ma da se ne izbrisu sa talefona_Reds_ wrote:Ni najsigurnije sef na svijetu nije 100 posto siguran, niti ce ti iko datai garnaciju da je 100 posto siguran.187 wrote:Moze li mi neko objasniti taj postupak rootovanja , da li postoji rizik (kontakti , poruke ) i to
Pa tako i tvoje poruke i pozivi. Sansa da ce tvoje poruke i pozivi zanimati nekog vrhunskog IT strucnjaka je manja nego da te tramvaj udari.
Android OS
Moderator: Benq
- Kinaski
#4051 Re: Android OS
- Kinaski
#4052 Re: Android OS
ali uspori telefon dramaGray wrote:vukojebina wrote:Meni je taj go launcher sranje tesko,previse kicast...tona bezveznih stvari...a plus sto mi je usporio bio tel...skino sam ga nakon 2 dana koristenja.. sad imam neki nova launcher..meni puno bolji..
Ja koristim launcher pro, jednostavniji je ali mi se sviđa izgled, ja ga sredim da je onako minimalistički.
-
spudmonster
#4053 Re: Android OS
Ukupno interne imam 168MB, a sada sam umjesto Go Launchera stavio Launcher Pro pa imam 30tak MB slobodnih. Kontam da ne stavljam custom rom (bar jos ne) System ROM 195 (43 free). I jos jedna stvar, Titanium mi je na SD kartici. Pa me interesuje kada budem mjenjao postojecu za vecu SD, jel' moram Titanium baciti na internu memoriju?zLatk0 wrote:Koliko ti imas interne ukupno, pokusaj sa nekim romom koji je dobar a nema puno MB..spudmonster wrote:Pozdrav ekipi
Prvi post pa odma' u kost![]()
E 'vako; imam Huawei u8650 (2.3.3) sa Tele2 romom. Radio root i to je to. Skinuo Lucky Patcher i Titanium backup sa Mobilisma, medjutim nisam uspio da skinem licencu sa titaniuma, tako da je ostala free verzija. Ocistio par stvari iz system foldera al' mi i dalje iskace upozorenje o manjku interne memorije(free 11MB)
Na telefonu imam instalirano:
Google play,
Go launcher,
TouchPal keyboard,
Youtube,
Superuser,
Google search i
Gmail (koji ne synca jer nema prostora).
Dakle ostalo je sve na SD kartici ukljucujuci i Titanium backup.
Pa ako neko nadje svrsihodno kako bi mi pomogao da se rijesim bespotrebnih MB-a nek' odgovori. Nadam se ugodnoj saradnji![]()
Hvala unaprijed
- _Reds_
#4054 Re: Android OS
Da li neko otkrio nego foru kako automatski instalirati na karticu ???
-
SW_Gere
#4055 Re: Android OS
Koliko ja znam, ta opcija ne postoji u Androidu ugradena, nego je do programera. Zbog ogranicenja u Androidu da widgeti programa koji su na kartice ne rade, vecina programera preferira da se njihova aplikacija nalazi na internoj memoriji.
Aplikaciju mozes rucno pomjeriti iz postavki ili koristiti neki od programa koji to rade za tebe...
Aplikaciju mozes rucno pomjeriti iz postavki ili koristiti neki od programa koji to rade za tebe...
- _Reds_
#4056 Re: Android OS
Znam ja da mogu rucno, no problem nastaje, kad skidam aplikaciju od recimo 200mb, a toliko ne mogu osloboditi na internoj bez da brisem neke aplikacije, sta onda raditi ??SW_Gere wrote:Koliko ja znam, ta opcija ne postoji u Androidu ugradena, nego je do programera. Zbog ogranicenja u Androidu da widgeti programa koji su na kartice ne rade, vecina programera preferira da se njihova aplikacija nalazi na internoj memoriji.
-
Nostromo
#4057 Re: Android OS
Da le neko nasao upotrebljiv Jelly Bean za SG2?
- cx6
#4058 Re: Android OS
Imam Samsung I5500 i nakon 15 dana koristenja se jako usporio.Pogasio sve pokrenute aplikacije ali nista.Nijednu dodatnu aplikaciju nisam instalirao,cak se ni na internet nisam kacio.Zadnje sto sam cackao je pokusao pokretanja GPS-a ali kako me nije mogao locirati odustao sam od toga,mada neznam kako moze biti do toga.Mislim da mi je verzija Androida 2.21.Telefon je toliko spor da jedva otvori SMS poruke.One vizualne efekte sam takoder pogasio.Sta bi moglo biti?
- cx6
#4060 Re: Android OS
ali radio je super brzo,ne razumijem,kako odjednomChuckie wrote:Do Androida je.
- valter.ba
#4061 Re: Android OS
Hvala mnogo
.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Gray
#4062 Re: Android OS
187 wrote:ali uspori telefon dramaGray wrote:vukojebina wrote:Meni je taj go launcher sranje tesko,previse kicast...tona bezveznih stvari...a plus sto mi je usporio bio tel...skino sam ga nakon 2 dana koristenja.. sad imam neki nova launcher..meni puno bolji..
Ja koristim launcher pro, jednostavniji je ali mi se sviđa izgled, ja ga sredim da je onako minimalistički.
