Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#40626 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa sto ne idete desno na kruzni?
-
EasyMan
#40627 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zato sto je guzva i dalje od kruznog
Napravili su veliko sranje kod grasa.
-
EasyMan
#40628 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://electronic.ba/proizvod/39119/car-seat-belt-clip
Evo ako jos nekome treba da znate gdje ima kupiti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#40629 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#40630 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda dizne, sad ne znam da li bi to pravilo problem i na zagrijanom, možda i grijačiAdis93 wrote: ↑20/03/2022 18:11 Pozdrav
Prije 3-4 mjeseca sam primjetio da motor neobično radi dok je hladan. Ovo mi je prvi automobila pa sam pretpostavio da je to zbog hladnog vremena. Motor radi neravnomjerno nekih 5 minuta dok se ne zagrije a kasnije radi normalno. Ovo se uglavnom desi ako auto nisam koristio par dana. U toku tih 5 minuta kao da auto malo brže uspori prilikom puštanja gasa u prvoj i drugoj brzini, osjeti se blagi trzaj. Inače motor jako dobro radi, ne gubi snagu, ima dobro ubrzanje, potrošnja oko 4 litra na otvorenoj cesti. Kad se motor zagrije nema više neobicnih zvukova.
Golf 6 2.0 tdi
Hladan motor
Kad se zagrije
-
acuupo
#40631 Re: Pitamo Mehanicare ?
Drustvo
U pitanju je Citroen 2015 2.0 150hp.
Upalila se lampica urea ,nasuto oko 11 litara ali lampica i dalje tu .
Nakon stotinjak kilometara krenulo odbrojavanje .Odem kod svog majstora na dijagnostici ...adblue ,nizak pritisak u spremniku.
Resetuje gresku ali poslije dva dana opet se upalilo,nije krenulo jos odbrojavanje ali ocekujemo veoma brzo
.
Otisao do ovlastenog ,kaze nema dijagnosticara i treba ga cekati par dana i kazu mi iz iskustva u 85 posto slucajeva da se mora zamijeniti komplet spremnik i kosta 1600KM ili da se ugasi sistem urea 400KM .
Da li ima neko za preporuciti gdje ugasiti ovaj sistem u Sarajevu i da li pravi problem na tehnickom kasnije .
U pitanju je Citroen 2015 2.0 150hp.
Upalila se lampica urea ,nasuto oko 11 litara ali lampica i dalje tu .
Nakon stotinjak kilometara krenulo odbrojavanje .Odem kod svog majstora na dijagnostici ...adblue ,nizak pritisak u spremniku.
Resetuje gresku ali poslije dva dana opet se upalilo,nije krenulo jos odbrojavanje ali ocekujemo veoma brzo
Otisao do ovlastenog ,kaze nema dijagnosticara i treba ga cekati par dana i kazu mi iz iskustva u 85 posto slucajeva da se mora zamijeniti komplet spremnik i kosta 1600KM ili da se ugasi sistem urea 400KM .
Da li ima neko za preporuciti gdje ugasiti ovaj sistem u Sarajevu i da li pravi problem na tehnickom kasnije .
-
prankster
#40632 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meta, Cobra, Patrolline, Hudiny, Zeder? Preporuke?
Alarmi su "komforniji", nema peglanja sa dodatnom bravom, a opet s druge strane mozda je sigurnija mehanicka zastita. Nisam u toku sa alarmima, sigurno su napredovali. Nekad na starom autu davno imao Cobru, zakljucavalo se auto na njihov daljinski umjesto na ovaj OEM od auta, vidim da je sada onaj nekakav RFID citac kao privjesak, nema zakljucavanja na dodatni daljinski. Za Metu i Patrolline nemam pojma, sta i kako je to danas uznapredovalo...
Alarmi su "komforniji", nema peglanja sa dodatnom bravom, a opet s druge strane mozda je sigurnija mehanicka zastita. Nisam u toku sa alarmima, sigurno su napredovali. Nekad na starom autu davno imao Cobru, zakljucavalo se auto na njihov daljinski umjesto na ovaj OEM od auta, vidim da je sada onaj nekakav RFID citac kao privjesak, nema zakljucavanja na dodatni daljinski. Za Metu i Patrolline nemam pojma, sta i kako je to danas uznapredovalo...
