Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dgL_ wrote:
Upravu si, mada te gumice je usputno zamjenit... Plasticna gtana se svakako odsarafi i skine... A kad je skinuta onda zamjenis 4 gumice na grani prema usisu i onu od leptir gasa prema grani... Ide li tu diht mase malo da to sve fino ufati kalo treba? Nisu skupe te gumice? Sutra cu zvati renault shop da pitam imaju li da i njih usput zamjenim...
Maloprije stanem ispred Marsa kod zeljinog stadiona nesto kupovo zadrzim se 20ak min... Sjednem upalim sastavi i samo obrtaji dole i ugasi se... Primjetio sam da. U tom trenutku zasmrdi benzin u autu... Moguce da klapna ostane zatvorena pa onda naljeva benzin i zato se cuuje... Tog smrada nema u toku voznje ili kad sastavi a ne ugasi se...
Jako me ovo kopka a majstor mi rece tek iza Nove godine da je slobodan...
Ima li majstora, jesi riješio problem?
Zvao ga ali i on je do 9. Uzeo odmor... Od ponedeljka krece radit kao i Edvin...
dgL_ wrote:
Ima li majstora, jesi riješio problem?
Zvao ga ali i on je do 9. Uzeo odmor... Od ponedeljka krece radit kao i Edvin...
Jel i kod tebe slicno ili ?
Nemam problema, nego da vidim jesi ti riješio svoje...[/quote]
Javit cu druze... Majstor kaze 99% klapna prljava... Sve cu znati kad skine usisnu granu do cega je...
Horcrux wrote:Jutros nasao vodu, nakon sinocnje kise, u donjem pretincu na suvozacevim vratima. Megane II je u pitanju. Jel se kome to jos desavalo? :s
Horcrux wrote:Jutros nasao vodu, nakon sinocnje kise, u donjem pretincu na suvozacevim vratima. Megane II je u pitanju. Jel se kome to jos desavalo? :s
Vecini koji su imali Megane 2, meni takodjer
U donjem dijelu zvučnika dolazi do propuštanja vode pa ona završava u pretincu a jedan njen dio u vratima.
Vecini koji su imali Megane 2, meni takodjer
U donjem dijelu zvučnika dolazi do propuštanja vode pa ona završava u pretincu a jedan njen dio u vratima.
Ima li načina da se to sanira? Imam i ja isti problem. Ukloniti zvučnik? Meni to i jeste počelo kad sam zamjenio zvučnike.
Na Meganu I 98 godiste zamjenio nosac mjenjaca i malo je zvuk promjenio ali nista specijalno do auspuha je to vise bilo, medjutim u zadnje vrijeme kad stojim pocne vibrirati kao da je dizel,a ne benzin. Nisu to velike vibracije ali se osjeti,a kad vozim ili radi klima pa digne preko 10 obrtaje radi mirnije, ugasim klimu i padne ispod 10 malo pocne to vibrirati. Isto kad motam desno ima glasniji zvuk kao da je auspuh otisao,a lijevo nista, cak u desnu pocne i to ko.vibrirati nesto. Mjenjao nosac mjenjac i gumice na stabilizatorima i radio auspuh od katalizatora do kraja. Zna li neko sta moze biti ili da nisam auspuhom sastrugo pa se pomaklo kad je snijega bilo posto mi se oko zgrade nista nije cistilo?
Pitao bih znalce o Meganu o slijedećem.
Naime, Megan 3 2011/12. sa oko 70 000 km pređenih.
U posljednjih 10-ak dana, prelazeći preko ležećih policajaca (na putu do posla imam ih 3-4), cujem iz prednjeg trapa nekih zvuk, ništa puno ni napadno, kao da neka guma "žvaće".
Ne čuje se to nešto puno, ali eto, donedavno se nije čulo ništa, pa me zanima šta bi moglo biti (vjerovatno seleni ili sl.), ima li neko iskustva koliko bi koštalo da se zamijene i sl.
Kod mene slicno samo na prednjim tockovima. Vjerujem da su seleni, ali necu nista dirati dok ne otopli. Moguce da je od zime sve kruće nego inace pa se zato i javljaju misteriozni zvukovi.
milojicabrzi wrote:I kod mene se čuje samo iz prednjeg trapa i to baš nekako kako su bili ovi veliki minusi i hladnoće.
