Sirija
-
sarajevoxxxx
#40551 Re: Sirija
''Ili Asad ili ćemo razoriti Siriju''

-
sarajevoxxxx
#40552 Re: Sirija
''Ili Asad ili ćemo razoriti Siriju'' tu parolu sirijskog režim koja važi još od marta 2011. osjetili su na sebi i izbjeglice iz Palestine u legendarnom logoru Jermuk, a najveći grijeh tih izbjeglica je izgleda što se nalaze preblizu kasapinovoj jazbini u Damasku, tako da je bilo red da se svi isele.A pošto to nisu htjeli, kazna je došla u vidu izgladnjivanja stanovnika logora, isključivanju struje, vode, uskračivanju medicinske opreme i lijekova, zabrani izlaska nemoćnim osobama.Sve to traje u palestinskom logoru, već pune dvije godine, a zadnjih dana Asad na Palestince baca i burad u kojima se nalazi 500 kg TNT-a.Jedno to bure jučer je palo i na bolnicu Palestina u centru logora.
Video snimak o palestinskoj katastrofi u logoru Jermuk, o djeci koja su kost i koža, i ljudima koji umiru od neuhranjenosti i nedostatka lijekova.''Ili Asad ili ćemo vas sve pobiti''
Video snimak o palestinskoj katastrofi u logoru Jermuk, o djeci koja su kost i koža, i ljudima koji umiru od neuhranjenosti i nedostatka lijekova.''Ili Asad ili ćemo vas sve pobiti''
- Fantassin
#40553 Re: Sirija
Evo ga .. opet stare parolesarajevoxxxx wrote:''Ili Asad ili ćemo razoriti Siriju'' tu parolu sirijskog režim koja važi još od marta 2011. osjetili su na sebi i izbjeglice iz Palestine u legendarnom logoru Jermuk, a najveći grijeh tih izbjeglica je izgleda što se nalaze preblizu kasapinovoj jazbini u Damasku, tako da je bilo red da se svi isele.A pošto to nisu htjeli, kazna je došla u vidu izgladnjivanja stanovnika logora, isključivanju struje, vode, uskračivanju medicinske opreme i lijekova, zabrani izlaska nemoćnim osobama.Sve to traje u palestinskom logoru, već pune dvije godine, a zadnjih dana Asad na Palestince baca i burad u kojima se nalazi 500 kg TNT-a.Jedno to bure jučer je palo i na bolnicu Palestina u centru logora.
- Fantassin
#40554 Re: Sirija
- asurbanipal
#40555 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:''Ili Asad ili ćemo razoriti Siriju''
Samo naprijed Bashare. Uništi vehabijske gmizavce. Uz tebe su Allah i sirijski narod.
- asurbanipal
#40556 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Rekli smo:
- Tzv. „Arapsko proljeće“ nije nikakav proces arapskog buđenja već "bizarna neokolonijalna farsa koja će narodima na tom području donijeti samo jad, nesreću i razaranje“. Rečeno nam je da je to besmislica, odnosno još jedna „teorija zavjere“.
Bili smo u pravu.
- Na površnu konstataciju da se „nas ne tiče tamo neka zemlja i njen unutrašnji sukob“ rekli smo da je to glupost, jer: „Sirija je političko, geopolitičko, religijsko i kulturno čvorište planete“. Svaki udarac u čvorište se osjeti širom svijeta, samim tim će se osjetiti i kod nas, na ovaj ili onaj način.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnje da će „Assad brzo (na proljeće, ljeto, jesen, zimu...) pasti“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Rekli smo da je Sirija "katalizator regionalnih i globalnih procesa“.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnju da će „Rusija prodati Siriju“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Kada je pokušaj američke intervencije propao , rekli smo da će samozvani gospodari rata i mira „otvoriti novo krizno žarište“. Uskoro, kao pokušaj odmazde, desila se Ukrajina.
Bili smo u pravu.
______
UKRATKO: Naše anticipacije su se ostvarile. Zemlje krvare, otvaraju se nova žarišta a napetosti rastu na mnogim tačkama planete. Ostaje još samo jedna sumorna anticipacija koja glasi ovako: „Ovaj sudar svjetova koji je otpočeo na zidinama Damaska će se na kraju okončati Trećim svjetskim ratom“.
Nadam se da nećemo biti u pravu.
Also sprach Challenger__
- asurbanipal
#40557 Re: Sirija
Herr Flick wrote:Pun restoran u Damasku a par kilometara dalje ISIL![]()
![]()
![]()
Ovo ko na Ribnjaku u Blagaju...
-
sumirprimus
#40558 Re: Sirija
koje?nista ne vidim,osim ovog zaratustre..
bog te mazo,valja se s ovim i zajebavat a kamol bit ozibljan.
- insomnia78
#40559 Re: Sirija
Ovo @cheli poc'o sam o sebi pricati u trecem licu?

