Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40601 Re: Utakmice.
Mislim da je tu puno do golmana, prekidi su mu najgori dio igre, totalno je nesiguran i ne zna je l' doš'o ili poš'o čim lopta krene u kazneni
-
mirza_15
#40602 Re: Utakmice.
I meni ovaj Julardžija nije loš igrač. Tek mu je druga utakmica, ali meni djeluje solidno
- Logovan
#40603 Re: Utakmice.
Šahinović loš, stoperi loši. A da bi golman bio bolji i sigurniji trebao bi i stoperski par biti isto bolji i sigurniji, obrnuto isto važi. Začarani krug. Mogli smo mi ovo i pobijediti da su igrači bili malo sigurniji u svoje odluke. Korneri nam dođu kao penal.
Rožman
Samo guraj majstore.
Rožman
-
mirza_15
#40604 Re: Utakmice.
Primi ga i Hajduk u 101.
Ovo se tješim da se i drugima dešava
Ovo se tješim da se i drugima dešava
-
gold'n'brown
#40605 Re: Utakmice.
Al Sloga jedina 3 boda protiv nas upisa 
- _Reds_
#40606 Re: Utakmice.
Ne da su cistili, nego i zabijali, pri tome prekidi nam bili jača strana.il dottore wrote: ↑02/09/2023 23:04 Vrati Zukica iz Hitne, mislim da je Krupinac negdje u Austriji, da s mirom gledam prekide i visoke lopte
Kakva je ovo utakmica bila.
-
Karikaturist
#40607 Re: Utakmice.
To su bili igraci..
Krupinac jedne godine bio prvi stijelac lige dugo u prvenstvo, sicao svaki slobodnjak i prekid..
Krupinac jedne godine bio prvi stijelac lige dugo u prvenstvo, sicao svaki slobodnjak i prekid..
- Silvester071
#40608 Re: Utakmice.
Mi sto manje budemo očekivali, bit' ce nam Bgm svima lakse...
Sve je ovo patnja kroz igru i ako cemo realno (a ne moze nazalost preko noci) utalmice protiv Posusja, Tuzle a pogotovo Veleza su realno tanke...
Nadam se da ce stati lutanja oko "kupovine", otpisa igrača (Viveros i dr., jbt ovog Viverosa smo cekali do je Messi) i mnogih drugih stvari, ne moze tako.
Eto nam i te dugo cekane pauze pa cemo vidjeti...idu pravi ispiti...
Sve je ovo patnja kroz igru i ako cemo realno (a ne moze nazalost preko noci) utalmice protiv Posusja, Tuzle a pogotovo Veleza su realno tanke...
Nadam se da ce stati lutanja oko "kupovine", otpisa igrača (Viveros i dr., jbt ovog Viverosa smo cekali do je Messi) i mnogih drugih stvari, ne moze tako.
-
last mohicans
#40609 Re: Utakmice.
Kriv bi bio za još jedan, da je nismo izbili s linije. Pa dečko ne zna uhvatiti loptu koja mu skakuče po travi,gold'n'brown wrote: ↑02/09/2023 22:50 Sahinovicu je 19 godina i kriv je samo za drugi gol, golman je i svaka greska moze biti fatalna. Ovakve iste komentare moze ocekivati Buljubasic nakon prve losije utakmice. Ne mozemo mi pobjeci od pitarluka.
- Steph
#40610 Re: Utakmice.
Nije problem je li kriv za gol, nego što je svaki ubačaj problematičan. Nijednu loptu ne kupi, a i kada krene ispadne belaj kao maloprije u 90+. Ne znam je li treba da se lažemo da ne ispadamo pitarčine?
Mlad jeste i može se poboljšati, niko ne kaže da mu je kraj karijere odmah.
Mlad jeste i može se poboljšati, niko ne kaže da mu je kraj karijere odmah.
-
il dottore
#40611 Re: Utakmice.
Brate mi pricamo o osnovnim elementima fudbalske igre. Abeceda. Mi to ne znamo a hocemo jbne iskorake._Reds_ wrote: ↑02/09/2023 23:16Ne da su cistili, nego i zabijali, pri tome prekidi nam bili jača strana.il dottore wrote: ↑02/09/2023 23:04 Vrati Zukica iz Hitne, mislim da je Krupinac negdje u Austriji, da s mirom gledam prekide i visoke lopte
Ja priznajem da sam prosjecan poznavalac fudbala, pa bih zamolio ove sto znaju da mi pojasne sta to treba rade moderni stoperi. Evo ja sam ost'o na Zukicu i Krupincu
-
Piaty
#40612 Re: Utakmice.
