Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Mustang1

#4051 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Moras se skinuti u kupaci i onda pokrenuti igru 8-) 8-)
T-pain

#4052 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by T-pain »

Bubalo1 wrote:Moras se skinuti u kupaci i onda pokrenuti igru 8-) 8-)
bas ti hvala, evo odmah !
Mustang1

#4053 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Ako ne bude moglo i dalje onda mijenjaj boju kupacih dok ne upali !
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4054 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by un1ted »

Ima li kakav fix za far cry fakat nervira ?

Sent from my GT-I9000
Bosnian Dragon1

#4055 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

nimajneb wrote:Ima li kakav fix za far cry fakat nervira ?

Sent from my GT-I9000
mislis li i ti na ovo save game glupost???
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4056 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by un1ted »

da bas sto!!!!! Cak sam i pauzirao igru jer se stvarno ne isplati igrati...odem u lov da pokupim sta mi treba, kao sacuvam igru i na kraju nemam nista od toga ;@
arnes_king

#4057 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

inSighT wrote:
Eborg wrote:Dobro, to stoji. Ali u FPS-u ti je dovoljno 3-4 tipke odjednom a na Assasin's Creedu i sličnim igrama jedno 10. :mrgreen:

Grafika je već subjektivna stvar. Kome je to presudna stvar ili nije pravi gamer ili ima 15 godina. Sjećam se kada je Duke Nukem 3D nekad tamo '96. bio nevjerovatan i nisam mogao vjerovati da su napravili nešto tako i pokopali Wolfensteina. :mrgreen:
Vjeruj da su meni gameplay i FPS bitniji od svega, bez obzira koja je igra u pitanju, ali zonfa je u tome što i kada spustim detalje na low i dignem rezoluciju OPET sve 10x bolje izgleda nego na bilo kojoj konzoli, e u tome je štos! :mrgreen:
Nigjde veze cuj kad spustis sve na low opet bolja grafika na PC ???? Kako tako mozete pretjerivati, jeste u ovih novih igrica bolja grafika na PC kada dignete sve na max, ali i to nije zbog toga sto ti je PC jaci po konfiguraciji nego zbog toga sto igras igre koje su prvenstveno pravljene za PC ;) Probaj neku od exkluziva za konzole pa pricaj nesto :) (Plus sto je u moje konzole 5+ godina star hardware i opet bez problema sve ide)

Evo upravo igrao Far Cry 3 na PS3 i prezadovoljan sam kako izgleda, uopste ne znam kako izgleda na PC ali od ovog mi nista bolje ne treba :)

I ti govoris da je bolji tvoj PC koji si platio prije mozda max 2 godine jedno 1500-2000 KM i opet za dvije godine moras pojacavat, a ja svoju konzolu kupio prije 5 godina za 400$ i isto kao i ti igram sve najnovije igre bez nerviranja i problema koje bi sa PC-om imao, jest da je slabija grafika u tih PC igara ali ne mislim da ta mala razlika vrijedi ulaganja para i zivaca za igranje na PC-u, a plus sto mogu igrati neke najbolje igre kao Uncharted, Killzone, God of War i slicno koje za PC cak i ne postoje .....

I opet za godinu otprilike kada izadje nova generacija konzola kupim i opet rahat bar 5-6 godina :)
inSighT
Vozim: na guranje

#4058 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by inSighT »

arnes_king wrote:
inSighT wrote:
Eborg wrote:Dobro, to stoji. Ali u FPS-u ti je dovoljno 3-4 tipke odjednom a na Assasin's Creedu i sličnim igrama jedno 10. :mrgreen:

Grafika je već subjektivna stvar. Kome je to presudna stvar ili nije pravi gamer ili ima 15 godina. Sjećam se kada je Duke Nukem 3D nekad tamo '96. bio nevjerovatan i nisam mogao vjerovati da su napravili nešto tako i pokopali Wolfensteina. :mrgreen:
Vjeruj da su meni gameplay i FPS bitniji od svega, bez obzira koja je igra u pitanju, ali zonfa je u tome što i kada spustim detalje na low i dignem rezoluciju OPET sve 10x bolje izgleda nego na bilo kojoj konzoli, e u tome je štos! :mrgreen:
Nigjde veze cuj kad spustis sve na low opet bolja grafika na PC ???? Kako tako mozete pretjerivati, jeste u ovih novih igrica bolja grafika na PC kada dignete sve na max, ali i to nije zbog toga sto ti je PC jaci po konfiguraciji nego zbog toga sto igras igre koje su prvenstveno pravljene za PC ;) Probaj neku od exkluziva za konzole pa pricaj nesto :) (Plus sto je u moje konzole 5+ godina star hardware i opet bez problema sve ide)