- insomnia78
#40560 Re: Sirija
sumirprimus wrote:koje?nista ne vidim,osim ovog zaratustre..
- walter kurtz
#40561 Re: Sirija
@ Chelli malo teatralan, ali na mjestu mu svaka
-
sumirprimus
#40562 Re: Sirija
jedino ako hodas po minskomwalter kurtz wrote:@ Chelli malo teatralan, ali na mjestu mu svaka
- hape
#40563 Re: Sirija
Ubice te romantika Cheli. Koja teatralnost, rekoh ti ja vec jednom da si klovn.
Za tvoje tvrdnje nam jos nisi donio nijedan dokaz, ali eto, posto ti to kazes mora tacno biti, jel'de. Cirque du Soleil trazi novog klovna, prijavi se, uzece te sto posto.
Za tvoje tvrdnje nam jos nisi donio nijedan dokaz, ali eto, posto ti to kazes mora tacno biti, jel'de. Cirque du Soleil trazi novog klovna, prijavi se, uzece te sto posto.
- dragma
- Vozim: Pješe
#40564 Re: Sirija
http://www.reuters.com/article/2015/04/ ... LF20150409insomnia78 wrote:Ne znamsarajevoxxxx wrote:To je Medždelani rekao, PLO je sve to demantovao ovim zadnjim saopćenjem.insomnia78 wrote:Ja al isti taj PLO zato kaze da daje zeleno svjetlo bilo kojoj akciji sirijske vladu kampu i podrzavaju svaku njihovu odlukuhttp://www.qudsn.ps/article/65100دمشق – قُدس الإخبارية: أكدت منظمة التحرير اليوم الخميس، رفضها انجرار الفلسطينيين إلى الصراع المسلح الدائر في مخيم اليرموك بالعاصمة السورية دمشق، بعد وقت قصير من إعلان عضو لجنتها التنفيذية أحمد مجدلاني عن التوصل لاتفاق سوري فلسطيني لتنفيذ عملية عسكرية ضد عناصر تنظيم الدولة.
وقالت المنظمة إنها ستعمل من أجل وقف كل أشكال العدوان والأعمال المسلحة بالتعاون مع الجهات المعنية، خاصة وكالة الغوث الدولية وكل الأطراف التي لها مصلحة في عدم جر المخيم إلى مزيد من الخراب والويلات.
وأضافت في بيان لها، أن المنظمة تحرص على علاقاتها مع كل الأطراف، وتؤكد رفضها الانجرار إلى أي عمل عسكري مهما كان نوعه أو غطاؤه، وتدعو إلى اللجوء لوسائل أخرى حقنًا لدماء شعبنا، ومنعًا للمزيد من الخراب والتهجير لأبناء مخيم اليرموك، وفقًا للبيان.
وجاءت تصريحات المنظمة، بعد إعلان مجدلاني عن التوصل إلى اتفاق بين أبرز الفصائل الفلسطينية في المخيم، ينص على تنفيذ عملية عسكرية مشتركة مع قوات النظام السوري، لطرد عناصر تنظيم الدولة من المخيم.
وقال مجدلاني في مؤتمر صحافي بدمشق، إن دخول “التنظيم المتطرف” أطاح بالحل السياسي، ووضع خيارات أخرى لحل أمني تراعى فيه الشراكة مع الدولة السورية، “صاحبة القرار الأول والأخير في الحفاظ على أمن المواطنين”، حسب تعبيره.
ورغم أن مجدلاني لم يعلن أسماء الفصائل التي ستشارك في العملية، إلا أن تصريحاته جاءت مشابهة لتصريحات أخرى نقلتها فضائية فلسطين اليوم الإخبارية أمس عن “مصادر فلسطينية خاصة”، وتعلقت بتشكيل قوة مشتركة مكونة من كتائب أكناف بيت المقدس، جيش التحرير الفلسطيني، الجبهة الشعبية – القيادة العامة، جبهة النضال الشعبي، مبينة، أن الجيش السوري سيدعم هذه القوة بالعتاد والسلاح.
وكان الأمين العام للجبهة الشعبية – القيادة العامة أحمد جبريل، قال في حديث لفضائية الميادين الإخبارية أمس، إن رئيس المكتب السياسي لحركة حماس خالد مشعل اتصل به طالبًا منه القتال إلى جانب أكناف بيت المقدس، ضد هجوم تنظيم الدولة الذي بدأ قبل ثمانية أيام.
Vidjecemo
Ostali svi prenose vijest o dogovoru izmedju cak 14palestinskih frakcija i SAA sinoc u Damasku
- insomnia78
#40565 Re: Sirija
Vidio sam, jebo lud zbunjenog 
-
sumirprimus
#40566 Re: Sirija
al najaci je kopi pejst na arapskom,pa mogo si i na mandarinskom.ok info,al ko ovo procita,ima kinderladu.
-
HipHop
#40567 Re: Sirija
Izgleda, ranjen BRKO u Deir ez Zoru!
- hape
#40568 Re: Sirija
Ejs sada, kako ne znaš arapski, ćafire jedan?sumirprimus wrote:al najaci je kopi pejst na arapskom,pa mogo si i na mandarinskom.ok info,al ko ovo procita,ima kinderladu.
-
sumirprimus
#40569 Re: Sirija
ovo mi zvuci vec zabrinuto.HipHop wrote:Izgleda, ranjen BRKO u Deir ez Zoru!
- Kikibombona
#40570 Re: Sirija
Izgleda da su opet bacili bombu da je Tigar u Idlibu....
Ima li ijedna njegova slika iz Idliba?
- DuckZz
#40571 Re: Sirija
Nove slike, 6.April
Pripadnici FSA brigade 13. na položajima oko gradova Kafraya i Fuah, opkoljeni nakon pada Idliba.