Ja nisam nešto naročito pametan čim sam odlučio da nastavim da gledam Sarajevo od onog momenta kada su prosuli 13 bodova prednosti.
Doživjeti to pa nakon toga skontati (a skonto bi najveći konj) da se apsolutno ništa ne mijenja i nastaviti pratiti cijelo vrijeme...moraš biti budala koja sama sebi nanosi bol.
Na kraju me iživciralo tjeranje Balte i kapak.
Zato sam večeras bio pametniji pa nisam gledao to sranje.
Doživjeti to pa nakon toga skontati (a skonto bi najveći konj) da se apsolutno ništa ne mijenja i nastaviti pratiti cijelo vrijeme...moraš biti budala koja sama sebi nanosi bol.
Na kraju me iživciralo tjeranje Balte i kapak.
Zato sam večeras bio pametniji pa nisam gledao to sranje.
-
Paradox76
#40613 Re: Utakmice.
Gledao utakmicu pa ponovo pogledao snimak.
Jako loše odigrana utakmica.
Neke igrače ne treba imenovati i spominjati u analizi utakmice.
Ekipa sa ovakvim budžetom, platama, uslovima, sa ekipama kao sto je Gošk, ne bi trebalo da dodje u pitanje pobjeda, nego samo pitanje koliko ce razlike biti za nas.
Žalosno je da su oni bili bliži pobjedi, barem po šansama.
Suđenje može uticati na igru, ali koliko god sudija može suditi protiv tebe, ako imaš kvalitet, želju za pobjedom, imaš ogromna novčana primanja, ne smiješ dozvoliti da jedva izvučeš bod.
Prvo poluvrijeme posjed 64% nasparam 36% u našu korist.
Efektivne igre 13 minuta.
Kaže Simon previše nabijanja lopte, pa zašto nisi reagovao na vrijeme??!
Sad ce neko reci, protiv nas svi zapnu, bore se kao da je zadnja, sudije itd.
Loše spremljena utakmice od strane naseg trenera.Njihov trener odlično analizirao utakmicu našu sa Veležom, udario presing na Buljubasica i Juraldžiju u prvom poluvremenu i bukvalno nas učinio bezopasnim.
Avramovski pokušavao, ali kao da igra pod ručnom.
Ili je nespreman ili smo svi generalno ufurali da je predobar igrač.
On je igrač koji treba praviti viška, individualnim kvalitetom praviti razliku, tipa Rahmanovica ili Stojceva, odlučiti potezom utakmicu.
Konstantno višak potez, zapinje mu lopta, kada krene u sprint, isto da stoji u mjestu.
Bekove opet nismo imali u utakmici, nije mi jasno kako to vise struka ne vidi, stoperi totalno neuigrani, Sahinovic strašljiv, nesiguran.
Opet svaki prekid kao penal.
Renan neprepoznatljiv, nezainteresovan, možda je već mislima u Svicarskoj.
Kyeremeh puno zuji, nista meda ne daje.
Hamza kao da nije došao u Gabelu.
Sreća pa golman pogriješi kod prvog šuta Hasica i kod drugog šuta promijeni pravac lopte njihov igrač.
Ziljkica odjednom nema, kažu viroza, možda i jeste ali fakat čudno, koliko se sjecam u Tuzli igrao pod temperaturom, baš mu je slab imunitet.
Viveros misterija kao Bermudski trougao.
Klub je dužan izdati saopstenja a ne da svi nagadjaju.
Totalna informativna blokada, onda se čude sto su navijači nezadovoljni.
Uvijek pratim igru i utakmicu, nikad me ne interesuju stvari mimo terena.
Možda se nešto i desava sto ne znamo, uglavnom ovo nije igra i FK Sarajevo koje svi mi želimo,
FK Sarajevo kojeg treba protivnik da se boji, respektuje, pogotovo u našoj Premier ligi.
Trener kaže da je isprobao sve igrače, zaključno sa ovom utakmicom.
Sad kao sve zna.
Jedva čekam protiv Zrinjskog da vidim šta je do sada shvatio.
