Sirija

Locked
Avetinho

#4051 Re: Sirija

Post by Avetinho »

matematicar_teski wrote:Molim te klavikula nemoj koristi frazu tekbirasi, to si procito na myciti military.
A i to se cita, znaci.
Ja mislio samo advance.hr i Ruskaja Pravdaja.
matematicar_teski

#4052 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Ja Sam Odavle wrote:
matematicar_teski wrote:Molim te klavikula nemoj koristi frazu tekbirasi, to si procito na myciti military.
A i to se cita, znaci.
Ja mislio samo advance.hr i Ruskaja Pravdaja.
Ja uzivam tamo da citam, halabuke Srba/cetnika, kad sam tuzan otvorim temu o gadafiju, i razveselim se dizanju Gadafijevih snaga(te s-852432 sistem,te naki torovi(za ovce),panceri) klinci palci, i na kraju scap u guzicu.
hrastov žižak

#4053 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

trebalo je mevlida poslat u siriju da pomogne braći, možda ga tad ne bi smatrali maloumnim :lol:
Klavikula

#4054 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hrastov žižak wrote:trebalo je mevlida poslat u siriju da pomogne braći, možda ga tad ne bi smatrali maloumnim :lol:
tad bi bio hrabri bart, vjernik, mudzahid :lol: :lol:
AleksoMKD

#4055 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Zaostravaju se borbe u Libanu izmedju alavita i Sunita, snajperisti ubili 11 ljudi u Alevitskom kvartu ukljucujuci i jedno dete http://www.theaustralian.com.au/news/br ... 6531781469

Rusi izgleda polako napustaju Asada, izjavljuju da je Siriska vlada nesposobna resiti problem http://www.reuters.com/article/2012/12/ ... MN20121206

I fantasticna analiza sektaske podeljenosti, intervju sa 2 borca iz Iraka koji su dosli u Siriju da se bore, Sunit za Sunite i Shiit za Alavite http://www.globalpost.com/dispatch/news ... nni-shiite

Sunit:
“People ask me why a Sunni Iraqi is fighting in Syria and I have a simple answer: 'I am fighting in Syria to liberate my country, Iraq, from the pro-Iranian Shiite militia,” said Abu Mohammed, 46, dressed in military fatigues, with a short greying beard, cigarette in one hand, sniper rifle in the other.

Iraq, said Abu Mohammed, was now “occupied” by Shiite militias: The Mahdi Army, led by Iraqi cleric Muqtada Sadr who has long ties to Iran; the Badr Brigade, armed and trained in Iran and formerly the armed wing of the Islamic Supreme Council of Iraq; and Iran’s own Quds Force.

Abu Mohammed considers Syria’s Assad regime ― led by members of the Allawite sect, an ancient off-shoot of Shiite Islam ― to be another arm of Iran’s attempt to dominate the Sunni-majority Middle East.

Any war against Assad in Syria is thus a war against Iran’s proxies in Iraq.

“If the Syrians finish the Assad Allawite regime, then Iraqi Sunni can get more support from a new Sunni leader in Syria to finish the Iranian influence in Iraq,” he said.

Shiit:
“The future of Iraq’s Shiite political leaders will be decided in Syria,” he said. “If the Sunnis win then Iraqi Sunnis are going to lead Iraq again and be stronger because they will get big support from their Syrian brothers. Iran will be weaker and Hezbollah will lose its arms and support.”

Sve mi se cini da kad konacno padne Asad tek pocinje sektaski obracun i podela kao u IRaku gde su kvartovi sada 100% "cisti" od onih "drugih" komsija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4056 Re: Sirija

Post by Truba »

Challenger__ wrote:
micki125 wrote:
ps. jedan od obožavalaca rebelsa na forumu je promijenio avatar u izraelsku zastavu. je li potreban ikakav komentar o fanovima rebelsa?
Tu nema čuđenja. Cionizam, liberalizam i panvahabizam su tri lica jednog te istog (ne)bića.
ovdje treba dodati i relativizam

4 jahača apokalipse

čini se da kome se natovare na leđa taj mora pasti
izgleda onih 7 zemalja sa spiska mora pasti :cry:
Challenger__

#4057 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Black swan wrote:
ovdje treba dodati i relativizam

4 jahača apokalipse

čini se da kome se natovare na leđa taj mora pasti
izgleda onih 7 zemalja sa spiska mora pasti :cry:

Da. I relativizam. Bravo.
Avetinho

#4058 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ode uskoro najbolji sin naroda, Bashar al-Assad. Rusija digla ruke.

