Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
groove

#4051 Re: Bundesliga

Post by groove »

Partijaner wrote:Jel prezivio ovaj Werder ? :oops: :mrgreen:
momak, nemoj da pravis probleme :D
ultima_palabra

#4052 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:Jeste, bravo majstore, tako se osvajaju titule! Sjednes na klupu i samo se sve po sebo odradit! Bravo! :thumbup:

Pa sta ako je kritikovao Mourinha? Je li to Jose neka svetinja u koju se ne dira? :?

A to sto je imao neuspjesnu epizodu u Besiktasu, pa ja cu ti navest primjer jos 10 trenera koji nisu bili uspjesni u svakom klubu koji su vodilI! Kakva ti je to logika Allahati?! :shock: :roll:
U Besiktasu ni Del Bosque nije uspio ;-)

Na stranu to, Bernd jednostavno nije tip osobe koja može biti veliki trener. Može on funkcionisati dobro dok su stvari u klubu dobre... ako nastupi kakva kriza ne može se izvući iz nje.
groove

#4053 Re: Bundesliga

Post by groove »

BHF_Manijak wrote:Jeste, bravo majstore, tako se osvajaju titule! Sjednes na klupu i samo se sve po sebo odradit! Bravo! :thumbup:

Pa sta ako je kritikovao Mourinha? Je li to Jose neka svetinja u koju se ne dira? :?

A to sto je imao neuspjesnu epizodu u Besiktasu, pa ja cu ti navest primjer jos 10 trenera koji nisu bili uspjesni u svakom klubu koji su vodilI! Kakva ti je to logika Allahati?! :shock: :roll:
nema potrebe da dalje razgovaramo, ti si svojim omalozavanjem freiburga vec pokazao koliki si strucnjak...
BHF_Manijak

#4054 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Pokazat ce oni sami sebi ekspresnim ispadanjem kao i Mainz! :wink: Mali klub ostaje mali klub, a vidjet ces to u EL a i naredne sezone. Predvidjam im maksimalno sredinu tabele.

Cuj znanje pokazao omalovazavanjem Freiburga, jebote k'o da su Bayern. :lol: Mala ekipica i to je to. Bilo je takvih na desetne kroz historiju Bundeslige, sa trenutnim bljeskovima.
salihamidžić 20

#4055 Re: Bundesliga

Post by salihamidžić 20 »

BHF_Manijak wrote:Pokazat ce oni sami sebi ekspresnim ispadanjem kao i Mainz! :wink: Mali klub ostaje mali klub, a vidjet ces to u EL a i naredne sezone. Predvidjam im maksimalno sredinu tabele.

Cuj znanje pokazao omalovazavanjem Freiburga, jebote k'o da su Bayern. :lol: Mala ekipica i to je to. Bilo je takvih na desetne kroz historiju Bundeslige, sa trenutnim bljeskovima.
Pa da u Bundesligi imamo par velikih i pravih klubova Bayern, Bayer, BvB, Schalke pa i Stuttgart koji je trenutno u krzi ali Švabe će se izvuć iz ove krize već iduće sezone, a ovi svi ostali naprave po neki izlet u El ali odu iz nje a da ne ostave neki značajan trag.
pirmin

#4056 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Jes` ako si u prosli cetvtak poceo pratiti ovu ligu. :oops:
salihamidžić 20

#4057 Re: Bundesliga

Što, nisam upravu :?:
fosil

#4058 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Bayer, Schalke i Stuttgart sigurno nisu veci klubovi od HSV, Gladbacha i Bremena. Bar ne po osvojenim trofejima.
salihamidžić 20

#4059 Re: Bundesliga

Da evo sada vidim kada sam malo pažiljivije pogledao historijat bundeslige i (po broju titula):
Bayern (23)
Borussia Mönchengladbach (5)
"Werder" (4)
Borussia Dortmund (5)
Hamburger SV (3)
Vfb Stuttgart (3)

