SDA-All about

славянин

#40601 Re: SDA-All about

Post by славянин »

vatrogasac wrote:

Ne brani niko ove, šta više. Samo meni smeta kada se uspoređuje pa se sjećamo samo zagrebačkog, beogradskog i sarajevskog asfalta. Nije ni Bosna od Vječne vatre do Marijin dvora. Mit o uspješnosti Jugoslavije
A koji tebe asfalt ili makadam interesuje ? Samo cu malu malu stvarcicu spomenuti.. koliko u BiH se termoelektrana napravi,koliko hidrocentrala pa da ne nabrajamo dalje - danas prose od kineza pare za 1 blok termoelektrane koja vec ima 5 napravljenih prije rata... al ajd :wink:
bunk

#40602 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Jugoslavije bi bila uspjesna drzava da se 1945 okrenula zapadu da su prihvatili ponudjenu americku ruku i postali demokratska zemlja sa trzisnom ekonomijom i privatnim kapitalom kao svetinjom.
Umjesto toga ubleha za ublehom,od laznog (nazalost) bratstva i jedinstva u koje su samo Bosnjaci vjerovali do kraja i skupo to platili preko najvece lazi od svih smecaraskog udruzenja lazno nazvanog jna koja je u stvari bila maska za pripremanje genocida te jedne od najglupljih ideja nazvane nesvrstani gdje si fizicki zauzimao mjesto u Europi a distancirao si se od nje praveci se lud i grleci se sa liderima nebitnih africkih zemalja ...
Sve pogresno od pocetka ..
Srecom Bosna i Hercegovina je napokon samostalna Drzava i greske nikad i niko vise nece napraviti preko ledja naroda.
Garantuje NATO.
MaksprotivMarksa

#40603 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Zeleni, imam pitanke zasto nije bilo Smajica na sastanku nacelnika i gradonacelnika SDA Kantona, suska se da je u pregovorima sa Dinom, kako ce SDA bez sigurnih 7k glasova u Vogosci, sta vam kazu stranacki oci ?
ultima_palabra

#40604 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Tad su isli fizicki radnici, i to uglavnom iz pasivnih krajeva. Sad ode sve zivo.
bunk

#40605 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Treba uzet u obzir da tad i nije bilo ovoliko "skolovanog" kadra kod nas ,u osnovi smo i imali samo baustelce za izvoz a i ne vjerujem da je Njemacka tad imala probleme sa prirodnim prirastajem kao sto je to slucaj zadnjih 15-ak godina..
Naravno da ne opravdavam odgovorne za odlazak mladih Bosanac i Hercegovaca,to nam je najvece zlo sto nas je zadesilo od rata naovamo,jer mladi bracni par koji ode 99% se nece vratiti do penzije a mozda ni tada dok ce njihova djeca bit fetivi nijemci ili austrijanci i o Bosni ce znat iz poneke price ..
Max Bunker

#40606 Re: SDA-All about

Post by Max Bunker »

Između Jugoslavije i Njemačke je tamo neke 1960 i neke godine potpisan ugovor da Njemačka ne prima naše visokoobrazovane kadrove jer su i oni napuštali Jugu.
Fizikaneri su mogli ići ali doktori, inžinjeri itd. ne bez nekog posebnog odobrenja Jugoslavije.
vatrogasac

#40607 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

славянин wrote:
vatrogasac wrote:
славянин wrote:Pitanje je samo brojeva... odes kroz krajinu i pogledas lijevo desno.Pa onda lagano i ostatak BiH. Tek slijedi sada od nove godine kada u Njemackoj stupi novi zakon - raseljavanje jos vece. Koliko se sjecam u 50 godina vladavine zlih crvenih natalitet je bio kakav a rast populacije kakav ;-)
Brojevi? Imaš koliko hoćeš. Bolji život? Jugoslavija u brojkama.
Koliko ja vidim natalitet u BiH je 1970 bio 2.9 danas je 1.3 a emigracija je tada bila kolika a kolika je danas ??

