Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irac300

#4051 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Upravo tako, jednostavno niko još nije odradio titlove za treću sezonu, strpi se.
zomri

#4052 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Joker88 wrote:ja sam prestala sa gledanjem :

arrow
community
Covert Affairs
Criminal Minds
How I Met Your Mother
The Walking Dead
the following
revenge
once upon a time
house of cards (onako mi je)
itd.

imal sta dobro tipa 2. sezone American horror story , one francuske Les Revenants, death note ?
Jesi gledala In The Flesh? Black Mirror? Utopia? Akta Manniskor?
zomri

#4053 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

e,da,i Top of the Lake isto nije loš.
Joker88

#4054 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

nisam....
pokusacu sa nekom od tih :D
ty
ćiribiribela

#4055 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Steta sto Hannibal nema bar dvije sezone.
drag_gost

#4056 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by drag_gost »

Boston Legal
Criminal Minds

Jedine 2 serije koje gledam u zadnje vrijeme. :)
KnuckleHead

#4057 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KnuckleHead »

irac300 wrote:Mogu samo reć' Vikinzi su prva liga. :thumbup: Za ljubitelje ScFi, sinoć je bila premijera nove serije Defiance. Nadam se da će opravdati očekivanja. http://www.imdb.com/title/tt2189221/
bgmi defiance mi se svidja barem za sad, vidicemo ostatak sezone u kojem smjeru ce se kretat, sve u svemu ideja ima potencijala :-D
Laza9292

#4058 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

ciribiribelaa wrote:Steta sto Hannibal nema bar dvije sezone.
Kako to mislis? Pa izasle su tek 2 epizode ...
ćiribiribela

#4059 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Laza9292 wrote:

pa steta sto nema vec 10-20 epizoda snimljenih, da se zavalim i gledam :D
Laza9292

#4060 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

ciribiribelaa wrote:
Laza9292 wrote:

pa steta sto nema vec 10-20 epizoda snimljenih, da se zavalim i gledam :D
Aha ... pa dobro ... bice :D Po meni veoma dobra serija. I ima dobru ocenu na IMDb ...
omar little

#4061 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

kox wrote:
omar little wrote:
pogledah 6-7 epizoda cetvrte sezone i, dok je gledljivije od trece, nisam zadovoljna. ovaj serijal se izgubio, pisac i producent apsolutno nema predstave gdje zeli da likovi idu i kako da ih do tamo dovede. tanka gradnja karaktera, oslanjanje na kojekakve sapunicarske okrete i nebulze da mu guraju radnju naprijed, jeftino odgadjanje desavanja neizbjeznog i logickog (sto za likove, sto za radnju), realizam tezi nuli...steta, na pocetku je zaista imalo potencijala razviti se u ozbiljnu dramu. da nisam bolesna i vezana za krevet, ne bi ih se ovoliko nagledala al', et', za ubiti vrijeme mogu proci.
Žao mi je što je tako, biće valjda bolje. Ono što ti ja mogu preporučiti da ubiješ vrijeme ako nisi već gledala su Wallander (britanski, original nisam gledao a kazu da je jos bolji) i Homeland. Lie to me isto tako nije loš.
hvala :) homeland sam pogledala i lie to me nesto malo ali me nisu odusevili.
wallander nisam gledala, tenks. prvo cu original, tako je uvijek bolje, a i volim skandinavske serije i filmove. :)
Butmiran

#4062 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Butmiran »

Laza9292 wrote:
Butmiran wrote:Ne znam gdje da napišem pa ću ovdje. Treba mi prevod za treću sezonu serije "Rookie Blue". Za prve dvije sam normalno naš'o ali za treću nema šanse, sve sam pretražio, nisam našao pa ako bi neko mogao pomoći, hvala unaprijed. :)
Ako zaista ni na jednom sajtu nema prevoda (a nema, proverio sam) to znaci da jos niko nije preveo 3 sezonu.
Hvala. :)
vee-jay

#4063 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

Homeland je dobra serija. Druga sezona je puno bolja od prve.

Druga sezona House of Lies je isto odlicna i za preporuciti :thumbup:
Bodkin

#4064 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

KnuckleHead wrote:
irac300 wrote:Mogu samo reć' Vikinzi su prva liga. :thumbup: Za ljubitelje ScFi, sinoć je bila premijera nove serije Defiance. Nadam se da će opravdati očekivanja. http://www.imdb.com/title/tt2189221/
bgmi defiance mi se svidja barem za sad, vidicemo ostatak sezone u kojem smjeru ce se kretat, sve u svemu ideja ima potencijala :-D
pogledao i ja. iskreno ne svidjaju mi se ove nekakve intrige i porodicne gluposti. prica iza o tom nekom ratu i glavni lik sa cerkom su mi vrh
Laza9292

#4065 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

vee-jay wrote:Homeland je dobra serija. Druga sezona je puno bolja od prve.

