Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Nadzornik

#4051 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Nadzornik »

golfiista wrote:kako bi ja vas volio sastaviti na kafi pa da fino ko muškarci raspravimo oko tog ko je na čijem i ko je na čijoj. p ajbt. ima li iko na pameti da nismo svi isti i da je ok da neko misli drugacije. nema potrebe za vrijeđanjem. dajte ba konstruktivno pišite, iksustva i saznanja. ja teme i go.ana.
Takvi su ovi sto voze bijesna auta,agresivni,ekscentricni narcisi,sreca pa si ti svog BMW-ea prodao... :thumbup:
Ekstremno sam netolerantan na takve tipove... 8)
Rockefeller

#4052 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Rockefeller »

Tacno kada se pocne vrijedjat. Apsolutno nije potrebno.
milojicabrzi

#4053 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

Uzeo dva nova auta u proteklih 6 godina, oba su došla bez najlona na sjedištima....

Osjeti se miris novog, nove plastike, sjedišta itd.

Na jednom je bilo 0000028 km na satu kad sam ga preuzeo, na drugom čini mi se 0000008 km

Na oba je po dolasku u salon, urađena dekonzervacija i tzv."nulti servis", odnosno provjera stanja i svih tekućina.
golfiista

#4054 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

milojicabrzi wrote:Uzeo dva nova auta u proteklih 6 godina, oba su došla bez najlona na sjedištima....

Na jednom je bilo 0000028 km na satu kad sam ga preuzeo, na drugom čini mi se 0000008 km

Na oba je po dolasku u salon, urađena dekonzervacija i tzv."nulti servis", odnosno provjera stanja i svih tekućina.
Tako je. Na skodi 7 km na Kiji 4 km.
Taj od 28 mi je sumnjiv :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4055 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

To su polovne rage, gdje su presli oni 28 km???? :mrgreen:
Nusu valjda s labudice na labudicu toliko presli?! :mrgreen:
sekerbay

#4056 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sekerbay »

basicm wrote:
A znas ko ima monoblock felge i koliko kostaju, jos se kunes? :mrgreen:
Pa s time sam devero, kupovo i prodavao.
Image
Ovo su do sada najbolje koje sam imo. Brabusov monoblock f
Naprijed 255/20, nazad 295/20
Titanijum. Felge, gume, posebni šarafi da ih ne možeš ukrast, sajbe, senzori, ofarbane prahom i ona crvena traka, sve oko 10k
Covjek slupao auto, skinuo njih, stavio obične amg i predo osiguranju.
Ja ih kupim.
OK, jesam ih izgrebao po bosni, ali sam ih na kraju prodao za 1500 eura.
Toliko gube cijenu. Znači, vrijede samo dok su u brabusovom salonu.
emko1234

#4057 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

golfiista wrote:kako bi ja vas volio sastaviti na kafi pa da fino ko muškarci raspravimo oko tog ko je na čijem i ko je na čijoj. p ajbt. ima li iko na pameti da nismo svi isti i da je ok da neko misli drugacije. nema potrebe za vrijeđanjem. dajte ba konstruktivno pišite, iksustva i saznanja. ja teme i go.ana.
Ti si prvi kojem jezik i prsti polete ili da "ujede" ili da uvrijedi.

Ja sam nekad bio gori. Sad stvarno mislim da nema poente. Ja ovdje nikog ne prozivam zbog njega lično niiti zbog njegovog izbora. Gdje sam uvrijedio bilo koga u normalnoj konverzaciji?
Ti izabrao Kramara? Pa druže nisi mojim parama platio auto. Nek ti je sa srećom, bolje kupio i ovo te poslužilo.

Nego ovdje se problem stvori kad nekom porastu zazubice jer neko ima nešto. Onda na površinu izađu najniže ljudske pobude i osobine. Zavist i sve što ide uz to.

Da neko na forumu ima auto koje ja nemam, a zanima me, ja bih ga pitao kakv je osjećaj, kakvo je auto, kako se ponaša, šta mi se sviđa a šta ne.
Ne bih mu davao raznorazne epitete zato što nešto ima što ja nemam.

Dakle kad pričate o vrijeđanju krenite od toga kako se vi postavljate prema drugima, i onda ćete vidjeti šta možete očekivati od drugih.

poyyyy
golfiista

#4058 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

emko1234 wrote:

Ja sam nekad bio gori. Sad stvarno mislim da nema poente. Ja ovdje nikog ne prozivam zbog njega lično niiti zbog njegovog izbora. Gdje sam uvrijedio bilo koga u normalnoj konverzaciji?
Ti izabrao Kramara? Pa druže nisi mojim parama platio auto. Nek ti je sa srećom, bolje kupio i ovo te poslužilo.

