Cime bi Hrvati profitirali ili sta su izgubili time sto ih je predstavljao Komsic?( osim par fotelja koje nije zauzeo HDZ)mb_sb wrote:Savršen odgovor!!Danguba wrote:
Jos par mjeseci Komsic ce biti proslost i hoce li se time rijesiti hrvatsko pitanje?
I jel bilo vajde? Vala jest ako se mislilo na daljnje udaljavanje između ta dva naroda!!
Pitanje za sve : Što se je dobilo u BiH, u FBiH ovim "KOMŠIĆIZMOM"??
Koliko maraka je država u plusu zbog toga, ma dajte samo jedan plus koji je plus za BiH?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Danguba
#40526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- seln
#40527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Varas se, Jezdimire, Bosnjaci zele cijelu BiH. I dobice je kad-tad, upamti.Mister Yes wrote:Pa svi su davno izašli sa preciznim željama:zavrzlama wrote:
Znas sta je pravo rjesenje...da srbi i hrvati koji zagovaraju podjelu BIH javno izadju pred svoj i tudji narod i kazu sta zele ,preciziraju tacne mape svoje teritorije koju zele za sebe
Srbi žele RS plus Brčko.
Hrvati žele ono što je kontrolisao HVO.
Bošnjaci žele Federaciju plus Brčko i minus onaj dio južno od Prozora a zapadno od Neretve.
- seln
#40528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam znao da kolektiv ima "zivot".mb_sb wrote:Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?Danguba wrote:Cime bi Hrvati profitirali ili sta su izgubili time sto ih je predstavljao Komsic?( osim par fotelja koje nije zauzeo HDZ)mb_sb wrote:
Savršen odgovor!!
I jel bilo vajde? Vala jest ako se mislilo na daljnje udaljavanje između ta dva naroda!!
Pitanje za sve : Što se je dobilo u BiH, u FBiH ovim "KOMŠIĆIZMOM"??
Koliko maraka je država u plusu zbog toga, ma dajte samo jedan plus koji je plus za BiH?
Tvoj "odgovor" daje probleme a ne napredak!!
-
palermo
#40529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa suštinski si odgovorio na pitanje. Ti smatraš da možeš da ogradiš ono što zoveš svojim životom i da se to nikog drugog ne tiče. Ja naprotiv smatram da se sve to tiče i moga života,i da imam sasvim legitimno pravo da se uplićem . Iz samo jednog razloga da bih zaštitio sebe i svoj život.mb_sb wrote:
Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote?
- spreca
#40530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma daj djeci krpenjacu nek se igrajuDanguba wrote:mislite ugrozba sused...spreca wrote:Bice im smokve ko dinje........sve ce biti isto kao prije....a mozda i gore
Last edited by spreca on 07/04/2014 19:32, edited 1 time in total.
-
Basvod
#40531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuo sam jednu, sa koljeno na koljeno pricu... sad da li je tacna ili ne ... nisam istoricar al nije ni bitno. Kazu kad se beg ili aga whatever gladan vracao iz lova imao je obicaj nepozvan svratiti u bilo koju srpsku kucu i viditi sta ima za jelo te ako mu se svidi ostane na rucku.palermo wrote:Pa suštinski si odgovorio na pitanje. Ti smatraš da možeš da ogradiš ono što zoveš svojim životom i da se to nikog drugog ne tiče. Ja naprotiv smatram da se sve to tiče i moga života,i da imam sasvim legitimno pravo da se uplićem . Iz samo jednog razloga da bih zaštitio sebe i svoj život.mb_sb wrote:
E vidis i taj beg je smatrao da se zivot tih srpskih seljaka tice i njegovog zivota i da ima sasvim legitimno pravo da se uplice. Problem je samo sto je nepozvan i sto svojim aktom narusava slobodu drugih ljudi. A ko iskreno i strasno ljubi Narod, Slobodu i Otadzbinu, slobodan je i neustrasiv kao Bog a prezren i gladan kao pas.
Gusle odlozene.
