Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ljevoruki

#40651 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

Dzaba sve, i Roma i Real, ja bih ga volio vidjeti ponovo u Engleskoj.
Liverpool, Arsenal, MU.... pod uslovom da igra stalno a ne da glumi vatrogasca ko kod Manchinija. Ima kuveta u njemu za jos par godina vrhunskog fudbala.
:bih:
hostapler

#40652 Re: Edin Džeko

Post by hostapler »

Hajde Shanghai ponudi 100mil € odstete i 20mil € plate.
Jug ce biti skup,ima kopanja da se useres.
Artest

#40653 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

GRANDE DZEKSON

Realno mogao je imat bolju karijeru od Ruuda..
jeza u ledja

#40654 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

hostapler wrote:Hajde Shanghai ponudi 100mil € odstete i 20mil € plate.
Vas nekoliko pokazuje da vas boli kurac za Dzekom kao sto vas je bolio i prije 15 godina. Samo da je jos se malo na sisu nakacit. Mentalita sadaka. :oops:
hostapler

#40655 Re: Edin Džeko

Post by hostapler »

jeza u ledja wrote:
hostapler wrote:Hajde Shanghai ponudi 100mil € odstete i 20mil € plate.
Vas nekoliko pokazuje da vas boli kurac za Dzekom kao sto vas je bolio i prije 15 godina. Samo da je jos se malo na sisu nakacit. Mentalita sadaka. :oops:
:oops:
jeza u ledja

#40656 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

:wink:
Tito_i_Partija

#40657 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Artest wrote:GRANDE DZEKSON

Dobro je pros'o, mog'o je bit' i Baljic broj 2. Jebeno je kad ides za parama u veliki klub, a za arapsku plastiku da i ne govorim. I jos kad ti Mancini sastavlja ekipu... :roll:
SmokingMan

#40658 Re: Edin Džeko

Post by SmokingMan »

Mancini tokom svoga mandata unazadio Edinov progres,ali fala kurcu pa je Edin na vrijeme napustio onu umjetnu tvorevinu MC.Neće uvijek biti onako kako Edin želi,ali mu je zasigurno bolje da sa stilom završi karijeu u Romi.
Artest

#40659 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

Tito_i_Partija wrote:

Dobro je pros'o, mog'o je bit' i Baljic broj 2. Jebeno je kad ides za parama u veliki klub, a za arapsku plastiku da i ne govorim. I jos kad ti Mancini sastavlja ekipu... :roll:
Sreca pa Dzeko ima bolji mentalitet od Balje. Baljic je za mene nas najveci 'suhi talenat' poslije rata. Pakleno krilo; nije dzaba dogurao do Reala. Kompletan krilni igrac. Mogao driblat 1 na 1, imao brzinu, imao strasnu sutinu (ko se sjeca TOP gola i pregleda turske lige :D posebno dok je jos bio u Bursi), ostar centarsut kakvog se ni Beckham ne bi postidio. Doduse, danas vjerovatno ne bi bio tako 'kompletan' jer je proslo vrijeme krila koja ne pomazu u odbrani.

Helem, iskoristio sam ovaj tvoj unos kao slagvort da istaknem koliko cijenim Balju kao igraca. Pogotovo kad vidim ko nam sve u reprezentaciji igra krilo.

Dzeko nije nista slabiji igrac od Ruuda (recimo za svo vrijeme igranja u Premiershipu, Ruud ima samo jedan gol van 16 m.; mislim da se radilo o nekoj kontri protiv Tottenhama). Ruuda su pitali loptom neki od najboljih veznjaka svijeta - Scholes, Giggs, Beckham. U takvom kontekstu bi i Andy Carroll trpao 20+ golova po sezoni.

Kroz sta je sve Dzeko prolazio, manje-vise svi znamo. Najbolje godine je ostavio u klubiću koji ga nikad nije cijenio... U pravu je Spalletti kad kaze da se Dzeko mora osjecat voljenim da bi pruzao najbolje. Sad kad je konacno tako, kad se nafilovao samopouzdanjem, pokazuje kakva je masina. Radi se o momku koji kroz cijelu karijeru zabija s obje noge; jak je kao tenk; moze zabit van sesnaesterca; ima taj dug korak kojim si zna stvorit prostor za sut; zna distribuirat loptu na centru (koju mu je gotovo nemoguce uzet kad se zagradi), itd. Sa svojih 193 cm, znao je uzet loptu kraj aut-linije, predriblat 3-4 igraca i zabit gol (vs Werder)...

