Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seoBIH

#40551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seoBIH »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:...radnika bolan ne možeš nači, 800 maraka plata, več godinama, redovna...
Što li ne možeš naći radnika :roll:
:-) :roll: :lol: :lol: :thumbup:
kmirsad

#40552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seoBIH wrote:
Hakiz wrote:
kmirsad wrote:...radnika bolan ne možeš nači, 800 maraka plata, več godinama, redovna...
Što li ne možeš naći radnika :roll:
:-) :roll: :lol: :lol: :thumbup:
Kolike su to plate NK radnika u Sarajevu, kad se toliko čudite.
Doduše moćda kod vas ne postoji kategorija NK radnik...
Hakiz

#40553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote: Kolike su to plate NK radnika u Sarajevu, kad se toliko čudite.
Ako ne možeš naći radnika, znači da ne daješ uslove koje bi radnik prihvatio.

Nema to veze sa kvalifikacijama.

Možda ti misliš da je 800 KM dovoljno za NK radnika, ali NK radnik kaže nije mu dosta.

Zaboravi sistematizacije i slične gluposti, ponuda i potražnja i osnovno, koliko ti radnik stvarno treba.

U Sarajevu bi možda ljudi radili i za manje od 800. Veći grad, više ljudi, veća konkurencija za radno mjesto, manje plate. Moguće.

Dakle, 800 KM i neće niko da radi.

Zaključak, malo plaćaš.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Mirso imas slabog direktora u firmi..javise za par savjeta
zippoo87

#40555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote: Kolike su to plate NK radnika u Sarajevu, kad se toliko čudite.
Ako ne možeš naći radnika, znači da ne daješ uslove koje bi radnik prihvatio.

Nema to veze sa kvalifikacijama.

Možda ti misliš da je 800 KM dovoljno za NK radnika, ali NK radnik kaže nije mu dosta.

Zaboravi sistematizacije i slične gluposti, ponuda i potražnja i osnovno, koliko ti radnik stvarno treba.

U Sarajevu bi možda ljudi radili i za manje od 800. Veći grad, više ljudi, veća konkurencija za radno mjesto, manje plate. Moguće.

Dakle, 800 KM i neće niko da radi.

Zaključak, malo plaćaš.
ne mora to da bude zakljucak,jer je to plata iznad prosjeka za TZ i TK kanton generalno
mozda je neki tezak rad,fizicki ili psihicki,mozda on nadje radnika ali mu se ne svidi pa ga ne zadrzi,mozda je tezak kao gazda,puno "pegla" ljude i hiljadu drugih mozda
ti odmah mislis da je mala plata

a sto se plate tice sa ovim cijenama,svaka plata ispod 1000 KM je mala i nedovoljna i za osnovne stvari
Hakiz

#40556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Iako sam napisao plata, mislio sam na uslove rada.

Ja uvijek platu posmatram kao jedan od uslova rada. Plata ne mora biti glavni razlog da se neki posao odbije ili prihvati.

U mom ličnom okruženju su ljudi koji imaju veće plate od mene, ali sam ja, da se tako izrazim, sretniji što se posla tiče.

Zato što nemam stres i sve one negativne stvari koje osim samog rada neki poslovi nose.
Dendrlix

#40557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dendrlix »

Ti daješ 8 stoja. Godinama.
Čeh daje milju i po da mu tetka ne leži usrana po kući. Prije par godina ni on nije sanjao da će moći dati te pare u tu svrhu.
Man of steel

#40558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Man of steel »

Je li se iko iz naše stranke oglasio zbog izjave Konakovića da turski autoput zaobilazi bošnjačko stanovništvo na uštrb srpskog?
zippoo87

#40559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Man of steel wrote:Je li se iko iz naše stranke oglasio zbog izjave Konakovića da turski autoput zaobilazi bošnjačko stanovništvo na uštrb srpskog?
"turski autoput" ????
od kada je taj potencijalni autoput turski ?
Kikibombona

#40560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

zippoo87 wrote:
Man of steel wrote:Je li se iko iz naše stranke oglasio zbog izjave Konakovića da turski autoput zaobilazi bošnjačko stanovništvo na uštrb srpskog?
"turski autoput" ????
Turski autoput = trebinjski aerodrom.

