Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
red01

#4051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

Hvala na informaciji. Svjesni smo tehnologije vlasti u EU.
Ja sam u svom postu upravo i htio sugerisati da se radi o politickoj volji EU - koja nam je vrlo direktno saopstena -
da pokaze fleksibilnost upravo u procesima koje ste spomenuli.

p.k.
Definitivno, provala dana.... :lol: :lol: :lol: :-) :-)

Ne trebaš se zahvaljivati @erzsebet na info, NEGO ZABRINUTI ŠTO TI PREDCEDNIK IZ RUDOG, nije informisan oko EU integracija... a što bi vidio da se malo raspit'o kako se formira budžet EU za slijedeću deceniju.... Doduše ima jedna olakotna okolonost , vjerojatno još internet nije u punom kapacitetu doš'o do Rudog, a predcednik uspješno tek savlad'o ĆIRU (vodenog).... :lol: :lol: :mrgreen: :-) :-)
Bit će da još nije sve ufrštuljio oko JEVROPE, no ima vremena mlad je nadoće.... :dance: :dance: :lol: :lol: :run:
Dozer

#4052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Ma nisam se ja nigdje pogubio Buzzeru, i znam vrlo dobro o cemu pricam. Isto kao sto vrlo dobro znam da ova drzava ima samo jednu reprezentaciju u bilo kojem sportu, a ta reprezentacija, kao i reprezentacije svake normalne drzave na planeti, predstavlja samo jednu naciju. Ili sam ja, mozda, zglajzao...
Usput, ne vidim da sam ti igdje rekao da si neuk, naprotiv. Ja rekoh da Bosanci nisu neuki, a ti si taj koji je rekao da jesu. Sarkazam ili ne, svejedno je.
I nisam ja taj koji BH gradjane pravi ili pokusavca napraviti budalama, nego upravo ovi koji su na vlasti 20 godina. A izgleda da se NS polako ali sigurno samo priklanja prici koju oni pocese uspostavljati upravo prije 20 godina...

@Erzsebet
Upravo to i jeste problem, a vise je nego usko vezan za gornju pricu. Gornja prica i jeste kreirala okruzenje u kojem se to moze desavati. Nista u ovoj zemlji nije bez veze, ne brini. Narodu je odavno bacena koska zvana "nacionalizam", koja je oblozena komadicima mesa koji se nazivaju "vjera" i "etnicka pripadnost", i dok se narod glodje pokusavajuci nametnuti svoju kost onima drugima i trecima, pravo meso (citaj: lova) odlazi u dzepove "vlasnika" koski. Malo metafore, ali mislim da je poenta jasna.
Nema price o nacionalnostima = nema ni stranaka sa takvim predznacima ili djelovanjem na vlasti.

Jos samo da se pojavi nova opcija koja ce ovo i izgurati... do tad - "uzivajmo".
buzzer

#4053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Dozer wrote:Ma nisam se ja nigdje pogubio Buzzeru, i znam vrlo dobro o cemu pricam. Isto kao sto vrlo dobro znam da ova drzava ima samo jednu reprezentaciju u bilo kojem sportu, a ta reprezentacija, kao i reprezentacije svake normalne drzave na planeti, predstavlja samo jednu naciju. Ili sam ja, mozda, zglajzao...
ma nisi ti zglajzao druze, britanci su. pa dozvolili tamo nekakav scottish national identity, umjesto da se skotima objasni da su veliki britanci. nekakav wales national football team, umjesto da ljudima jasno kazu da je to jedna od 4 velikobritanske reprezentacije... nenormalna neka drzava ta velika britanija.

kakvoj se prici ns priblizava? hoces li im to i ti poceti podmetati da su velikosrpsko kukavicje jaje/alijini unitaristi? haj bolan pusti to, nicemu ne vodi.
vee-jay

#4054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

buzzer wrote:
Dozer wrote:Ma nisam se ja nigdje pogubio Buzzeru, i znam vrlo dobro o cemu pricam. Isto kao sto vrlo dobro znam da ova drzava ima samo jednu reprezentaciju u bilo kojem sportu, a ta reprezentacija, kao i reprezentacije svake normalne drzave na planeti, predstavlja samo jednu naciju. Ili sam ja, mozda, zglajzao...
ma nisi ti zglajzao druze, britanci su. pa dozvolili tamo nekakav scottish national identity, umjesto da se skotima objasni da su veliki britanci. nekakav wales national football team, umjesto da ljudima jasno kazu da je to jedna od 4 velikobritanske reprezentacije... nenormalna neka drzava ta velika britanija.