Dosta ce jos vremena proci dok ovi prostori izbace takvu klasu od napadaca.
Tito_i_Partija

#40660 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

:thumbup:

Slazem se, samo cu jos nesto da dodam: talenat i fizicke predispozicije imaju mnogi igraci sirom svijeta, al' kljuc uspjeha je trener koji ce ti ne samo dati sansu, nego koji ce znat' tvoje talente na pravi nacin da iskoristi.

Zato cijenim Magatha k'o malo drugih trenera na planeti. Proslavio je ne jednog, nego dva najbolja igraca koja smo ikad imali.
jeza u ledja

#40661 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Ma sve fino objasnjeno....s tim sto to....da bude voljen i to....nemaju svi vremena za to. A imaju i drugih aduta (tipa Aguero ili Tevez). Mi to gledamo Dzeko-centricno, a naravno drugi gledaju interes tima ili nekog treceg.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#40662 Re: Edin Džeko

Post by F&N »

Artest wrote:
E to je tuga najveca, a ipak ima diletanata koji ga omalovazavaju... A ako ova reprezentacija s njim ovakvim, Pjanicem, Vedom koji nije njihov nivo a opet je priznat igrac Bundeslige ne uspije izboriti barem jos jedno veliko takmicenje, treba je zatvoriti...
Better Man

#40663 Re: Edin Džeko

Post by Better Man »

Artest wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Sreca pa Dzeko ima bolji mentalitet od Balje. Baljic je za mene nas najveci 'suhi talenat' poslije rata. Pakleno krilo; nije dzaba dogurao do Reala. Kompletan krilni igrac. Mogao driblat 1 na 1, imao brzinu, imao strasnu sutinu (ko se sjeca TOP gola i pregleda turske lige :D posebno dok je jos bio u Bursi), ostar centarsut kakvog se ni Beckham ne bi postidio. Doduse, danas vjerovatno ne bi bio tako 'kompletan' jer je proslo vrijeme krila koja ne pomazu u odbrani.

Helem, iskoristio sam ovaj tvoj unos kao slagvort da istaknem koliko cijenim Balju kao igraca. Pogotovo kad vidim ko nam sve u reprezentaciji igra krilo.

Dzeko nije nista slabiji igrac od Ruuda (recimo za svo vrijeme igranja u Premiershipu, Ruud ima samo jedan gol van 16 m.; mislim da se radilo o nekoj kontri protiv Tottenhama). Ruuda su pitali loptom neki od najboljih veznjaka svijeta - Scholes, Giggs, Beckham. U takvom kontekstu bi i Andy Carroll trpao 20+ golova po sezoni.

Kroz sta je sve Dzeko prolazio, manje-vise svi znamo. Najbolje godine je ostavio u klubiću koji ga nikad nije cijenio... U pravu je Spalletti kad kaze da se Dzeko mora osjecat voljenim da bi pruzao najbolje. Sad kad je konacno tako, kad se nafilovao samopouzdanjem, pokazuje kakva je masina. Radi se o momku koji kroz cijelu karijeru zabija s obje noge; jak je kao tenk; moze zabit van sesnaesterca; ima taj dug korak kojim si zna stvorit prostor za sut; zna distribuirat loptu na centru (koju mu je gotovo nemoguce uzet kad se zagradi), itd. Sa svojih 193 cm, znao je uzet loptu kraj aut-linije, predriblat 3-4 igraca i zabit gol (vs Werder)...

Imao je Ruud više od jednog gola izvan 16. I znao je sam sve odradti u određenim situacijama. U jednoj utakmici u Premiershipu je na centru uzeo loptu i sam istrčao kontru i dao golčinu. Jedna situacija iz Lige prvaka. Mislim da je bilo protiv Basela. Igrač Manchester Uniteda je izgubio loptu i Ruud prilazi protivničkom igraču koji se nalazi uz korner liniju ili se kaže gol aut liniju. Majstorski mu uzima loptu i onda korner linijom ide prema golu i iz mrtvog ugla zabija gol. Ruud je bio mašina za golove i nije ih davao samo kad su ga pitali loptama, već je znao i sam sve da uradi.
Logovan

#40664 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Arteste, ne ide ti to poređenje sa Ruudom nikako. Koliko god Edin meni bio drag i koliki god majstorem ga smatrao, on ne može biti bolji od Ruuda.

