Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

plain vanilla wrote:
high_volume wrote: Ovo je svakako Fortina lijepa gesta. Ne smatram je populističkom, već prirodnom, ljudskom, gestom lijepom vaspitanog sina koji žene cijeni i poštuje, pa i kroz svoje političke pozicije i nadležnosti.
:lol:
da, cijeni zene na budzetu, one u Bingu ko jebe

koliko kosta jedan radni dan? na ciji teret to ide? ko finansira izmisljeni neradni dan?
Kako moze forto narediti bingu dapocasti svoje radnice?

U budzetskim firmama je ionako i prije bilo da zene maksr odu ranije kuci, pa nije forum se zgrazavao nad tim..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

izvrsni direktor wrote: Kako moze forto narediti bingu dapocasti svoje radnice?

U budzetskim firmama je ionako i prije bilo da zene maksr odu ranije kuci, pa nije forum se zgrazavao nad tim..
nek ih Forto pocasti s budzeta, kao sto je i ove
ne znam zasto se pravite naivni, te zene iz Binga ovim hanumama zaradjuju platu
i sad one slobodne, a ove na posao

svi su ljudi jednaki, ali neki su jednakiji
izvrsni direktor

#40628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

plain vanilla wrote:

Opet mi nisi odgovorila na pitanje vec mi pises te floskule neke.
plain vanilla

#40629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

izvrsni direktor wrote: Opet mi nisi odgovorila na pitanje vec mi pises te floskule neke.
odgovori ti meni, ko na kraju plati taj neradni dan? ko stvarno zaradi te pare? de ba
high_volume

#40630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

plain vanilla wrote:

Ponekad mi se čini da je bilo gore ženama u Lujzijani u ona doba pamuka, nego danas ženama u Bingu i sličnim bosanskim kapitalističkim preduzećima skorojevićkih tranzicionista. Na dan 8. mart bilo bi mnogo humanije napraviti pritisak na sve bosanske "Bingo" tajkune da ženama ustupi makar jedan dan pažnje i poštovanja, da se tranzicioni tajkuni odreknu te zarade kojom hrane žene zaposlene u javnom sektoru, i čijim tlačanjem pune kantonalne budžete.
Ako ništa, barem na 8. mart... Ali ne, bitan je Forto :-)
high_volume

#40631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

starisalko wrote:Ovaj ce zajebat Fadila i Skaku zajedno.
Mirno spavaj, Fadila i Skaku niko ne može zajebati, oni su dio stare, dobro utvrđene SDA škole. Uostalom, tebi je ona takođe poznata :D
MK81

#40632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Uz dužno poštovanje, g. Forto je trebao smijenjn biti odma nakon onoga sa paušalom. Ne kao kazna, već kao poruka dosljednosti. Trebalo je dati obrazloženje da NS neće tolerisati ovakve ispade, da Forto nastavlja sa radom kao i do sada i slično. Pokupili bi nevjerovatne simpatije. On jednostavno nije za ovoga. Nije zainteresovan čovjek. Na sastancima sjedi i gleda u prazno ili na mobitel. Djeluje kao da nije u ovome uopšte i da žel da se što prije sve raspadne.
drug_profi

#40633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

high_volume wrote:
drug_profi wrote:Fakat Forto besmisleno.
Em je uvreda za zene u realnom sektoru koje ce debelo da se narade taj dan.
Em je stvaranje nejednakosti između polova. Il smo jednaki ili nismo - odlucite se.
Besmislen ti je ovaj komentar... Premijer kantona nema ovlaštenja iznad zakona, ne može izdati naredbu o neradnom danu, a plaćenom. To može učiniti samo zakonodavac, i to na višem nivou vlasti.

Ali, ovdje se ne radi o pukom poštivanju zakona, radi se o jednoj ljudskoj gesti i preporuci poslodavcima da na taj jedan dan ženama usmjere još više obzira i ljudskog poštovanja.

U mojem privatnom preduzeću ne treba ničija preporuka, naš direktor svake godine 8. marta žene oslobađa dolaska na posao. Nama ne treba ničija preporuka, i jadan je svaki poslodavac kojem treba preporuka ili inicijativa nekog iz vlasti da žene oslobode poslovnih obaveza na 8. mart.