kakvoj se prici ns priblizava? hoces li im to i ti poceti podmetati da su velikosrpsko kukavicje jaje/alijini unitaristi? haj bolan pusti to, nicemu ne vodi.
Jel ti to poredis BiHi Veliku Britaniju?
:? :? :? :? :? :?
buzzer

#4055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

vee-jay wrote:
buzzer wrote:

sto da ne? kolega dozer zastupa tvrdnju da su svi stanovnici jedne drzave pripadnici jedne nacionalne grupe i da reprezentacije svake normalne drzave na planeti, predstavlja samo jednu naciju. u gb cetiri nacionalnosti, cetiri reprezentacije, a penzioneri ne kopaju po kontejnerima, a roditelji bolesne djece ne skupljaju pare za injekcije preko facebooka, nego se obrate zdravsvenom osiguranju.
ne bih ja vise na ovoj temi nastavljao ovu bespredmetnu diskusiju.
essex

#4056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

buzzer wrote:
vee-jay wrote:
buzzer wrote:

sto da ne? kolega dozer zastupa tvrdnju da su svi stanovnici jedne drzave pripadnici jedne nacionalne grupe i da reprezentacije svake normalne drzave na planeti, predstavlja samo jednu naciju. u gb cetiri nacionalnosti, cetiri reprezentacije, a penzioneri ne kopaju po kontejnerima, a roditelji bolesne djece ne skupljaju pare za injekcije preko facebooka, nego se obrate zdravsvenom osiguranju.
ne bih ja vise na ovoj temi nastavljao ovu bespredmetnu diskusiju.
hebote, koje bolesne ideje...velsani, skoti, irci...svi postojali kao samostalni dok ih engleska kruna nije poklopila, ali hinjski davsi im "slobode" njihovim velikanima (nesto slicno kao sto alija uradi sa R BiH, sklopio dogovor sa velikosrbima a on ce za uzvrat dobiti svoj begovat...velikosrski program se samo koristi dokazanim metodama kroz historiju) koje ca sa vremenom prerasti u nacije...danasnja velika britanija nije nacija nego skup nacija bas zbog ovoga sto je dozvolila skotskim i velskim velikasima da zadrze svoje porijeklo i narodni identitet...bas zbog tih posebnosti velike britanije danas imamo (a i oduvijek je bilo) skotsku, veslku, sj. irsku i englesku reprezentaciju...doduse, sjeverni irci tek nastupaju kao zasebni negdje od 20-ih godina proslog vijeka...
danas u R BiH "nacije" su stvorene po vjerskoj liniji, unazad 100 godina...i samo zato sto je velikosrpski program prisvojio bosanske pravoslavce (zajedno sa crkvom bosanskopravoslavnom) i pretvorio ih u srbe, velehrvatski program isto ucinio sa bosanskim katolicima danas se neko nadje pametan da pravi paralele sa britanskim drustvom, ili jos gore belgijskim drzavnim uredjenjem, a zapadnohercegovci ne skidaju svicarsku kao "modalitet" njihovog problema...a sva tri drzavna uredjenje se formirala na medjusobnom priznanju, bas ono sto nedostaje u R BiH, upravo suprotno...svi negiraju prava svima i napadaju sve druge samo sebe vide kao ispravne...da su tako stvarana ova tri drustva koja se uzimaju kao uzor za rijesenje bosanskog problema dans bi mi njima (ovakvi kakvi smo) slali humanitarnu i vojnike za smirenje situacije...
za dozera, pa covjek je u pravu...svaka reprezentacija predstavlja jednu naciju...u britaniji posto su sastavljeni od nacija imaju cetri reprezentacije...belgija i svicarska nemaju tih nacionalnih sloboda nego su se odlucili da iako su sastvavljeni od vise nacija ipak nastupaju kao jedna...uzmi na primjer belgiju...sastavljena je od njemackog, francuskog i holandskog naroda (u grubo, jer je rijec o granama tih naroda koji imaju svoje zasebnosti, kao bavarci u njemakoj (za primjer)...zamisli sada da se pored zvanicnih fudbalskih reprezentacija pojave njemacka II, francuska II i holandija II...pa nije bob takmicenje :D ...isto postavi za svicarsku pa ces dobiti isti odgovor...britanija, nijedna od nacija nema "maticu" i zbog toga su tako i dozvoljene nacionalne fudbalske federacije...sta je covjek lose rekao, rekao je samo onako kako jeste...
e hajmo sada da vidimo drugim putem...je li postoji nacija republikosrbin? na osnovu cega bosanski srbi (ustvari oni koji ih predstavljaju i plase balijama i ustasama evo vec 20 godina) misle da mogu traziti svoju reprezentaciju otetog vilajeta? pa posto nepostoji nacija republikosrbin nego srbin, pravila koja su usvojene u belgiji i svicarskoj se samo moraju implementirati i na nase podneblje...oni igraju za BH repku bas zbog nemogucnosti da osnuju vlastiti fudbalski savez koji im nece biti priznat bas iz gore navedenoh razloga, mislim nece dobiti licencu uefe i fife da mogu igrati kao nacionalni tim...to je samo ako se ostane pri stavu da su srbi u R BiH nacija (i ne samo srbi, svi koji imaju neko narodno ime da se priznaju pod nacijom), sto je naravno pogresno ako se samo vratimo na onaj pocetak i nastanak istih (i srba i hrvata) kao politicke nacija na tlu BiH...
ako se polazi od etnija, onda pogotovo niko nema prava da ima svoju etnicku reprezentaciju i da trazi licencu od uefe i fife za medjunarodne utakmice...fifa i uefa su skupovi nacionalnih timova a ne narodnih i mogu samo davati licence nacionalnim timovima...zbog toga ni baski nemaju svoju reprezentaciju. nemaju je ni kurdi, iz istog razloga...
to sto kod nas nesljaka a kod ovih koji su nam "slicni" po drzavnom uredjenu sljaka, rekoh ti, razlog je sto su se oni medjusobno dogovorili i usli u te drzavne zajednice a nasi se ni ne pokusavaju dogovorati nego pljuju jedni po drugima (diplomatski, naravno) i to je jedini razlog sto se kod nas jede iz kontejnera i nema zdravstvene zastite...pa zar nevidis da je sistem pogresan, oni koji su i doveli ovaj sistem, DA SU POGRESNI...dokle god sakrivamo oci od toga nikada necemo rijesiti osnovne probleme jer ih ovi majmuni namjerno fabrikuju da bi sebe odrzavali stalno na vlasti...
kakvi ba blentiteti, kakvi ba kantoni...bosna kao drzava, Domovina JEDNAKIH PRED JEDNAKIMA jedino svima moze omoguciti i zdravstvo i da nejedu iz kontejnera, a to znaci da daytonci moraju se hvatati drum tabana...
Dozer