Evo upravo igrao Far Cry 3 na PS3 i prezadovoljan sam kako izgleda, uopste ne znam kako izgleda na PC ali od ovog mi nista bolje ne treba :)

I ti govoris da je bolji tvoj PC koji si platio prije mozda max 2 godine jedno 1500-2000 KM i opet za dvije godine moras pojacavat, a ja svoju konzolu kupio prije 5 godina za 400$ i isto kao i ti igram sve najnovije igre bez nerviranja i problema koje bi sa PC-om imao, jest da je slabija grafika u tih PC igara ali ne mislim da ta mala razlika vrijedi ulaganja para i zivaca za igranje na PC-u, a plus sto mogu igrati neke najbolje igre kao Uncharted, Killzone, God of War i slicno koje za PC cak i ne postoje .....

I opet za godinu otprilike kada izadje nova generacija konzola kupim i opet rahat bar 5-6 godina :)
Jest možda tebi isplativije jaro, ali znaj da meni komp ne služi samo i isključivo za gaming, a što konzola JEDINO i može, nego mi služi za hiljadu drugih stvari; photoshop (profesionalno, web/logo-design itd.), autocad (treba za fax), skidanje materijala za navedeno, buraz onda skida još filmove, tv serije (sve u HD-u), još ga onda koristi i za čačkanje ovih android uređaja (s3 u mene, s2 u njega). I opet, pored svega toga ima još sve te novije igre instalirane koje samo još služe kao BONUS na ionako već kompletan paket, a koji btw. kada realno sagledaš i staviš na papir odnos uloženo:dobiveno, itekako ovaj komp. opravdava svoju cijenu ako ne i čini se kao bolja investicija nego bilo koja konzola, za koju btw. moraš skupo plaćati i igre (spomenute ekskluzive pogotovu), a o patnji koju vidiš ako koristiš pirateriju na istoj da ne pričam, a za koje ti OPET TREBA PC DA SKINEŠ DISC/ROM ili kako se već zove. Tako da, kada se to sve uzme u obzir, GAMING konzola ipak uvijek ostaje isključivo na jednoj oblasti a to je zabava, a dok je računar neuporedivo raznovrsniji i modabilniji od iste (ja kad' hoću da igram bolje igre, samo kupim novu grafu, staru prodam, dok ti moraš skroz novu generaciju konzole čekati i opet kupiti).
arnes_king

#4059 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ok ako ti treba toliko jak PC radi drugih stvari, ali iskljucivo kupiti PC od 2000 KM za gaminga po mom misljenju nema logike, ja imam i PS3 a imam i PC koji sam prilagodio da bude taman za moje potrebe, ali kao sto kazes neko koristi mnogo zahtijevnih programa pa mu treba jace i onda je druga prica :)

A sto se tice piraterije uopste nije komplikovano, skinem igru, prebacim i igram, offline/online kako god, bar je tako na PS3, i sto jest jest, do nedavno nije bilo ovako ali et sad su sve uspjeli provaliti.

Izvinite na off-topicu ali sam morao napisati svoje misljenje, nisam nikakav fan boy ni za sta niti sam kad bio, samo sam iznjeo svoje misljenje :D

P.S. Ja i jesam svoj prvi post pisao poredjuci PC koji neki ljudi kupe iskljucivo radi gaminga, jer u tom slucaju kako god da okrenes ako zelis samo jednostavno igrat sve nove igre bez razmisljanja konzola je u prednosti.