Necemo vise citati Ruskaju Pravdaju, izdajnici jedni.
matematicar_teski

#4059 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Hajde najveca nacijo na dunjaluku sravni koljace,kao sto si i balkanske koljace!!!
aparatura

#4060 Re: Sirija

Post by aparatura »

Slobodna vojska Sirije zauzela vojnu bazu režimske Bašarove PVO kod Latakije

http://www.youtube.com/watch?v=81Ay2kG3 ... r_embedded
Klavikula

#4061 Re: Sirija

Post by Klavikula »

aparatura wrote:Slobodna vojska Sirije zauzela vojnu bazu režimske Bašarove PVO kod Latakije

hajd nek im je sa srecom, ovaj mjesec su premasili 130% kapaciteta sirijske armije
aparatura

#4062 Re: Sirija

Post by aparatura »

Klavikula wrote:
aparatura wrote:Slobodna vojska Sirije zauzela vojnu bazu režimske Bašarove PVO kod Latakije

hajd nek im je sa srecom, ovaj mjesec su premasili 130% kapaciteta sirijske armije
Bašar polagano iz dana u dan gubi rat, zar to nije očigledno ? :sad:
Klavikula

#4063 Re: Sirija

Post by Klavikula »

aparatura wrote:
Klavikula wrote:

Bašar polagano iz dana u dan gubi rat, zar to nije očigledno ? :sad:
jedino sto je ocigledno da ovi imaju dosta studija sirom bliskog istoka
muhafuca

#4064 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Ubise se od napretka ovi rebelsi
a racunajuci da je mapa od BBC-a vjerovatno ni ovoliko
-koji su se ono procenti bacali ovdje?
Teroristi drze 78 % , 80 % pada Basar itd
Image

Code: Select all

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19285076
aparatura

#4065 Re: Sirija

Post by aparatura »

u provinciji Der'a Bašarov režim napustio Bešir Isa el-Husejn još jedan oficir

http://www.youtube.com/watch?v=qOTLW84p ... e=g-high-u
grizly1991

#4066 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

aparatura wrote:u provinciji Der'a Bašarov režim napustio Bešir Isa el-Husejn još jedan oficir

http://www.youtube.com/watch?v=qOTLW84p ... e=g-high-u
drug, barem prevedi kako treba, podsjecas me na onog na portalu sto stalno postavlja linkove.
Opetja033

#4067 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
aparatura wrote:Bašar polagano iz dana u dan gubi rat, zar to nije očigledno ? :sad:
Jeste, jeste. I mi smo tako na Markalama lutke bacali preko ograda i sami sebe gadjali. Ista matrica, isti propagandni centri i isto propagandno smece.

Pukovnik je zavrsio sa stapom u analnom otvoru, ovaj ako ne pobjegne bice ziv oderan ako Bog da. Blizi se kraj... :thumbup:
muhafuca

#4068 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:
aparatura wrote:Bašar polagano iz dana u dan gubi rat, zar to nije očigledno ? :sad:
Jeste, jeste. I mi smo tako na Markalama lutke bacali preko ograda i sami sebe gadjali. Ista matrica, isti propagandni centri i isto propagandno smece.

Pukovnik je zavrsio sa stapom u analnom otvoru, ovaj ako ne pobjegne bice ziv oderan ako Bog da. Blizi se kraj... :thumbup:
"bice ziv oderan" i "ako Bog da"

nemogu nikako u istoj recenici al eto hajd
Challenger__

#4069 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote: Jeste, jeste. I mi smo tako na Markalama lutke bacali preko ograda i sami sebe gadjali. Ista matrica, isti propagandni centri i isto propagandno smece.

