mobile9 wrote:Veceras sam imao udes tj.naletio na veliku kamen i nabio se autom na nju (tačno ispod motora) morao zvati BIHAMK da mi dignu auto. Sutra idem viditi stanje. Vaša procijena moguće štete?
Svasta moze da bude a moguce i neka minimalna steta. Sve zavisi cime si se usidrio(karterom, lafetom, podom...)?
Prije par godina vozim iza kamiona(Gracanica) na nekoj normalnoj razdaljini jer sa kamionima nikad ne znas na cemu si.
Vozim lagano, slusam muziku i odjednom ispred mene stijena(ne kamen). Kamion je uspio da ga prejase i samo se pojavi ispred mene. U stotim dijelovima sekunde razmisljam ili se nasukati ili ga zaobici pod uslovom da nikog nema iz suprotnog pravca. Posto je i kamion velik pa ne vidim ima li sta iz suprotnog pravca ali ipak odlucim da ga zaobidjem a ako nesto naidje, svakako mi sleduje ta stijena. Sreca da niko ne naidje i ja je zaobidjem.
Kome je ispala, zasto je niko nije uklonio ali jedno je sigurno, ne mogu je svi zaobici. Neko ce ipak naletiti.
Nikada vise iza kamiona. Ili ga odmah preticem ili dobru razdaljinu drzim. Ili im nesto otpada ili nesto dizu za sobom tako da ih bas ne volim.