Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

ferratilis

#40651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

@Tito_i_Partija
Ne gledam ja tako na igre. Npr. Eye of the Beholder je izasao iste godine kad sam se rodio, ali mi je odlican i ono sto bi moderni igrac nazvao "manom" mi je sasvim prihvatljivo. Jednostavno prihvatis nedostatak mape i to je to.

Sto se tice W1, vodim se hard tezinom, i prema tome:
1. Na ovoj tezini bez alhemije si mrtav, tako da nije nebitno. Kad dodjes u prvo selo i upoznas alhemicara Kalksteina, kaze ti da je poenta alhemije eksperimentisanje, prepoznavanje elemenata i ucenje kroz isto. Uopce ne moras pratiti checklist ako si voljan posvetiti paznju spravljanju alkohola i malo eksperimentisanja s istim. Kad napravis par napitaka i skontas koji su dominantni elementi, postane veoma lako.
2. Istina je da ima sest stilova borbe, ali ako ti to smeta, samo leveluj fast style i witcher signs, cak ni hard nece biti problem. Uglavnom, imas opciju, kao u svakom pravom RPG-u
3. Svi ti questovi koji su dostupni u tacno odredjeno vrijeme su opcionalni, ili dio glavnih questova koji nije nuzan. Spominjao sam faze, npr. mozes failat jednu fazu, ali poslije rijesiti quest na drugi nacin. Najbolji primjer je ona velika istraga u Vizimi. Cak i ako ne uspijes dokazati nevinost optuzenih, na drugi nacin mozes doci do krivca i time rijesiti ostale faze.
Eto zasto mislim da je potcijenjen, jer postoje neki stereotipi o Witcheru 1 koji nisu opravdani. Od igraca se trazi samo strpljenje, ne preskakanje dijaloga, i pazljivo citanje zurnala. :)
Raigor Stonehoof

#40652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ja u zivotu nisam citao journal u igri

vrijeme mi je previse dragocjeno
Averus

#40653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Dok sam bio mlađi, bila mi je fora to istraživanje, čitanje i tako to.
Nije mi ni sad mrsko "razgovarati" s likovima u igrama, istraživati, ali fakat me smaraju igre uz koje moram držati otvoren browser i čitati "upute" (koje se tako zovu samo zato što walkthrough zvuči kao varanje)
Meni to pobija osnovnu svrhu videoigre - a to je da se zabavim.

Po mom mišljenju, najbolja stvar koju je CDPR uradio za Witchera je što su pojednostavili RPG elemente.

Ja sam King's Quest odustao pri kraju prve epizode baš iz tog razloga - jebeš igru u kojoj ja uradim sasvim logičan i naizgled očigledan potez i sjebem cijelu igru i trebao bih je igrati ispočetka jer ne postoje checkpoints ili save feature, nego je autosave.
Počeo sam i Life is Strange i u startu me već iznerviralo to što ako pogrešno kliknem ili sam u trenutku dekoncentrisan - morao bih igrati igru ispočetka.
Jebo to.

Meni je Witcher 1 simpatičan (ono što sam uspio odigrati, dok me nije skroz odbio). Realno, ni po tadašnjim standardima onaj gameplay je ispod prosjeka. Jedva sam se natjerao da prihvatim onaj užas od upravljanja (klizanja), ali sam se nekako navikao. Borba je stvarno očajna. Toliko je buggy, neintuitivna i smor, da sam nakon par misija koje sam na jedvite jade obavio jednostavno izgubio interesovanje, ma koliko me priča zanimala.

Bit priče: I to je ljepota igara, što se za svakog može naći nešto što mu se sviđa ili ne sviđa :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

House wrote: 05/04/2022 19:49

:thumbup:
kaće sniženja, ne dam 50e :lol:
l33t

#40655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Velkoski wrote: 06/04/2022 08:49
House wrote: 05/04/2022 19:49

:thumbup:
kaće sniženja, ne dam 50e :lol:
LEGO_Star_Wars_The_Skywalker_Saga-FLT :thumbup:
Tito_i_Partija

#40656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@ferratilis sve stvari što si nabroj'o su rezultat metagaminga. Znaš ih jer si već proš'o igru, vjerovatno nekoliko puta. Za newcomere, pogotovo one što su počele sa trojkom, ovo nije nimalo očigledno niti jednostavno.

@Averus Slažem se. Ja sam Witcher 1 završio na normal težini, i ne vjerujem da ću ga opet igrat', iako ima svoj šarm. Al' dvojka i trojka bi glatko mogle opet na listu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 06/04/2022 13:23 @ferratilis sve stvari što si nabroj'o su rezultat metagaminga. Znaš ih jer si već proš'o igru, vjerovatno nekoliko puta. Za newcomere, pogotovo one što su počele sa trojkom, ovo nije nimalo očigledno niti jednostavno.

@Averus Slažem se. Ja sam Witcher 1 završio na normal težini, i ne vjerujem da ću ga opet igrat', iako ima svoj šarm. Al' dvojka i trojka bi glatko mogle opet na listu.
Ja sam se takodjer mucio sa jedinicom. Ali nakon misije u mocvari i trazenja one kule i nakon najtezeg questa, ubijanja onog Hounda, poslije je islo vrlo glatko.

Poslije toga me prica uzela pod svoje.
Tito_i_Partija

#40659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 06/04/2022 19:20
Tito_i_Partija wrote: 06/04/2022 13:23 @ferratilis sve stvari što si nabroj'o su rezultat metagaminga. Znaš ih jer si već proš'o igru, vjerovatno nekoliko puta. Za newcomere, pogotovo one što su počele sa trojkom, ovo nije nimalo očigledno niti jednostavno.

