Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Danguba

#40601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

palermo wrote:
swanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..
Zar ti još nisi čuo za dogovor :? Potvrdili i Merkelovica (juče) i Hafiz (danas).
:lol: :lol:

:thumbup:
hizo ramidovic

#40602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote: eto vidis kako dugogodisnje prcanje u mozak moze od tebe da napravi skoro pa komediografa u pokusaju. tacno se po redoslijedu glumaca moze prepoznati ciji je hasimaga najveci...
ne ide ti, brate, ovo od ruke. doduse, da si se jos malo potrudio mozda bi dostigao nivo 'kursadzija', ovako obicna prdimahovina.
ovo sto si napisao bolje bi sklepali clanovi dramsko-recitatorske sekcije u nekoj podrucnoj osnovnoj skoli....zali boze potrosenog vremena, koje si mogao iskoristiti da budes human i nekoga ozdravis...
Poštovani gosn Hizo, vaš intelektualizam mi je poznat i na žalost nedostižan, kao i vaši plivački uspjesi i magnetno rezonantna privlačnost kod žena.
Ono je samo bio jedan bijedni pokušaj humora, a znam da biste vi to mnogo umješnije izveli, i duboko vjerujem da u kući nosite ležernije odijelo i ponekad znate otpustiti kravatu.
plitko i jeftino moj 'afise...
u pokusajima da bidnes du'ovit, ne smijes upasti u zamku osobnoga...
Ali Kemal

#40603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:Sefkija Krpelj zvani @Hizo - dugogodisnji profesor pravnog fakulteta u Lokvama i pomoćnik ministra pravde u Kljunima.
eto vidis kako dugogodisnje prcanje u mozak moze od tebe da napravi skoro pa komediografa u pokusaju. tacno se po redoslijedu glumaca moze prepoznati ciji je hasimaga najveci...
ne ide ti, brate, ovo od ruke. doduse, da si se jos malo potrudio mozda bi dostigao nivo 'kursadzija', ovako obicna prdimahovina.
ovo sto si napisao bolje bi sklepali clanovi dramsko-recitatorske sekcije u nekoj podrucnoj osnovnoj skoli....zali boze potrosenog vremena, koje si mogao iskoristiti da budes human i nekoga ozdravis...
Ne znam u cemu je problem, imas titulu profesora :lol:
palermo

#40604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Hafis wrote:
palermo wrote:
swanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..
Zar ti još nisi čuo za dogovor :? Potvrdili i Merkelovica (juče) i Hafiz (danas).
Već duže vremena najavljivani dogovor stoljeća, kako je i očekivano, nakon neuspješnog zasjedanja "Komisije za mlaćenje oraha i prazne slame usranim motkama", a u vezi rješenja S-F presude, koje se održavalo pod Fuleovom smokvom, podno vinograda lady Ashton, kako je i očekivno jednoglasnom odlukom članica Vijeca Sigurnosti (Kosor, Lakševine, Vranjevići, Ustiprača, Donji Podgradac) odlučeno je da se proces iz Brisela, zbog neobjektivnosti istog, prebaci na Klixov forum. Od izvora bliskih našoj režiji saznali smo da su Krehin gradac i Ledića njive pokušali staviti veto na ovu odluku, ali kao članice sa početnim stazom nisu imale izgleda za takvo što.

Ovakav je potez Vijeća Sigurnosti, nakon zadnjeg skandala i propalih pregovora u Sarajevu i prikupljenog dokaznog materijala Javnog Tužilaštva Gnojnice, bio i očekivan. Lady Ashton, Fule i ekipa su sinoć zvanično od Vrhovnog Suda iz Dubrava, dobili šut-kartu.
Njihovu dužnost,...dakle dužnost od danas zvanično obnašaju:

Mlatomudan Tokmakovic zvani @Palermo - dosadašnji javni tužitelj kantona Nikoline Stijene

Sefkija Krpelj zvani @Hizo - dugogodisnji profesor pravnog fakulteta u Lokvama i pomoćnik ministra pravde u Kljunima.

Mahmut Ideja – zvani @Alfons Kauders - diplomirani pravnik u referadi terorističko-humanitarnog fakulteta iz Travnika

Sereš k'o_Fokac zvana @Stakasa - Šveđanka s porjeklom iz Međeđe, ali uknjiženim drzavljanstvom USK kantona, inače onbnaša funkciju pomoćnika ministra za skupljanje gundelja i branje dinarike" u Zovom Dolu.

