Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
snaga_znanja

#4051 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

_BataZiv_0809 wrote:E u kakvom kurcu od drzave mi zivimo!! Jbt onaj koji je imao muda propjevati o mutnim radnjama u Birou dobi otkaz! A onih 30 zaposlenih preko stele ostadose. Pa jbt. ja sam dozivio da u cetvrtak zavrsavam pripravnicki i sutradan u petak idem da se javim na biro, kad tamo imam sta i vidjet-zenska koja je radila do juce pripravnicki sa mnom- sjedi za salterom i udara mi pecat u karton javljanja. :run:

Tako i ovi ostali sto je on pobrojao. Samo se preko noci pojave tu. E svasta!

P.S. Ne znam ko je ovaj covjek, prvi put ga u zivotu vidim. Ne znam da li ima mutnih radnji, ali ono sto je rekao je sve istina! Zaposljavani su kadrovi Boljitkove stranke i to masovno!
Na drugoj sam temi pisao o ovom. Katastrofa je da niko nije odgovarao za ovakvo bahato ponasanje u institucijama i javnim preduzecima.

Lijanovicevi dirigiraju zaposljavanje na Birou, SDP-Zavod za zdravstveno osiguranje, SDA-javna preduzeca, SDP i SDA u zavisnosti od federalne vlade krcme po telecomu, elektroprivredi, posti itd. itd.

Tuzno i tragicno je kakav se polusvijet zaposlio na jako dobra i placena radna mjesta. A najgore je sto oni koji su zijanili na konkursu nece da se zale i tuze.

A i kad tuze sta se desi. Ocigledno neregularan konkurs za inspektore MUP-a ZDK. Sud odlucio da se konkurs ponisti i sta bi? Nikom nista.

A tuzno je i sto nasa omladina nece da malo razmislja kako sama sebe da uposli, da kakav biznis pokrene vec svi gledaju na budzet. A kad vidim ko su inspektorske nade u poreskoj... :lol:
N.N.

#4052 Re: Zeničani

Post by N.N. »

CoCoLoCo wrote:
N.N. wrote:Sto su crtali 4 s po zgradi ?
kralju ti ko da nikad djete nisi bio, kukaste krstove crto cisto iz sprdancije il nesta slicno, koji kurac i sa tim 4s, ja sam pjevo cetnicke pjesme uzinat mundzosu kad se doselio u ulaz pa sta, trebo me debil zaklat il sta?
Kakvo dijete, a 21-22 godine ?
Uhljupi nafurani na Beogradske sindikate, maxice, ofo ono. Brateeee, bracalaaaa i to :D
Eto ti sada brateee i 4 s.

A ti, ti si vec druga prica. Nisi jos naletio na koga treba. Kakva si mustra ako samo pjevas po svome haustoru i svome komsiji :)
Savjet, samo pjevaj, poludi jos, pa i crtaj. Pa da i o tebi pisemo ovdje :D

Nece tebe mundzos dirnuti, nego ce te roknuti lik koji ima 150 KM kojekakve pomoci, popusio neku bolescuru, izgubio koga vec, nagledao se svega i svasta i dozivi nakon svega da mu takvi skijaju po zivcima.
Last edited by N.N. on 14/05/2014 18:26, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#4053 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:Majka od Jasmina Brige je srpkinja, možda se tu nešto našao isprovociranim zbog 4c i šta ja znam, šta god da je bilo nije vrijedno smrti jednog mladog čovjeka, po meni obe strane su tu ispale baš budalaste jer to nije ništa što se ne može razgovorom riješiti... moja stara je radila zajedno s Brigom, kaže za njega da je uvijek bio čudan i držao se po strani.

gdje je radio?
kakavdanakneiskustvu

#4054 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
CoCoLoCo wrote:Jest kralju al kad dozivis nepravdu toliku od svojih, toliku da ni cetnika ne mrzis vise od domaceg dusmana, onda mozes tako pricat, nije mene srpski drot jarane pokupio na sred ulice greskom, na jako krkanski nacin, mislec da sam iz neke druge ekipe pjandura koje su ih prcale u mozak.
Pa se na nama pokusase izivit u Crkvickom supu, pa bi kao i udarali dok im Keno ne podje pjevat srpske pjesme i kezit se u lice ko psihopata, da vidis kako stadose odma, haman se prepadose kontaju evo ga srpche, zalice se kasnije kurcima palcima. Tako isto i mundzos kad se doselio podze svoje kao provodit, galamit sto se bogara dok mu Keno ne izadze na haustor i ne opjeva od topole do topole, pa da sad vidis mundzosa kako je kulturan, ne cujes ga a bome i djete naucio da ne zapisava haustor ;)
Slazem se kralju moj. Evo i ja bih tom logikom mogao na*ebati radi avatara :D Gori su mi nasi lopovi koji su nam zagorcavali zivot 100 puta. I ja sam dobio komsiju mundjosa. Zenu pokrivena skroz, curica mu ne ide ni u skolu vec pokrivena, mali nece da se pozdravlja "cafirskim pozdravima". Sto ti kazes-kad ga vidim najradije bih mu zapjevao "Marsirala Kralja Petra garda", ali ne mogu to prevaliti preko usta ni u sali. Jednostavno prevelik sam antifasista.