#4057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Moj Buzzeru...poredis neuporedivo. I to ne samo sa sadasnje tacke gledista, nego cak i sa istorijske...
Ali, Essex ti je vrlo lijepo pojasnio ono sto i ja govorim, pa nema potrebe da se ponavljamo. A tema je, kao sto vec rekoh, daleko, cak predaleko od "bespredmetne", jer upravo u ovoj temi lezi srz nasih BH problema koji nece biti rijeseni sve dok se ne nadje neka politicka opcija koja ce se jasno, glasno i otvoreno suprotstaviti postojecem stanju, stvari nazvati pravim imenima i precizno identifikovati i prozvati odgovorne za takvo stanje. NS, ocito, nije ta opcija.

A sto se tice price o "velikosprskom kukavicjem jajetu" i "alijinim unitaristima", ocito nisi citao neke moje ne tako davne postove, inace mi ne bi imputirao ovakve stvari. Ali, da jos jednom objasnim - ne, ne mislim to. Mislim da je NS krenula odlicno, i to upravo tragom price o razbijanju postojeceg stanja na cemu su i privukli ljude i bili primijeceni na lokalnim izborima 2008. Onda, negdje "u hodu", ta prica i kurs su se polako izgubili da bi danas ustupili mjesto prici koja "postuje postojeca Ustavna rjesenja", koja postuje "multieticnost BiH" (zamisli, svi govore multieticnost, multietnicka BiH i sl., a niko multinacionalnost, multinacionalna BiH i sl. ...interesantno), koja ce se "zalagati za prava svih BH naroda i nacionalnih manjina", itd., a tek se tu i tamo, stidljivo i uvijek u paketu sa prethodnim stavkama, provlaci ono "gradjanska".