Ti baš voliš te satanske rituale... Ili si fokusiran na rektum, ko će ga znati.
Opetja033

#4070 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

muhafuca wrote:
Opetja033 wrote:Pukovnik je zavrsio sa stapom u analnom otvoru, ovaj ako ne pobjegne bice ziv oderan ako Bog da. Blizi se kraj... :thumbup:
"bice ziv oderan" i "ako Bog da"

nemogu nikako u istoj recenici al eto hajd
"Ziv oderan" u kontekstu ubijen. A to itekako moze sa "ako Bog da". Neces me ti uciti o mojoj religiji. Nemoj mi laznog moralisanja, kada se nesto tako kaze za Karadzica, Mladica ili Milosevica - onda nije problematicno.

@Challenger

"satanisticki rituali" :lol: :lol: :lol:
Vi bas izgubili svaki dodir sa stvarnoscu.
Challenger__

#4071 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote: @Challenger

Ma ja ba... Još ćeš reći da je to - nauzubillah - praksa Poslanika i ashaba.

Ne. Ti si obnevidio od mržnje. Ili je rektum, ipak, u pitanju.
Opetja033

#4072 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:

Ne, samo zelim sto je moguce vise ponizavajuci kraj tiranima koji nemaju apsolutno nikakvog postovanja prema ljudskim zivotima i slobodi, koji smatraju da je drzava stvorena radi njih. Vjeruj mi, osmijeh mi nije silazio sa lica dok sam gledao ono ponizavanje Ghadaffija. Bas kao sto mi ne bi silazio osmijeh sa lica da je onako lincovan Karadzic ili Mladic. Za Basara se nadam da ce dusu ispustati barem nekih 7-8 sati kada vec padne u ruku narodu.
aparatura

#4073 Re: Sirija

Post by aparatura »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:

Ne, samo zelim sto je moguce vise ponizavajuci kraj tiranima koji nemaju apsolutno nikakvog postovanja prema ljudskim zivotima i slobodi, koji smatraju da je drzava stvorena radi njih. Vjeruj mi, osmijeh mi nije silazio sa lica dok sam gledao ono ponizavanje Ghadaffija. Bas kao sto mi ne bi silazio osmijeh sa lica da je onako lincovan Karadzic ili Mladic. Za Basara se nadam da ce dusu ispustati barem nekih 7-8 sati kada vec padne u ruku narodu.

poslije bezbroj klipova sa YT na kojima se vidi kako nose raskomadanu djecu, kako skupljaju ljudski mozak i crijeva
po ulici, kako iz ruševina vade raskomadane cijele porodice, nakon svega što su uradili Bašarovi tenkisti i piloti koji su raketama, granatama i bojler-tnt-bombama razarali cijele četvrti po sirijskim gradovima, ako ga uhvate živog, nadam se da će kurvin sin umirati bar jedno sedam dana... :x
popokatepetl_com

#4074 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Gledam ovu mapu BBC-a i :shock: Koliko su pricali ja sam misliod a je Syria u najmanju ruku podjeljena izmedju Assada i ovih osloboditelja, kad ono corak, boga pitaj kontrolisu li i ovu saku jada na mapi.

za 2 sedmice ce poraziti assada jel ono bilo?
aparatura

#4075 Re: Sirija

Post by aparatura »

popokatepetl_com wrote:Gledam ovu mapu BBC-a i :shock: Koliko su pricali ja sam misliod a je Syria u najmanju ruku podjeljena izmedju Assada i ovih osloboditelja, kad ono corak, boga pitaj kontrolisu li i ovu saku jada na mapi.

za 2 sedmice ce poraziti assada jel ono bilo?
a ko je to rekao može li link ili citat od nekog forumaša ? :-)

ali zato ovdje neki su čestitali Bašaru na zauzimanju Alepa od ''terorista'' bar jedno 30 puta :-)
Locked