A ko je kriv za to? SDA se ne može braniti nego odakle Aliji ljekari, policajci, prosvjetari, direktori firmi, sudije.... Naslijedio ih sve iz sistema koji su već uništili krađom, korucijom i nepotizmom ili ih je uvezao iz Pakistana i Turske? Ne znam ja za ove kratice stranaka osim da se nije ni jedna proslavila po dobru bilo da je SDA, SDP, HDZ, SDS, SNSD, PDP.... nego da je sve to kadar odgojen u prošlom sistemu i krao je u ovome onoliko dugo koliko mu je narod dao tu mogućnost. Neki jesu više, neki manje zavisno od vremena koje im je dato da bi mogli. Ja ne mogu skontati, a ti mi pomozi kako jedna osoba može promijeniti 4-5 stranaka SDA pa onda SDP pa onda SzBiH i završi u Kukićevoj PDA. Ili....jedan brat u SDP, a drugi u SDA. Pisao sam već na drugim temama da će svaku stranku uništiti lokalni nivo zato što se tu poznaju kao porodica, rođaci, tazbina i prijatelji i onda se stvaraju interesne grupe koje odrađuju stvari za sebe, svoju djecu i svoje bliže ili ti meni ovo, a ja tebi ono. Gledam to svaki dan dok pijem sa njima kafe i slušam šeme. Nije to samo problem Bosne nego svih bivših YU republika. Srbijanci su to lijepo pokazali kroz Šojića.

Komunista.

Demokrata.
славянин

#40608 Re: SDA-All about

Post by славянин »

Joj sojic je legendaran dobro si me napomenuo mogla bi se koja epizoda i odgledati :D
The BEN10

#40609 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Hahaha, postali su totalno neinteresantni narodu. :-D
Nekada je vrvilo od komentara na ovoj temi, dok su bili u vlasti. Sad se samo raja zeza sa njihovim glupostima.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /190703065
criticos

#40610 Re: SDA-All about

Post by criticos »

The BEN10 wrote:Hahaha, postali su totalno neinteresantni narodu. :-D
Nekada je vrvilo od komentara na ovoj temi, dok su bili u vlasti. Sad se samo raja zeza sa njihovim glupostima.

Najjače mi je ovo prozivanje Forte za paušal koji nije uzeo, a nijemo šute na svog člana Aljošu Čamparu koji je zastupnik u SKS i delegat i dopredsjedavajući u Domu Naroda FBiH i uz to obnaša funkciju ministra FMUP u tehničkom mandatu. Čampara uzima i plaću zastupnika i paušal delegata (koji Forto nije uzeo) i dodatak kao dopredsjedavajući u Domu naroda i plaću ministra s kojom je ujedno u sukobu interesa mandatom delegata u Domu naroda. Fascinirajuće nema šta, all round igrač na trosisi kase građana.

http://skupstina.ks.gov.ba/aljosa-campara
https://parlamentfbih.gov.ba/v2/bs/stra ... ranica=115
http://www.fmup.gov.ba/v2/stranica.php?idstranica=1
Styling

#40611 Re: SDA-All about

Post by Styling »

criticos wrote:

Najjače mi je ovo prozivanje Forte za paušal koji nije uzeo, a nijemo šute na svog člana Aljošu Čamparu koji je zastupnik u SKS i delegat i dopredsjedavajući u Domu Naroda FBiH i uz to obnaša funkciju ministra FMUP u tehničkom mandatu. Čampara uzima i plaću zastupnika i paušal delegata (koji Forto nije uzeo) i dodatak kao dopredsjedavajući u Domu naroda i plaću ministra s kojom je ujedno u sukobu interesa mandatom delegata u Domu naroda. Fascinirajuće nema šta, all round igrač na trosisi kase građana.