-
palermo
#40532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bih ti rekao a da ne uvrijediš, ma ne mogu drugačije, ovo što si napisao je jednostavno glupo poređenje.I nema nikakve veze sa onim o čemu se ovdje priča-Basvod wrote:
Cuo sam jednu, sa koljeno na koljeno pricu... sad da li je tacna ili ne ... nisam istoricar al nije ni bitno. Kazu kad se beg ili aga whatever gladan vracao iz lova imao je obicaj nepozvan svratiti u bilo koju srpsku kucu i viditi sta ima za jelo te ako mu se svidi ostane na rucku.
E vidis i taj beg je smatrao da se zivot tih srpskih seljaka tice i njegovog zivota i da ima sasvim legitimno pravo da se uplice. Problem je samo sto je nepozvan i sto svojim aktom narusava slobodu drugih ljudi. A ko iskreno i strasno ljubi Narod, Slobodu i Otadzbinu, slobodan je i neustrasiv kao Bog a prezren i gladan kao pas.
Gusle odlozene.
Ne možeš ti cestu kojom idemo i ja i ti nazvati svojom cestom i tražiti od mene da prihvatim da je to samo tvoja cesta. Mislim, možeš tražiti, ali mi nije jasno zašto bih ja to trebao prihvatiti.
-
Basvod
#40533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na pratis diskusiju...
Al kad si se vec uhvatio ceste. Ne idemo ja i ti istom cestom. Ti si zauzeo cestu, dvije ceste a bacio si oko i na trecu. Pa bi uveo pravilo ko, kada, kakav i kako moze da ide tvojom cestom.
Al kad si se vec uhvatio ceste. Ne idemo ja i ti istom cestom. Ti si zauzeo cestu, dvije ceste a bacio si oko i na trecu. Pa bi uveo pravilo ko, kada, kakav i kako moze da ide tvojom cestom.
-
Bodkin
#40534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
netacno. imas cestu od 100 km. ti bi uzeo sebi pola ceste samo za sebe iako je sagradjena zajednickiBasvod wrote:Na pratis diskusiju...
-
oakville
#40535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bez "s koljena na koljeno" ja sam čuo da imaju neke presude za genocid nekim srbima za koje je većina srba demokratski glasala? I nije mi pričala nana uz svijeće, nego sam pročitao. Šta misliš jel tačno to što sam pročitao?Basvod wrote:Cuo sam jednu, sa koljeno na koljeno pricu... sad da li je tacna ili ne ... nisam istoricar al nije ni bitno. Kazu kad se beg ili aga whatever gladan vracao iz lova imao je obicaj nepozvan svratiti u bilo koju srpsku kucu i viditi sta ima za jelo te ako mu se svidi ostane na rucku.palermo wrote:Pa suštinski si odgovorio na pitanje. Ti smatraš da možeš da ogradiš ono što zoveš svojim životom i da se to nikog drugog ne tiče. Ja naprotiv smatram da se sve to tiče i moga života,i da imam sasvim legitimno pravo da se uplićem . Iz samo jednog razloga da bih zaštitio sebe i svoj život.mb_sb wrote:
Gusle odlozene.
-
valtazar
#40536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To što su Srbi za njih glasali, ne prenosi njihovu krivičnu odgovornst na srpski narod kao kolektiv.oakville wrote:
Bez "s koljena na koljeno" ja sam čuo da imaju neke presude za genocid nekim srbima za koje je većina srba demokratski glasala? I nije mi pričala nana uz svijeće, nego sam pročitao. Šta misliš jel tačno to što sam pročitao?
Kolektivna krivična odgovorsnost ne postoji.
Zločine su činili pojedinci i oni za njih i odgovaraju.
- seln
#40537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne postoji kolektivna krivicna odgovornost, ollie, ali itekako postoji kolektivna moralna odgovornost.valtazar wrote:To što su Srbi za njih glasali, ne prenosi njihovu krivičnu odgovornst na srpski narod kao kolektiv.oakville wrote:
Bez "s koljena na koljeno" ja sam čuo da imaju neke presude za genocid nekim srbima za koje je većina srba demokratski glasala? I nije mi pričala nana uz svijeće, nego sam pročitao. Šta misliš jel tačno to što sam pročitao?