Ubleha za ljakane i naivne. Nema od toga nista.
bunk

#40561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Kikibombona wrote:
zippoo87 wrote:
"turski autoput" ????
Turski autoput = trebinjski aerodrom.

Ubleha za ljakane i naivne. Nema od toga nista.
Ja koliko znam Turska nije nikad javno izrazila zelju da financira aerodrom u Trebinju docim autoput je vec pokrenuta stvar.
drug_profi

#40562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Sad ja kontam tek.... :mrgreen:
thekupus

#40563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

bunk wrote: Ja koliko znam Turska nije nikad javno izrazila zelju da financira aerodrom u Trebinju docim autoput je vec pokrenuta stvar.
Šta pokrenuta, ja maloprije njim krug do Beograda bacio :lol: :lol:
:run:
JThomas

#40564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ali zaobilazi, kao u sadašnjosti, prezent...
zippoo87

#40565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

https://tuzlanski.ba/ekonomija/u-bih-je ... e-placeno/

ja se nadam da ce Nasa Stranka pokrenuti pitanje usvajanja zakona o praznicima barem u FBiH i da ce i na taj nacin pomoci radnicima da ne rade na praznike a vecina poslodavaca ne uvecava dnevnicu za one koji rade na praznike (meni nikada nije uvecana kada sam radio na praznik)
jucer u centru gdje ja radim,samo moja poslovnica i jedna banka nisu radile a svi ostali su radili i od tih sto su radili,samo par uveca dnevnicu po zakonu ,ostali nista
najbolje bi bilo da se zabrani rad praznicima ,posebno u prodaji i da se bar nekoliko slobodnih dana dobije u godini
ovako ko radi u trznim centrima ,centri imaju svoje pravilnike i poslovnike gdje ne postoji niti jedan slobodna dan i gdje je njihov pravilnik jaci od zakona i prijete gazdama kaznama ako ne rade na praznike
najbolji primjer ovog je Bingo City Centar (BCC) Tuzla,gdje voditeljica centra,izvjesna Lidija,ne postuje nista i bukvalno je svaki dan radni u centru...dakle,tebi tvoja firma da slobodan dan ali ti ga ne mozes imati,jer teta Lidija prijeti kaznom poslodavcu,zove ih licno na telefon i onda gazda te "teska srca" natjera da radis
dakle,pravilnik tete lidije je jaci od zakona u BiH...i onda nek neko opet kaze da mi imamo drzavu
putokaz1

#40566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Naravno da je Pravilnik Binga jači od BH Zakona
Jer nemaš kome ni Tužiti
KO MOŽE ODE VANI
Neke firme poštuju Praznik,ako se radi plate više
Bingo,Holc,Gips neračunaš ni u što,to su tajkuni i ništa više
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