Nego ovdje se problem stvori kad nekom porastu zazubice jer neko ima nešto. Onda na površinu izađu najniže ljudske pobude i osobine. Zavist i sve što ide uz to.

Da neko na forumu ima auto koje ja nemam, a zanima me, ja bih ga pitao kakv je osjećaj, kakvo je auto, kako se ponaša, šta mi se sviđa a šta ne.

Dakle kad pričate o vrijeđanju krenite od toga kako se vi postavljate prema drugima, i onda ćete vidjeti šta možete očekivati od drugih.

poyyyy
E jbg. Ja nikada i nikoga nisam vrijeđao. Naprotiv. To sto neko sarkazam i zajeb. pogresno protumaci, njegov problem.
Travnički Noćni Šetač

#4059 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Travnički Noćni Šetač »

emko1234 wrote:Dakle kad pričate o vrijeđanju krenite od toga kako se vi postavljate prema drugima, i onda ćete vidjeti šta možete očekivati od drugih.
poyyyy
Ja ću prvi reagovati iako nema veze ova tema i ova priča ni sa mnom ni sa stvarnim životom jer si ovo gore rekao uopšteno za sviju nas... ja do sada nikad nikoga na forumu uvrijedio nisam... tako da ipak moraš malo razdvojiti priču ako želiš taj argument koristiti...
A jest mi zasmetao tvoj način razgovora sa pojedinim forumašima... i to sam već gore citirano naveo i izjasnio se...

EDIT: Eto nisam prvi al nema veze ... ostalo stoji...
Mr.Fundamental

#4060 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mr.Fundamental »

milojicabrzi wrote:Uzeo dva nova auta u proteklih 6 godina, oba su došla bez najlona na sjedištima....

Tako obično kaže onaj koji je kod nas kupio novo auto. Onaj ko nije vidio novog auta i salona u životu, a volio bi da jeste, mora na google-u ukucavati "new car preperation" i pođoniti sliku nekog BMW-a koji čeka svoj tretman u radionici "Detailed Designs Auto Spa" u Atlanti, SAD :D

http://www.carsalot.us/cars/car-prep-3ad42c.html

Ups :D A evo im i FB stranica, fina neka radionica :thumbup:

https://www.facebook.com/Detailed-Desig ... 665034558/
condy

#4061 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
emko1234 wrote:

poyyyy
E jbg. Ja nikada i nikoga nisam vrijeđao. Naprotiv. To sto neko sarkazam i zajeb. pogresno protumaci, njegov problem.
Ja lose trave na Grbavici pih ne moze se ono uvaljati za sto godina :roll: :roll: :mrgreen:
emko1234

#4062 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

Mr.Fundamental wrote:

Tako obično kaže onaj koji je kod nas kupio novo auto. Onaj ko nije vidio novog auta i salona u životu, a volio bi da jeste, mora na google-u ukucavati "new car preperation" i pođoniti sliku nekog BMW-a koji čeka svoj tretman u radionici "Detailed Designs Auto Spa" u Atlanti, SAD :D

http://www.carsalot.us/cars/car-prep-3ad42c.html

Ups :D A evo im i FB stranica, fina neka radionica :thumbup:

https://www.facebook.com/Detailed-Desig ... 665034558/
Nek ti Bog pomogne, ljudi ne mogu.

Ja stavio sliku auta u folijama. Nit sam napisao da je moja, niti da ima veze sa mnom.
Ti iskonstruisao priču :lol: :lol: :lol:

Kakva psihijatrija
basicm

#4063 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by basicm »

Auta sa folijama isporucena se itekako traze, cak se trazi da slucajno neko ne bi kakav najloncic skinuo. Mislim cak da ima stavka u narudzbi oko toga. Postoje trzista gdje se na to itekako pazi.
emko1234

#4064 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

Ma nije ba, auto ti dođe s otvorenom prozorima i šiberom, blatnjavo. Izgoreni sicevi od cigara. Prrljavi tapacirunzi i slično.
Zna Mr.Fundamental. Frajerv izvukao 200 auta iz salona
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktual ... pcu/34903/
emko1234

#4065 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

emko1234 wrote:Ma nije ba, auto ti dođe s otvorenom prozorima i šiberom, blatnjavo. Izgoreni sicevi od cigara. Prrljavi tapacirunzi i slično.
ˇNo, to ne znači da nisu temeljito zaštićeni - naročito iznutra - da kod utovara, pretovara, skladištenja i istovara ne bi nastali nikakvi tragovi korištenja. Stoga su sve dodirne površine, poput sjedala, upravljača i mjenjača, presvučene najlonima i ljepljivim folijama, baš kao i sve druge površine koje bi pri manipulaciji mogle biti ogrebane. Zaštitnu foliju na sebi imaju i dijelovi obloge vrata, pragovi, ukrasni umetci na kokpitu, naročito ako su izrađeni od sjajne, takozvane piano plastike, kao i svi zasloni - radija, navigacije, klima-uređaja, instrumentne ploče"
golfiista

