Mozemo se baviti realnim prijedlozima, da li praviti ove regije ili ipak ici na cisto unitarnu drzavu.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#40576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Necemo u mokrim snovima, triparitetna federacija 
Mozemo se baviti realnim prijedlozima, da li praviti ove regije ili ipak ici na cisto unitarnu drzavu.
- seln
#40577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pisma za djeda Bozicnjaka se pisu u prosincu.Hafis wrote:Ni čuti.seln wrote:Kakve ba regije. Unitarna, bosnjacka, manjinama sva prava i kapak.madner wrote:Bila je prilika, no kada je trebalo zapeti nije bilo kuveta u Hercegovini.
Inace, ne mogu se odluciti da li sam za potpuno unitarnu RBiH ili ipak cetri regije. Valja na sastanak oko toga.
Triparitetna, jasno federalizirana u tri jedinice s etničkim većinama.
Ima da vas lemamo u košarci
-
hizo ramidovic
#40578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jedino rjesenje je podjela na tri etnicke republike: rs ostaje nedirnuta, hr hb bi se prostirala na nekadasnjim ratnim linijama + kompletan mostar (koji bi ujedno bio stolni grad hr hb), a bosnjacima trokut sa-ze-tz + usk.madner wrote:Bila je prilika, no kada je trebalo zapeti nije bilo kuveta u Hercegovini.
Inace, ne mogu se odluciti da li sam za potpuno unitarnu RBiH ili ipak cetri regije. Valja na sastanak oko toga.
svi zadovoljni i svi sretni.
mir, blagostanje, sreca, prosperitet i ekonomski bum zagarantovani...
- seln
#40579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj, ti bi da Bosnjaci zadrze povijesno hrvatsku zupu Soli...pa gdje si to vidio...hizo ramidovic wrote:jedino rjesenje je podjela na tri etnicke republike: rs ostaje nedirnuta, hr hb bi se prostirala na nekadasnjim ratnim linijama + kompletan mostar (koji bi ujedno bio stolni grad hr hb), a bosnjacima trokut sa-ze-tz + usk.madner wrote:Bila je prilika, no kada je trebalo zapeti nije bilo kuveta u Hercegovini.
-
hizo ramidovic
#40580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hdz je to svakako halalio. a posto je hdz=hrvati, situacija je jasna.seln wrote:Cuj, ti bi da Bosnjaci zadrze povijesno hrvatsku zupu Soli...pa gdje si to vidio...hizo ramidovic wrote:jedino rjesenje je podjela na tri etnicke republike: rs ostaje nedirnuta, hr hb bi se prostirala na nekadasnjim ratnim linijama + kompletan mostar (koji bi ujedno bio stolni grad hr hb), a bosnjacima trokut sa-ze-tz + usk.madner wrote:Bila je prilika, no kada je trebalo zapeti nije bilo kuveta u Hercegovini.
mislim da bi ovo rjesenje zadovoljilo i dodika (tj. srbe) i covica (tj. hrvate)
jos u ustav ugraditi clan da bosna i hercegovina bude konfederacija te da federalne jedinice imaju pravo na otcjepljenje kad god zele. siguran sam da bi ovim rjesenjem i srbi i hrvati bili zadovoljni a istovremeno bi ovako rjesenje doprinijelo relaksiranju odnosa medju narodima...
- madner
#40581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje je finaciranje treceg kanala?

-
hizo ramidovic
#40582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa to je jasno: sve javne servise i institucije na podrucju cijele bih u potpunosti finansirala bi bosnjacka republika/entitet, i to iz prostog razloga da se pojednostavi finansijsko poslovanje...madner wrote:Gdje je finaciranje treceg kanala?![]()
- madner
#40583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakvi, finaciranje proporcionalno stanovnistvu a raspodjela triparitetno. 
-
hizo ramidovic
#40584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nema potrebe, mogu to sve finansirati bosnjaci, a sve u cilju relaksiranja odnosa.madner wrote:Ma kakvi, finaciranje proporcionalno stanovnistvu a raspodjela triparitetno.
- madner
#40585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pif, nista od toga, to mora biti na drzavnom nivou radi zbog kontrole sredstava.
-
hizo ramidovic
#40586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa i bilo bi na drzavnom nivou, ali bi se pare uzimale samo iz bosnjacke republike. nadlezne sluzbe pratile bi tok novca i pravilnu raspodjelu, u odnosu na procenat teritorije svake federalne jedinice.madner wrote:Pif, nista od toga, to mora biti na drzavnom nivou radi zbog kontrole sredstava.
ponavljam, naglasak je na relaksiranju odnosa medju narodima a ne na tome koliko ko daje za javne servise, jer je to potpuno nebitno.