U isto vrijeme, 6. April. pripadnici iste grupe na sjeveru Alepa.

Pripadnici FSA brigade 13. na položajima oko gradova Kafraya i Fuah, opkoljeni nakon pada Idliba.

U isto vrijeme, 6. April. pripadnici iste grupe na sjeveru Alepa.

- dragma
#40572 Re: Sirija
Istina je da njegove jedinice učestvuju operacijama u ildib provinciji pod komandom vodnika Lu’ayy Sleitan-a dok se sam Tigar i dalje nalazi u reonu Jabal Al-Sha’ar-a u istočnom Homsu mada su prve informacije bile da je u Ildibu.Kikibombona wrote:Izgleda da su opet bacili bombu da je Tigar u Idlibu....![]()
http://www.almasdarnews.com/article/tig ... -in-idlib/
A evo i slike samo ne znam tačno na kojoj lokaciji je nastala

- dragma
#40573 Re: Sirija
Kukala im majka ako ih oni "pravovjerni" uhvate ovako na djelu sa cigarom u ustima..DuckZz wrote:Nove slike, 6.April
![]()
Biće 18+ klipova na YouTube-u
-
Avetinho
#40574 Re: Sirija
Ovi jadnici fakat ne znaju sta bi. "Cekaj da vidimo ko ce pobijedit."
http://abcnews.go.com/International/wir ... k-30218324Associated Press wrote: PLO Says No to Military Action in Syria's Embattled Yarmouk
DAMASCUS, Syria — Apr 10, 2015, 8:39 AM ET
By ALBERT AJI Associated Press
Associated Press
The Palestine Liberation Organization said it will not be drawn into military action in an embattled Palestinian refugee camp in Syria, rejecting claims that Palestinians would join Syrian troops in driving out Islamic State militants.
The PLO statement, issued late Thursday, contradicted comments earlier by the PLO envoy to Damascus, Ahmad Majdalani, that Palestinian groups are ready to join forces with the Syrian government to expel IS fighters from the Yarmouk camp in the Syrian capital.
- Co0l
#40575 Re: Sirija
Znakovito je da se ne zele priklonit asadovcima kad im je i sama egzistencija u pitanju.