SDA-All about

drug_profi

#40651 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Koliko me moje sjecanje sluzi, ranije pučeve je radila vojska (naravno ko bi drugi) u cilju zastite ustava, tj. sekularnosti i Ataturkovog nasleđa. I nakon toga raspisivala izbore. Drugim rjecima vojska je ispunjavala svoju ustavnu duznost.

Ovo sad je puc radi zastite jedne politicke partije i njihovih interesa.
Nemojte misliti da Bake ne razmislja o slicnim metodama. Samo sto je domet tog puca vrlo ogranicen, ali moze pomoci ako treba utvrditi fildzanistan.
bunk

#40652 Re: SDA-All about

Post by bunk »

E ybg :lol:
Prpa.ba

#40653 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Dokle smo sa NATO-om i apelacijom za preispitivanje imena "Republika Srpska"? Ili je ipak rupa na zidicu u KS prioritetnija. :-D
JThomas

#40654 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

drug_profi wrote:Koliko me moje sjecanje sluzi, ranije pučeve je radila vojska (naravno ko bi drugi) u cilju zastite ustava, tj. sekularnosti i Ataturkovog nasleđa. I nakon toga raspisivala izbore. Drugim rjecima vojska je ispunjavala svoju ustavnu duznost.

Ovo sad je puc radi zastite jedne politicke partije i njihovih interesa.
Nemojte misliti da Bake ne razmislja o slicnim metodama. Samo sto je domet tog puca vrlo ogranicen, ali moze pomoci ako treba utvrditi fildzanistan.
pa kad puč uspije onda je ustavna dužnost :mrgreen: neće reći mi smo zločinci. i sad bi bilo tako da je uspio, zamijenili bi se domovina i izdajnici. dakle - u stvarnosti vlada sila, na potpuno drugi način nego u zaista efektivnim demokratijama.
drug_profi

#40655 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JThomas wrote:
pa kad puč uspije onda je ustavna dužnost :mrgreen: neće reći mi smo zločinci. i sad bi bilo tako da je uspio, zamijenili bi se domovina i izdajnici. dakle - u stvarnosti vlada sila, na potpuno drugi način nego u zaista efektivnim demokratijama.
Pa ako cemo suditi po rezultatima tih puceva, oni i jesu odrzavali sekularnost i demokraticnost Turskog drustva, tako da se i objektivno moze reci da su bili "zakoniti" i po PS-u.
Kazem, mozda grijesim, ali koliko me sjecanje sluzi....

EDIT:
Ali evo sad malo prelistah net. Ima tu svasta. Nicija nije za ramazana. Cak su 2011. imali sudski proces vodjama zadnjeg (uspjelog) puca iz 1980. Uglavnom, uvijek su neki glavama placali i postajali "izdajnici".
Banksy

#40656 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:
pa kad puč uspije onda je ustavna dužnost :mrgreen: neće reći mi smo zločinci.
i sad bi bilo tako da je uspio
A ono je bio puč?
asurbanipal

#40657 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

ERDOGANOVA OSVETA Latić: Bošnjacima je potrebnija pravda od jedinstva

https://thebosniatimes.ba/32269/erdogan ... -ly2AIxC0s
Naime, opće je poznato da su Bošnjaci na ponovljenim izborima u Istanbulu masovno glasali za Ekrema Imamoglua i da je čak Emir Mujačić, diplomirani inžinjer elektrotehnike, porijeklom iz Trebinja, radio je u Imamogluovoj kampanji. Priča o Erdoganovoj politici prema Balkanu, posebno prema Bosni, puna je kontroverzi i nedosljednosti. Tu priču je isforsirao sam Erdogan ponajviše što se želio nametnuti kao panislamistički lider, a potom i zbog svoje neoosmanlijske vizije po kojoj je Tursku želio pozicionirati kao globalnu silu. Nema sumnje da je Erdogan bio požnjeo velike simpatije kod balkanskih muslimana, napose onih u Bosni i Hercegovini. Uz njegove selame i vatrene govore data su i velika obećanja koja nisu ispunjena. Koja je strana više kriva da nije došlo do realizacije tih obećanja, turska ili bosanska, manje je bitno. Jednostavno ni na jednom segmentu se ta obećanja nisu obistinila. Možda je autoput Beograd-Sarajevo najbliži tom ispunjenju, ali sve druge obećane investicije su se izjalovile. Turska se na geopolitčkoj sceni potpuno pozicionirala na strani Rusije, Irana i Kine, a nasuprot Amerike i bogatih arapskih zemalja poput Saudijske Arabije i UAE, što nikako ne odgovara geopolitičkom kontekstu u kojem se Bosna i Hercegovina pozicionirala poslije rata. Na ideološkom planu, suradnja dviju sestrinskih stranaka, AKP i SDA, u silaznoj je putanji i osjeća se zamor usiljenog populizma kojeg je AKP bila ubrizgala SDA-u. Poraz AKP-a u Istanbulu bio je neprebolni šamar objema strankama kao i njihovim liderima Erdoganu i Izetbegoviću. Može se ovdje naći i Sulejman Ugljanin, vječiti lider SDA u Sandžaku, jer su baš Sandžaklije, koje većinom žive na Bajrampaši i Pendiku, glasali za Imamoglua. Čak su to vrlo burno proslavili uz srpske cajke poput pjesama Nade Topčagić. Iako je ovo tabloidski segmet priče o tursko-bošnjačkim odnosima, to zorno ilustrira kako je od Erdoganovog, odnosno Izetbegovićevog i Ugljaninovog političkog i kulturnog revivalizma, na kojem se trebao „zakajmačiti“ neosmanizam, ostao obični „ajran“ i/li „mlaćanica“.
Hakiz