- Alfons Kauders
#40587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tako je - a na isti nacin bi se regulisala pitanja vezana za PIO, ZZO, BIZ... prihode prikupljati u sarajevu, zenici i tuzli, pa bratski dijeliti na pravilne dijelovehizo ramidovic wrote:pa i bilo bi na drzavnom nivou, ali bi se pare uzimale samo iz bosnjacke republike. nadlezne sluzbe pratile bi tok novca i pravilnu raspodjelu, u odnosu na procenat teritorije svake federalne jedinice.madner wrote:Pif, nista od toga, to mora biti na drzavnom nivou radi zbog kontrole sredstava.
ponavljam, naglasak je na relaksiranju odnosa medju narodima a ne na tome koliko ko daje za javne servise, jer je to potpuno nebitno.
sve za relaksaciju, kako kazu mama merkel i tata putin...
-
Hafis
#40588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako će vam to sve nekako i biti
- Alfons Kauders
#40589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam otkud ti ideja da je hdz halalio zupu soli... tu se uopste ne radi o opstini tuzla, vec se predlaze formiranje nove opcine soli, u ciji sastav bi ulazila trecina opstine tuzla, skoro pola zivinica, pa preko ljubaca i husina prema srebreniku, gradaccu, a onda na istok do obronaka majevicehizo ramidovic wrote:hdz je to svakako halalio. a posto je hdz=hrvati, situacija je jasna.seln wrote: Cuj, ti bi da Bosnjaci zadrze povijesno hrvatsku zupu Soli...pa gdje si to vidio...
mislim da bi ovo rjesenje zadovoljilo i dodika (tj. srbe) i covica (tj. hrvate)
jos u ustav ugraditi clan da bosna i hercegovina bude konfederacija te da federalne jedinice imaju pravo na otcjepljenje kad god zele. siguran sam da bi ovim rjesenjem i srbi i hrvati bili zadovoljni a istovremeno bi ovako rjesenje doprinijelo relaksiranju odnosa medju narodima...
ah da, u sastavu opcine soli bi sasvim slucajno bilo nekoliko objekata vitalnih za funkcionisanje TE Tuzla, kao i sama elektrana... zatim mlin ljubace, energopetrol terminali u zivinicama, pruga i zapadni ulaz u tuzlu, u kompletu sa dobrim dijelom industrijske zone (mozda im radoncic pokrene i HAK/polihem)
-
hizo ramidovic
#40590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa o tome pricam!Alfons Kauders wrote:tako je - a na isti nacin bi se regulisala pitanja vezana za PIO, ZZO, BIZ... prihode prikupljati u sarajevu, zenici i tuzli, pa bratski dijeliti na pravilne dijelovehizo ramidovic wrote:pa i bilo bi na drzavnom nivou, ali bi se pare uzimale samo iz bosnjacke republike. nadlezne sluzbe pratile bi tok novca i pravilnu raspodjelu, u odnosu na procenat teritorije svake federalne jedinice.madner wrote:Pif, nista od toga, to mora biti na drzavnom nivou radi zbog kontrole sredstava.
sve za relaksaciju, kako kazu mama merkel i tata putin...
puno je lakse i za finansijske institucije kad novac prikupljaju sa manje teritorije (=manji broj racuna), a ujedno se ostvaruju ustede jer je potreban manji broj finansijskih radnika i sluzbenika. i jos plus sve to doprinosi uveliko relaksiranju odnosa medju narodima...
-
swanfilter
#40591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..
-
palermo
#40592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar ti još nisi čuo za dogovorswanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..
-
swanfilter
#40593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neam pojma, jucer dosao iz Amsterdama .. I, sta dogovorise? Moze li u crtama kratkim? Hvala ...palermo wrote:Zar ti još nisi čuo za dogovorswanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..Potvrdili i Merkelovica (juče) i Hafiz (danas).
-
hizo ramidovic
#40594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
moj caca je crtao mape jos u osnovnoj skoli.swanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..
a mi bas i nemamo dara za crtanje, vec taj posao prepustimo nasim istocnom i zapadnim komsijama. da prvo oni sebe nadolme a nama sta ostane. nase je samo da im pripremimo dovoljno salveta i olovaka.. i sve to u cilju relaksiranja odnosa medju komsijama...
