Hafis wrote:Alfons Kauders wrote:
to sto ti ne volis hrvatsku (pereciju kako ono vi kazete) je tvoj problem...
Imamo problem
Većina ovih ovdje pseudonabrijanih likova, popularno zvanih patriJoti, rekla bi mi da previše volim(o) Hrvatsku, da je to temeljni problem BiH i slične stereotipne špice, dok s druge strane, ti si, očito pod velikim utjecajem učestalog praćenja Poskoka i njegovog pisanja, ''mudro'' zaključio da je ne volim Hrvatsku, to jestr ''pereciju''.
Još jedan dokaz da Poskok formira mišljenje i publike kojoj nije namjenjeno njegovo pisanje
Inače, istina je u sredini: da sam neki pretjerani zaljubljenik u Hrvatsku- nisam stvarno, a da je ne volim - daleko od toga. Inače, iskreno, - kada bih imao čarobni štap premjestio bih Mostar u Hrvatsku. Ovako će samo propasti u ovoj ćenifi od države, za koju smo svi danas jednako krivi.
prebacio bih i ja tuzlu u italiju, austriju ili francusku, al ne ide...

niti je prakticno moguce, niti bi bili dobrodosli... niti bi mostar bio dobrodoaso u hrvatskoj... da se ne lazemo isto bi cuo od beogradjana za bijeljinu, ili sarajlija za gusinje
a poskok ne kreira javno mnijenje, naprotiv - javno mnijenje formira uredjivacku politiku poskoka, kao i ostatak skart medija slicnog profila... to sam davno rekao i stojim pri tome... a ko je i za ciji racun doveo do toga da ta politika postane mainstream kod hrvata u bih je duga prica... ja nisam, nisi ni ti, a nije vala ni susnjar... imamo i mi takvih budala, samo su i dalje na marginama... a kod vas je kao nekakav faktor, zajedno s kojekakvim raspudicima, milovicima, obrezanovickama, gatalima itd...
i jos jedna sitnica... ono sto je sarajevo za 3/4 ljudi i resursa u federaciji, to je mostar za preostalu cetvrtinu... isti taj mostar koji je fol protiv centralizacije, a granici sa dva kantona koja su totalno u kurcu i na rubu siromastva... meni se nekako cini da je mostar tu u prednosti u odnosu na ostatak hercegovine... ali zato ta prica dobro dodje za bacanje prasine u oci neukom puku... EPHZHB, telekom, aluminij, dio federalnih institucija, kantonalne institucije, regionalna sjedista banaka, osiguravajucih kuca itd... sve ode u hercegovacko sarajevo... dok se dobar dio nove vrijednosti stvara u manjim gradovima sirom hercegovine
mostaru ne smeta sarajevski pristup i centralizacija, naprotiv, smeta mu sto centralizacije nema jos vise... jer bi rado bio malo vise kao sarajevo a malo manje kao bijeljina ili tuzla...