A da sam mu kojim slucajem to pjevao, pa me on ubio radi toga, onda bi se nalazilo hiljadu motiva i naglabalo bi se do u besvijest, a mrtva glava pala, bas kao i sad.

shvatam da ti tzv. vehabije i kako ih sve ne zovu građani samim izgledom izazivaju pažnju,podozrenje,i mene su u ratu par puta zaustavljali sa curom i opominjali da nije u redu se držati za ruke i slilčne njihove gluposti,ali ne znam da bih došao u iskušenje da ga provociram samo zbog toga što mi je komšija i zato što mu je žena pokrivena tako da ne znam je li uopće žena,njegov život,jbg,njegova stvar
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#4055 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

CoCoLoCo wrote:Zovem se Kenan, citav rat sam bio tu i kao stanovnik Zenice imam pravo pjevat sta mi kurcu cejf, kontas decko, kome smeta, ima brate izbora siroko im polje, i meni smeta sin od tog mudzahedina kad se ispisa na sred haustora, pa ne izlazim i ne mashem machetom. Sve to ima svoje, nisam sigurno pjevao jer volim te popjevke al eto u toj situaciji je posluzilo svrsi isuvise dobro, tolko dobro da je sad manji od makovog zrna ;)
nemas ti pravo pjevati sta zelis misu mali

;)
kakavdanakneiskustvu

#4056 Re: Zeničani

anthraxQ wrote:
CoCoLoCo wrote:Zovem se Kenan, citav rat sam bio tu i kao stanovnik Zenice imam pravo pjevat sta mi kurcu cejf, kontas decko, kome smeta, ima brate izbora siroko im polje, i meni smeta sin od tog mudzahedina kad se ispisa na sred haustora, pa ne izlazim i ne mashem machetom. Sve to ima svoje, nisam sigurno pjevao jer volim te popjevke al eto u toj situaciji je posluzilo svrsi isuvise dobro, tolko dobro da je sad manji od makovog zrna ;)

;)

pa trebao bi imati pravo pjevati šta želi pjevati ali i pameti da zna gdje šta nije baš pametno pjevati
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#4057 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
anthraxQ wrote:

;)

pa trebao bi imati pravo pjevati šta želi pjevati ali i pameti da zna gdje šta nije baš pametno pjevati

znaci kome god su smetali "njegovi" treba im pjevati cetnicke pjesme ili davati rasisticke i ksenofobicne izjave.

ta smijurija od ovoga lika gore sto je pisao je vise rekla o sebi nego o ljudima koje je vrijedjao.
kakavdanakneiskustvu

#4058 Re: Zeničani

anthraxQ wrote:

;)

pa trebao bi imati pravo pjevati šta želi pjevati ali i pameti da zna gdje šta nije baš pametno pjevati[/quote]

znaci kome god su smetali "njegovi" treba im pjevati cetnicke pjesme ili davati rasisticke i ksenofobicne izjave.

ta smijurija od ovoga lika gore sto je pisao je vise rekla o sebi nego o ljudima koje je vrijedjao.[/quote]

pa kažem ti da svako ima pravo pjevati šta hoće,druga je stvar da li je nešto kažnjivo po zakonu,uvredljivo za druge osobe

slažem se
anthraxQ

#4059 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

Svi mi imamo licne frustracije, opravdane ili neopravdane...

Ti rigidnije orjentirani muslimani znaju i znali su cesto biti ekstramni, jasno je to meni, ali ovdje je rijec o dva pola iste vrste ponasanja.

pjevas cetnicke pjesme i onda se zalis na situaciju u drustvu... e pa ne ide tako, bila to samo reakcija ili ne.
kakavdanakneiskustvu

#4060 Re: Zeničani

anthraxQ wrote:Svi mi imamo licne frustracije, opravdane ili neopravdane...