Npr. izasao PS3, kupis ga za nekih 400$ (naravno ne kod nasih lopova jer bi onda bila startna cijena 1000+ KM) i ja mogu igrati narednih 6-7 godina sve najnovije igre sa extra dovoljno dobrom grafikom i nakon toliko godina, mozes igrati jos nekoliko godina igre koje izlaze ali naravno poslije tog perioda i nakon sto izadju next gen konzole postaje bas bezveze, ali i ti da u isto vrijeme kupis PC od 2000 KM za 6-7 godina sigurno ces morat ubaciti vise rama, jaci procesor, bolju graficku itd da bi mogao opet na MAX pokrenuti nove igre, a ja opet kupim samo novu konzolu i opet furam sve u najboljem izdanju
Bosnian Dragon1

#4060 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nimajneb wrote:da bas sto!!!!! Cak sam i pauzirao igru jer se stvarno ne isplati igrati...odem u lov da pokupim sta mi treba, kao sacuvam igru i na kraju nemam nista od toga ;@
e pa i mene to toliko nervira ne mogu da vjeruejm da su ovakvu glupost uradili, lafo ti dali opciju manual save koja uopste ne radi!!!! Totalno te iznervira, jedini nacin da sacuvas to sto si skupio u lovu je koliko sam skontao do sad, da nakon toga uradis neku misiju pa da ti on sam to spasi onda ti ja mislim ostane, ali glupo kad umres usred lova il nesta moras sve ponovo.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
inSighT

#4061 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by inSighT »

arnes_king wrote:Ok ako ti treba toliko jak PC radi drugih stvari, ali iskljucivo kupiti PC od 2000 KM za gaminga po mom misljenju nema logike, ja imam i PS3 a imam i PC koji sam prilagodio da bude taman za moje potrebe, ali kao sto kazes neko koristi mnogo zahtijevnih programa pa mu treba jace i onda je druga prica :)

A sto se tice piraterije uopste nije komplikovano, skinem igru, prebacim i igram, offline/online kako god, bar je tako na PS3, i sto jest jest, do nedavno nije bilo ovako ali et sad su sve uspjeli provaliti.

Izvinite na off-topicu ali sam morao napisati svoje misljenje, nisam nikakav fan boy ni za sta niti sam kad bio, samo sam iznjeo svoje misljenje :D

P.S. Ja i jesam svoj prvi post pisao poredjuci PC koji neki ljudi kupe iskljucivo radi gaminga, jer u tom slucaju kako god da okrenes ako zelis samo jednostavno igrat sve nove igre bez razmisljanja konzola je u prednosti.

Npr. izasao PS3, kupis ga za nekih 400$ (naravno ne kod nasih lopova jer bi onda bila startna cijena 1000+ KM) i ja mogu igrati narednih 6-7 godina sve najnovije igre sa extra dovoljno dobrom grafikom i nakon toliko godina, mozes igrati jos nekoliko godina igre koje izlaze ali naravno poslije tog perioda i nakon sto izadju next gen konzole postaje bas bezveze, ali i ti da u isto vrijeme kupis PC od 2000 KM za 6-7 godina sigurno ces morat ubaciti vise rama, jaci procesor, bolju graficku itd da bi mogao opet na MAX pokrenuti nove igre, a ja opet kupim samo novu konzolu i opet furam sve u najboljem izdanju
1.bold: S tim se u potpunosti slažem! :thumbup:

I ja bi svakako uzeo konzolu da mi nije potreban moćan komp, ali svakako ne mora značiti da neću nekada u budućnosti, čujem da su već najavili novi xbox720 za godinu dana ili tako nešto!?

2.bold: A za tu pirateriju; znam da su odavno provalili xbox360 tako da i najnovije igre rade (pa neke čak i online), ali zar nije piraterija za ps3 ograničena na igre koje su izašle samo za određenu verziju onoga firmware-a (3.55 mes'cini) ili kako se već zove, zar sada rade i najnovije igre!? :shock:
arnes_king

#4062 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Pa bilo je tako za PS3 do nedavno ali sada postoje custom firmware-i 4.21 i 4-30 i na oba bez ikakvih fixova mozes igrati sve najnovije igre :D
Bosnian Dragon1

#4063 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

arnes_king wrote:Pa bilo je tako za PS3 do nedavno ali sada postoje custom firmware-i 4.21 i 4-30 i na oba bez ikakvih fixova mozes igrati sve najnovije igre :D

nemojte opet PC-console prepucavanje, otvorite posebnu temu za to
KPNCTNJAH

#4064 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

arnes_king wrote:Pa bilo je tako za PS3 do nedavno ali sada postoje custom firmware-i 4.21 i 4-30 i na oba bez ikakvih fixova mozes igrati sve najnovije igre :D
Zato sad skoro svaka igra ima online code koji se nalazi u kutiji... mislim da recimo pes vise ne mozete igrati online...
inSighT

#4065 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by inSighT »