Salko Dirigent zvani @Seln- prijašnji komandant "specijalnog" odreda MUP-a "Rasim i Danilo" i predsjednik udruge palih padobranaca (sa sedmog sprata)

Šehitan Džehenem zvani @Madner - dekan na prirodnoslovno- bombaškom fakultetu u Nedžaricima, inače poznavalac starorimskog zakona za vodovod i kanalizaciju i objektivni glasnogovornik "Al-Munire" iz Đerzeleza.

Druga strana, prozvana onako kako joj i doliči: "Sastalo se zlo i gore da se malo dogovore" , obnašaju slijedeći čimbenici (Mare trči u Zvonke po riječnik, da vidim ovo "čimbenik", nešto nisam siguran).... u stvari zvoni mi netko na vrata pa drugi put :)
Druže H.Hafize moram ipak da te ispravim. Otkad su ovi gore navedeni dužnosnici preuzeli vlast nema više druge strane.....vjerujem da je ovo samo bila slučajna frojdovska omaška, u inače tvom nadahnutom postu, koji je by the way prilično cjelovito sažeo suštinu nove politike. Što bi rekao narodni heroj Mujo. i jeste brate najbolje da smo svi na istoj strani. :thumbup:

I ne sekiraj se, uklopit ćeš se ti već u ova nova zbivanja, ispočetka će biti malo teže, ali poslije se navikneš i bude ti fino.
Hafis

#40605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Ali Kemal wrote:
hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:Sefkija Krpelj zvani @Hizo - dugogodisnji profesor pravnog fakulteta u Lokvama i pomoćnik ministra pravde u Kljunima.
eto vidis kako dugogodisnje prcanje u mozak moze od tebe da napravi skoro pa komediografa u pokusaju. tacno se po redoslijedu glumaca moze prepoznati ciji je hasimaga najveci...
Ne znam u cemu je problem, imas titulu profesora :lol:
Upravo to. I baš sam posebno gledao da njega malo uzdignem i još ga svrstao u sveučilišne profesore, a on meni ovako :)
cindrlimindrli

#40606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
palermo wrote:
...drlj, drlj, drlj, prr, prrrr, prrrrrrrrrr...
Jebem li ga, ako im je ovaj nekakva elita i doktor kakvi su ostali tupani?
Hafis

#40607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote:
Jebem li ga, ako im je ovaj nekakva elita i doktor kakvi su ostali tupani?
A manje-više upravo takvi k'o i ti otprilike.
155_mm

#40608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Basvod wrote:
palermo wrote:
mb_sb wrote:
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
Tvoj "odgovor" daje probleme a ne napredak!!
Pa suštinski si odgovorio na pitanje. Ti smatraš da možeš da ogradiš ono što zoveš svojim životom i da se to nikog drugog ne tiče. Ja naprotiv smatram da se sve to tiče i moga života,i da imam sasvim legitimno pravo da se uplićem . Iz samo jednog razloga da bih zaštitio sebe i svoj život.
Cuo sam jednu, sa koljeno na koljeno pricu... sad da li je tacna ili ne ... nisam istoricar al nije ni bitno. Kazu kad se beg ili aga whatever gladan vracao iz lova imao je obicaj nepozvan svratiti u bilo koju srpsku kucu i viditi sta ima za jelo te ako mu se svidi ostane na rucku.
E vidis i taj beg je smatrao da se zivot tih srpskih seljaka tice i njegovog zivota i da ima sasvim legitimno pravo da se uplice. Problem je samo sto je nepozvan i sto svojim aktom narusava slobodu drugih ljudi. A ko iskreno i strasno ljubi Narod, Slobodu i Otadzbinu, slobodan je i neustrasiv kao Bog a prezren i gladan kao pas.
Gusle odlozene. :mrgreen:
ovo povecano se zove ideolosko guzenje u mozak.
problem sa tim "prenosenjem" je sto se mnogo toga izostavilo. namjerno ili slucajno tesko je danas utvrditi. na primjer da je taj aga velikom vjerovatnocom te kod kojih je dolazio na veceru doveo iz istocne hercegovine ili crne gore i dao im zemlju da obradjuju i hrane sebe i njemu daju trecinu. i da nije bilo tog age mozda nebi bilo ni tebe basovode jer bi se mnogo toga zatrlo u izgladnjeloj hercegovini i crnoj gori.