Jako loše odigrana utakmica.
Neke igrače ne treba imenovati i spominjati u analizi utakmice.
Ekipa sa ovakvim budžetom, platama, uslovima, sa ekipama kao sto je Gošk, ne bi trebalo da dodje u pitanje pobjeda, nego samo pitanje koliko ce razlike biti za nas.
Žalosno je da su oni bili bliži pobjedi, barem po šansama.
Suđenje može uticati na igru, ali koliko god sudija može suditi protiv tebe, ako imaš kvalitet, želju za pobjedom, imaš ogromna novčana primanja, ne smiješ dozvoliti da jedva izvučeš bod.
Prvo poluvrijeme posjed 64% nasparam 36% u našu korist.
Efektivne igre 13 minuta.
Kaže Simon previše nabijanja lopte, pa zašto nisi reagovao na vrijeme??!
Sad ce neko reci, protiv nas svi zapnu, bore se kao da je zadnja, sudije itd.
Loše spremljena utakmice od strane naseg trenera.Njihov trener odlično analizirao utakmicu našu sa Veležom, udario presing na Buljubasica i Juraldžiju u prvom poluvremenu i bukvalno nas učinio bezopasnim.
Avramovski pokušavao, ali kao da igra pod ručnom.
Ili je nespreman ili smo svi generalno ufurali da je predobar igrač.
On je igrač koji treba praviti viška, individualnim kvalitetom praviti razliku, tipa Rahmanovica ili Stojceva, odlučiti potezom utakmicu.
Konstantno višak potez, zapinje mu lopta, kada krene u sprint, isto da stoji u mjestu.
Bekove opet nismo imali u utakmici, nije mi jasno kako to vise struka ne vidi, stoperi totalno neuigrani, Sahinovic strašljiv, nesiguran.
Opet svaki prekid kao penal.
Renan neprepoznatljiv, nezainteresovan, možda je već mislima u Svicarskoj.
Kyeremeh puno zuji, nista meda ne daje.
Hamza kao da nije došao u Gabelu.
Sreća pa golman pogriješi kod prvog šuta Hasica i kod drugog šuta promijeni pravac lopte njihov igrač.
Ziljkica odjednom nema, kažu viroza, možda i jeste ali fakat čudno, koliko se sjecam u Tuzli igrao pod temperaturom, baš mu je slab imunitet.
Viveros misterija kao Bermudski trougao.
Klub je dužan izdati saopstenja a ne da svi nagadjaju.
Totalna informativna blokada, onda se čude sto su navijači nezadovoljni.
Uvijek pratim igru i utakmicu, nikad me ne interesuju stvari mimo terena.
Možda se nešto i desava sto ne znamo, uglavnom ovo nije igra i FK Sarajevo koje svi mi želimo,
FK Sarajevo kojeg treba protivnik da se boji, respektuje, pogotovo u našoj Premier ligi.
Trener kaže da je isprobao sve igrače, zaključno sa ovom utakmicom.
Sad kao sve zna.
Jedva čekam protiv Zrinjskog da vidim šta je do sada shvatio.
Last edited by Paradox76 on 03/09/2023 01:49, edited 2 times in total.
- xoklix
#40614 Re: Utakmice.
Jel ono kod njihovog prvog gola Catakovicu opet igrač skače i pogađa prečku koja se nakon bilijara odbija opet do njegovog igrača i koji daje gol ?
Protiv Tuzle smo mogli primiti još 2-3 gola zbog igrača kojeg čuva na ubačajima/kornerima.
Sve u svemu, naprijed nemamo nekih problema i tu dobijamo na individualni kvalitet ako ne može na igru,ali kompletna odbrana je horor. Od golmana do štopera i bekova, možda izuzev Aničića.
Protiv Tuzle smo mogli primiti još 2-3 gola zbog igrača kojeg čuva na ubačajima/kornerima.
Sve u svemu, naprijed nemamo nekih problema i tu dobijamo na individualni kvalitet ako ne može na igru,ali kompletna odbrana je horor. Od golmana do štopera i bekova, možda izuzev Aničića.
-
last mohicans
#40615 Re: Utakmice.
Jeste, Hamza koji ne umije skočiti.
- van Basten
#40616 Re: Utakmice.
Dobra stvar sinoc je bilo sto nismo imali dramatican pad poslije 30e minute.