Bosnian Dragon1 wrote:

nemojte opet PC-console prepucavanje, otvorite posebnu temu za to
Ma nećemo ba, ne brini. Gdje ću kritikovati konzole koje imaju neke od najboljih ekskluziva (na žalost) kao što su god of war (ps) ili gears of war (xbox)!? 8-)
A to za online igranje, pa logično valjda da će nekako piratske verzije onemogućiti za isto, u suprotnom ko bi kupovao original igru? :mrgreen:
thekupus

#4066 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by thekupus »

l33t wrote:
inSighT wrote:
l33t wrote:vidio sam gore kod nekog http://www.planetside2.eu jel iko igra ? kakva je :D
Evo kratki review:

Koliko mogu vidjeti, dosta zahtjevna igra (divi grafe), a neka je samo besplatna! :mrgreen:

Inače, evo izašao Black Ops 2 Proper Reloaded verzija, pa ako neko ima problema sa onom skidrow verzijom (kao ja), neka ovu skine i trebalo bi da radi savršeno, uzimajući u obzir reputaciju ove ekipe, ne smije da fali! 8-)
skino je igrao stopa mi i na low grafa gt220 jbg sranje.... nije optimizirana igra
Meni ne moze downloadovati, stane negdje na pola i kaze da nije moglo downloadati neki file, vi niste imali tih problema?
Pokerboy11

#4067 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Pokerboy11 »

Kako da otkljucam da imam vise puski ? Jel moguce ? I da sto se tice love max mi 1000 $ -.-
un1ted

#4068 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by un1ted »

Na cemu to ?
Layne

#4069 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Layne »

Na farcry, možeš samo jedno oružje nositi, ona tri slota za puške su zaključana.
un1ted

#4070 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by un1ted »

Naravno da su zakljucani jer moras craftati, tj uloviti zivotinje koje su potrebne i upotrjebiti za spravljanje drzaca za oruzje. Ja sam npr za 3 slot oruzja morao ufatiti dvije ajkule XD Isto je i s novcem, trebas novcanik "prosiriti" craftanjem!
Layne

#4071 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Layne »

A tako znači :D
Čim ubiješ ajkulu života ti, mene iskasape uvijek :D
un1ted

#4072 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by un1ted »

Ajkule su mi bile najgore, najezim se sav!!! Za 2 lvl craftinga oruzja sam trebao uloviti 2 koze ja mislim :D pa onda ajkule. Ubijao sam ih tako da zaronim i idem prema njima, ujedu me i ako se zadrze na meni pojavi se opcija da se branim gdje moram neku tipku stisnusti (c,space ili neka druga, zavisno sta ponudi) te u borbi nozem je iskasapis :D
Bosnian Dragon1

#4074 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nimajneb wrote:Ajkule su mi bile najgore, najezim se sav!!! Za 2 lvl craftinga oruzja sam trebao uloviti 2 koze ja mislim :D pa onda ajkule. Ubijao sam ih tako da zaronim i idem prema njima, ujedu me i ako se zadrze na meni pojavi se opcija da se branim gdje moram neku tipku stisnusti (c,space ili neka druga, zavisno sta ponudi) te u borbi nozem je iskasapis :D
evo kako ja fatam ajkule, uzmem camac i kalas i stanem na sred okeana ili uz obalu i cekam da dodju ajkule i cim se pojave izresetam ih i onda samo zaronim i uzmem sto mi treba:D

Imal li ikavog napretka po pitanju SAVE OPCIJE, jel iko naso rjesenje...
inSighT

#4075 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by inSighT »

Bosnian Dragon1 wrote:
nimajneb wrote:Ajkule su mi bile najgore, najezim se sav!!! Za 2 lvl craftinga oruzja sam trebao uloviti 2 koze ja mislim :D pa onda ajkule. Ubijao sam ih tako da zaronim i idem prema njima, ujedu me i ako se zadrze na meni pojavi se opcija da se branim gdje moram neku tipku stisnusti (c,space ili neka druga, zavisno sta ponudi) te u borbi nozem je iskasapis :D
evo kako ja fatam ajkule, uzmem camac i kalas i stanem na sred okeana ili uz obalu i cekam da dodju ajkule i cim se pojave izresetam ih i onda samo zaronim i uzmem sto mi treba:D

Imal li ikavog napretka po pitanju SAVE OPCIJE, jel iko naso rjesenje...
Jesi probao bombom raznijeti govna? Ništa zabavnije nema! Samo moraš biti majstora pa tempirati sve! 8-)
Post Reply