Ovo je svakako Fortina lijepa gesta. Ne smatram je populističkom, već prirodnom, ljudskom, gestom lijepom vaspitanog sina koji žene cijeni i poštuje, pa i kroz svoje političke pozicije i nadležnosti.
Ti mene nisi skontao.
Ja nisam za neradni dan uopste. Ili smo jednaki ili nismo. Davanjem slobodnog dana potenciras da nismo i kao popravljas to tim jednim placenim danom. Zene treba cijeniti 365 dana kao osobe, ljude, strucnjake, vozace... bez obzira na spol.
A davanje tog jednog dana, zguzvanog karanfila, bona za DM ili CM je sprdanje sa borbom za ravnopravnost.
starisalko

#40634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

high_volume wrote:
starisalko wrote:Ovaj ce zajebat Fadila i Skaku zajedno.
Mirno spavaj, Fadila i Skaku niko ne može zajebati, oni su dio stare, dobro utvrđene SDA škole. Uostalom, tebi je ona takođe poznata :D
Bas zato i kazem
_Reds_

#40635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

U svojoj privatnoj firmi možeš da radiš šta hoćeš. Ako hoćeš nekome daš i 7 dana plaćeno.

Ali ne možeš u javnoj davati nekome neradni dan.

Od kud njemu uopće ovlasti za to. Petak, 8. mart je radni dan, i ne znam na osnovu kojeg akta i zakona ovako "zvanično" premijer može da kaže da je nekima neradni dan.

Forto se opet gubi, pokušava da se igra populizma, a sam sebi skače u njedra.

Ovom svojom odlukom on je prekršio što šta, i samo navukao na sebe gnjev žena koje moraju da rade taj dan.

Hoće li ove žene dobiti topli obrok za taj dan? Kako će se voditi u šift listi ? Šta ako dođe do neke povrede? povreda na radu ? :run: :run:

Pored toliko podijela u ovom društvu, došli su do toga da imamo neradne dane i to za odabrane, pri tome nezakonski.
izvrsni direktor

#40636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

plain vanilla wrote:
izvrsni direktor wrote: Opet mi nisi odgovorila na pitanje vec mi pises te floskule neke.
odgovori ti meni, ko na kraju plati taj neradni dan? ko stvarno zaradi te pare? de ba
Cuj ko..tuzlaci naravno..tuzla radi sarajevo se gradi.
Zato bi trebalo kuku i azmira sto vise progurati, oni ne bi dali zenama slpbodno..jel tako vanila
Last edited by izvrsni direktor on 06/03/2019 09:07, edited 1 time in total.
Novak20

#40637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Forto je pogriješio, fakat.

Greška nije preteška ali bi trebala biti povod da malo razmišlja prije nego progovori i da materijala oponentima. Narod, odnosno glasači NS od njega ne očekuju populizam i sitne povlastice zaostale iz samoupravnog socijalizma nego rješavanje krupnih problema koje ima KS.
kmirsad

#40638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ima li neko integralni tekst te Fortine... Odluke, Naredbe, Rješenja... šta li je već...
izvrsni direktor

#40639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Bolje ovaj materijal oponentima, nego korganizovani kriminal kradje, nepotizam stranacka zaposljavanja...time stete citavoj drzavi.
Znaci imamo napredak u odnosu na sda
wewa

#40640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Ja mislim / Anto Domazet: Premijeru, promijenite odluku
06. 03. 2019. u 07:49:00 Radiosarajevo.ba
Vidimo da ste donijeli odluku da žene zaposlene u institucijama Kantona Sarajevo dobivaju u petak, 8. marta 2019. godine slobodan dan. Nakon predočavanja argumentacije da to neće biti lako izvesti, reducirate tu odluku - gdje god je moguće to sprovesti, žene će imati slobodan dan.

Piše: Prof. Anto Domazet

Sugeriram vam da potpuno povučete tu odluku. Navodim ukratko šest razloga za tu sugestiju.

