Pa i necemo biti zadnjiultima_palabra wrote:Pa imao si jednu ekipu iznad i jednu ispod ostalih... znači de facto grupa od 4 reprezentacije koje su sve u pet deka, u kojoj samo trebaš ne biti zadnji.
Ne kažem da treba skidati glave, ali mentalitet i držanje u odlučujućim situacijama koji smo prikazali je za plakanje. Taj debitantski status mnoge ekipe iskoriste da odu daleko, ali nama je to neki uteg.
Sa Austrijom je druga prica bila. Tu smo vise sami sebe pobijedili. Mi nismo znali iskoristiti kontru, oni su nas u drugom poluvremenu upravo iz kontri ubijali.
Kad se sve sagleda, nemamo losu ekipu. Ne treba zaboraviti da je Prce, koji je bio nosioc protiv Islanda, dosao sa nekih 30 % mogucnosti. Za nas je to puno. Nije bilo vremena da mu se trazi alternativa. Zato ce Markovic ubuduce, ubjedjen sam, potraziti alternativu u nekim od mladih rukometasa koji su pokazali da bi mogi mnogo.
Sta ima mentalitet sa tim da na +2 sudije iskljuce 2 igraca i sviraju sedmerac? Tu je svaka reprezentacija ukopana. S pobjedom nad Tunisom mi bi bili u drugom krugu i ne bi pricali sad ovu pricu.