sad prije nego sto neki pocmu srati o nekim amebama samo da napomenem da su predci najpoznatijeg bosanskog srbina gavrila principa iz plemena jovicica iz crne gore i da su na takav nacin dosli u bosnu 1700 i neke.
155_mm

#40609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

valtazar wrote:
oakville wrote:
Bez "s koljena na koljeno" ja sam čuo da imaju neke presude za genocid nekim srbima za koje je većina srba demokratski glasala? I nije mi pričala nana uz svijeće, nego sam pročitao. Šta misliš jel tačno to što sam pročitao?
To što su Srbi za njih glasali, ne prenosi njihovu krivičnu odgovornst na srpski narod kao kolektiv.
Kolektivna krivična odgovorsnost ne postoji.
Zločine su činili pojedinci i oni za njih i odgovaraju.
kolektivna odgovornost ne postoji u juristickom smislu. jer nemozes suditi citavoj masi nego nekom iz mase sa imenom i prezimenom. jedino kod srba moze da na primjer bosnjaci Srebrenice plate za ustanak protiv dahija. vjerovatno je onom upisanku i usranku u hagu takodje baba pricala sa koljena na koljeno o dahijama.

ali iako nema juristickih posljedica za narod u cije ime njegovo politicko i vojno rukovodstvo radi zlocine ima uvijek nekih snosenja posljedica po narod. evo na primjer ni jedan sud nije osudio srbe kao narod za ono sta je radjeno u njihovo ime i sta vecina toga naroda i danas podrzava. ali zato su ostali bez kosova i nestali su iz hrvatske. jos jedino im ostalo ovo 49% bosne iz dva dijela da uzivaju plodove zlocina devedesetih. samo se ne zna dokle ce i to tako trajati.

svima treba biti jasno da ce buduce generacije itekako snositi posljedice svega onoga sta su njihovi predci radili devedesetih kao sto danas "uzivaju" u svim plodovima te borbe. na primjer sloboda narodnih veselja kao ono u bratuncu, maltretiranje ucenika manjine na teritoriji koju uzivaju kao plod zlocina devedesetih i slicne stvari.

zalosno je da neko stvarno vjeruje da na takvim stvarima gradi buducnost dolazecih generacija.
valtazar

#40610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by valtazar »

155_mm wrote:
valtazar wrote:
oakville wrote:
Bez "s koljena na koljeno" ja sam čuo da imaju neke presude za genocid nekim srbima za koje je većina srba demokratski glasala? I nije mi pričala nana uz svijeće, nego sam pročitao. Šta misliš jel tačno to što sam pročitao?
To što su Srbi za njih glasali, ne prenosi njihovu krivičnu odgovornst na srpski narod kao kolektiv.
kolektivna odgovornost ne postoji u juristickom smislu. jer nemozes suditi citavoj masi nego nekom iz mase sa imenom i prezimenom. jedino kod srba moze da na primjer bosnjaci Srebrenice plate za ustanak protiv dahija. vjerovatno je onom upisanku i usranku u hagu takodje baba pricala sa koljena na koljeno o dahijama.

ali iako nema juristickih posljedica za narod u cije ime njegovo politicko i vojno rukovodstvo radi zlocine ima uvijek nekih snosenja posljedica po narod. evo na primjer ni jedan sud nije osudio srbe kao narod za ono sta je radjeno u njihovo ime i sta vecina toga naroda i danas podrzava. ali zato su ostali bez kosova i nestali su iz hrvatske. jos jedino im ostalo ovo 49% bosne iz dva dijela da uzivaju plodove zlocina devedesetih. samo se ne zna dokle ce i to tako trajati.

svima treba biti jasno da ce buduce generacije itekako snositi posljedice svega onoga sta su njihovi predci radili devedesetih kao sto danas "uzivaju" u svim plodovima te borbe. na primjer sloboda narodnih veselja kao ono u bratuncu, maltretiranje ucenika manjine na teritoriji koju uzivaju kao plod zlocina devedesetih i slicne stvari.

zalosno je da neko stvarno vjeruje da na takvim stvarima gradi buducnost dolazecih generacija.
Sve to što si napisao bi imalo smisla da ima neku potvrdu u istoriji.
Krenimo od najbližeg susjedstva.
Koje konsekvence je snosio hrvatski narod za ono što je njegovo vojno i političko rukovodstvo učinilo u njegovo ime?
Vrlo male ili nikakve.
Naravno, vi ćete sada reći da je to bilo nekad davno i da su ustaški zločini guslanje s koljena na koljeno, ali ipak to nije bilo tako davno.
Danas više niko i ne pominje kakve Hrvati imali ideje 1941-1945 i šta su činili u tom periodu.
Kao da je ovo sada neki drugi hrvatski narod, čiji preci nisu okrvavili ruke, ne do laktova, nego do ramena.
Tako da sve te priče o dugoročnim posljedicama kolektivne moralne odgovornosti naorda možeš okačiti mačku o rep...
spreca