#40658 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

stranacc wrote:Ako neko napada domovinu tvoje je da je branis a ne da mu pomazes :bih: :bih:
Ali nisu patriotizam i odbrana domovine odanost trenutnoj vladi nego državi.

Legitimna je sumnja da trenutna vlada radi na štetu države.

Hint: Snowden i neki drugi zviždači.
Banksy

#40660 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:ko su u ranijim uspjelim pučevima bili izdajnici a ko domovina. sve je to u autoritarnim sredinama vrlo relativno, jedina je razlika jesi li uspio silom izgurati svoje ili nisi. a jedina konstanta zatvaranje, pritvaranje, mučenje, ovakvi grobovi...
Jedina sitna razlika je odredište, 21. ili 18. stoljeće.
JThomas

#40661 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

drug_profi wrote:
JThomas wrote:
Pa ako cemo suditi po rezultatima tih puceva, oni i jesu odrzavali sekularnost i demokraticnost Turskog drustva, tako da se i objektivno moze reci da su bili "zakoniti" i po PS-u.
Kazem, mozda grijesim, ali koliko me sjecanje sluzi....

EDIT:
Ali evo sad malo prelistah net. Ima tu svasta. Nicija nije za ramazana. Cak su 2011. imali sudski proces vodjama zadnjeg (uspjelog) puca iz 1980. Uglavnom, uvijek su neki glavama placali i postajali "izdajnici".
to je vlast sile i oružja i to nije demokratija. nije ona u turskoj ni danas pretjerano efektivna, ali sigurno nije bila ni ranije, niti je erdogan realno nešto izmijenio na gore. u tom kraju svijeta uvijek je bilo tako. i taj zadnji puč kad je uspio zatvoreni su, mučeni, ražalovani i proskribirani milioni ljudi. juče si ti vlast i domovina, a danas ideš u dijarbakir da ti upravnikov pas grize jaja, što nije plod moje mašte ni zajebancija, nego bukvalna stvarnost. a da nije uspio, išao bi on.
Hakiz

#40662 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Pobjednici pišu istoriju, pa kad ko pobijedi...
putokaz1

#40663 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Hakiz wrote:Pobjednici pišu istoriju, pa kad ko pobijedi...
Ma SDA uvjek pobjedi :D
Banksy

#40664 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nisam SDA, ali su Ataturk i Erdogan u pet deka...
putokaz1

#40665 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA:Hvala Željko Hvala Žarko......
stranacc

#40666 Re: SDA-All about

Post by stranacc »

Iz svake vase rijeci izvire mrznja prema muslimanima i muslimanskom.
Cuj bore se za sekularnu drzavu

Vojna intervencija kao korektiv...

Samoubijte se
Nek bude kako narod hoce, a ne kako neko naruci.....

Slijedeci put bacati govna u more da im se trag zatre...