Ti rigidnije orjentirani muslimani znaju i znali su cesto biti ekstramni, jasno je to meni, ali ovdje je rijec o dva pola iste vrste ponasanja.

pjevas cetnicke pjesme i onda se zalis na situaciju u drustvu... e pa ne ide tako, bila to samo reakcija ili ne.

da ne govorim koliko je bolesno da kenan pjeva četničke pjesme ničim izazvan
N.N.

#4061 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma Kenan se malo fura po internetu, fola *eben, vidis sta radi komsijama :D
apsidejzi

#4062 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

N.N. wrote:Ma Kenan se malo fura po internetu, fola *eben, vidis sta radi komsijama :D
:)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4063 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

shvatam da ti tzv. vehabije i kako ih sve ne zovu građani samim izgledom izazivaju pažnju,podozrenje,i mene su u ratu par puta zaustavljali sa curom i opominjali da nije u redu se držati za ruke i slilčne njihove gluposti,ali ne znam da bih došao u iskušenje da ga provociram samo zbog toga što mi je komšija i zato što mu je žena pokrivena tako da ne znam je li uopće žena,njegov život,jbg,njegova stvar
Druze sve se slazem, u pravu si. Trudim se biti tolerantan, iako tolerancija ne znaci isto sto i poticanje i ohrabrivanje. Ali kada neko zeli da ti kroji pravila i to jako agresivno iako je u manjini, postavis sebi logicno pitanje: sta bi bilo da su oni u zgradi svi ovakvi, a ja sam?

Eh zato u meni proradi taj neki inat, nas bosanski sto bi se reklo. Nisam niti cu ikad preko usta prevaliti pjesmu bilo kojeg fasistickog pokreta, jer sam odgajan u duhu socijalizma i antifasizma, ali me jako nerviraju. Bojim se da to nece postati masovnija pojava, eto to je to.
kakavdanakneiskustvu

#4064 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Druze sve se slazem, u pravu si. Trudim se biti tolerantan, iako tolerancija ne znaci isto sto i poticanje i ohrabrivanje. Ali kada neko zeli da ti kroji pravila i to jako agresivno iako je u manjini, postavis sebi logicno pitanje: sta bi bilo da su oni u zgradi svi ovakvi, a ja sam?

Eh zato u meni proradi taj neki inat, nas bosanski sto bi se reklo. Nisam niti cu ikad preko usta prevaliti pjesmu bilo kojeg fasistickog pokreta, jer sam odgajan u duhu socijalizma i antifasizma, ali me jako nerviraju. Bojim se da to nece postati masovnija pojava, eto to je to.

znam,slažem se
kamen spoticanja

#4065 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

meni samo nije jasno od kada su talbani i cetnici isto?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4066 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Isto zlo po intenzitetu, razlicito po predznaku.
kamen spoticanja

#4067 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Isto zlo po intenzitetu, razlicito po predznaku.
isto po intenzitetu? zanimljivo...odkad to...imas kakve cifre da argumentiras tvrdnju...recimo broja poklanih u ratovima na balkanu...neke presude ICTY,ili nesto slicno
mozes cak i dodikovu koju izjavu
naravno kad kazem "talibani" mislim na ove koje vi zovete "vehabijama"
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4068 Re: Zeničani

Post by Decerto »

kamen spoticanja wrote:
isto po intenzitetu? zanimljivo...odkad to...imas kakve cifre da argumentiras tvrdnju...recimo broja poklanih u ratovima na balkanu...neke presude ICTY,ili nesto slicno
ma ne mora biti na balkanu,pogledaj sta se desava po africi i bliskom istoku,sta talibsi rade jedni drugima...
kamen spoticanja

#4069 Re: Zeničani

Decerto wrote:
kamen spoticanja wrote:
ma ne mora biti na balkanu,pogledaj sta se desava po africi i bliskom istoku,sta talibsi rade jedni drugima...
pricamo o baklanskom kontekstu :wink:
valjda je kristalno jasno na sto ciljam
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4070 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zna se dobro ko su talibani i gdje su provodili svoj teror, a ko su balkanski sljedbenici selefijskog pokreta. Ja sam o njima pricao.
kamen spoticanja

#4071 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Zna se dobro ko su talibani i gdje su provodili svoj teror, a ko su balkanski sljedbenici selefijskog pokreta. Ja sam o njima pricao.
ja nisam...a ti se na moj post nadovezao :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4072 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Druze kamene jako te cijenim, ali ne treba ti ova vrsta ispada. Znas i sam da branis nebranjivo, al haj.

