Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Banksy

#4051 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Paranoid wrote:Nije ćirilica problem...problem su oni kojima je ona pismo.

..a oni su primitivni, zaostali, sa nedostatakom obrazovanja i kulture, i teško iskomlpeksirani, ne znajući da su u svijetu toliko beznačajni da im prijeti izumiranje kao i njihovom pismu.

Hrvatska je shvatila da mali ćirilični gušter sve više umišlja da je aligator...
Pored toga što ti je post za bana, temeljno je netačan. HDZ. Oni koji su jučer zviždali u Kninu, danas razbijaju ploče u Vukovaru. Stalno isto društvo kruži Hrvatskom i izaziva nerede, sve po Kramarkovim uputama. To je stari provjereni scenario koji cilja na destabilizaciju aktuelne vlade, a u pokušaju nove homogenizacije svog crnokošuljaškog beznačajnog, rasutog članstva koje se nakon Karamarkovog preuzimanja stranke ne može sabrati.
I naravno, što jači konflikt ne bi li u petak u Bg pala mrtva glava ...

edit: odluku o dvojezičnim tablama donio je 2009. HDZ.
Mister Yes

#4052 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote:
Mister Yes wrote: A ljudska prava 0 bodova? Znači oni što su bili protiv Staljinovog sistema imao je pravo da ih pobije? Prije toga oni koji su bili protiv Hitlerovog sistema su pravedno istrjebljeni? Strašno :shock:
Sad se spominje Staljin i Hitler :shock: :shock: , a kada se rušilo, palilo i plačkalo po Vukovaru, onda se spominjao samo Slobo..
Ja ih spominjem jer ti praktično napisa da ako je neko protiv sistema normalno je da ga sistem pregazi. Doduše to i jeste bilo tako u srednjem vijeku ali od tada pa na ovamo čovječanstvo se trudi da zaštiti i one koji su protiv sistema. Danas imaš pravo da se ne slažeš sa mišljenjem većine a da ti to ne skoči na nos. To što ti nisi još izašao iz srednjeg vijeka i ne bi bio toliki problem da si to samo ti. Ali puno vas je takvih kako god da brojim. :sad:
Paranoid

#4053 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Banksy wrote:

..a oni su primitivni, zaostali, sa nedostatakom obrazovanja i kulture, i teško iskomlpeksirani, ne znajući da su u svijetu toliko beznačajni da im prijeti izumiranje kao i njihovom pismu.

Hrvatska je shvatila da mali ćirilični gušter sve više umišlja da je aligator...
Pored toga što ti je post za bana, temeljno je netačan. HDZ. Oni koji su jučer zviždali u Kninu, danas razbijaju ploče u Vukovaru. Stalno isto društvo kruži Hrvatskom i izaziva nerede, sve po Kramarkovim uputama. To je stari provjereni scenario koji cilja na destabilizaciju aktuelne vlade, a u pokušaju nove homogenizacije svog crnokošuljaškog beznačajnog, rasutog članstva koje se nakon Karamarkovog preuzimanja stranke ne može sabrati.
Ako je HDZ u sjeni događaja, onda 99 % komantara na svim HR portalima govori da na sledećim izborima bez sumnje ulaze u stopostotnu vlast..samo mislim da to nema veze sa gore navedenim.

U Bg je situacija povodom utakmice uvijek nabrijana...sa ili bez razbijenih ploča.

Ako neko smatra da treba da dobijem ban onda se to prijavi i riješen problem..
radostan dan

#4054 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Kad si protiv sistema...sistem te izbaci.. bilo da si u obdanisštu, školi, univerzitetu, radnom mjestu..
da li si kolega svjestan koga si sve ovom izjavom abolirao?

jesu li u manjači bili protivnici sistema, primitivni, zaostali, te je sistem imao pravo da ih eliminiše?

volio bih da vjerujem da nisi skontao šta si napisao, da nisi tako mislio i slično, ali na žalost, to nije slučaj.
Paranoid