zippoo87 wrote:https://tuzlanski.ba/ekonomija/u-bih-je ... e-placeno/

ja se nadam da ce Nasa Stranka pokrenuti pitanje usvajanja zakona o praznicima barem u FBiH i da ce i na taj nacin pomoci radnicima da ne rade na praznike a vecina poslodavaca ne uvecava dnevnicu za one koji rade na praznike (meni nikada nije uvecana kada sam radio na praznik)
jucer u centru gdje ja radim,samo moja poslovnica i jedna banka nisu radile a svi ostali su radili i od tih sto su radili,samo par uveca dnevnicu po zakonu ,ostali nista
najbolje bi bilo da se zabrani rad praznicima ,posebno u prodaji i da se bar nekoliko slobodnih dana dobije u godini
ovako ko radi u trznim centrima ,centri imaju svoje pravilnike i poslovnike gdje ne postoji niti jedan slobodna dan i gdje je njihov pravilnik jaci od zakona i prijete gazdama kaznama ako ne rade na praznike
najbolji primjer ovog je Bingo City Centar (BCC) Tuzla,gdje voditeljica centra,izvjesna Lidija,ne postuje nista i bukvalno je svaki dan radni u centru...dakle,tebi tvoja firma da slobodan dan ali ti ga ne mozes imati,jer teta Lidija prijeti kaznom poslodavcu,zove ih licno na telefon i onda gazda te "teska srca" natjera da radis
dakle,pravilnik tete lidije je jaci od zakona u BiH...i onda nek neko opet kaze da mi imamo drzavu
Pa jesmo li zbog ovoga bojkotovali konzum?! :nosic:
polacijela

#40568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by polacijela »

Hipotetski, autoput Solun-Skopje-Pristina-Novi Pazar-Gorazde-Sarajevo-Banja Luka-Gradiska-Zagreb-Minhen skracuje put za 200-300 km, u odnosu na trasu koja ide preko Srbije i Hrvatske (Nis-Beograd-Zagreb), koja bi time postala apsolutno nepotrebna u kontekstu prometa robe izmedju te velike luke (i Turske) sa Evropom.

Realno, Srbi bi bili ludi da pristanu na trasu autoputa koja je u potpunoj suprotnosti sa njihovim ekonomskim interesom i NIKAD nece napraviti dionicu preko N. Pazara. Koja drzava bi? Nijedna.
Zato ne odstupaju od vezanja turskog autoputa kod Pozege za koridor 11.
Mi i da napravimo trasu preko Gorazda, Srbija ce opet tu tačku vezati za Požegu a ne za N. Pazar.
mrgreen

#40569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

mrgreen wrote:
Hakiz wrote:...74 dana...
Dokle je šestorka sa dokumentom?
Kad će ta najavljena obnova vodovoda? Odakle će se krenuti sa GRAS-om i kad tačno?
Šta ćemo sa zrakom?
Jedan mali dzingl u pauzi od spašavanja države.
Dokle je brojač?
Sta se konkretno radi na programskom dokumentu na kojem se mjesecima insistiralo?
Ne sumnjam da vrijedno rade :mrgreen: ali predlažem šestorki da angazuje neke forumase da im odrade PR (bilo je dobrih savjeta), jer ovo je slabo dosad.
mrgreen

#40570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Prpa.ba wrote:neubheloidne stavke iz programa Vlade KS 2018-2022.

Skupstina KS, rad Vlade i Ministarstava (1/12)
  • Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
  • Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
  • Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
  • Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (stavka ide na Skupstinu KS)
  • Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
  • Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
  • Sjednice ce biti prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS - vjerovatna privatizacija TVSA.
  • Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
  • Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
  • Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS - u prijevodu, ko bude zajebavao, leti po zurnoj proceduri.
  • Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana
  • Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Privreda i porezi (0/9)
  • Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Namet prema Turistickoj zajednici KS ce se ukinuti za sve kompanije koje nemaju turizam kao djelatnost.
  • Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
  • Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
  • Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
  • Porezne olakšice za samouposlene radnike
  • Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
  • Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
  • Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
  • Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Infrastruktura (0/15)
  • Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS
  • Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
  • Završetak objekta ASU
  • Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
  • Izgradnja IX transverzale
  • Izgradnja I transverzale
  • Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva
  • Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
  • Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama
  • Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom
  • Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
  • Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije
  • Uređenje Darive
  • Implementacija projekta Čista MIljacka
  • Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
Javni saobracaj (0/7)
  • Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport :mrgreen:
  • Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
  • Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata
  • Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
  • Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza
  • Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
  • Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
Komunalna privreda (0/6)
  • Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
  • Rješavanje deponije Smiljevići
  • Individualni vodomjeri u domacinstvima
  • Elektronska naplata komunalnih usluga
  • Jedinstveni račun za komunalne usluge
  • Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica
Zdravstvo, kultura i obrazovanje (0/12)
  • Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
  • Besplatni udžbenici u osnovnim školama
  • Eksterna matura u srednjim školama
  • Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
  • Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
  • Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
  • Besplatno obrazovanje za redovne studente
  • Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
  • Elektronske uputnice
  • Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
  • Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
  • Povećanje broja timova porodične medicine
?
addem

#40571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

mrgreen wrote:
Prpa.ba wrote:neubheloidne stavke iz programa Vlade KS 2018-2022.