Po meni, razlog za ovo moze lezati samo u dvije stvari - ili se NS boji uci u frontalni "okrsaj" sa vladajucima, pa se sve uvija u papir, ili je NS krenula u pokusaj laganog infiltriranja u vlast, pa ce onda tako lagano sve to ici godinama.

Ako se radi o ovome, a najverovatnije su u igri obje stvari, tada se NS ideja slobodno moze pisati kao - propalo.
Umjesto da su se protekle dvije godine potrosile na ostro kritikovanje stanja i odgovornih, uz stalno predlaganje pozitivnih rjesenja, pa cak i predlaganje radikalnih rezova i rjesenja koja bi za 180° bila drugacija od postojecih/vazecih i cime bi NS zasigurno privukla puno vise ljudi i dobila puno vise medijskog prostora, NS se zadala u blago i nemusto trtljanje o svemu i svacemu, kako smo imali priliku vidjeti iz bezbrojnih saopstenja (cesto vrlo nesuvislih), a nicemu konkretnom. Na kraju, opet sa nekakvim kalkulantskim idejama, NS ulazi u ovu predizbornu koaliciju sa NSP-om i time sami sebi zadaju autogol, cime opet pokazuju potpunu politicku nezrelost i nerazumijevanje stanja u BiH. Divna su objasnjenja o "istorijskim koracima" i sl. ali, u realnosti i sadasnjosti, taj potez ce vjerovatno znaciti neprelazak izbornog praga...
Uostalom, rezultate takve politike cemo imati priliku vidjeti za tacno 21 dan.
Banksy

#4058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Čovjek wrote:Vaša stranka...
Kandidat Dizdarević.

Prvo bio u nevladinom sektoru, a sada bi u vladin sektor.
Pitam se koliko je on bio "nevladin", dok je obnašao funkciju u tom nevladinom sektoru?
Obnaša je još uvijek. Ko bi se, zbog neizvjesne političke avanture, odrekao 14.000 KM mjesečno.

Srđan Dizdarević i dalje prima plaću u Helsinškom komitetu!

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... itetu.html

U matičnoj evidenciji aktivnih osiguranika iz PIO/MIO od 2. septembra ove godine, navodi se da Dizdarević nije odjavljen iz Helsinškog komiteta.

Kako su rasli Dizdarevićevi apetiti, rasla mu je i plaća. Tako je 2005. primao 7.720 KM mjesečno, godinu kasnije 11.000 KM, a 2007. godine 14.200 KM. Vrhunac je bila mjesečna plaća u 2008. godini, kada je iznosila cijelih 14.460 KM.
VjecitiStudent

#4059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... itetu.html

U matičnoj evidenciji aktivnih osiguranika iz PIO/MIO od 2. septembra ove godine, navodi se da Dizdarević nije odjavljen iz Helsinškog komiteta.

Kako su rasli Dizdarevićevi apetiti, rasla mu je i plaća. Tako je 2005. primao 7.720 KM mjesečno, godinu kasnije 11.000 KM, a 2007. godine 14.200 KM. Vrhunac je bila mjesečna plaća u 2008. godini, kada je iznosila cijelih 14.460 KM.
:shock:
Znaci, "veliki brat" se dokopao i baza podataka PIO-a?
buzzer

#4060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Dozer wrote:Moj Buzzeru...poredis neuporedivo. I to ne samo sa sadasnje tacke gledista, nego cak i sa istorijske...
Ali, Essex ti je vrlo lijepo pojasnio ono sto i ja govorim, pa nema potrebe da se ponavljamo. A tema je, kao sto vec rekoh, daleko, cak predaleko od "bespredmetne", jer upravo u ovoj temi lezi srz nasih BH problema koji nece biti rijeseni sve dok se ne nadje neka politicka opcija koja ce se jasno, glasno i otvoreno suprotstaviti postojecem stanju, stvari nazvati pravim imenima i precizno identifikovati i prozvati odgovorne za takvo stanje. NS, ocito, nije ta opcija.
prvo tvrdis da su svi stanovnici jedne drzave pripadnici iste nacije, pa se onda pozivas na istoriju da pobijes ko dan jasan primjer da lupas bez veze. ali ja te ubjedjivati u pogresnost tvoga misljenja necu, pogotovo ne na ovoj temi. a posto je tebi i essexu to daleko od bespredmetnog, poranite jedno jutro i ubijedite ovih par miliona bosnjaka, srba i hrvata da im to nije nacionalnost, vec je onako kako ti i essex znate. i odmah ce med i mlijeko poteci, svi problemi ce biti rjeseni. dodik ce prestati preko ceke insistirati na predsjednistvu fsbih, a platini odustati od suspenzije, reis ce promjeniti namjenu zapocete gradnje i dati da se napravi cestit studentski dom, prije pojave kolere na bjelavama, a bosanci i hercegovci lijanovici prestati trpati decenijama staro smrznuto meso u kobasice i salame. sretno ti u misiji tvojoj i nek su ti chuck norris i david copperfield na pomoci. :sad: u kini ih 56, a on bi nas silom strpao u jednu :? http://de.wikipedia.org/wiki/Hui-Chinesen