http://skupstina.ks.gov.ba/aljosa-campara
https://parlamentfbih.gov.ba/v2/bs/stra ... ranica=115
http://www.fmup.gov.ba/v2/stranica.php?idstranica=1

Obraza nemaju, guJici se ne boje.
kudrilo

#40612 Re: SDA-All about

Post by kudrilo »

Meni je najveći vrh to što Asim priča o ovim stvarima...
drug_profi

#40613 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

kudrilo wrote:Meni je najveći vrh to što Asim priča o ovim stvarima...
Upravo, ali zna on da njegova publika mozga nema pa je svejedno ko govori. Bitno je samo da se slozi gomila grafikona, tabela, papira, da se opterete i ti jednostavni mozgovi.
Moenx

#40614 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

Predsjednik jedne suverene zemlje Erdogan dolazi u dvodnevnu posjetu Nasem Sarajevu
Tu ce se sresti sa predsjwdnikom SDA Bakirom Izetbegovicem
kluz franjo

#40615 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Evo već čitava godina kako SDA ne može šapu staviti na budžete i fondove u TK i USK, a pola godine je i bez sarajevskog.

Kažu da je heroinska apstinencijska kriza teška i da su simptomi najizraženiji u prvih 24-48 sati, ali da se nakon 2-3 mjeseca stabiliziraju.

Mislim OK. Preko dvije milijarde godišnje je jak stimulans, ali kakvi su ovo budžetski ovisnici kada i dalje ovako "kriziraju"?
Styling

#40616 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Koliko su uljuljkani u svom sljepilu prema narodu govori i konstantno spominjanje rata nakon 25 godina i "karaktera rata" kao da je to nesto od kljucne vaznosti za ekonomski opstanak naroda i nacin da se zaustavi odljev naroda. Mislim da je narodu sve manje bitno, a mladjim nadolazecim generacijama pogotovo, prica i konstantno ponavljanje price o ratu. Ta prica im nece naci posao niti obezbjediti egzistenciju. Zna se kakav je bio rat, ko je sve zapoceo i kao je zavrsilo. Full stop. Let's move on.
MarshalDodik

#40617 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Selam braco :bih:
Da li je danas bilo rijeci o Bakirovoj apelaciji, kad su vec izlazili u javnost?
Banksy

#40618 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

MarshalDodik wrote:Selam braco :bih:
Da li je danas bilo rijeci o Bakirovoj apelaciji, kad su vec izlazili u javnost?
:lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40619 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Sistem za osnježavanje je po treći put djelimično uništen nestručnim rukovanjem i nepoštivanjem tehničkih propisa i uputstva za rukovanje od proizvođača, stanje četverosjeda je zabrinjavajuće, a upitan je i kvalitet nabavljene opreme za pripremu staza....
Dug preduzeća za prvih šest mjeseci je više od milion maraka. Računi su blokirani, a nove tužbe pristižu.
U takvoj situaciji bivši direktor je potrošio 54.000 KM za reprezentaciju, a na dan kada je smijenjen zaposlio je 16 radnika na neodređeno.
preduzeće kupi poslovni prostor u hotelu na Bjelašnici, po mojoj ocjeni plati ga dosta iznad tržišne cijene, a onda ga nikada ne uknjiži na preduzeće niti počne koristiti.
Nedavno smo našli uništen quad, vozilo koje je preduzeće kupilo prošle godine. Uništila ga je osoba koja uopće nije uposlenik ZOI-ja, a sve se probalo zataškati.
Dvije i po tone nafte su ukradene samo nekoliko dana prije mog dolaska.
ali ono što su mi rekli je da je neko ventil kojim se ispušta voda iz jezera za osnježavanje ostavio, ni manje ni više nego na dnu jezera. Onda su angažovali ronioce da traže ventil i naravno nečiju grešku platili novcem kompanije