#40611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

valtazar wrote:
Koje konsekvence je snosio hrvatski narod za ono što je njegovo vojno i političko rukovodstvo učinilo u njegovo ime?
Vrlo male ili nikakve.
Naravno, vi ćete sada reći da je to bilo nekad davno i da su ustaški zločini guslanje s koljena na koljeno, ali ipak to nije bilo tako davno.
Danas više niko i ne pominje kakve Hrvati imali ideje 1941-1945 i šta su činili u tom periodu.
Kao da je ovo sada neki drugi hrvatski narod, čiji preci nisu okrvavili ruke, ne do laktova, nego do ramena.
Tako da sve te priče o dugoročnim posljedicama kolektivne moralne odgovornosti naorda možeš okačiti mačku o rep...
Nemoj samo da poredimo sa tvojim precima
valtazar

#40612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by valtazar »

spreca wrote:
valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
Nemoj samo da poredimo sa tvojim precima
Poredili ih ili ne poredili, to ne umanjuje veličinu zločina učinjenih od strane hrvatskog vojnog i političkog rukovodstva u periodu 1941-1945.
Nema tog zločina koji može opravdati drugi zločin.
spreca

#40613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

[quote="valtazar"]

Poredili ih ili ne poredili, to ne umanjuje veličinu zločina učinjenih od strane hrvatskog vojnog i političkog rukovodstva u periodu 1941-1945.
Nema tog zločina koji može opravdati drugi zločin.[/quote]

:thumbup: ali ako neko periodicno cini zlocin...kako to objasniti?
Last edited by spreca on 08/04/2014 21:55, edited 2 times in total.
touch brain

#40614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by touch brain »

valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
dijete drago, prvo idi nauci tko su bili ustase i sta su radili pa onda dodji i pisi o njima..ovako ispadas u najmanju ruku glup
touch brain

#40615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by touch brain »

valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
dijete drago, prvo idi nauci tko su bili ustase,sta su radili i kome su najvise zla uradili pa onda dodji i pisi o njima..ovako ispadas u najmanju ruku glup
valtazar

#40616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by valtazar »

touch brain wrote:
valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
dijete drago, prvo idi nauci tko su bili ustase,sta su radili i kome su najvise zla uradili pa onda dodji i pisi o njima..ovako ispadas u najmanju ruku glup
To bi prije ja tebi trebao kazati.
Iz kraja sam koji je, nažalost,u Drugom svjetskom ratu najstaršnije stradao i vrlo dobro znam šta su radili i kome su naviše zla nanijeli. I dan-danas se u tom kraju, na svakom koraku, osjete posljedice krvavih pirova pripadnika ustaške vojnice od prije 70-ak godina...
ali ako neko periodicno cini zlocin...kako to objasniti?
Ajd još jednom pročitaj moja prethodna 2-3 posta... tema je bila nešto drugo.
mirsek

#40617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

155_mm wrote:
valtazar wrote:
oakville wrote:

Konkretno i sveobuhvatno. :thumbup: :bih:
Danguba

#40618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

valtazar wrote:
Iz kraja sam koji je, nažalost,u Drugom svjetskom ratu najstaršnije stradao i vrlo dobro znam šta su radili i kome su naviše zla nanijeli. I dan-danas se u tom kraju, na svakom koraku, osjete posljedice krvavih pirova pripadnika ustaške vojnice od prije 70-ak godina...
Prestani vise guslati, zivota ti.

Izvlacite Jasenovac samo po potrebi. Svi znamo sta je i gdje je Jasenovac. Svi smo bili makar jednom u zivotu tamo, poklonili se zrtvama i pomolili da se to nikada i nikome vise ne ponovi.

Ode li ti do Srebrenice ili do Tomasice(blize ti je) da se poklonis zrtvama?
mirsek

#40619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Danguba wrote:
valtazar wrote:

Izvlacite Jasenovac samo po potrebi. Svi znamo sta je i gdje je Jasenovac. Svi smo bili makar jednom u zivotu tamo, poklonili se zrtvama i pomolili da se to nikada i nikome vise ne ponovi.