1. Osmi mart je dan obilježavanja slobode i ravnopravnosti žena u društvu koja se ne postiže time što će ih se jednog dana osloboditi obaveza da idu na posao, nego tako što će imati jednako mjesto u prilikama za obrazovanje, izbor posla, društvene uloge i nagrađivanja za svoj rad, te u ostvarivanju svih drugih specifičnih prava – prava majčinstva, prava roditeljstva, prava političkog djelovanja i političke zastupljenosti
2. Među zaposlenima u upravi i institucijama KS je mnogo stručnih žena na veoma odgovornim pozicijama čiji će nedolazak na posao stvoriti velike neprilike i štete građanima i privredi KS – žene na KS nemaju paradnu ulogu da ih se tek tako skloni sa posla na jedan dan, one nose važne poslove i njihov nedostatak na poslu se ne može desiti bez negativnih posljedica po korisnike njihovih usluga
3. Žene u institucijama KS ne trebaju privilegije, one su solidarne sa ženama u privatnom sektoru koje ne mogu ni pomisliti o tome da dobiju jedan dan čak i kada su u velikoj potrebi, ako to privatnom poslodavcu ne odgovara, one su solidarne posebno sa ženama koje nisu zaposlene i koje o privilegijama koje im vi nudite ne mogu ni sanjatiProf. Domazet naveo šest razloga za sugestiju - undefined

4. Niti jedan ideološki ili važeći svjetonazor ne može opravdati vašu odluku – niti socijaldemokratski, niti liberalni – jedino populistički sistem vrijednosti bi to mogao opravdati, a ne vjerujem da pripadate tom krugu
5. Nisam siguran da je vaša odluka dobar primjer za mlade i pitam se da li će pomoći dječacima i djevojčicama koji rastu ovdje stvoriti predstavu o jednakosti žene u društvu
6. Napokon, žena je i u društvenom, u vrijednosnom, u umjetničkom i svakom drugom pogledu poseban ideal kome svi trebamo biti posvećeni čitavog života – kroz poštovanje, jednakost, fer tretman i za privilegirane kroz ljubav – čin dodjeljivanja slobodnog dana grubo odudara od tog ideala.

Povucite tu odluku, potrošite taj dan zajedno sa vašim ministrima da obiđete svoje radne kolegice, vidite kako žive i uočite kako im možete pomoći. Ili još bolje, upoznajte se ovih dana sa životom žena koje rade u realnom sektoru ili su na društvenim marginama i popričajte sa njima kako im možete pomoći
Ovo je odgovor Forti koji bih i sama potpisala.

Alkar Forto u nista.
plain vanilla

#40641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

izvrsni direktor wrote:
plain vanilla wrote:
Cuj ko..tuzlaci naravno..tuzla radi sarajevo se gradi.
Zato bi trebalo kuku i azmira sto vise progurati, oni ne bi dali zenama slpbodno..jel tako vanila
fulas poentu ali totalno
ovo za Kukica necu ni komentarisati :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

Fortissimo Lost in Space...again :roll:
julisiz es grant

#40643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Što profa obrisa cipele njim, kulturno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

julisiz es grant wrote:Što profa obrisa cipele njim, kulturno.
samo je čovjek potcrtao sve ono što dugo prati tzv. lijeve sranke...nemaju nikakvog realnog idejnog ni sadržaja ni smisla, osim što podžahkad mahnu kostima mrtvih partizana, ulete sa populistićkim šupljacima poput ovog osmomartovskog i prićaju da su antinacionalisti :sad:

u realnosti, hapci se ne razlikuju

ps

šta li če biti iduče..morebit proglasi ćitavu heftu poćetka maja heftom radnika, a u npr. GRASS-u ljudi ne mogu ni kod doktora otiči :-)
Kikibombona

#40645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Forto se ponasa kao da je pomalo infantilan. Kakava glupa odluka, ne mogu vjerovati. Tragicno glupa odluka.

Neradni dan za SDA uhljebe dok zene kod robovlasnika rade kao konji.

Kada je shvatio da ne mogu sve uhljebljenice dobiti slobodan dan, donio je jos gluplju odluku, da ce slobodan dan dobiti zene koje svakako rade malo ili nista. Dakle, privilegovane zene, na vrhu besposlicarske piramide i tzv. 'elita'. Uvreda za sve zene koje zaista rade.

