BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#4051 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/be ... iste/55405
Naslov sve govori
Bez marketinga i kampanje: Bh. prirodna izvorska voda "Ella" osvaja tržište
Možda shvate da bez toga budućnosti nema a i realno ovo nije od skoro nego ima godina dana da se proizvodi a ko zna za njih
Rijetko ko
quarterback

#4052 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

StupskaBitanga wrote:http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/be ... iste/55405
Naslov sve govori
Možda shvate da bez toga budućnosti nema a i realno ovo nije od skoro nego ima godina dana da se proizvodi a ko zna za njih
Rijetko ko
nikad cuo, nikad vidio...
:shock:
@mba

#4053 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

nikimostar wrote:
probook wrote:Ne kupujem janu skoro nikada, ali brate mili oni ubise sa reklamama. Na televiziji, prodavnici, po putu, te ovaj ukus, onak ukus, za djecu, bla bla i zato prodaja ide. Najcesce u gradu vidim da ljudi nose janu. Kod nasih firmi nema marketinga, dzaba ti sto si domaci i jeftin, bez marketinga te nema nigdje.
100 posto,moja djeca uvijek uzmu janu jer znaju sa reklame,ko je kriv nasim pa ne znaju

pa ko je gazda ti ili djeca?
za mene jako neodgovorno, bez da se iko ljusti!
StupskaBitanga

#4054 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

quarterback wrote:
Naslov sve govori
Rijetko ko
nikad cuo, nikad vidio...
Pa kad ne znaju
Evo u tekstu direktor je sve naveo da imaju da budu top
Recimo zbog plasmana tržišta i ograničenosti da su pametni uložili bi u brendirane frižiddere i recimo postavili ih u CM drogerije. Unutra staviti vodu, sinalco, bona u pet i na slamku i dogovoriti uslove poslovnja. Treba biti agresivan, jednostavno sjesti i vidjeti koliko ko traži novca i naći se na pola puta. Dobro onome ko uzme dobro i milkosu-telopticu. Nije samo CM poželjan. Recimo u Sarajevu imate masu onih brojler pilećarnica kako se zovu. Eto tržišta samo uključiti mozak
moon_walker_90

#4055 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moon_walker_90 »

Ne znam da li je bilo ovdje ali u zadnje vrijeme pijem hepokov sok od visnje,mislim da je to nesto novo,nije sole mio nego ovo,nema ljepsih slika :( Vidio sam u prodavnici u Mostaru u Opinama da imaju visnju,aroniju,limetu i limunadu,pa eto,meni je visnja fina :)

Image
zunazu

#4056 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zunazu »

nikimostar wrote:100 posto,moja djeca uvijek uzmu janu jer znaju sa reklame,ko je kriv nasim pa ne znaju
Ko je kriv tebi pa nemaš kontrolu nad vlastitom djecom.

Djeca treba da uče od roditelja a ne od medija gdje je sve novac i moć.
strong69

#4057 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Naslov sve govori
Rijetko ko
Covjek je napisao da je svjestan da moraju ulagati u marketing. Ali...
"BiH je zemlja koju odlikuje velika nelikvidnost, dugi rokovi plaćanja, velika opterećenja privrede fiskalnim i parafiskalnim nametima kao i loša politika plaćanja PDV-a. Svi smo svjesni da je u današnjem vremenu neophodno investiranje u marketing ali i pored svjesnosti o tome proizvodači nemaju mogućnost da to urade jer su im finansijska sredstva zarobljena", kaže on.
kox

#4058 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

moon_walker_90 wrote:Ne znam da li je bilo ovdje ali u zadnje vrijeme pijem hepokov sok od visnje,mislim da je to nesto novo,nije sole mio nego ovo,nema ljepsih slika :( Vidio sam u prodavnici u Mostaru u Opinama da imaju visnju,aroniju,limetu i limunadu,pa eto,meni je visnja fina :)

Image
Provjeri na pakovanju, ali mislim da se taj sok proizvodi u Srbiji pod etiketom Hepok.
Bloo
Globalna šefica

#4059 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bloo »

zunazu wrote:
nikimostar wrote:100 posto,moja djeca uvijek uzmu janu jer znaju sa reklame,ko je kriv nasim pa ne znaju
Ko je kriv tebi pa nemaš kontrolu nad vlastitom djecom.