Naravno da ne, jer je njima zrtva pa i njihova sredstvo za postizanje cilja i tako je gledaju, kao adut za opravdanje svojih zlocina koje planiraju i izvrsavaju.Nigdje tu ne postoji iskreni osjecaj pokajanja i ili zelje da se to vise nikad ne desi nekome u buducnosti.Totalna ispranost od ljudskosti i saosjecanja, bar kod vecine.Ima toga i anamo sa "nase" strane ali ni priblizno u tolikom broju a i na te nase povracam kad ih vidim jer su to bezdusne mizerije.
Bodkin

#40620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

touch brain wrote:
valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
dijete drago, prvo idi nauci tko su bili ustase i sta su radili pa onda dodji i pisi o njima..ovako ispadas u najmanju ruku glup
dijete ili ne, paralela stoji. taj narod u hrvatskoj je isti ovaj narod danas. kao sto je i srpski narod 91-95 isti kao i ovaj danas
mirsek

#40621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Bodkin wrote:
touch brain wrote:
valtazar wrote:
Vrlo male ili nikakve.
dijete ili ne, paralela stoji. taj narod u hrvatskoj je isti ovaj narod danas. kao sto je i srpski narod 91-95 isti kao i ovaj danas
Vidim da su bas nasli svijetao primjer da ga prate. A ti se slozi sa njima. :-)
valtazar

#40622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by valtazar »

Danguba wrote:
valtazar wrote:

To je moja privatna stvar.
Tema je bila nešto sasvim drugo.
Nisam Jasenovac izvukao da bih opravdao bilo kakav zlocin, već isključivo da bih napravio određene paralele.
Pročitaj nekoliko prethodnih postova pa ćeš vidjeti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

nemojte da biste opet namotali priču u historiju.
hizo ramidovic

#40624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote: Ne znam u cemu je problem, imas titulu profesora :lol:
a ko kaze da postoji problem?
dapace, imponuje me i laska...kad covjek od takvih intelektualnih i moralnih gromada dobije i tapsaj po ramenu golemo je, a kamoli titulu profesora.
Tiger 033

#40625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tiger 033 »

Kada kažemo 'federacija' mi mislimo na onu iz dva dijela :roll:

Izvjesiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack izjavila je kako se ne slaže s prijedlogom hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić o novom pristupu Europske unije BiH kojim bi se ubrzao pregovarački proces između te zemlje i Bruxellesa.

Pack je odgovorila kako se to odnosi na poštivanje entiteta kao sastavnih dijelova BiH pri čemu unutar Federacije BiH ne bi smjelo biti centralizacije.
"S papirom Vesne Pusić se ne slažem. Ne treba biti novih niti drugačijih uvjeta za BiH osim onih koji važe za sve druge države. Svaka zemlja ima svoje teškoće i one su u BiH drugačije nego, recimo u Srbiji. Srbija je imala probleme s Kosovom dok BiH ima situaciju koja se temelji na Daytonu", kazala je Pack za Oslobođenje.

Njemačka eurozastupnica drži kako je sam ustav BiH stvorio probleme poput onih vezanih za provedbu presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci" no da zbog toga BiH ne bi trebala dobiti "poseban kandidatski status".

Ključ rješenja za BiH, kako smatra Pack, je ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda.
"Ne smije se dogoditi da Bošnjaci vjeruju kako oni moraju donositi sve odluke a da Hrvati nemaju što kazati. To ne ide", izjavila je Pack dodajući kako je sve probleme nemoguće riješiti odjednom no mora se smanjivati njihov broj.

Na pitanje o tome što bi za BiH značila federalizacija koja se spominje u posljednjoj rezoluciji Europskog parlamenta o toj zemlji Pack je odgovorila kako se to odnosi na poštivanje entiteta kao sastavnih dijelova BiH pri čemu unutar Federacije BiH ne bi smjelo biti centralizacije.

"Kada kažemo federacija mi mislimo na onu koja se sastoji iz dva dijela", kazala je Pack dodajući kako nitko u Europskom parlamentu nije zagovarao "dodatno federaliziranje" FBiH.

Odustane li se ipak od županija pri tom se mora voditi računa da Hrvati u FBiH ne budu zapostavljeni no ne može biti daljih podjela i "nema govora" o trećem entitetu, zaklučila je Pack.
Locked