-
Hafis
#40595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Već duže vremena najavljivani dogovor stoljeća, kako je i očekivano, nakon neuspješnog zasjedanja "Komisije za mlaćenje oraha i prazne slame usranim motkama", a u vezi rješenja S-F presude, koje se održavalo pod Fuleovom smokvom, podno vinograda lady Ashton, kako je i očekivno jednoglasnom odlukom članica Vijeca Sigurnosti (Kosor, Lakševine, Vranjevići, Ustiprača, Donji Podgradac) odlučeno je da se proces iz Brisela, zbog neobjektivnosti istog, prebaci na Klixov forum. Od izvora bliskih našoj režiji saznali smo da su Krehin gradac i Ledića njive pokušali staviti veto na ovu odluku, ali kao članice sa početnim stazom nisu imale izgleda za takvo što.palermo wrote:Zar ti još nisi čuo za dogovorswanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..Potvrdili i Merkelovica (juče) i Hafiz (danas).
Ovakav je potez Vijeća Sigurnosti, nakon zadnjeg skandala i propalih pregovora u Sarajevu i prikupljenog dokaznog materijala Javnog Tužilaštva Gnojnice, bio i očekivan. Lady Ashton, Fule i ekipa su sinoć zvanično od Vrhovnog Suda iz Dubrava, dobili šut-kartu.
Njihovu dužnost,...dakle dužnost od danas zvanično obnašaju:
Mlatomudan Tokmakovic zvani @Palermo - dosadašnji javni tužitelj kantona Nikoline Stijene
Sefkija Krpelj zvani @Hizo - dugogodisnji profesor pravnog fakulteta u Lokvama i pomoćnik ministra pravde u Kljunima.
Mahmut Ideja – zvani @Alfons Kauders - diplomirani pravnik u referadi terorističko-humanitarnog fakulteta iz Travnika
Sereš k'o_Fokac zvana @Stakasa - Šveđanka s porjeklom iz Međeđe, ali uknjiženim drzavljanstvom USK kantona, inače onbnaša funkciju pomoćnika ministra za skupljanje gundelja i branje dinarike" u Zovom Dolu.
Salko Dirigent zvani @Seln- prijašnji komandant "specijalnog" odreda MUP-a "Rasim i Danilo" i predsjednik udruge palih padobranaca (sa sedmog sprata)
Šehitan Džehenem zvani @Madner - dekan na prirodnoslovno- bombaškom fakultetu u Nedžaricima, inače poznavalac starorimskog zakona za vodovod i kanalizaciju i objektivni glasnogovornik "Al-Munire" iz Đerzeleza.
Druga strana, prozvana onako kako joj i doliči: "Sastalo se zlo i gore da se malo dogovore" , obnašaju slijedeći čimbenici (Mare trči u Zvonke po riječnik, da vidim ovo "čimbenik", nešto nisam siguran).... u stvari zvoni mi netko na vrata pa drugi put
- Ali Kemal
#40596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Mlatomudan Tokmakovic zvani @Palermo - dosadašnji javni tužitelj kantona Nikoline Stijene
Sefkija Krpelj zvani @Hizo - dugogodisnji profesor pravnog fakulteta u Lokvama i pomoćnik ministra pravde u Kljunima.
Mahmut Ideja – zvani @Alfons Kauders - diplomirani pravnik u referadi terorističko-humanitarnog fakulteta iz Travnika
Sereš k'o_Fokac zvana @Stakasa - Šveđanka s porjeklom iz Međeđe, ali uknjiženim drzavljanstvom USK kantona, inače onbnaša funkciju pomoćnika ministra za skupljanje gundelja i branje dinarike" u Zovom Dolu.
Salko Dirigent zvani @Seln- prijašnji komandant "specijalnog" odreda MUP-a "Rasim i Danilo" i predsjednik udruge palih padobranaca (sa sedmog sprata)
Šehitan Džehenem zvani @Madner - dekan na prirodnoslovno- bombaškom fakultetu u Nedžaricima, inače poznavalac starorimskog zakona za vodovod i kanalizaciju i objektivni glasnogovornik "Al-Munire" iz Đerzeleza.
- ILVIIR
#40597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
konacno se i ovaj forum malo uozbiljio i to sve u cilju relaksiranja odnosa medju narodima. 