#4066 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

emko1234 wrote:
emko1234 wrote:Ma nije ba, auto ti dođe s otvorenom prozorima i šiberom, blatnjavo. Izgoreni sicevi od cigara. Prrljavi tapacirunzi i slično.
ˇNo, to ne znači da nisu temeljito zaštićeni - naročito iznutra - da kod utovara, pretovara, skladištenja i istovara ne bi nastali nikakvi tragovi korištenja. Stoga su sve dodirne površine, poput sjedala, upravljača i mjenjača, presvučene najlonima i ljepljivim folijama, baš kao i sve druge površine koje bi pri manipulaciji mogle biti ogrebane. Zaštitnu foliju na sebi imaju i dijelovi obloge vrata, pragovi, ukrasni umetci na kokpitu, naročito ako su izrađeni od sjajne, takozvane piano plastike, kao i svi zasloni - radija, navigacije, klima-uređaja, instrumentne ploče"
Znaci sve folije skida serviser, prema tekstu i prema slikama. Nesto ne stima definitivno.
golfiista

#4067 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

[/quote]Ja lose trave na Grbavici pih ne moze se ono uvaljati za sto godina :roll: :roll: :mrgreen:[/quote]

Ja sam zabrinut za travnjak, a ti kako hoces :mrgreen:
Sodom1

#4068 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

konektovan wrote:To su polovne rage, gdje su presli oni 28 km???? :mrgreen:
Haj utovari na brod haj istovari , naravno uvjek ga vozaju
hostapler

#4069 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hostapler »

golfiista wrote:
emko1234 wrote:
Znaci sve folije skida serviser, prema tekstu i prema slikama. Nesto ne stima definitivno.
Nekada i direktor prodaje u Audi Centru u Stuttgartu :mrgreen:
Nema kod Švabe cile mile i dzaba sjedenja, nemaš svog posla idi skidaj folije, meti radnju.
Last edited by hostapler on 27/06/2018 17:07, edited 1 time in total.
Mr.Fundamental

#4070 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mr.Fundamental »

emko1234 wrote:
E moj Emko, šta bi od onolike sile :D od lika koji je "masu novih auta" kupio, ti spade da tražiš po googleu prvo sliku sa kojim si promašio temu, pa onda jedan veliki tekst sa kojim si opet promašio temu :D pa gdje su ta tvoja fantomska auta?

Jedan razuman čovjek koji zna čitati i razumije ono što čita, može lahko uočiti da ovaj tekst govori o zaštiti koja se stavlja da bi auto prešlo od fabrike pa do salona :D sve što je navedeno u ovom tekstu je tačno, ali to je jedan cijeli stadij prije finalne isporuke, tj onog dijela gdje si ti pokazao da nemaš pojma o čemu pričaš.

Također, ja znam kako rade saloni u Sarajevu gdje si ti, prema svojoj priči,navodno uzimao nekakva auta...vidjelo se odmah da lažeš. Ne treba meni Google i slike sa folijama auta da vidim da ti nemaš dodira sa tim svijetom. Google rasprava je za vas sitne mahalce. Što je sasvim uredu, ali zašto ti ovdje vodiš nekakav paralelan život gdje se predstavljaš nečim čime nisi, to ne znam...uostalom nije ni bitno, ovo je internet svega se skuplja i iza ekrana svako može biti šta god želi. Eto toliko, da ne vozamo više šuplju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4071 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Sodom1 wrote:
Daj ba, 28 km, nemoj zezati....
amar1994

#4072 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

sta nemoj zezat , jesil bio nekad na dokovima ? :D

imam ja jarana sto radi u SLO , 5km ima od broda do nekakvog terminala :lol: , vamo tamo nabere se , bitna je garancija 8-)

a tamo 3-4 1.9 tedei rage ne gase se , preslo haman milion i jos ide :lol: , starije verzije motora :thumbup:

4700 auta cao :-)

Image
Last edited by amar1994 on 27/06/2018 19:45, edited 1 time in total.
golfiista

#4073 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

konektovan wrote:
Sodom1 wrote:
Daj ba, 28 km, nemoj zezati....
Haha i.meni je to mnogo za nov automobil.fkt. Milojice druze koji je auti bio u pitanju?
hekaton

#4074 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hekaton »

Volio bih znati kako ce neko ko se sprema u kramara pronaći korisnim ove postove o :izet: folijama i najlonima...
Dajte ljudi uzbiljimo se i vratimo temi molim vas :sad:
amar1994

#4075 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

pa dovoljna im je garancija , na to se lijepe ko muhe na govno :lol:
Locked