Zastita sekularne drzave ...vojskom :run:
drug_profi

#40667 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

A pitaju se zasto ih nece EU. Na stranu religija i sve ostale teorije. Nisi brate ni blizu standarda koje trazi EU.
Mi smo makar nekad bili civilizovana zemlja, oni oduvijek zive u nekom strahu od rezima. Ako se upetljas u politiku, mogao bi jednog dana bez glave ostati, ovisno jel neko napravio kakav puc.
Better Man

#40668 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Da naši političari imaju iole mozga lijepo reklli Erdoganu da nema šanse da mu se izruče tih 8 osoba i još bi mu rekli da nikad neće podržati njegovu diktatorsku vladavinu i gaženje osnovnih ljudskih prava i sloboda. Isto tako se nikad ne bi moglo desiti da se organizuje trka koja slavi diktaturu, diktatora čiji se kraj ipak počeo nazirati.
MaksprotivMarksa

#40669 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Najvuse zamjeram SDA kamarili sto su prepisali najgori srpski model mitomanije i upravljanja, imamo i mi evo svog Putina, patriotizam se mjeri naspram odnosa prema "matici", sa ponosom se prica o odnosu Erdogana i Izetbegovica, agenture turske nam vrsljaju po Sarajevu, od gelnovaca do ovih brkinih, tekije su sve pod njihovim uticajem, iranci vrsljajuu drugim, saudijci u trecim, priprema se podloga valjda za unutarbosnjacki sukob, mozda je ovo nekome i smijesni, ali trebali bi upoznati neke naksibendije, rafidije, selafije i popricati sa njima o geopolitici, a ne smije se zamatnuti na kraj uma ni ucesce visoko pozicioniranih zvanicnika bosnjacke elite unutar ovih grupacija, nece na dobro, a sve su nam to brazze nase iz SDA dovukle u domovinu.
Moenx

#40670 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

MaksprotivMarksa wrote:Najvuse zamjeram SDA kamarili sto su prepisali najgori srpski model mitomanije i upravljanja, imamo i mi evo svog Putina, patriotizam se mjeri naspram odnosa prema "matici", sa ponosom se prica o odnosu Erdogana i Izetbegovica, agenture turske nam vrsljaju po Sarajevu, od gelnovaca do ovih brkinih, tekije su sve pod njihovim uticajem, iranci vrsljajuu drugim, saudijci u trecim, priprema se podloga valjda za unutarbosnjacki sukob, mozda je ovo nekome i smijesni, ali trebali bi upoznati neke naksibendije, rafidije, selafije i popricati sa njima o geopolitici, a ne smije se zamatnuti na kraj uma ni ucesce visoko pozicioniranih zvanicnika bosnjacke elite unutar ovih grupacija, nece na dobro, a sve su nam to brazze nase iz SDA dovukle u domovinu.
Koja je strana koju ti predlazes
MaksprotivMarksa

#40671 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Bosanska :-D :bih:
Moenx

#40672 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

MaksprotivMarksa wrote:Bosanska :-D :bih:
To je strana pravednih i ispravnih i koja pobjeđuje
baxus

#40673 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Jel se ovo Rumenko odmetnuo od Bakira i Sebije?

http://www.globalcir.com/2019/07/14/ceg ... ongres-sd/

Ko prati zna da je ovaj portal pr služba bračnog para za koji inače piše i Fikret Muslimovic i njegovi adjutantni po nalogu Bakirove struje u SDA.
The BEN10

#40674 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

baxus wrote:Jel se ovo Rumenko odmetnuo od Bakira i Sebije?

http://www.globalcir.com/2019/07/14/ceg ... ongres-sd/

Ko prati zna da je ovaj portal pr služba bračnog para za koji inače piše i Fikret Muslimovic i njegovi adjutantni po nalogu Bakirove struje u SDA.
:-) :-) :-)
Već na prvi pogled jasno je da se radi o populističkom potezu, gdje su dva čovjeka koje je vjerovatno muka natjerala da napuste našu zemlju iskorištena kao sredstvo da Efendić sam pohvali svoje javne istupe, kada već niko drugi ne primjećuje njegov neviđeni talenat za ekonomiju. Međutim, više je nego jasno kako je krajnji Efendićev cilj alarmiranje ljudi da u komentarima ispod posta za ovako teško stanje u državi okrivljavaju upravo SDA i njenog lidera, a ne kočničare procesa u našoj zemlji oličene u SBB-u, HDZ-u, SNSD-u, Šepiću, Ahmetoviću, Sokoloviću, Mehmedoviću, Konakoviću pa i samom Semiru Efendiću, koji su svoje prethodne mandate koristili sinhronizovano rasturajući najveću bošnjačku stranku.
Muka ljude natjerala da napuste zemlju!? Možda se ta muka zove SDA!!!
drug_profi

#40675 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ma Pedja Kojovic, pederi i jugokomunjare....sve su oni krivi
Post Reply