Djeca treba da uče od roditelja a ne od medija gdje je sve novac i moć.
jadna djeca izađu nekad sama...bez nadzora...

niki osiguraj da djeci ispereš mozak prije izlaska iz kuće: I will say this only once...ne kupujte Janu!!!
Libyano

#4060 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Libyano »

Jeste li primijetili da na trzistu nema tesanjske Oaze? Obicne ima, ali nema kisele, i tako vec 2-3 mjeseca? Da nisu sve dali u izvoz?
@mba

#4061 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

Libyano wrote:Jeste li primijetili da na trzistu nema tesanjske Oaze? Obicne ima, ali nema kisele, i tako vec 2-3 mjeseca? Da nisu sve dali u izvoz?

mes'cini da sam je vidjeo, prirodna je extra!

ambalaza KATASTROFA flase ko za sirce one prije 30 godina!

ne kontam da li nemaju pare za neki dobar design za marketing, "dje" zapelo, jer je steta a tako dobra voda!
StupskaBitanga

#4062 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Meni je ta floskula da su ograničeni i nemaju para za marketing što bi se reklo ubleha
Ali hajde neko vjeruje u bajke
Trgenbauer

#4063 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Trgenbauer »

onaj novi Ice Tea (aronija ko fol) na bazi Ella vode, po meni pravo ukusan. Proizvodi MIlkos, 1,30KM 1,5l u Bingu. :bih:
StupskaBitanga

#4064 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Vitinka ovaj od grožđa i nara je odličan
1,5l 2KM
Image
Heller

#4065 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Imam pitanje, neko vece sam pijan na pumpi u jelahu kupovo suhovinu, koja ne da je bila dobra :thumbup: al se ne mogu sjetiti prozvođača papi, pepi tako nekako :mrgreen: jel neko mozda zna koji je to prozvodđač
BIONA

#4066 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Heller wrote:Imam pitanje, neko vece sam pijan na pumpi u jelahu kupovo suhovinu, koja ne da je bila dobra :thumbup: al se ne mogu sjetiti prozvođača papi, pepi tako nekako :mrgreen: jel neko mozda zna koji je to prozvodđač
:lol: :-D , ne znam, ali mi je super tvoj post :sax:
musicman80

#4067 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by musicman80 »

Mlijeko Dukat, najbolje, samo njega pijem. Voda Prolom, odlicna voda. Kore za pitu, Sprind, odlicne itd. Ima par stvari domace proizvodnje sto su dobre, Sprind, Violeta I jos par brandova, ovo ostalo sve smece. To niti ukusa nema, sokovi sve sami otrov vjestacko sve. Ne zelim posto-poto kupovati domace samo zato sto je nesto domace. Zelim kupovati kvalitetno. Kada vecina domacih proizvoda bude kvalitetno kao I oni iz susjednih I evropskih zemalja, vrlo rado cu kao potrosac dati prednost domacem proizvodu. Vecina domacih proizvoda danas nisu ni do koljena onima iz EU, po ukusu, kvalitetu I ambalazi.
shazz

#4068 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by shazz »

Image

ja bih spomenuo proizvode koji sam otkrio prije par dana i zadovoljan sam ukusom i cijenom!

preporuka :bih:

Image
kox

#4069 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

musicman80 wrote:Mlijeko Dukat, najbolje, samo njega pijem. Voda Prolom, odlicna voda. Kore za pitu, Sprind, odlicne itd. Ima par stvari domace proizvodnje sto su dobre, Sprind, Violeta I jos par brandova, ovo ostalo sve smece. To niti ukusa nema, sokovi sve sami otrov vjestacko sve. Ne zelim posto-poto kupovati domace samo zato sto je nesto domace. Zelim kupovati kvalitetno. Kada vecina domacih proizvoda bude kvalitetno kao I oni iz susjednih I evropskih zemalja, vrlo rado cu kao potrosac dati prednost domacem proizvodu. Vecina domacih proizvoda danas nisu ni do koljena onima iz EU, po ukusu, kvalitetu I ambalazi.
Veliki je problem i što ljudi uopšte ne znaju šta se sve proizvodi u BiH. Npr. sokovi, kad si ih već spomenuo - postoje najmanje tri a vjerovatno i više proizvođača prirodnih sokova u BiH koji su kvalitetniji od bilo kojeg uvoznog, ali ljudi za njih ne znaju. Tako je sa dosta proizvoda. Pa i to Dukat mlijeko se vjerovatno proizvodi u Gradačcu.
Last edited by kox on 10/08/2015 21:37, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#4070 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

a i to je problem našeg proizvođača daj da se ja na brzinu obogatim kupim kakvo wow auto a promocija i popratne aktivnosti ništa to
Vode se samo logikom usmeni marketing je najbolji marketing ali eto vidi se da to nije dovoljno
madesa

#4071 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

Image

odlicna :thumbup:
Dioda

#4072 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Dioda »

Ovo u sredini (sljiva) cu da jedem dok mi se ne smuci :D Mislim da sam u zadnjih par mjeseci potamanila jedno par kila :lol:
Ovaj sa visnjom (lijevo) mi je malo presladak (vjerovatno stvar ukusa).
Desno - nisam probala.
:bih:
Image
quarterback

#4073 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Dioda wrote:Mislim da sam u zadnjih par mjeseci potamanila jedno par kila
Dioda

#4074 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Dioda »

quarterback wrote: