GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
harell

#4051 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by harell »

Moj nicaze sve su ti to ista vnago :lol:
crnoplavo

#4052 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

julisiz es grant wrote: Ovo je prvi put da je neki vlastodržac rekao da će dati nalog Nadzornom odboru da pokrene rad, i da će organizatori ovoga odgovarati pred zakonom (i moraju, jer ovo što rade je nelegalno).
kad je bio straj koji je vodilo par masinovoda u zeljeznicama, kad su paralizirali velike privredne subjekte u drzavi, onda su isto uradili s tim sindikalistima, odredeni masinovode su otpusteni, ovi sto su radili na odredeno receno im je il vozite il otkaz, i rijeseno je, protiv sindikalista prijave krivicne itd
Kinaski

#4053 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Pa sta hoces ti Mocart da ti dere ? :mrgreen:
drug_profi

#4054 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

nicaze_072 wrote:
drugi profil wrote:
nicaze_072 wrote:Ej moji gradjani Sarajeva...

Pored toliko fakulteta u gradu rukovodilac u jednom od najvecih preduzeca govori: "gradjani Kantona SarajVO nemaju SUČIM da se voze"...

Vama na cast pa ovo zelite da gledate. Mene stid u ime vas...
Sreca vasa pa im Zenica nije bila interesantna.
Mozes mislit kakvi su odroni kod nas kad su ovakvi kod vas...

Meni Kemal Maloncic dere u gradskom autobusu redovno. Mislio sam da je kod vas malo ozbiljnije...
Uh, pa izgleda da i jeste bar malo ozbiljnije... :lol:
nicaze_072

#4055 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

drugi profil wrote:
Ma jok, sve je to primitivizam i renesansa. Seljak dozivljava procvat na asfaltu bez da je kap znoja prolio u zivotu....
The Realist

#4056 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Kako saznajemo, pojedinim radnicima pridružile su se i porodice te studenti koji ih pozivaju na masovne proteste sutra u 12 sati. Štrajkače je najviše uznemirila informacija da će biti poslani vozači, koji nemaju ugovore s GRAS-om, da ih zamijene.

Zbog toga su svi vozači tramvaja ušli u vozila i neće nikome dozvoliti da ih odvezu sa terminala.

Evo ih, sada su počeli i vozila prisvajati. Samo čekam da autobuse kućama odvezu i tamo ih čuvaju....

A zanima me i ovo, koga studenti pozivaju na masovne proteste :? ?

Btw. ovo neće proći dobro za neke od radnika GRAS-a. Vlada je predaleko otišla, da bi se sada tek tako povukla i moraju ovo do kraja izgurati, ili barme zamaskirati, a to znači da neko od ovih GRAS-ovaca (vjerovatno više njih) leti i ostaje bez posla, a moglo bi se ostalima i po platama udariti.
Last edited by The Realist on 11/01/2013 22:52, edited 1 time in total.
respo

#4057 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

jebem ti glupe studente
umjesto prvo protiv njih da strajkuju pa onda pred bbi da strajkuju protiv vlade ili koga vec oni strajkuju
last mohicans

#4058 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

Kakvi studenti ba? Sve su to sdpovici i fahrovci nasuskali. Gdje su ih primjetili u kafani ? Je li to provjerena informacija?
julisiz es grant

#4059 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

respo wrote:jebem ti glupe studente
umjesto prvo protiv njih da strajkuju pa onda pred bbi da strajkuju protiv vlade ili koga vec oni strajkuju
Idioti i dupeuvlakači. Isto sam mišljenje o većini imao dok sam i sam bio student.
nicaze_072

#4060 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

Pa ovaj "gradjani SarajVA nemaju SUCIM da se voze" je novopostavljeni kadar... :lol: Oj tugo i zalosti.

btw. Na ove studente treba pucati... gamad je to! Znam pouzdano! :D
The Realist

#4061 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Na FB stranici Studentskog Parlamenta nema nikakvog poziva na štrajk. Koliko sam ja upućen, studenti nemaju baš dobro mišljenje o GRAS-ovcima, tako da teško da će u njihovu korist proteste voditi (čak nije ni bitno ko snosi veći dio krivice, pa i da su radnici GRAS-a totalno upravu, svejedno ne vidim način da neki veći broj izađe na ulice u ovu svrhu).
Last edited by The Realist on 11/01/2013 22:56, edited 1 time in total.
drug_profi

#4062 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

nicaze_072 wrote:
drugi profil wrote:
Ma jok, sve je to primitivizam i renesansa. Seljak dozivljava procvat na asfaltu bez da je kap znoja prolio u zivotu....
Ma jest buraz, ali makar nema Kmalovcica u busu. Dobro si ti rekao - odroni.
azurna_obala

#4063 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by azurna_obala »

Čuj studenti da ih podržavaju, pa zaista moraš biti levat da ih podržavaš, još ako si student??!!!
Stoka, nek daju pos'o onome kome treba i mora raditi, a ne onome ko malo bi, pa malo ne bi... :x
last mohicans

#4064 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

Kakvi studenti, ovdje se vodi bitka za kanton SA i vlast, jarane moj. Oni su dobili poziv da dodju, bit će par njih uhljebljeno, tako to ide..
julisiz es grant

#4065 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

The Realist wrote:Na FB stranici Studentskog Parlamenta nema nikakvog poziva za štrajk. Koliko sam ja upućen, studenti nemaju baš dobro mišljenje o GRAS-ovcima, tako da teško da će u njihovu korist proteste voditi (čak nije ni bitno ko snosi veći dio krivice, pa i da su radnici GRAS-a totalno upravu, svejedno ne vidim način da neki veći broj izađe na ulice u ovu svrhu).
Ma garant neko od djece grasovaca iskupio raje i predstavio se kao student a glupača Fatima Fazlagić sa TVSA (tu informaciju sam prvo kod njih čuo) to prenijela tako.
StupskaBitanga

#4066 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Pored toliko fakulteta u gradu rukovodilac u jednom od najvecih preduzeca govori: "gradjani Kantona SarajVO nemaju SUČIM da se voze"...

:thumbup: ja sam sada vidio prilog na radiosarajevo YT i ono je STRAŠNOOO
palamuda

#4067 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

Konačno neko da pozove policiju da radi svoj posao
Vlada KS :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dosta više Himzanija i GRAS - ove bagre
drug_profi

#4068 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Ma pitanje je jesu li to studenti ili su mozda familije grasovaca.
Sad valjda skontali da bi mogao babo bez posla ostat, pa daj da se vadimo na ustanak.
nicaze_072

#4069 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

Koliko ja shvatam situaciju studenti idu da protestvuju za ovog "gradjani SarajVA nemaju SUCIM da se voze..". Ako je tako to onda nam je buducnost usrana...
StupskaBitanga

#4070 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

kriv je SDU
Nakon što su dobili informaciju da će SDU, koji je u političkoj raspodjeli direktorskih mjesta dobio GRAS, na čelo preduzeća vratiti bivšeg direktora Hasana Bašića, radnici ovog preduzeća jučer kasno poslije podne za danas su najavili blokadu saobraćaja.
drug_profi

#4071 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

nicaze_072 wrote:Koliko ja shvatam situaciju studenti idu da protestvuju za ovog "gradjani SarajVA nemaju SUCIM da se voze..". Ako je tako to onda nam je buducnost usrana...
Samo nek on rascisti stanje u grasu pa nek prica i unatraske sto se mene tice. NavKO sam već.
julisiz es grant

#4072 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

drugi profil wrote:
Sad valjda skontali da bi mogao babo bez posla ostat, pa daj da se vadimo na ustanak.
"Šta će babo da vozzziiiiiii?" :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4073 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

StupskaBitanga wrote:

:thumbup: ja sam sada vidio prilog na radiosarajevo YT i ono je STRAŠNOOO
Moze li link priloga ?
respo

#4074 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

drugi profil wrote:
ma ja sam prvo to povezao sa onim pokretom revolucionarnim jer i oni imaju taj neki skup u 12
pa zato mi nije jasno otkud studenti u prici zato i rekoh
ako je istina ovo za studente jadna nam njemacka sto bi rekla marsi kakvu mi buducnost imamo
al kao sto rekoste vjerovatno je to par njihovih mezimaca koji su studenti pa opici po strajkovima protestima cime vec
nicaze_072

#4075 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

drugi profil wrote:
nicaze_072 wrote:Koliko ja shvatam situaciju studenti idu da protestvuju za ovog "gradjani SarajVA nemaju SUCIM da se voze..". Ako je tako to onda nam je buducnost usrana...
Samo nek on rascisti stanje u grasu pa nek prica i unatraske sto se mene tice. NavKO sam već.
Ne zna da prica, a vjerujes u menadzerske sposobnosti. :-)
Post Reply