#4055 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Mister Yes wrote:
Paranoid wrote:
Mister Yes wrote: A ljudska prava 0 bodova? Znači oni što su bili protiv Staljinovog sistema imao je pravo da ih pobije? Prije toga oni koji su bili protiv Hitlerovog sistema su pravedno istrjebljeni? Strašno :shock:
Sad se spominje Staljin i Hitler :shock: :shock: , a kada se rušilo, palilo i plačkalo po Vukovaru, onda se spominjao samo Slobo..
Ja ih spominjem jer ti praktično napisa da ako je neko protiv sistema normalno je da ga sistem pregazi. Doduše to i jeste bilo tako u srednjem vijeku ali od tada pa na ovamo čovječanstvo se trudi da zaštiti i one koji su protiv sistema. Danas imaš pravo da se ne slažeš sa mišljenjem većine a da ti to ne skoči na nos. To što ti nisi još izašao iz srednjeg vijeka i ne bi bio toliki problem da si to samo ti. Ali puno vas je takvih kako god da brojim. :sad:
Daj mi podatke gdje je "čovječanstvo" stalo u zaštitu u konkretnom primjeru...

da da..ja sam u srednjem vijeku i čestitam Hr-braniteljima na očuvanju onoga što su odbranili.
Mis mekinjas

#4056 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mis mekinjas »

Paranoid wrote:

da da..ja sam u srednjem vijeku i čestitam Hr-braniteljima na očuvanju onoga što su odbranili.
Ima li tebe na popisu branitelja? :D
Mister Yes

#4057 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote: Daj mi podatke gdje je "čovječanstvo" stalo u zaštitu u konkretnom primjeru...
Ovo ozbiljno pitanje? Nisi čuo za zaštitu manjina?
Paranoid wrote: da da..ja sam u srednjem vijeku i čestitam Hr-braniteljima na očuvanju onoga što su odbranili.
A to je? Šta su to odbranili što čuvaju na ovaj način?

Prvo Vukovar nisu odbranili. Njega su dobili nazad u zamjenu za Daytonski potpis.
Drugo nije valjda da su se borili da u HR ne bude ćirilice?

BTW, simpatično kako su počeli sa ovim nakon što su ušli u EU. A prije toga na ranu ih stavit :lol:
Yug

#4058 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Yug »

Paranoid@
Pa hrvatska vojska i drzavni vrh su nepravomocno osudjeni za UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT na tvoju domovinu BiH.Malo si licemjeran :)
Yug

#4059 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Yug »

"Poštovanje jezične i kulturne raznolikosti jedan je od kamena temeljaca Europske unije, to je upisano u europske ugovore i zakone, ali jezična politika je u nadležnosti država članica i odluke o postavljanju dvojezičnih natpisa nisu regulirane europskima zakonima", rekao je Abbott, glasnogovornik povjerenice Andrule Vasiliu, koja je zadužena za obrazovanje, kulturu i višejezičnost."
Banksy

#4060 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Paranoid wrote:
Banksy wrote:

Ako je HDZ u sjeni događaja, onda 99 % komantara na svim HR portalima govori da na sledećim izborima bez sumnje ulaze u stopostotnu vlast..samo mislim da to nema veze sa gore navedenim.

U Bg je situacija povodom utakmice uvijek nabrijana...sa ili bez razbijenih ploča.

Ako neko smatra da treba da dobijem ban onda se to prijavi i riješen problem..
Jok, spontano se okupili, a i Thompson im spontano stiže ...
Odluku o dvojezičnim tablama je 2009. izglasao HDZ, a danas, kad SDP tu njihovu odluku sprovodi na terenu, desnica vidi odličnu priliku da ovim slučajem pokuša dići rejting skoro mrtvoj stranci koja nakon Karamarkovog preuzimanja bilježi katastrofalan rejting. HDZ, s ovim grobarom na čelu, neće ući ni u kakvu vlast, ni danas ni na narednim izborima, nikad, pa zato i rade to što rade - dižu tenzije, zaoštravaju, izmišljaju konflikte ne bi li na tom talasu nove mržnje i nasilja dobili koji politički poen jer tu su oni na svom terenu.