Kao što reče Better Man, on je bio mašina za golove.
Nadzorna_ploca

#40665 Re: Edin Džeko

Post by Nadzorna_ploca »

Joj gdje Ruuda izvukose, kakav je to paklen igrac bio. :thumbup:
A i Edin je ko mladic kakav. :D :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#40666 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Masina je i Edin.
To i dokazuje u situaciji kad je konstanta u ekipi, a ne faktor rotacije.
Ruud je i u Unitedu i u Madridu imao ulogu prvog napadaca i neupitnu poziciju.
Edin se u City-ju, neovisno o tome kako je igrao, morao boriti za poziciju.
I onda takav dosao u Romu....vidimo sta se desava sad kad je zabetonirao poziciju u prvom timu.
BarbaDue

#40667 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Postojao je problem u city u, bilo je slučajeva da je poslije utakmice u kojoj je dao dva gola sljedeću je sjedio na klupi. #niđeveze Ali takođe da je dobijao prilike od po 2-3 utakmice u kojima nije iskoristio priliku da poentira.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40668 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Pa i najbolji imaju utakmica u kojima ne dadnu gol. Spoji se njih i po 3-4.
I opet igraju. Pretjeranom rotacijom gubi i tim i igrac. Pogotovo napadac.
Mora imati kontinuitet.
BarbaDue

#40669 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Slažem se da je pretjerana rotacija doprinjela njegovoj lošijoj igri. Isfrustriranost je bila očigledna. Ali i ono "mala bara a puno krokodila" gdje trebalo gristi i ujedati.
Tito_i_Partija

#40670 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Joj kad se navijaci Uniteda upale k'o kutnjaci, nemoj im na Ruuda slucajno. :lol: Eto i Artest je navijac Uniteda, pa realno covjek govori, samo sto vi ne citate:
Ruuda su pitali loptom neki od najboljih veznjaka svijeta - Scholes, Giggs, Beckham. U takvom kontekstu bi i Andy Carroll trpao 20+ golova po sezoni.
I sve je tacno. Ko je pit'o Dzeku loptom u City-u? Nije niko, ko god primi loptu gori je od Salaha, ponajvise Aguero i Silva. Vidili smo sta Dzeko moze pored samo jednog Misimovica. Najbolji strijelac Bundeslige.

A sto se tice Ruuda, taj je samo znao loptu cuhnut' u gol, za sve vise od toga je bio k'o panj. Igrac tipa Mario Gomez, nadji ga u sensaestercu, i dace ti gol, al' ne ocekuj nista vise od toga.

Znaci Junajtedovci, citajte postove u cjelini i nemojte zajebavat'. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40671 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Sa dozom Pipove lukavosti sto jes jes...
zomri

#40672 Re: Edin Džeko

Post by zomri »

Džeko čita forum pa zna da Hart ništa ne brani lijevo i nisko :oops:

https://streamable.com/gohus

:thumbup:
Logovan

#40673 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote:Joj kad se navijaci Uniteda upale k'o kutnjaci, nemoj im na Ruuda slucajno.
Ma ja, to je to, gotivimo United, pa smatramo da je Ruud bolji igrač. Odlično razmišljaš. :facepalm:

Edin je reprezentativac naše države, pa ga ne gledamo kao boljeg igrača, tako da bi prije mi tebi trebali reći da govoriš realnije, nego ti nama.

A sto se tice Ruuda, taj je samo znao loptu cuhnut' u gol, za sve vise od toga je bio k'o panj. :lol:

Čuj nije niko pit'o Džeku loptama u Cityju. :lol: Ma ja ba, igrao sam, sve što je odradio, odradio je sam, igrači ga ignorisali jadna majko svoja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40674 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Nije niko rekao da je Ruud bio panj.
Prave se komparacije s igracem.
Cemu odmah krajnosti?
Bolji Ruud, 'ta ce Dzeko, Rud panj....bla bla :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40675 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

I ti si isti kad se Real spomene, ja Bajern itd...
Post Reply