Skupstina KS, rad Vlade i Ministarstava (1/12)
  • Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
  • Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
  • Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
  • Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (stavka ide na Skupstinu KS)
  • Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
  • Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
  • Sjednice ce biti prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS - vjerovatna privatizacija TVSA.
  • Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
  • Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
  • Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS - u prijevodu, ko bude zajebavao, leti po zurnoj proceduri.
  • Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana
  • Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Privreda i porezi (0/9)
  • Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Namet prema Turistickoj zajednici KS ce se ukinuti za sve kompanije koje nemaju turizam kao djelatnost.
  • Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
  • Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
  • Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
  • Porezne olakšice za samouposlene radnike
  • Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
  • Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
  • Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
  • Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Infrastruktura (0/15)
  • Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS
  • Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
  • Završetak objekta ASU
  • Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
  • Izgradnja IX transverzale
  • Izgradnja I transverzale
  • Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva
  • Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
  • Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama
  • Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom
  • Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
  • Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije
  • Uređenje Darive
  • Implementacija projekta Čista MIljacka
  • Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
Javni saobracaj (0/7)
  • Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport :mrgreen:
  • Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
  • Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata
  • Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
  • Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza
  • Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
  • Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
Komunalna privreda (0/6)
  • Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
  • Rješavanje deponije Smiljevići
  • Individualni vodomjeri u domacinstvima
  • Elektronska naplata komunalnih usluga
  • Jedinstveni račun za komunalne usluge
  • Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica
Zdravstvo, kultura i obrazovanje (0/12)
  • Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
  • Besplatni udžbenici u osnovnim školama
  • Eksterna matura u srednjim školama
  • Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
  • Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
  • Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
  • Besplatno obrazovanje za redovne studente
  • Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
  • Elektronske uputnice
  • Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
  • Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
  • Povećanje broja timova porodične medicine
?
Obecano ispunjeno. Do sada 1na stavka
Hakiz

#40572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ma čemu...
convict

#40573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

A u cemu je problem sa drustveno korisnim radom? Nece tucati kamen ni raditi na bausteli. U toku skolske godine mogu par dana raditi na sportskim ili kulturnim dogadjajima, ucestvovati u ekoloskim akcijama ili drugih slicnim programima prilagodjenim tom uzrastu.
Hakiz

#40574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

convict wrote:A u cemu je problem sa drustveno korisnim radom? Nece tucati kamen ni raditi na bausteli. U toku skolske godine mogu par dana raditi na sportskim ili kulturnim dogadjajima, ucestvovati u ekoloskim akcijama ili drugih slicnim programima prilagodjenim tom uzrastu.
Nije problem u radu.

Problem je u prisili.
paleoconservative

#40575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Hakiz wrote:
convict wrote:A u cemu je problem sa drustveno korisnim radom? Nece tucati kamen ni raditi na bausteli. U toku skolske godine mogu par dana raditi na sportskim ili kulturnim dogadjajima, ucestvovati u ekoloskim akcijama ili drugih slicnim programima prilagodjenim tom uzrastu.
Nije problem u radu.

Problem je u prisili.
Tako je, svaka cast :thumbup:

Svako ko zeli dobro djeci motivisati ce ih da se ukljuce u drustveno koristan rad, ali ovo vise nije doba Juge. U 2019. god. se ne moze Drzavi dati moc da ima besplatnu radnu snagu, jednostavno ne vjerujem homo sapiensima da nexe zloupotrijebiti tu moc. Sve sto je dobrovoljno i pomaze drustvu = podrzavam.
Locked