Ja sam se takodjer mucio sa jedinicom. Ali nakon misije u mocvari i trazenja one kule i nakon najtezeg questa, ubijanja onog Hounda, poslije je islo vrlo glatko.

Jesil' završio Kingmaker? :D

Ja ću haman počet' polahko da šopam main questove u AC Odyssey, mislim da imam sad negdje oko 60-70 sati. Igra nije loša, al' da mi je malo kakve promjene. :-D
Tito_i_Partija

#40660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:D
Chmoljo

#40661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 06/04/2022 23:19
Chmoljo wrote: 06/04/2022 19:20

Ja ću haman počet' polahko da šopam main questove u AC Odyssey, mislim da imam sad negdje oko 60-70 sati. Igra nije loša, al' da mi je malo kakve promjene. :-D
nisam, došao sam do Pitaxa, odnosno do razračunavanja sa Irovetijem. kakav debil titami :D

međutim, nakon što sam godinu dana mislio da je izgubljen, pronašao sam gamepad, pa sad napokon igram Project Wingman :D neka malo kingmaker odmori.
Tito_i_Partija

#40663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Rootboi wrote: 07/04/2022 00:12 :igra1:
Kakav sramotan cash-grab. Nikakve potrebe za rimejkom ove igre nemaju, ovo samo Rockstar i Take Two hoće džaba love.
Tito_i_Partija

#40664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 06/04/2022 23:32
Tito_i_Partija wrote: 06/04/2022 23:19

nisam, došao sam do Pitaxa, odnosno do razračunavanja sa Irovetijem. kakav debil titami :D
Nije toliko debil koliko je uobraženi šupak, al' je to manje-više tipično za Bard klasu u DnD-u. :D
međutim, nakon što sam godinu dana mislio da je izgubljen, pronašao sam gamepad, pa sad napokon igram Project Wingman :D neka malo kingmaker odmori.
Ti si završio sa Kingmakerom definitivno. :lol:

Zato ja gledam da završim Odyssey što prije, jer znam ako šta novo počnem, gotovo je, ne vraćam se. :-D
Chmoljo

#40665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 07/04/2022 01:22
Chmoljo wrote: 06/04/2022 23:32

Nije toliko debil koliko je uobraženi šupak, al' je to manje-više tipično za Bard klasu u DnD-u. :D
Ti si završio sa Kingmakerom definitivno. :lol:

Zato ja gledam da završim Odyssey što prije, jer znam ako šta novo počnem, gotovo je, ne vraćam se. :-D
kako ba nije debil. kad se nisam izvrno sa stolice kad sam mu ušo u spavaću sobu, a tamo opis jastuka sa masnim flekama :lol: čača li ga njegov biseksualni, lojavi... :lol:

i nisam ba završio :D žuljaju mene prstići da vidim šta će dalje biti :D i pohvato sam konce šta je bilo... odnosno ko je Nyrissi dohako :D e da, stao sam tačno kod fajta sa duhom lika koji je izgradio dvorac u Pitaxu. nije baš lagan fajt, probao par puta i izletio mi gamepad, i reko, hajd da se malo resetujem.

:D
Rootboi

#40666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Tito_i_Partija wrote: 07/04/2022 01:15

Kakav sramotan cash-grab. Nikakve potrebe za rimejkom ove igre nemaju, ovo samo Rockstar i Take Two hoće džaba love.
Ovo Remedy pravi ,originalni tvorci igre uz dozvolu rockstara,meni se svidŽa :oops:
emotivno sam vezan za te dvije igre :mrgreen:
Tito_i_Partija

#40667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Rootboi wrote: 07/04/2022 12:50

Ovo Remedy pravi ,originalni tvorci igre uz dozvolu rockstara,meni se svidŽa :oops:
emotivno sam vezan za te dvije igre :mrgreen:
Znam ko pravi, al' publisher je taj koji nalaže, a u ovom slučaju je to Rockstar i njihova parent kompanija Take Two. Malo im para bilo od onog šunda što su napravili sa GTA trilogijom, pa bi sad i na ovome da keširaju.

A ovo je još bolje za njih jer su ove dvije igre puno kraće, puno manje posla, a ide im i u prilog to što je igra u stilu film noir i sama od sebe tamna, te nema potrebe za detaljnijim radovima na grafiKi. Malo zategni i prodaji po 30-40 dolara.
House

#40668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image
Image

uninstall. lijepi new vegas :-D
House

#40669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

dark souls je čist mazohizam.
ferratilis

#40670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tipicna pocetnicka greska, i ja sam prvi put krenuo u katakombe. :D

To je zamka za nove igrace, neprijatelji koji se vracaju iz mrtvih su ti jasna indikacija da ne trebas odmah ici tamo. Idi prvo u Undead Burg, do katakombi imas jos minimalno 50 sati. :D
Tito_i_Partija

#40671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@ferratilis has entered the chat. :D

Image
ferratilis

#40672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tek sad sam triggered kad sam bolje pogledao screenshot. Nosi Crest Shield, Havel's Armor, i Izalith Catalyst, znam sve iteme napamet. Nemam pojma gdje je nasao screenshot, ali me triggeruje :lol:
Tito_i_Partija

#40673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

I ja bi rado počeo taj Dark Souls samo da hoće spustit' cijenu na realan nivo. Ne pada mi na pamet da dajem 50 dolara za igru staru 11 godina. :-)
Tabakmalac

#40674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Rootboi wrote: 07/04/2022 00:12 :igra1:
Velika je razlika između remastera i remake-a. Ne miješati kruške i jabuke.
Tito_i_Partija

#40675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad su odron kompanije poput Take Two i Square Enix u pitanju, to veze s vezom nema.
Post Reply