Čovjek uči dok je živ. :wink:
groove

#4060 Re: Bundesliga

Post by groove »

BHF_Manijak wrote:Pokazat ce oni sami sebi ekspresnim ispadanjem kao i Mainz! :wink: Mali klub ostaje mali klub, a vidjet ces to u EL a i naredne sezone. Predvidjam im maksimalno sredinu tabele.

mainz mainz mainz mainz... samo ti je to argument za freiburgovo ispadanje u narednoj el-sezoni.
mainz je onda imao u ekipi schürrlea (15 golova) i holtbya (4 gola, 10 asistencija). to su bili kljucni igraci koji su na kraju sezone napustili klub. u freiburgu nema igraca takve klase nego su kao kolektiv jaki i glavnu ulogu igra trener streich. nema veze ko da napusti ovu ekipu - bez probleme moze da se dovede adekvatna zamjena. u mainzu to onda nije bilo moguce. uostalom i da ispadnu u 1. krugu, to je nogomet sve je moguce.
u istoj sezoni je i hannover kao (po tebi najvjerovatnije) mali klub postigao dobre el-rezultate i onda su se u narednoj sezoni opet kvalifikovali za el. a gdje je hannover bio prije sezone 10/11 neka ti isprica povratnik partijaner :D
i zbog svoje primitivne price o malim klubovima najbolje je da zaobilazis ovu temu i svoje "znanje" ostavljaj na temi o velikim klubovima bundeslige - najvjerovatnije po tebi samo bayern i dortmund.
groove

#4061 Re: Bundesliga

Post by groove »

ultima_palabra wrote: U Besiktasu ni Del Bosque nije uspio ;-)

Na stranu to, Bernd jednostavno nije tip osobe koja može biti veliki trener. Može on funkcionisati dobro dok su stvari u klubu dobre... ako nastupi kakva kriza ne može se izvući iz nje.
odlicna analiza schuster.
a on je imao u istanbulu sve uslove i dovodio je igrace kakve je zelio: quaresma, guti, simao, almeida, hilbert, aurelio... a u ligi je jedini konkurent bio fenerbahce jer je u onoj sezoni galatasaray bio u katastrofalnoj situaciji.
del bosque je vec imao kao ozbiljne konkurente i fenera i galu.
BHF_Manijak

#4062 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Kao prvo - ti ces me nanjemanje savjetovati na koje teme da se javlja i na kojima cu da pisem, a kao drugo - vidjet ces kada pocne Evropa liga koliko je Freiburg mali klub.
Hannover koji je izborio EL ne moze se porediti sa ovim kolektivom SCF-a, jer je tadasnji Hannover bio Bayern za ovaj Freiburg! Tacno je, nemaju jakog igraca vec im se sve svelo na jak kolektiv, sto ce se ispostaviti kao glavni manko u Evropi.

Imam nesto protiv tih manjih klubova koji izbore Evropu jer jebu ostalim njemackim klubovima koeficijent koji je godinama gradjen i stican, eto sta imam!

Razlika izmedju Hannovera jeste sto je Hannover godinama gradio da ima taj kontinuitet koji sada imaju, dok ce se Freiburg za godinu vratiti tamo gdje i pripadaju - borbi za opstanak.

Jeste, nisam za to da godinu za godinom klubovi poput Freiburga, Mainza, Hoffenheima, Wolfsburga, Augsburga itd. iznenade, naprave neki rezultat, pa onda opet potonu, za to sam da su u vrhu konstantno timovi poput Dortmunda, Bayerna, HSV-a, Werdera, Schalkea, Gladbacha itd...
ultima_palabra

#4063 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Ma Njemačka će ove godine zakucati taj koeficijent, nema šanse da ih se istisne iz top 3 ako se nešto baš nepredviđeno ne desi.
Herr Flick

#4064 Re: Bundesliga

Post by Herr Flick »