-
Adis93
#40633 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja sam pomislio da su grijači al kolega mi reče da oni ne utiču na rad motora. Može li bit do termostata?Leon16v wrote: ↑21/03/2022 10:32Možda dizne, sad ne znam da li bi to pravilo problem i na zagrijanom, možda i grijačiAdis93 wrote: ↑20/03/2022 18:11 Pozdrav
Prije 3-4 mjeseca sam primjetio da motor neobično radi dok je hladan. Ovo mi je prvi automobila pa sam pretpostavio da je to zbog hladnog vremena. Motor radi neravnomjerno nekih 5 minuta dok se ne zagrije a kasnije radi normalno. Ovo se uglavnom desi ako auto nisam koristio par dana. U toku tih 5 minuta kao da auto malo brže uspori prilikom puštanja gasa u prvoj i drugoj brzini, osjeti se blagi trzaj. Inače motor jako dobro radi, ne gubi snagu, ima dobro ubrzanje, potrošnja oko 4 litra na otvorenoj cesti. Kad se motor zagrije nema više neobicnih zvukova.
Golf 6 2.0 tdi
Hladan motor
Kad se zagrije
- nivla
#40634 Re: Pitamo Mehanicare ?
kobru vise ne bih nikad ugradio, baterije na onim rfid karticama prekratko traju, cesto se ne dekodira, pravo ruzno kad ispred zgrade u kasnim nocnim satima ili rano ujutru ne ocita karticu pa pocne svirati, niko vise i ne obraca paznju kad se alarm aktivira
mehanicke zastite kao zeder i hudiny su upitne jer su modifikacije na vozilu zbog eventualnih poostrenja tehničkog pregleda
mehanicke zastite kao zeder i hudiny su upitne jer su modifikacije na vozilu zbog eventualnih poostrenja tehničkog pregleda
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#40635 Re: Pitamo Mehanicare ?
grijaci rade i poslije paljenja na novijim CR motorima
ovo ti ne valja bas, nesto ga gusi i jebe
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#40636 Re: Pitamo Mehanicare ?
Grijači mogu da prave sličan problem i nakon paljenja automobila, posebno jer su jutra i dalje hladna, to bi bilo najbezbolnije
-
preludezalude
#40637 Re: Pitamo Mehanicare ?
I te kako utice. Kad je jutro hladno a grijaci zezaju...nakon prvog paljenja radi kao da je neko ukrao jedan i po cilindar.
-
artur morgan
#40638 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja imam cobru i sve dobro radi. Zakljucavam/otkljucavam na kljucu od auta, ima taj privjesak u kojem mijenjam godisnje bateriju. Kod mene su dobra iskustva. I meta alarm je na dobrom glasu. Ja sam ugradio alarm isto iz tog razloga jer je komforniji od mehanicke zastite. Na autu imam i fabricki alarm, i ne prave jedan drugom kod mene problem. Na nekim autima zna biti nekih problema medju njima. Ja nisam htio pored fabrickog nista ni ugradjivati ali svi mi govorili ugradi jos nesto, i ugradio cobru. Cisto sumnjam da je cobra bolja od fabrickog jer je to jednostavan alarm i jednostavna ugradnja bez obzira na price kako je nesto aman zaman, ali eto ugradio sam ga i nemam problema sa njim.prankster wrote: ↑21/03/2022 15:38 Meta, Cobra, Patrolline, Hudiny, Zeder? Preporuke?
-
Qwerty1234
#40639 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hudiny/zeder su sigurno najsigurniji vidovi zastite.artur morgan wrote: ↑21/03/2022 21:21Ja imam cobru i sve dobro radi. Zakljucavam/otkljucavam na kljucu od auta, ima taj privjesak u kojem mijenjam godisnje bateriju. Kod mene su dobra iskustva. I meta alarm je na dobrom glasu. Ja sam ugradio alarm isto iz tog razloga jer je komforniji od mehanicke zastite. Na autu imam i fabricki alarm, i ne prave jedan drugom kod mene problem. Na nekim autima zna biti nekih problema medju njima. Ja nisam htio pored fabrickog nista ni ugradjivati ali svi mi govorili ugradi jos nesto, i ugradio cobru. Cisto sumnjam da je cobra bolja od fabrickog jer je to jednostavan alarm i jednostavna ugradnja bez obzira na price kako je nesto aman zaman, ali eto ugradio sam ga i nemam problema sa njim.prankster wrote: ↑21/03/2022 15:38 Meta, Cobra, Patrolline, Hudiny, Zeder? Preporuke?