Naravno, ali što nabrijanija, to bolje. Priželjkuje se najcrnji scenario, bar s hrvatske desne strane. ''Novoj, uljuđenoj, evropskoj'' Srbiji to, u ovom trenutku, nije nikako u interesu.

Nije pitanje treba li te prijaviti ili ne, pitanje je jesi li svjestan šta si napisao i misliš li to zaista.
JohnnyS

#4061 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

uglavnomja wrote:
udrch wrote:ovo su ti zvanični podaci, možeš ih i sam pronaći..
1984. godina koju mnogi smatraju prekretnicom i godinom čuda je takođe bila u minusima po svim parametrima..
pa Slovenija je padala svih ovih godina, a nas da ne spominjem..
druga stvar je ako ti voliš da misliš da nije bilo tako..

ja ne mislim, ja znam, imam dovoljno godina da se sjecam svega. i kako je meni bilo i kako mojoj raji i kako su mi starci radili, i kuca na moru i zimovanje na jahorini i oblacenje u trstu i izlasci do ujutro, bez straha da ce me noko napasti i pokrasti.

i kako smo svi bili bosanci na moru, cim progovorimo, a nismo se dijelili na ove i one.

ali, eto, neka statistickih podataka :D bolje vjerovati njima nego svojim ocima :D , u mom slucaju. u tvom ne vjerujem da se sjecas 84. :-) tako da ti samo papiri ostaju da stvaras svoju sliku.

I onda je došlo vrijeme da sve to netko plati, sav taj život iznad svojih mogućnosti, sve te tržišno neodržive tvornice koje je država na silu održavala, , e ona nije više bilo kave, nije bilo šećera, nije bilo benzine, nekad i struje. Nije se Jugoslavija raspala zbog nacionalizma. Nacionalizma je bilo i šezdesetih i sedamdesetih, bit će ga uvijek. Ali, totalno je nebitan kad se narod zabavlja drugim stvarima, npr. vožnjom svaki, a ne svaki drugi dan :D
Bodkin

#4062 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

naravno da ne treba prijavljivati. internet je odlicno mjesto da procitas pravo misljenje pod zastitom nicka
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4063 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

1984. godina koju mnogi smatraju prekretnicom i godinom čuda je takođe bila u minusima po svim parametrima..
I sa tim minusom ta propala država organizova olimpijadu :mrgreen: et' koliko je bila loša i slaba...ove sad slobodne i stabilne ne mogu da organizuju turnir u odbojci na plaži čestito :roll:
palermo

#4064 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

Paranoid wrote:

Saberi se malo, promisli, ovo što pišeš je strašno.....
Paranoid

#4065 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

palermo wrote:
Paranoid wrote:

Saberi se malo, promisli, ovo što pišeš je strašno.....
Strašnije je izmedju dva zla izabrati ono gore..jer "dobro" je davno odselilo sa ovih prostora.. Rakao sam samo ono što su rekli i veliki umovi nakon sukoba 92-95.. da ih ne citiram, valjda smo nešto naučili napamet..

Volio bih da mi neko kaže kako bi to izgledalo da je kojim slučajem obrnuta situacija...
LBVIEW

#4066 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
Paranoid wrote:
Duboki naklon i veliko "sorry" ne očekujem..
za šta?
za izbacivanje iz ustava 1990 i ostale prinadležnosti?
hehh...
Ziku ovih pacijenata, malo prije tog famoznog izbacivanja iz Ustava. :D
http://www.youtube.com/watch?v=q3dK8PijOYU

Al'' ko ce se sad obazirati na sitnice poput hronoloskog slijeda dogadanja, kauzaliteta i sl,
jel' tako? :D
Domaci izdajnik

#4067 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Dok ti ne daš komentar rasprave ko da i nije bilo...ti kad slažeš šleper ne može povući :mrgreen:
Manix

