Vratih se s godisnjeg i procitah zadnjih 10 stranica.

Treba mi kafa.
Joj Meme, all season moraju, ali GY ili Michelin pitanje je sad.
Memo, posto vidim da te svi podjebavaju, osim rijetkih koji ti pokusavaju dati prijateljski savjet (@Jefferson npr.), pa da ti i ja dam prijateljski savjet. Plivas u vodama koje ne znas.
Kao sto vec napisah vise puta, nema magicne mjesavine koja je dobra i ljeti i zimi. Postoji zimska i ljetne mjesavina za auto gume.
Vector je zimska mjesavina i nije dobra za toplog vremena. Tako da nikako nije dobra ideja koristiti ih za zime dok se malo potrose pa ih onda koristiti kao ljetne, iz istog razloga iz kojeg nije dobro ni zimske gume korisiti ljeti. Plus sto ce im jedno ljeto dohakati.
Ova nova Michelin je kako reklama kaze "ljetna guma sa zimskim sposobnostima" i to je druga krajnost. Ona je ljetna mjesavina. Od dva zla ja bih radije izabrao Vector, makar si na minusima koliko-toliko siguran da prvo kocenje nece zavrsiti na tudjem autu ili nedajboze pjesaku.
Imao sam zimske gume ljeti i ljetne gume zimi. Mogu ljetne gume smotati po snijegu nije nikakav problem, ali kocenje i trakcija su nula bodova. Trakciju i ne trebas, ne vozis auto po snijegu i tacka. Ali kocenje trebas i kad ne vozis po snijegu, jer cim je niska temperatura ima poledice, posebno na nasim cestama koje se ciste jednom godisnje. Znaci ja taj Michelin ne bih za zime isto kao sto ne bih ljetne.
Ti meni se cini trazis neku semu da ne uzimas odmah sve 4 gume (vjerovatno je tati lakse reci daj 200 nego daj 400

) ali to sto si naumio nije dobro. Bolje uzmi prave zimske prednje, pa na ljeto sta bog da.
Generalno na temu, kad vec raja spominje, ja imam Alpin 4 i kad malo bolje razmislim trakcija na snijegu im nije bas sjajna. Mogla bi biti bolja. Alpin 5 se dosta srozao, tako da cu ja sad Continental. Contitental se polako izdize kao brend koji saberi-oduzmi (ljeto-zima) pravi najbolje gume.