Image

Prije ce Njemci skinut Engleze sa 2 mjesta nego ispast iz top 3.Italiju u naredinh 5 godina ne vidim da ce imat 4 predstavnika u LP

Ne znam da li ste primjetili da ce Kipar imati 2 predstavnika u LP :shock: :shock:
Partijaner

#4065 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Intervju sa @zlajapravaraja kao velikog ljubitelja Schalke-a. :mrgreen: :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... dQEYSGFscE
pirmin

#4066 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

groove wrote:
Kick-Ass wrote:Groove, ostao je Augzburg u ligi.Tesko si ga Verderu i sledece sezone. :run: :D

Koga bi ti voleo da vidis kao naslednika Safa?
streich je odlican trener :) a i hecking bi bio dobar izbor ako dobije otkaz u wob-u.
samo da ne dovedu kakvu ublehu kao babbel, skibbe, schuster, doll...
Bremen je austrijska filijala (Herzog, Prödl, Arnautovic, Junuzovic...), uvalice vam Stögera i mirna Bosna :D

http://www.krone.at/Fussball/Wir_geben_ ... ory-362319
groove

#4067 Re: Bundesliga

Post by groove »

BHF_Manijak wrote:Kao prvo - ti ces me nanjemanje savjetovati na koje teme da se javlja i na kojima cu da pisem, a kao drugo - vidjet ces kada pocne Evropa liga koliko je Freiburg mali klub.
Hannover koji je izborio EL ne moze se porediti sa ovim kolektivom SCF-a, jer je tadasnji Hannover bio Bayern za ovaj Freiburg! Tacno je, nemaju jakog igraca vec im se sve svelo na jak kolektiv, sto ce se ispostaviti kao glavni manko u Evropi.

Imam nesto protiv tih manjih klubova koji izbore Evropu jer jebu ostalim njemackim klubovima koeficijent koji je godinama gradjen i stican, eto sta imam!

Razlika izmedju Hannovera jeste sto je Hannover godinama gradio da ima taj kontinuitet koji sada imaju, dok ce se Freiburg za godinu vratiti tamo gdje i pripadaju - borbi za opstanak.

Jeste, nisam za to da godinu za godinom klubovi poput Freiburga, Mainza, Hoffenheima, Wolfsburga, Augsburga itd. iznenade, naprave neki rezultat, pa onda opet potonu, za to sam da su u vrhu konstantno timovi poput Dortmunda, Bayerna, HSV-a, Werdera, Schalkea, Gladbacha itd...
ti se vise brines o koeficijentu nego rauball.
ja ti fino objasnio sta je bio razlog za mainzovo ispadanje. koje argumente sad koristis? to sto su samo jak kolektiv? vazniji je kolektiv nego 2-3 talentovana pojedinca u ekipi koji misle da su zvijezde (npr. u werderu arno i elia). jak kolektiv je uvijek u stanju da protiv dosta jace ekipe izvuce bod. freiburg je zasluzio evropu, nisu kupovali utakmice. nisu bez razloga zavrsili i u polufinalu kupa. izgubili su igrace koje mogu bez problema da zamjene.
inace, vece su sanse da stuttgart obruka bundesligu nego eintracht ili freiburg.
groove

#4068 Re: Bundesliga

Post by groove »

pirmin wrote:
groove wrote:
Kick-Ass wrote:Groove, ostao je Augzburg u ligi.Tesko si ga Verderu i sledece sezone. :run: :D

Koga bi ti voleo da vidis kao naslednika Safa?
streich je odlican trener :) a i hecking bi bio dobar izbor ako dobije otkaz u wob-u.
samo da ne dovedu kakvu ublehu kao babbel, skibbe, schuster, doll...
Bremen je austrijska filijala (Herzog, Prödl, Arnautovic, Junuzovic...), uvalice vam Stögera i mirna Bosna :D

http://www.krone.at/Fussball/Wir_geben_ ... ory-362319
nemam nikakvo misljenje o stögeru, ali cim postavljas ovaj :D smiley nesto nije u redu :lol:
Partijaner