Ako cemo o krivicno-pravnom aspektu djelovanja tih nasih "talibana", onda mozemo govoriti o pravosnaznim sudskim presudama za svirepo ubistvo porodice Andjelic koje je pocinio Muamer Topalovic. Zatim presude za terorizam Mevlidu Jasarevicu i bombasima iz Bugojna. Tu su i snazne indicije za pocinjenje ratnih zlocina za koje ne znam da li je iko odgovarao.

Takodjer nije do kraja jasno zbog cega je izrucena alzirska grupa, sto SDA stalno spocitvava SDP-u iako bi i oni isto uradili da su bili tada na vlasti, jer zelje americke administracije su ovdje jace od ustava. No nije tema. Sigurno nisu bili izruceni zbog svercanja argentinskih doga u EU. :D

Kada govorimo o indicijama tu su jos i snazne indicije koje upucuju na pedofiliju (vjencavanje sa curicama), krivicna djela protiv braka (dvobracnost, odnosno poligamija), napad na ustavni poredak BiH (formiranjem paralelnog sistema u Gornjoj Maoci)...itd...

Nije los dosje za 20tak godina egzistiranja na ovim prostorima. Ali jbo to sve, hajmo okrenuti glavu, hajmo ih malo braniti. Sto bi reko Bakir Izetbegovic "Ma nije on terorista, on je muzicar" (za bugojanskog bombasa op.aut)
kamen spoticanja

#4073 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Druze kamene jako te cijenim, ali ne treba ti ova vrsta ispada. Znas i sam da branis nebranjivo, al haj.

Ako cemo o krivicno-pravnom aspektu djelovanja tih nasih "talibana", onda mozemo govoriti o pravosnaznim sudskim presudama za svirepo ubistvo porodice Andjelic koje je pocinio Muamer Topalovic. Zatim presude za terorizam Mevlidu Jasarevicu i bombasima iz Bugojna. Tu su i snazne indicije za pocinjenje ratnih zlocina za koje ne znam da li je iko odgovarao.

Takodjer nije do kraja jasno zbog cega je izrucena alzirska grupa, sto SDA stalno spocitvava SDP-u iako bi i oni isto uradili da su bili tada na vlasti, jer zelje americke administracije su ovdje jace od ustava. No nije tema. Sigurno nisu bili izruceni zbog svercanja argentinskih doga u EU. :D

Kada govorimo o indicijama tu su jos i snazne indicije koje upucuju na pedofiliju (vjencavanje sa curicama), krivicna djela protiv braka (dvobracnost, odnosno poligamija), napad na ustavni poredak BiH (formiranjem paralelnog sistema u Gornjoj Maoci)...itd...

Nije los dosje za 20tak godina egzistiranja na ovim prostorima. Ali jbo to sve, hajmo okrenuti glavu, hajmo ih malo braniti. Sto bi reko Bakir Izetbegovic "Ma nije on terorista, on je muzicar" (za bugojanskog bombasa op.aut)
i to je isto po intenzitetu kao i "djelovanje" cetnika od balkanskih ratova naovamo?
sta ima "branis neodbranjivo" :-)
uz duzni pijetet prema svim zrtvama,ali vise je palo mrtvih glava od konzumacije alkohola u zadnih mjesec dana u Zenici nego od "vehabijskog" djelovanja od kad takvi postoje na ovim prostorima :wink:
plus,svaki takav okarekterisan je tacno onako kako treba biti...topalovic je u intenzivnoj psihijatrijskoj klinici i zatvoru,mevlid je okarakterisan kao terorista
maocu su na proste faktore rasturile policijske snage federacije
alziska grupu su vratili uz "jebiga izvinite",
a anamo oni su konstantno narodni heroji i pozeljan obrazac ponasanja iz kojih je kumulativno ostalo milion mrtvih muslimanskih glava balkana :wink:
tako da...ne pricaj o ispadima,ispadas smjesan...ili bolje kazano zlonamjeran :wink:
anthraxQ

#4074 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

kamen spoticanja wrote:

meni samo nije jasno od kada su talbani i cetnici isto?
Ne citas dobro. Napisao sam 'ovdje je rijec', misleci na neodgoj i primitivizam ovog forumasa i tih takvih koje je isti opisao.

O kontekstu koji si ti sebi konstruirao nisam uopce pricao.

U raspravu ko je gori od te dvije grupe ne bi ni da ulazim...
kamen spoticanja

#4075 Re: Zeničani

anthraxQ wrote:
Ne citas dobro. Napisao sam 'ovdje je rijec', misleci na neodgoj i primitivizam ovog forumasa i tih takvih koje je isti opisao.

O kontekstu koji si ti sebi konstruirao nisam uopce pricao.

U raspravu ko je gori od te dvije grupe ne bi ni da ulazim...
ok,moj bed onda...
Post Reply