E moj Forto, imas li mozak. Njemu NS hitno treba dodijeliti savjetnika koji ce filtrirati odluke.
kluz franjo

#40646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

wewa wrote:
Ja mislim / Anto Domazet: Premijeru, promijenite odluku
06. 03. 2019. u 07:49:00 Radiosarajevo.ba
Vidimo da ste donijeli odluku da žene zaposlene u institucijama Kantona Sarajevo dobivaju u petak, 8. marta 2019. godine slobodan dan. Nakon predočavanja argumentacije da to neće biti lako izvesti, reducirate tu odluku - gdje god je moguće to sprovesti, žene će imati slobodan dan.

Piše: Prof. Anto Domazet

Sugeriram vam da potpuno povučete tu odluku. Navodim ukratko šest razloga za tu sugestiju.

1. Osmi mart je dan obilježavanja slobode i ravnopravnosti žena u društvu koja se ne postiže time što će ih se jednog dana osloboditi obaveza da idu na posao, nego tako što će imati jednako mjesto u prilikama za obrazovanje, izbor posla, društvene uloge i nagrađivanja za svoj rad, te u ostvarivanju svih drugih specifičnih prava – prava majčinstva, prava roditeljstva, prava političkog djelovanja i političke zastupljenosti
2. Među zaposlenima u upravi i institucijama KS je mnogo stručnih žena na veoma odgovornim pozicijama čiji će nedolazak na posao stvoriti velike neprilike i štete građanima i privredi KS – žene na KS nemaju paradnu ulogu da ih se tek tako skloni sa posla na jedan dan, one nose važne poslove i njihov nedostatak na poslu se ne može desiti bez negativnih posljedica po korisnike njihovih usluga
3. Žene u institucijama KS ne trebaju privilegije, one su solidarne sa ženama u privatnom sektoru koje ne mogu ni pomisliti o tome da dobiju jedan dan čak i kada su u velikoj potrebi, ako to privatnom poslodavcu ne odgovara, one su solidarne posebno sa ženama koje nisu zaposlene i koje o privilegijama koje im vi nudite ne mogu ni sanjatiProf. Domazet naveo šest razloga za sugestiju - undefined

4. Niti jedan ideološki ili važeći svjetonazor ne može opravdati vašu odluku – niti socijaldemokratski, niti liberalni – jedino populistički sistem vrijednosti bi to mogao opravdati, a ne vjerujem da pripadate tom krugu
5. Nisam siguran da je vaša odluka dobar primjer za mlade i pitam se da li će pomoći dječacima i djevojčicama koji rastu ovdje stvoriti predstavu o jednakosti žene u društvu
6. Napokon, žena je i u društvenom, u vrijednosnom, u umjetničkom i svakom drugom pogledu poseban ideal kome svi trebamo biti posvećeni čitavog života – kroz poštovanje, jednakost, fer tretman i za privilegirane kroz ljubav – čin dodjeljivanja slobodnog dana grubo odudara od tog ideala.

Povucite tu odluku, potrošite taj dan zajedno sa vašim ministrima da obiđete svoje radne kolegice, vidite kako žive i uočite kako im možete pomoći. Ili još bolje, upoznajte se ovih dana sa životom žena koje rade u realnom sektoru ili su na društvenim marginama i popričajte sa njima kako im možete pomoći
Ovo je odgovor Forti koji bih i sama potpisala.
Supotpisujem
:jok: :bije:
Banksy

#40647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ne može sad povući odluku, ispao bi još gluplji i nedosljedniji.

Ništa, fula, još jedna, nek istrpi 48 sati, i niko to više neće spominjati.

Ali zato, pod hitno,
odan, pametan i poslu posvećen,
savjetnik, savjetnik, SAVJETNIK.
Capsicum

#40648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Isto da neko dijete od 5 godina postaviš za premijera. Htio bi on ko nešto da uradi dobro, ali ne zna i samo se bruka. Jednostavno nije dorastao funkciji na koju je postavljen. Nažalost. Rijetke su prilike u ovoj zemlji kad građanska opozicija dobije šansu da postane vlast i potpuno je suludo postavljati ovakve amatere da se uče poslu na živcima i životima građana.
Banksy

#40649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

... da se uče poslu na živcima i životima građana

Pomiješalo ti se, to je bila SDA.

Ovo što Forto radi je nevješto, ali bezazleno. Živce i živote su nam ubili neki drugi.
drug_profi

#40650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Mislim da je Forto ovim zaradio i drugi zuti.
A prof Domazet se izgleda potpuno slaze sa mnom. :mrgreen:
Locked