#4069 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Ako je neko svojim igrama zasluzio da se nadze u Evropi onda neka i ide, ko je kriv ostalim ekipama sto se nisu nasli tu, jbt do neki dan Werder bio konkurent u vrhu, sada se borili za svoju guzicu, zna to osobno @groove kako je na svojoj kozi. :mrgreen:
Ovo je Freiburgu drugo ucesce u Euro takmicenju, u doba dok ih je Fink vodio bili su ucesnici u istom. Streich je napravio odlican tim, kao kolektiv jak, ali nazalost pocininje velika rasprodaja glavnih igraca sto nije dobro, no to ne mora znaciti da ce se obrukati protiv nekih ekipa u takmicenju, dug je prelazni rok pa cemo vidjeti sta ce biti.
simonese

#4070 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Partijaner wrote:Ako je neko svojim igrama zasluzio da se nadze u Evropi onda neka i ide, ko je kriv ostalim ekipama sto se nisu nasli tu, jbt do neki dan Werder bio konkurent u vrhu, sada se borili za svoju guzicu, zna to osobno @groove kako je na svojoj kozi. :mrgreen:
Ovo je Freiburgu drugo ucesce u Euro takmicenju, u doba dok ih je Fink vodio bili su ucesnici u istom. Streich je napravio odlican tim, kao kolektiv jak, ali nazalost pocininje velika rasprodaja glavnih igraca sto nije dobro, no to ne mora znaciti da ce se obrukati protiv nekih ekipa u takmicenju, dug je prelazni rok pa cemo vidjeti sta ce biti.
i to jeste car Eurokupa da gledas manje klubove medjusobno dok ligu prvaka igraju usual suspects
DonVito

#4071 Re: Bundesliga

Post by DonVito »

Idealnih 11 Bundesliga 2012/2013.

Image
MOSALJOZE

#4072 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Nemoj se DV brukat molim te.
Kick-Ass

#4073 Re: Bundesliga

Post by Kick-Ass »

Bas mi je drago sto je moj post pokrenuo raspravu. :-D

Ja licno ne bih imao nista protiv Sustera, ali je on po meni nerealna opcija zbog plate, jer cisto sumnjam da bi pristao da zaradjuje 1,5-2 miliona evra.Saf ako se ne varam prema poslednjem ugovoru je zaradjivao 2,5 miliona evra.Skroz sam pogubljen po pitanju koji je trener sve odbio Verder, ali ne bi bila losa opcija po meni ni trener Austrije iz Beca.

Druge ekipe su po meni podbacile, pa su se na tim mestima nasli Frajburg i Ajntraht.Sve te ekipe igraju LE za koju Italijani i nemaju puno interesovanja, pa ako ucesnici u LS opravdaju svoja ocekivanja razlika ce biti minimalna.Svakako bi valjalo vec od sledece sezone da se tu nadju ozbiljniji timovi koji mogu da prezime Evropu.

Da se ne pravim previse pametan, Stutgart izgubi ubedljivo finale Kupa i Frajburg se plasirao u grupnu fazu.Nista nisam pogresno rekao. :D

Koja ekipa po vama od ovih osrednjih ekipa(Volfzburg, Menhengladbah, HSV, Stutgart pa na dole) ima najveci potencijal za sledecu sezonu?

Arnesen vise nije sportski direktorHSV-a.
groove

#4074 Re: Bundesliga

Post by groove »

veceras nam sejo igra prvu play-off utakmicu protiv kaiserslauterna u 20:30.

Image
:D
Partijaner

#4075 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Robin Dutt haman novi trener Werdera ali jos nista nije zvanicno, ne znam da li je on pravi covjek za zelenase, nije se nesto proslavio kod apotekara, bio je u Freiburgu i odveo ih je u Bundesligu, vidjecemo sta ce biti, zanimljivo ljeto slijedi.
Post Reply