- spreca
#40538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti mnogojedinci su imali ogromnu podrsku srpskog narodavaltazar wrote:To što su Srbi za njih glasali, ne prenosi njihovu krivičnu odgovornst na srpski narod kao kolektiv.oakville wrote:
Last edited by spreca on 08/04/2014 11:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#40539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
salonski etnoteritorijalci, kako napreduje ta relaksacija odnosa ratom?
de ako nije frka pocetkom ili sredinom juna molim vas, konto sam se spustit na more, da ne trosim bezveze godisnji...
de ako nije frka pocetkom ili sredinom juna molim vas, konto sam se spustit na more, da ne trosim bezveze godisnji...
-
Hafis
#40540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kome bi šumilo more moje sinje,Alfons Kauders wrote:salonski etnoteritorijalci, kako napreduje ta relaksacija odnosa ratom?
da brojnih turista iz Tuzle nije
Kome bi svirale moje mandoline
da Tuzle nije, more moje Sinje
Jebo te takav kanton kad tek u lipnju odmor koristiš.
Ja već ispucao 23 dana od nove godine, to jest gotovo trećinu odmora.
- seln
#40541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kod vas odmor kao i vojne mirovine: imaju ga i prijavljeni na birou, a svaki zaposleni ima 90 dana placenog odmora.Hafis wrote: Ja već ispucao 23 dana od nove godine, to jest gotovo trećinu odmora.
Al' se dobro zivi na racun omrazene i nametnute drzave....
- spreca
#40542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:
Kome bi šumilo more moje sinje,
ta ce mu more

-
Hafis
#40543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebat ga, prisililo nasseln wrote:Kod vas odmor kao i vojne mirovine: imaju ga i prijavljeni na birou, a svaki zaposleni ima 90 dana placenog odmora.Hafis wrote: Ja već ispucao 23 dana od nove godine, to jest gotovo trećinu odmora.![]()
Al' se dobro zivi na racun omrazene i nametnute drzave....
-
The BEN10
#40544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti si hercegovac porijeklom iz Crne Gore?Hafis wrote:Jebo te takav kanton kad tek u lipnju odmor koristiš.
-
Hafis
#40545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jao merajespreca wrote:Hafis wrote:
Kome bi šumilo more moje sinje,
ta ce mu more
![]()
Dobro i kažeš. Sve mu je tu: koke, birtije, sandoline, peškiri, trava, kabine, klupe, lampe., ćevapi...bolje nego na Madeiri...samo da je još kakvog barbu s leutom dovesti i koju plastičnu palmu pobosti.
Ali džaba govoriti našem čovjeku. Hoće da ostavi pare u Hrvatskoj, kao da je zaboravio 1993. i UZP.
P.s.
Kakve su gore trebe' Treba li puno pričati, ili odmah Prva lička?
- madner
#40546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zavisi od naglaska.
Jos ako imas onu hero surlu, ostaces suh ko Cova poslje svakih pregovora.
- spreca
#40547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
trebe ko trebe...svugdi iste
-
Hafis
#40548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakvu surlu tobe jarabi. Rekoh ti k'o Bred Pit. A priča k'o u Brege...skida mala gače još prije ulaska u automadner wrote:Zavisi od naglaska.![]()
-
Hafis
#40549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro i kažeš. s tim što ove naše malo brzaju kad govore a one gore otežu.spreca wrote:trebe ko trebe...svugdi iste
- Mister Yes
#40550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može ona otezati koliko želi ali ja sam nakon minute gotov. Pa nek ona oteže sama sa sobomHafis wrote:Dobro i kažeš. s tim što ove naše malo brzaju kad govore a one gore otežu.spreca wrote:trebe ko trebe...svugdi iste