eto, ja na ovoj temi konacno zavrsih skretanje u budalastine i izvinjavam se moderaciji, pokretacu i svim nacijama sto sam ucestvovao u ovakvoj gluposti.
Dozer

#4061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Sve ti to fino napisa ovdje na forumu, aMoMiMno...jos samo da sve to i NS javno kaze u medijima, tako, poimence i po slucajevima ;)

A ko lupa bez veze, valjda je ocito...porediti GB i Bosnu je malo...khm..pogotovo istorijski ;)
Banksy

#4062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... itetu.html

:shock:
Znaci, "veliki brat" se dokopao i baza podataka PIO-a?
Ne ubijaj glasnika :D već se pitaj je li to istina.

A da ne govorimo o tome kako neko u BiH danas uopšte može imati platu od 14.000 KM mjesečno ...

Suština
Dozer wrote: Ako se radi o ovome, a najverovatnije su u igri obje stvari, tada se NS ideja slobodno moze pisati kao - propalo.
Umjesto da su se protekle dvije godine potrosile na ostro kritikovanje stanja i odgovornih, uz stalno predlaganje pozitivnih rjesenja, pa cak i predlaganje radikalnih rezova i rjesenja koja bi za 180° bila drugacija od postojecih/vazecih i cime bi NS zasigurno privukla puno vise ljudi i dobila puno vise medijskog prostora, NS se zadala u blago i nemusto trtljanje o svemu i svacemu, kako smo imali priliku vidjeti iz bezbrojnih saopstenja (cesto vrlo nesuvislih), a nicemu konkretnom.
Na kraju, opet sa nekakvim kalkulantskim idejama, NS ulazi u ovu predizbornu koaliciju sa NSP-om i time sami sebi zadaju autogol, cime opet pokazuju potpunu politicku nezrelost i nerazumijevanje stanja u BiH. Divna su objasnjenja o "istorijskim koracima" i sl. ali, u realnosti i sadasnjosti, taj potez ce vjerovatno znaciti neprelazak izbornog praga...
VjecitiStudent

#4063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Ne ubijaj glasnika :D već se pitaj je li to istina.

A da ne govorimo o tome kako neko u BiH danas uopšte može imati platu od 14.000 KM mjesečno ...
...
Jazuk je trositi vrijeme na avazovstinu.
Banksy

#4064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

...
Znači nije istina, ne radi više za HK?
VjecitiStudent

#4065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

...
Znači nije istina, ne radi više za HK?
Pojma nemam.
No i nikakve informacija je bolja od Avazove informacije.
Fliksi

#4066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fliksi »

Neki dan je S. Dizdarevic bio na BHT-u, postavili su mu ovo pitanje i on je odgovorio da ne radi vise za Helsinski komitet ali da prima od njih zasluzenu otpremninu jos uvijek, prema ugovoru.
To je valjda to...
Pedja Kojovic

#4067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Vasi podatci iz Avaza vise govore o Avazu i vasoj informisanosti, nego o tome koliko platu Srdjan prima za rad u nadzornom odboru.
Podatak o Srdjanovoj naknadi je u izvjesnom smislu tacan.(Samo par hiljada nize)
Jedina cinjenica koja nedostaje u tekstu Avaza na koji se pozivate je da se radi ne o mjesecnoj - nego o godisnjoj naknadi.
Ja medjutim ne sumnjam da vas cilj zapravo i nije da otkrijete istinu o Srdjanu Dizdarevicu ( O cijim kvalitetima mozete pitati svakoga ko se ozbiljno bavi ljudskim pravima ili politikom), nego da prenoseci "informacije" iz Avaza
dokazete ono sto i stranke na vlasti pokusavaju promovirati, a to je, svi(politicari) su isti.
E pa nisu isti.