Launcher pro? Ne znam, nisam baš to toliko primjetio da uspori, ali doduše nisam ni probavao druge launchere. On mi se najviše sviđa jer jedino on ima kalendar widget koji mi se sviđa, jako jenostavan a pregledan.
Jesi li siguran da on puno usporava telefon?
- Revolucionar ★
#4063 Re: Android OS
Je li ti mob stalno konektovan na wifi il 3g ? Mozda skida update bez tvog znanja .. drugo sto mozes probat je da ugasis telefon, izvadis bateriju pa da probas ponovo .. i zadnje, mozda ti je do sd kartice, jer mi se slicno ponasao jedan mobitel ( doduse nije android ) ali je totalno stekao, dok nisam zamjenio karticucx6 wrote:Imam Samsung I5500 i nakon 15 dana koristenja se jako usporio.Pogasio sve pokrenute aplikacije ali nista.Nijednu dodatnu aplikaciju nisam instalirao,cak se ni na internet nisam kacio.Zadnje sto sam cackao je pokusao pokretanja GPS-a ali kako me nije mogao locirati odustao sam od toga,mada neznam kako moze biti do toga.Mislim da mi je verzija Androida 2.21.Telefon je toliko spor da jedva otvori SMS poruke.One vizualne efekte sam takoder pogasio.Sta bi moglo biti?
- Revolucionar ★
#4064 Re: Android OS
Kicast je u onoj svojoj default verziji, ali da izdvojis 10 minuta na pimpanje onda bi vjerovatno bio odusevljen . . Mijenjati mozes sve, od ikone,. tranzicija widgeta na tabovima, weather widgete, boje, podloge , lockere,, uglavnom potrudis se da stvar uredis po svome .. Sto se tice komentara da usporava telefone, to vam je do manjka RAM-a .. mozete olaksat stvari brisanjem dodataka koji idu uz GOLauncher poput task managera ili onog sranja sto mjeri stanje baterije i slicno ..vukojebina wrote:Meni je taj go launcher sranje tesko,previse kicast...tona bezveznih stvari...a plus sto mi je usporio bio tel...skino sam ga nakon 2 dana koristenja.. sad imam neki nova launcher..meni puno bolji..
-
quarterback
#4065 Re: Android OS
ima li neka konkretna prednst tih launchera osim sminke ?
zadnji put sam ih koristio prije 3 godine na windows mobile 2006 i tu je stvarno launcher trebao jer je ta verzija windows mobilea bila vrlo zastarila i launcher je zaista prosirivao mogucnosti
trenutno ne vidim bas sta bi mi trebalo a da android to vec nema, u cemu su prednosti ?
zadnji put sam ih koristio prije 3 godine na windows mobile 2006 i tu je stvarno launcher trebao jer je ta verzija windows mobilea bila vrlo zastarila i launcher je zaista prosirivao mogucnosti
trenutno ne vidim bas sta bi mi trebalo a da android to vec nema, u cemu su prednosti ?
- skafiskafsnjak
#4066 Re: Android OS
Postoji li neka aplikacija za brojanje sms poruka? Ali treba mi da znam posebno za svaki broj koliko imam poruka na mob... Kad sam imao go launcher i go sms bilo je to, odmah pored kontakta u porukama pisalo ...
Sent from my Xperia Neo V using Tapatalk 2
-
Gray
#4067 Re: Android OS
Pa eto sam si rekao koja ima.L00d wrote:Postoji li neka aplikacija za brojanje sms poruka? Ali treba mi da znam posebno za svaki broj koliko imam poruka na mob... Kad sam imao go launcher i go sms bilo je to, odmah pored kontakta u porukama pisalo ...
- skafiskafsnjak
#4068 Re: Android OS
Pa necu go launcher, izbrisao sam ga
-
zLatk0
#4069 Re: Android OS
Meni na ICS (AOKP) na D HD automatski pise broj poruka, koji ti je ROM, da ti mozda upload ako odgovara..
- agent_zero
#4070 Re: Android OS
Definitivno otkazan ICS za desire hd. Razlog = nebulozan.
Toliko o tome.
-
SW_Gere
#4071 Re: Android OS
Da, i meni je razlog truba :-(agent_zero wrote:Definitivno otkazan ICS za desire hd. Razlog = nebulozan.Toliko o tome.
-
zLatk0
#4072 Re: Android OS
Inc S isti skoro, 99% i dobije.. Slabiji telefoni dobiju - ko tu koga, hahah. Ma samo nek izbace source code, ostalo ce developeri srediti 
-
iSwagga
#4073 Re: Android OS
X-Ray for Android
Safely scan for vulnerabilities on your Android phone or tablet
Assess your mobile security risk
Keep your carrier honest
http://www.xray.io/
Keep your carrier honest
-
SW_Gere
#4074 Re: Android OS
Mene je vise strah ovih raznih "antivirusa" nego samih virusa. Pogotovo ako ga nema u Google Play dućanuiSwagga wrote:X-Ray for Android
Keep your carrier honest
-
Fauja Singh
#4075 Re: Android OS
Joj Viber-ovih dvelopera, nisu u stanju 20 dana izbaciti update sa kojim ce Viber raditi i na Jelly Bean-u. FUJ.
Bruku sam telefona nabio u ovih 20 dana
Bruku sam telefona nabio u ovih 20 dana