Last edited by ILVIIR on 08/04/2014 22:37, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#40598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eto vidis kako dugogodisnje prcanje u mozak moze od tebe da napravi skoro pa komediografa u pokusaju. tacno se po redoslijedu glumaca moze prepoznati ciji je hasimaga najveci...Hafis wrote: Već duže vremena najavljivani dogovor stoljeća, kako je i očekivano, nakon neuspješnog zasjedanja "Komisije za mlaćenje oraha i prazne slame usranim motkama", a u vezi rješenja S-F presude, koje se održavalo pod Fuleovom smokvom, podno vinograda lady Ashton, kako je i očekivno jednoglasnom odlukom članica Vijeca Sigurnosti (Kosor, Lakševine, Vranjevići, Ustiprača, Donji Podgradac) odlučeno je da se proces iz Brisela, zbog neobjektivnosti istog, prebaci na Klixov forum. Od izvora bliskih našoj režiji saznali smo da su Krehin gradac i Ledića njive pokušali staviti veto na ovu odluku, ali kao članice sa početnim stazom nisu imale izgleda za takvo što.
Ovakav je potez Vijeća Sigurnosti, nakon zadnjeg skandala i propalih pregovora u Sarajevu i prikupljenog dokaznog materijala Javnog Tužilaštva Gnojnice, bio i očekivan. Lady Ashton, Fule i ekipa su sinoć zvanično od Vrhovnog Suda iz Dubrava, dobili šut-kartu.
Mlatomudan Tokmakovic zvani @Palermo - dosadašnji javni tužitelj kantona Nikoline Stijene
Druga strana, prozvana onako kako joj i doliči: "Sastalo se zlo i gore da se malo dogovore" , obnašaju slijedeći čimbenici (Mare trči u Zvonke po riječnik, da vidim ovo "čimbenik", nešto nisam siguran).... u stvari zvoni mi netko na vrata pa drugi put
ne ide ti, brate, ovo od ruke. doduse, da si se jos malo potrudio mozda bi dostigao nivo 'kursadzija', ovako obicna prdimahovina.
ovo sto si napisao bolje bi sklepali clanovi dramsko-recitatorske sekcije u nekoj podrucnoj osnovnoj skoli....zali boze potrosenog vremena, koje si mogao iskoristiti da budes human i nekoga ozdravis...
- Alfons Kauders
#40599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zar ja nisam pekar dobri nas doktore?Hafis wrote:Već duže vremena najavljivani dogovor stoljeća, kako je i očekivano, nakon neuspješnog zasjedanja "Komisije za mlaćenje oraha i prazne slame usranim motkama", a u vezi rješenja S-F presude, koje se održavalo pod Fuleovom smokvom, podno vinograda lady Ashton, kako je i očekivno jednoglasnom odlukom članica Vijeca Sigurnosti (Kosor, Lakševine, Vranjevići, Ustiprača, Donji Podgradac) odlučeno je da se proces iz Brisela, zbog neobjektivnosti istog, prebaci na Klixov forum. Od izvora bliskih našoj režiji saznali smo da su Krehin gradac i Ledića njive pokušali staviti veto na ovu odluku, ali kao članice sa početnim stazom nisu imale izgleda za takvo što.palermo wrote:Zar ti još nisi čuo za dogovorswanfilter wrote:Jel to vi vec nes znate o dogovorima? Jel to kakav dogovor postignut? Cace vam nisu crtali mape, vise voljeli ginuti, dok vidim sinovi daleko od stabla popadali ... Ili su ovi postovi zavjera u-dz ..Potvrdili i Merkelovica (juče) i Hafiz (danas).
eeee sta sam sve bio na ha-be forumu,
-
Hafis
#40600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poštovani gosn Hizo, vaš intelektualizam mi je poznat i na žalost nedostižan, kao i vaši plivački uspjesi i magnetno rezonantna privlačnost kod žena.hizo ramidovic wrote: eto vidis kako dugogodisnje prcanje u mozak moze od tebe da napravi skoro pa komediografa u pokusaju. tacno se po redoslijedu glumaca moze prepoznati ciji je hasimaga najveci...
ne ide ti, brate, ovo od ruke. doduse, da si se jos malo potrudio mozda bi dostigao nivo 'kursadzija', ovako obicna prdimahovina.
ovo sto si napisao bolje bi sklepali clanovi dramsko-recitatorske sekcije u nekoj podrucnoj osnovnoj skoli....zali boze potrosenog vremena, koje si mogao iskoristiti da budes human i nekoga ozdravis...
Ono je samo bio jedan bijedni pokušaj humora, a znam da biste vi to mnogo umješnije izveli, i duboko vjerujem da u kući nosite ležernije odijelo i ponekad znate otpustiti kravatu.