U svakom slucaju...
Ukoliko vam je zaista stalo do ove zemlje i njenih gradjana onda vam predlazem da umjesto sirenja apatije, lazi i avazovih glasina, da otvorite svoju temu na forumu i tamo otvorenu propagirate stranku za koju "navijate".

p.k.
Banksy

#4068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:banksy

Podatak o Srdjanovoj naknadi je u izvjesnom smislu tacan.(Samo par hiljada nize)
Jedina cinjenica koja nedostaje u tekstu Avaza na koji se pozivate je da se radi ne o mjesecnoj - nego o godisnjoj naknadi.

p.k.
14.000 KM godišnje? Lažeš, naravno.

Obični pravnik zaposlen u HK prima nešto više od 2.000 KM mjesečno,
a koliko je primao Dizdarević ne može se saznati, jer, kako pišu nezavisni mediji (ne mrski Avaz, u kojem su vaši članovi počesto Ličnosti dana),
finansijske knjige su pod ključem, a izvještaji o trošenju donacija dostupni su samo Dizdareviću.

Dizdarević je, navodno, zaista namjeravao okončati aktivnosti u HK-u, međutim, nakon Izbornog kongresa Naše stranke održanog u Sarajevu sredinom aprila ostao je bez ijedne značajne funkcije u vrhu ove političke stranke. Uvidjevši kako su njegove zamisli o ulasku u politiku na velika vrata izigrane na izbornom kongresu, požurio je za svaki slučaj osigurati sebi sinekure u HK-u.
Nakon imenovanja za koordinatora i dalje će primati redovnu mjesečnu naknadu od blizu 3.000 KM.

pišu nezavisni mediji.

I dalje je tamo, sada kao ''predsjednik UO Kuće ljudskih prava u Sarajevu'' ...
http://www.bh-hchr.org/index.htm

p.k.
Laganje i kvalifikacija forumaša i sagovornika nisu demonstracija znanja i kompetencija, već neznanja i nemoći.
Ukoliko ne raspolažeš s valjanim podacima, ukoliko nisi sposoban i spreman odgovarati na pitanja forumaša, temu nisi trebao ni otvarati.
Pedja Kojovic

#4069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Posto kazete da ja lazem, onda ne vidim svrhe da vam odgovaram.

Ja predlazem da se vi predstavite imenom i prezimenom i da onda sacekamo odluku suda.
Tuzba protiv Avaza je podnesena i sud ce utvrditi istinitost vasih navoda.

p.k.
Banksy

#4070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote: banksy
Ja predlazem da se vi predstavite imenom i prezimenom i da onda sacekamo odluku suda.
p.k.
:lol: :lol:
Pedja Kojovic wrote: Tuzba protiv Avaza je podnesena i sud ce utvrditi istinitost vasih navoda.
p.k.
navoda nezavisnih medija

finansijske knjige su pod ključem, a izvještaji o trošenju donacija dostupni su samo Dizdareviću.

Dizdarević je, navodno, zaista namjeravao okončati aktivnosti u HK-u, međutim, nakon Izbornog kongresa Naše stranke održanog u Sarajevu sredinom aprila ostao je bez ijedne značajne funkcije u vrhu ove političke stranke. Uvidjevši kako su njegove zamisli o ulasku u politiku na velika vrata izigrane na izbornom kongresu, požurio je za svaki slučaj osigurati sebi sinekure u HK-u.
Nakon imenovanja za koordinatora i dalje će primati redovnu mjesečnu naknadu od blizu 3.000 KM.

Slobodna Bosna

Jeste li tužili i Slobodnu Bosnu?
Pedja Kojovic

#4071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Znam za Avaz, ne znam za SB.
Radi se o slicnom/istom tekstu, pretpostavljam da jesu.

p.k.
buzzer

#4072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote: banksy
p.k.
:lol: :lol:
Pedja Kojovic wrote: Tuzba protiv Avaza je podnesena i sud ce utvrditi istinitost vasih navoda.
p.k.
navoda nezavisnih medija

Slobodna Bosna

Jeste li tužili i Slobodnu Bosnu?
nije sve u knjigama, ima nesto i u kasikama.
sta ti je istrazivacko novinarstvo. i kad je izvor dostupan samo mrskom objektu blacenja, pravi novinar uspije doci do informacije, a ako slucajno gdje zapne, moze se uvjek kasike bacit', pogledati u fildzan, dno od klipache itsl.
Real Khan

#4073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Samo da se tuspasim :D Rekoh, da vam tema ne zamre... :D