nema me tamo

#40685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Umalo se nije poceo smijati u kameru kad ga je pitala..

https://www.youtube.com/watch?v=SbO7ypH8_QM

A evo odakle ti prenosim ovo..

https://www.youtube.com/watch?v=pecQ9UG6v3U

Šta ti treba još?

Moralo je proci mnogo godina da bi drotovi uopšte mogli otvorit usta..
Npr taj prvi klip kad ga je intervjuisala uopšte nema cijela verzija intervjua rok tek istekao u 2016 kako sam skontao i tek se sad smije pustiti u javnost..Pac imao svježu tetovažu bande kojoj pripada Suge Knight...
I naravno da nece reci da ga je ubio prvo što je strana od 2 paca šutila i nisu pricali s drotovima drugo što su u danima poslije odma pocele mrtve glave padati..

A na kraju krajeva slazem se da nema veze s pravim zivotom pac je samo u pjesmama bio mangup i ubica kad je ranjen ispred Bigijevog studija nikad se nije ni osvetio samo je pjesmu napravio https://www.youtube.com/watch?v=41qC3w3UUkU

Dosta stvarno s ovim poceo sam se pretvarati u ove žene što smaraju po 5 stranica.
beni-bu-man

#40686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

hadzinicasa

#40687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

karanana wrote:8 mile i onaj 50 centov od hip hop biografija.
A sto ste svi vako :shock: za wind riverom? Film je ok, moze proc, 7/10. Ali da je sad nesto aman zaman i nije bas. Sta vas je dojmilo? Nema nekog suspensa, gluma ok ali opet nista specijalno. Prica nista novo.... sta vas pogadja u srce? Snijeg i scena? Takvih na desetine.
mislim zato sto je drugaciji sto se tice atmosfere, dinamike i okruzenja... od drugih filmova slicne tematike, osim toga ima jednu socijalnu notu koja se dotice zanemarenosti Native Americans i njihove diskriminacije.
meni jako lijep i dobar film.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#40688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Image
Daryl Dixon

#40689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 01/11/2017 07:58, edited 1 time in total.
Ammaar

#40690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Ammaar »

johnnykola wrote:
Point. wrote:
nema me tamo wrote:

Možda pravo vreme za moj San:

Image

Image

:mrgreen:

Film na TV-u

Pac je bio nenormalno talentovan samo je imao pogresnu furku mozda zbog toga sto je odrastao u okruzenju u kojem je odrasta (ghetto, black panthers, gang bangers etc.) Da je bio bijelac iz Massachusettsa ili Connecticuta koji je isao u private prep skole, pa na Ivy ligu nema sumnje da bi bio americki Mark Twain, Ernest Hemingway ili pak Edgar Allan Poe naseg doba.
johnnykola

#40691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Poštivam.

Nešto ga hvale, nisam gledao.

HRT3 10.30.

Image

Kultni film ex jugoslovenske kinematografije, omnibus od tri priče koje povezuje
Zeleni zub (Koja iz Discipline Kičme). Prva priča Do izvora dva putića nam govori
priču o Komi koji pokazuje da sve može bolje uraditi od svog oca, makar pri tom
morao postati Ninja. Druga priča Nije sve u ljubavi, ima nešto i u lovi kazuje
ljubavnu priču jednog Drakule i jedne plavuše. Treća priča Ne šalji mi pismo
nam predstavlja Đuru i Evu, te hit pjesmu Crveno je boja ljubavi.

Btw, 21.10., u subotu idući vikend su Disciplina i Koja u Mikseru.

RTS2 16.15.

Image

San u snu sna. Kasnije mnogi kakali da film nije čemu,
a ono beton totalni. Id, ego i super ego u onim vožnjama Lea elevatorom od
podzemlja, preko plaže pa sve do sprata kuće u kojoj je živio s famalijom,
vintanje one čigre, pada li ili ne, ona scena s snegom i one razorene zgrade na žipla.
Odličan.

Nov@TV 22.25.

Image

Film na TV-u
Rob_Atl

#40692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rob_Atl »

Po meni su sasvim dovoljno pokazali sve likove iz straight out of compton, Dre je bio bog i batina dakle bez njega nebi ni bilo grupe, eazy je imao lovu, mc ren i cube su pisali pjesme, ali veca je prica bila sto je cube izasao iz grupe, nego sto je ovaj pisao pjesme. Poslije se puno i nije desavalo sa grupom nakon odlaska Ice Cube-a. Tako da ne vidim zasto bi se vise spominjao Mc Ren nego sto je prikazan u filmu jer nije imao neku vecu ulogu svakako. Osim onih smrtnika hip hopa vjeruj mi da slabo ko zna ko je mc ren danas, dok za dre i cuba znaju svi.
Bulvaj

#40695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bulvaj »

Rebound - The Legend of Earl 'The Goat' Manigault

Image

http://www.imdb.com/title/tt0117450/
cassius

#40696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cassius »

Odlican soundtrack isto :D

Image
johnnykola

#40697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Nora je zrela žena koja više od svega želi da ljudi misle kako ona živi upravo onako kako želi. ipak, iza savršene spoljašnjosti stvari stoje malo drugačije: Nora je imala dva razvoda, ima vrlo problematičnu emotivnu vezu, desetogodišnjeg sina koji ne želi sa njom da razgovara. Kada sazna da njen otac ima zdravstvene probleme, i da mu je ostalo još nekoliko dana života, Nora se u očaju obraća svom bivšem suprugu za pomoć.

Tako, faktički, film počinje odlaskom Nore na psihijatriju do bivšeg muža. Isti je apsolutno dijaboličan. Iz filma se sjećam negdje pred kraj prekrasne konverzacije između oca (ovog lafo dijaboličnog) i sina koja se desi jednom u životu. Nađu se u muzeju i šprehaju u stilu sukvrnika u Kundurice i Doli Bel na putu ka bolnici.

Film je prikazan na jedanaestom SFF-u 2005. godine u okviru Panorama programa.

Pink World Cinema, ponedjeljak 21.00.

Image

Iz kataloga SFF-a:

Image

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 15/10/2017 23:42, edited 1 time in total.
Snake Eyes

#40698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Blade Runner 2049 (2017)
R | 2h 44min | Mystery, Sci-Fi, Thriller
http://www.imdb.com/title/tt1856101/?ref_=nv_sr_1

Dobar ali fakat jedno sahat predug :-), makar za gledanja u kinu, gledah ga tamo i slabo sam se kada tako zajebah...Vjerovatno ga pogledam opet kada izađe bluray.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#40700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

kakavdanakneiskustvu wrote:
:thumbup:
Post Reply