Eova novas sestorka nista ne radi konkretno, samo optuzuju stare.
Ah da, mozda ce dati 200 000 nekom udruzenju..koji lopovi.
Selam
drug_profi

#40620 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

A pusti to , jesi vido analizuuuu..... i grafikoni imaju...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40621 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Nakon toga je ugrađen kontrolni vodomjer, u aprilu ove godine ustanovljeno je da se dnevno isporučivalo oko 90 kubnih metara vode, a na ugrađenim vodomjerima u hotelu je izmjereno svega 2,2 m3 po danu. Gubitak je iznosio 87 m2 dnevno.
Nedavno smo Hotel Terme isključili sa centralnog sistema napajanja..Prije sedam dana ....vlasnik samoinicijativno otvorio vodu na ventilu gdje je prethodno isključen s naše vodovodne mreže. Također, navedeni potrošač nije dozvolio isključenje na priključnoj cijevi, a ekipe ViK-a su pozvale policiju. Međutim, ni uz asistenciju policije nismo uspjeli isključiti"
Dalje se ističe da je kontrolu ponovo prekinuo vlasnik hotela prijeteći radnicima.
treba ih rastjerati, samo dosadjuju narodu pricom kako su krali prethodnici...
selam
putokaz1

#40622 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA dobila nove članove
Edin Delić i m pristupio s Companijom... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40624 Re: SDA-All about

Post by pici »

VLADAJUĆA VEĆINA
|
Vijećnici u Općini Centar traže povećanje paušala

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijecni ... /190705049

Prijedlog o povećanju paušala na dnevni red stavio je predsjednik Komisije za izbor i imenovanja i mandatno-imunitetska pitanja Abid Jusić koji dolazi iz Stranke demokratske akcije (SDA).

"Abid Jusić je stavio tu tačku na dnevni red. Prema Poslovniku Općinskog vijeća Općine Centar, predsjednik komisije predlaže dnevni red. Tu je bilo govora o nekoliko izmjena, prva izmjena odnosila se na visinu naknade paušala vijećnicima, druga da se ukida paušal predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg i još neke sitne izmjene", rekao je Uk.

Kako kaže, ovaj prijedlog nikada nije razmatran na Općinskom vijeću jer načelnik Ajnadžić nikada nije dao svoju saglasnost za povećanje.

U ovom trenutku većinu u Općinskom vijeću Općine Centar čine SDA (Mustafa Mulić, Velija Katica, Abid Jusić, Hamdija Hasanović, Edin Mirojević, Salko Pašović, Amra Alajbegović i Lejla Khattab), SBB (Sulejman Haljevac, Haris Mujanović i
Tea Dreković) i samostalni vijećnici Dževad Topić, Sead Srna i Karolina Karačić.

Međutim, iz kabineta predsjedavajuće Općinskog vijeća Općine Centar Karoline Karačić rekli su nam da je zagarantovano pravo svakog vijećnika u OV Centar da može inicirati izmjenu postojeće ili donošenje nove Odluke ili drugog podzakonskog propisa kojim se reguliraju prava i obaveze.

"Tako je i u ovom slučaju gdje su inicijativu pokrenuli pojedini vijećnici. Ova inicijativa je sada u formi prijedloga, međutim, u iniciranju tog prijedloga, kao ni u trenutnu realizaciju istoga, predsjedavajuća OV, kao ni njeni zamjenici, nisu umiješani te ne podržavaju isti, niti bilo kakvo povećanje paušala", rekli su nam iz kabineta Karoline Karačić.

Ističu da se na dnevnom redu naredne redovne sjednice Općinskog vijeća Općine Centar, koja će biti održana 9. jula 2019. godine, ne nalazi akt kojim bi se regulisalo ovo pitanje.
ovo zapelo ako ako samo dizte plaTĆe, zasluzeno... selam :bih:
putokaz1

#40625 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

DF :oops: :D :D :D :D :D :D :D
Post Reply