uskrsno_respo wrote:
Kad pustas stream kuci i na jednoj televiziji to su 2 razlicita pojma
Kad skidas ti ilegalni softver sa torenta i kad skida firma su opet 2 razlicita pojma
Sta mislis zasto postoje one agencije za autorska prava pa kaze ne pustaj u kaficu muziku a kod kuce mozes kako te volja
Ne bi bio problem da su oni pustili signal originalni sky televizije al pustati sky preko stream-a je problem
Ne licno meni boli me sta ko pusta nego njima
Mozda jednostavno nisu imali nikakav prijem, tj. nikakvih signala i zbog tog su se odlucili na stream .
A sto se muzike tice, platis ti i kod kuce, platis RTV taksu pa slusas radio, platis originalni CD i tako platis autorska prava, tj. to i tako trebalo ici . Ni u kom slucaju ne mozes skinuti muziku s neta i misliti ako slusam kuci ne krsm autorska prava, skoro su jednake obaveze onih u kaficu kao i pojedinca kuci.
Ako platis RTV taksu, savrseno je svejedno koji ces slusati radio na svom radiu jer si platio taksu za posjedovanje aparata, e tako nesto je ja mislim slicno u slucaju Face-a i prijenosa utakmice .
Jedan je servis koji snima utakmicu, svi dobijaju isti signal, ako je placeno svejedno je od koga je uzeto .