Svakako nekad tamo na proljeće mi ide mali servis, pa ću pogledati i to.
Moguce je da se to sve ukrutilo kako rece iznad covjek, snijeg ispod, voda, zaledi opasno i eto ti ga udaranje, ja sam nedavno komade leda vadio ispod blatobrana i oko tockova, vjerujem da i sad ima.
NediM17 wrote:Na Suzukiju cim padne temperatura ispod nule gumice balans stangi se ukrute i preko lezecih proizvode strasne zvukove skripe. Tacno me nekada stid.
Cim otopli problem nestaje.
I na francuzima je ista stvar, pogotovo 307 i C4, a na proljece, k'o da sam promijenio kompletan prednji trap, nikakvih zvukova.
Megane 2 benzinac, radii sam modovanje boarda zbog kazaljke goriva koja mi je pokazivala manje goriva nego sto imam... Sad je to doslo na svoje ali mi je izbacio gresku na kraju "panne capteur huile"... Mozda je vec pisqno o tome... Sta znaci? Jeli opasno ? Ima li ko iskustva?
NediM17 wrote:Na Suzukiju cim padne temperatura ispod nule gumice balans stangi se ukrute i preko lezecih proizvode strasne zvukove skripe. Tacno me nekada stid.
Cim otopli problem nestaje.
meni cvile zadnje kocnice ponekad na ovim minusima
@dHl
Nahrani kerove, ništa ne diraj. Ako ima ulja i ako radi mjerač. Senzor količine ulja nije neki problem, zna konektor praviti problem. Pravi problem je ako umjesto capteur imaš istu poruku za pritisak, panne pression huile.
direstraits0078 wrote:@dHl
Nahrani kerove, ništa ne diraj. Ako ima ulja i ako radi mjerač. Senzor količine ulja nije neki problem, zna konektor praviti problem. Pravi problem je ako umjesto capteur imaš istu poruku za pritisak, panne pression huile.
@amar
Podmazati diskove.
Direst druzeee tebe sam cekao... Ti se razumijee oko ovoga bas.. Da te pitam... Znao sam da je to senzora ali me zanima jedna stvar... Da li je u pitanju senzor koji ocitava ulje na boardu one kruzice elektrobski ili je u pitanju senzor koji bi u slucaju nedostatka ulja javio lampicom stanje? Ili to radi isti senzor?
Senzor pritiska ulja i senzor nivoa. Prvi pali lampicu ulja i stop, drugi pali upozorenje low oil level. Tebe je zezao ovaj drugi. Provjeriš ručno nivo, provjeriš na boardu. Ako ne paše, mijenjaj senzor. Koliko kružića imaš kad mjeriš na topao motor? Probaj u strani stati, pa očitaj na toplom motoru.
direstraits0078 wrote:Senzor pritiska ulja i senzor nivoa. Prvi pali lampicu ulja i stop, drugi pali upozorenje low oil level. Tebe je zezao ovaj drugi. Provjeriš ručno nivo, provjeriš na boardu. Ako ne paše, mijenjaj senzor. Koliko kružića imaš kad mjeriš na topao motor? Probaj u strani stati, pa očitaj na toplom motoru.
Nisam primjetio odstupanje druze... Kad mjerim na hladan motor rucno ulje je do max tacno... Kad upalim po boardu nekad je 6 kruzica a nekad 5.. Ali je uvijek tako... Nakon paljenja toplog motora board izbaci 4 kruzica... Odnosno crtice, nekad i 5... Ali nikad nisam imao odstupanja da izbaci 1 ili 2 kruzica a da je do max ulje... Eventualno koliko sam skontao fuli za jedan... Sto i nije neki problem veliki... Uvijek je tu poruka oil level ok... Ulje mjenjano prije 1000 km u renault shopu elf 10w40... Svi filteri... Upravo sam zbog nagiba imao problema sa kazaljkom goriva koja je pokazivala barem 7-8 litara manje goriva... I nije se htjela vratit... Kad sam modovao kazaljka je dosla na svoje... (Vjerovatno bi dosla i da sam dosuo goriva ali eto)