Losa stvar je sto je to bilo tako jer smo i prvih 30 min bili ocajni
-
Adobeg
#40617 Re: Utakmice.
Boze dragi kakve mi golove primamo,i najveci amateri se odbrane u nekim situacijama,kompletna odbrana je katastrofa odavno. 
-
Anquilla
#40618 Re: Utakmice.
Meni nije baš izgledalo da se samo tako odbila, ali eto.xoklix wrote: ↑03/09/2023 01:34 Jel ono kod njihovog prvog gola Catakovicu opet igrač skače i pogađa prečku koja se nakon bilijara odbija opet do njegovog igrača i koji daje gol ?
-
18mn97
#40619 Re: Utakmice.
Rezultat odlican s obzirom na prikazanu igru. Jos ovdje treba rada..
-
internazionale
#40620 Re: Utakmice.
Kako Deda našpici jednog od najodvratnijih željezničara_Reds_ wrote: ↑02/09/2023 23:16Ne da su cistili, nego i zabijali, pri tome prekidi nam bili jača strana.il dottore wrote: ↑02/09/2023 23:04 Vrati Zukica iz Hitne, mislim da je Krupinac negdje u Austriji, da s mirom gledam prekide i visoke lopte
-
internazionale
#40621 Re: Utakmice.
Kako nismo, 2 gola primilivan Basten wrote: ↑03/09/2023 08:12 Dobra stvar sinoc je bilo sto nismo imali dramatican pad poslije 30e minute.
-
Samprotivsviju
#40622 Re: Utakmice.
Spor protok lopte i lose kretanje, svaki pas je u noge, nema lopti u prazan prostor..klasicni simptomi ekipe koja je neuigrana...jedostavno nema automatizma, vec svaki napad je mucenje kako loptu dovuci do protivnickog sesnaesterca i to ide jako sporo, pa dok dodje lopta tu vec formirana odbrana. Mislim da odbrana nije toliko losa pojedinacno, Anicic mi je ok...problem odbrane je komunikacija, pogotovo zadnje linije sa golmanom. Sto je opet neuigranost.
-
baxus
#40623 Re: Utakmice.
Pa nemaš ni osnova da očekuješ nešto.Silvester071 wrote: ↑02/09/2023 23:22 Mi sto manje budemo očekivali, bit' ce nam Bgm svima lakse...
Zašto je ljudima teško prihvatiti da su nam igrači jednostavno slabi fizicki i takticki.
Jel sramota to priznati?
Svima bi bilo bolje i igračima i navijačima da stvari nazove pravim imenom, ali istovremeno raditi marljivo.
Svakako ce se ove sezone Borac i Zrinjski krpit, tako da bi treće mjesto bilo ravno tituli.
Treba napravit selekciju ove polusezone po vise kriterija.
Npr ko neće da skače u odrbani - noga (Caratovicu bi se zahvalio odmah)
Ko kondiciono stagnira - noga
Pa dosta vise treniranja u prazno i primanja plate.
-
18mn97
#40624 Re: Utakmice.
Puna podrska treneru. Siguran sam da je vidio sta je problem.
-
velaxsa
#40625 Re: Utakmice.
Meni u ovoj igri fali Balta, fali i Martinovic (momak je srcem igrao i definitivno smo pogrijesili sto smo ga otjerali)...nije mi jasno kakav je to toliki grijeh Balte da se mommak tek tako odstrani...valjda postoji disciplinska mjera, kazna, suspenzija na neko vrijeme...mi bacamo grah da saznamo sta se desava. U isto vrijeme nam neki igraci upropastavaju i utakmice i zivce iz kola u kolo i dalje su tu....
P.S. I ja podrzavam trenera i mislim da covjek zna posao, samo treba vremena. Meni samo smeta sto se bar ne kaze o cemu se radi i kako stvari stoje. Mislim da navijaci koji daju veliku podrsku Klubu bar toliko zasluzuju zauzvrat....
P.S. I ja podrzavam trenera i mislim da covjek zna posao, samo treba vremena. Meni samo smeta sto se bar ne kaze o cemu se radi i kako stvari stoje. Mislim da navijaci koji daju veliku podrsku Klubu bar toliko zasluzuju zauzvrat....
Last edited by velaxsa on 03/09/2023 17:58, edited 1 time in total.