Druga sezona House of Lies je isto odlicna i za preporuciti :thumbup:
"Homeland" je fantasticna serija, a na mojoj listi se nalazi i "House of Lies". To cu pogledati cisto zbog Kristen Bell, pa cemo videti. S obzirom da se prikazuje na "ShowTime" ocekujem mnogo ....
Joker88

#4066 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

drag_gost wrote:Boston Legal
Criminal Minds

Jedine 2 serije koje gledam u zadnje vrijeme. :)
Meni se Criminal minds ne svidja iz razloga sto je svaka epizoda ista, dakle na pocetku nekoga ubiju, oni astronomskom brzinom otkiju ko je i uvijek zadnja scena bude kako taj negativni pokusava ubit nekog i oni ga spase (33min-37min).
Zadnje 3 min se vracaju kuci avionom i kazu neku poslovicu :D
Meni bi bilo ok kad bi malo vise posvetili vremena razlogu zasto taj neko ima poriv da ubije.
drag_gost

#4067 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by drag_gost »

Znam znam, mada bude tu i nerijesenih slucajeva. Stvar ukusa, meni je odlicna serija, mada se slazem da bi tu morali vise vremena posvetiti psihoanalizi (recimo epizoda sa opsesivno-kompulzivnim poremecajem je jedna od najlosijih, bas zbog toga). Fan sam serije i zbog A.J.Cook. :mrgreen:
Sanchez22

#4068 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

Sad zavrsi s prvom serijom "Rome",nema neke pretjerane radnje ali se moze gledati :thumbup:
KnuckleHead

#4069 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KnuckleHead »

Bodkin wrote:
KnuckleHead wrote:
pogledao i ja. iskreno ne svidjaju mi se ove nekakve intrige i porodicne gluposti. prica iza o tom nekom ratu i glavni lik sa cerkom su mi vrh
hahaha znam sta oces rec i meni je odma u oko upalo sto se isprobani ala romeo i julija fazon provlaci kroz prvu epizodu, tipa ono sin od jedne porodice koja rezi na drugu se lozi na cherku iz protivnickog tabora, to mi je pravo ocekivano bilo i kliseasto al haj ako che bit zanimljivo u nastavcima, i predvidjam da che onaj glavni glavonja se pocet shemit sa gradonacelnicom, sestrom od one sto je prchi, osjete se varnice njake :lol:
Bodkin

#4070 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

KnuckleHead wrote:
hahaha znam sta oces rec i meni je odma u oko upalo sto se isprobani ala romeo i julija fazon provlaci kroz prvu epizodu, tipa ono sin od jedne porodice koja rezi na drugu se lozi na cherku iz protivnickog tabora, to mi je pravo ocekivano bilo i kliseasto al haj ako che bit zanimljivo u nastavcima, i predvidjam da che onaj glavni glavonja se pocet shemit sa gradonacelnicom, sestrom od one sto je prchi, osjete se varnice njake :lol:
ditto :D ne znam, sve ove svemirske serije ja poredim sa star trekom i sve su smijesne kad se uporede. znam da ne treba tako ali jebiga :) ovoj po meni fali vise akcije. fali da objasne ko su ovi sto su napali jer su me oni zaintrigirali. daj malo historije, sta se desilo mada pretpostavljam da puno trazim od prve epizode :)
zomri

#4072 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

podsjetnik: sutra izlazi na netflixu ovaj potencijalni biserčić

http://www.imdb.com/title/tt2309295/?ref_=sr_1

kreativni tim i plot obećavaju, tako da će vrijediti provjeriti valja li krajnji proizvod čemu.
dezurni_ucenik

#4073 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

Person Of Interests.

Misljenja?
Joker88

#4074 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

zomri wrote:podsjetnik: sutra izlazi na netflixu ovaj potencijalni biserčić

http://www.imdb.com/title/tt2309295/?ref_=sr_1

kreativni tim i plot obećavaju, tako da će vrijediti provjeriti valja li krajnji proizvod čemu.
ti bas upratis ove cool (moguce) serije
vicious2

#4075 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

CVIKERASH wrote:Person Of Interests.

Misljenja?
hm ... tvorac je Jonathan Nolan (brat Cristophera) - ovo bi trebalo puno reci. ideja je dobra, gluma je dobra. prvu sezonu sam odgledala u 2 dana, ali me druga vec pocinje smarati ... nekako ne vidim gdje ide, ali mozda je to moj problem generalno :D

Uglavnom da ne duzim kad bi se ocjenjivale serije od jedan do pet - ova bi bila recimo 4- ili 4 ...
Post Reply