Meni su takodjer ljudi iz struke rekli da je jako dobar omjer ulozeno/dobiveno obd zastita od 50 KM.
-
prankster
#40640 Re: Pitamo Mehanicare ?
Custom OBD ide svakako, samo sam htio cuti misljenja oko mehanicke zastitle ili alarma. Vjerovatno cu Hudiny, neko iznad spomenu modifikacije i tehnicki. Ljudi rade dugi niz godina ove mehanicke zastite, nisam jos cuo ni od koga da je imao bilo kakav problem, sto fizicki (sa volanom) to na tehnickom pregledu ili nesto trece.
-
EasyMan
#40641 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hudini definitivno, ali preporuka da radis na Otoci kod bazena.
- hopi
#40642 Re: Pitamo Mehanicare ?
E htio sam i ja pitati, gdje otići za tu izmjenu obd konektora.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- nivla
#40644 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam rekao da ce ti sad praviti problem, ali sta ako tehnicki postane stroziji, sto je sasvim moguce i zbog zedera/hudinija auto neispravno, u srbiji npr zbog dosta glupljih stvari padas na tehnickom, nije iskljucivo da i nama uvedu stroziji tehnickiprankster wrote: ↑22/03/2022 00:45 Custom OBD ide svakako, samo sam htio cuti misljenja oko mehanicke zastitle ili alarma. Vjerovatno cu Hudiny, neko iznad spomenu modifikacije i tehnicki. Ljudi rade dugi niz godina ove mehanicke zastite, nisam jos cuo ni od koga da je imao bilo kakav problem, sto fizicki (sa volanom) to na tehnickom pregledu ili nesto trece.
znam da je lik na njemackoj granici zaustavljen i da je platio preko 800eur jer mu je policija detektovala aftermarket seljone
- hopi
#40645 Re: Pitamo Mehanicare ?
Auto je na našim ili njem tablama?
-
40x40
#40646 Re: Pitamo Mehanicare ?
nivla wrote: ↑22/03/2022 18:45
nisam rekao da ce ti sad praviti problem, ali sta ako tehnicki postane stroziji, sto je sasvim moguce i zbog zedera/hudinija auto neispravno, u srbiji npr zbog dosta glupljih stvari padas na tehnickom, nije iskljucivo da i nama uvedu stroziji tehnicki
znam da je lik na njemackoj granici zaustavljen i da je platio preko 800eur jer mu je policija detektovala aftermarket seljone
Ne piši gluposti.
- Laplace
#40648 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bravo za Nijemce, zaslužili su po gajbu piva.nivla wrote: ↑22/03/2022 18:45nisam rekao da ce ti sad praviti problem, ali sta ako tehnicki postane stroziji, sto je sasvim moguce i zbog zedera/hudinija auto neispravno, u srbiji npr zbog dosta glupljih stvari padas na tehnickom, nije iskljucivo da i nama uvedu stroziji tehnickiprankster wrote: ↑22/03/2022 00:45 Custom OBD ide svakako, samo sam htio cuti misljenja oko mehanicke zastitle ili alarma. Vjerovatno cu Hudiny, neko iznad spomenu modifikacije i tehnicki. Ljudi rade dugi niz godina ove mehanicke zastite, nisam jos cuo ni od koga da je imao bilo kakav problem, sto fizicki (sa volanom) to na tehnickom pregledu ili nesto trece.
- Laplace
#40649 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zašto? Ima čovjek pravo da piše gluposti, ovo je demokratija. Nismo u Rusiji.40x40 wrote: ↑22/03/2022 20:42nivla wrote: ↑22/03/2022 18:45
nisam rekao da ce ti sad praviti problem, ali sta ako tehnicki postane stroziji, sto je sasvim moguce i zbog zedera/hudinija auto neispravno, u srbiji npr zbog dosta glupljih stvari padas na tehnickom, nije iskljucivo da i nama uvedu stroziji tehnicki
Ne piši gluposti.
-
Naslovnica
#40650 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo prvi put za 2.5 godina da Seyo neće da upali.
Vergla k'o lud, ali ništa.
Prikopčam onu điđu, nema grešaka ali ima pending faults...

Meščini da čujem puNpu da zazuji, moreli biti senzor položaja radilice?
Tugy, plaky...