Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakva utakmica. Odavno nisam gledao borbenijeg Željezničara. Trčanje, startovi, oduzete lopte, kombinovanje igre, sve je to bilo bolje nego u prijašnjim nastupima. Prvo poluvrijeme su nas vile nosale i imali smo mnogo sreće. Odbrana je bila kritična, ali zbog neznanja igrača Ferencvaroša i promašenih situacija koje su se morale realizovati u gol, naša mreža je mirovala. Ono na šta su se fokusirali suparnički igrači su ubačaji, na koje nismo dobro reagovali. Izgubljenih lopti je bilo sa obje strane. Prije početka drugog poluvremena, u svome kazivanju sam rekao kako bi Ferencvaroš mogao biti kažnjen zbog silnih promašaja. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje. Odbrana je zatvorila prilaze ka golu tako da sama utakmica i nije bila posebno zanimljiva. Mi smo čekali šansu iz kontre i dočekali je u 90. minuti. Diattin šut je izblokiran, lopta se odbija do Beganovića, Beganović snažnim i majstorskim šutem šalje loptu u sam ugao mreže i to je jeda nula za Željezničar. Sve je eksplodiralo, kako pored malih ekrana tako i na stadionu na kojem su Manijaci održali lekciju iz navijanja po ko zna koji put. Od igrača bih izdvojio Blagojevića, i Beganovića bez kojeg ova noć ne bi bila tako lijepa. Također bih da čestitam Odoviću na vrhunskoj taktici i savjetima koji su značajno doprinijeli ovoj pobijedi Ono čega se bojim jeste da se naši igrači ne "umisle" pred revanš i tako prokockaju ovu veliku šansu da se plasiramo u treće pretkolo Evropa lige. Ali neću da nas malerišem, već se svi trebamo nadati prolazu i ako Bog da novoj pobjedi. VOLIM TE ŽELJO.
Last edited by avetinja on 16/07/2015 22:54, edited 2 times in total.
Qler wrote:Ja probudio dijete... Sad sam tek najebao
I ja isto uradio - kad je pao go, skočio sam k'o lud, počeo se derati Zato će me sada žena "oderati", naHeb'o sam sada Al' nema veze, nije mi žao:)
Btw, ne znam da li je to neko već napisao, nisam pratio - mene je ova utakmica neodoljivo podsjetila na onu protiv Lillestroma u Norveškoj, ne samo zbog rezultata, imao sam neki osjećaj da ide u istom smjeru još dok je bilo 0:0:)
cvrsta igra, solidna forma u poredjenju sa sarajevom. meni je odbrana izgledala dobro, posebno u drugom poluvremenu. moguce je da je ovo zbog tog sto ovi ferencvaroshani nisu pojma imali.