#4068 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Manix »

@Paranid
Na osnovu cega si sebi dao ovaj nick ? Hvala !
Manix

#4069 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Manix »

LBVIEW wrote:
radostan dan wrote:
Paranoid wrote:
Duboki naklon i veliko "sorry" ne očekujem..
za šta?
za izbacivanje iz ustava 1990 i ostale prinadležnosti?
hehh...
Ziku ovih pacijenata, malo prije tog famoznog izbacivanja iz Ustava. :D
http://www.youtube.com/watch?v=q3dK8PijOYU

Al'' ko ce se sad obazirati na sitnice poput hronoloskog slijeda dogadanja, kauzaliteta i sl,
jel' tako? :D
Ja prvi put vidim ovaj video . Cetnici , olos , Milic od Macve i Jovan Raskovic , psihijatar ....Taj ludi psihijatar je imao mitinig u Becu gdje zivi 100 000 Srba . I kaze sifrfrenicar da ce se i ovdje ( to biva u Becu ) vijoriti srpski barjak . :zzzz: Kada se samo sjetim te 1990 te Zvjezda u finalu Kupa prvaka , cetnici na talijanskim ulicama ulicama
govore nekom Francuzu ,, Govori srpski picka ti materina ,, covjek se smije ne razumije agresivne ludjake .... :twisted:
Sada su manji od makovog zrna i u Hr i u Austriji i u Njemackoj i u CG i u Makedoniji i na Kosovu jos se samo cuju u Bosni :evil:
Paranoid

#4070 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Manix wrote:@Paranid
Na osnovu cega si sebi dao ovaj nick ? Hvala !
Black Sabbath - Paranoid

Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind.
People think i'm insane because I am frowning all the time.

All day long I think of thinks but nothing seems to satisfy.
Think I'll loose my mind if i don't find something to pacify.

Can you help me?
Ocupy my brain.
Oh, yea.

I need someone to show me the things in life that I can't find.
I can't see the things that make true happiness, I must be blind.

Make a joke and I will sigh and you will laugh and I will cry.
Happiness I cannot feel and love to me is so unreal.

And so as you hear these words telling you now of my state.
I tell you to enjoy life I wish I could but it's to late.
Domaci izdajnik

#4071 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Manix wrote:Sada su manji od makovog zrna i u Hr i u Austriji i u Njemackoj i u CG i u Makedoniji i na Kosovu jos se samo cuju u Bosni
Evo ti replika, u to je vrijeme koji mjesec gore-dole :mrgreen:

Obratiti pažnju na opis: TG- Tomislavgrad Duvno Hercegovina Hrvatska Croatia. :roll:
JohnnyS

#4072 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Manix wrote:
Ja prvi put vidim ovaj video . Cetnici , olos , Milic od Macve i Jovan Raskovic , psihijatar ....Taj ludi psihijatar je imao mitinig u Becu gdje zivi 100 000 Srba . I kaze sifrfrenicar da ce se i ovdje ( to biva u Becu ) vijoriti srpski barjak . :zzzz: Kada se samo sjetim te 1990 te Zvjezda u finalu Kupa prvaka , cetnici na talijanskim ulicama ulicama
govore nekom Francuzu ,, Govori srpski picka ti materina ,, covjek se smije ne razumije agresivne ludjake .... :twisted:
Sada su manji od makovog zrna i u Hr i u Austriji i u Njemackoj i u CG i u Makedoniji i na Kosovu jos se samo cuju u Bosni :evil:

Dobro je rekao Bandić neki dan kad mu je neki HDZ-ovac rekao da kao psihijatar vidi u njemu neke poremećaje: "Svo zlo na ovim prostorima su uzrokovali psihijatri" :lol: :lol:
Domaci izdajnik

#4073 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Pa kad je pacijenata ko u priči šta drugo i očekivati.... :roll:
udrch

#4074 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by udrch »

uglavnomja wrote:

ja ne mislim, ja znam, imam dovoljno godina da se sjecam svega. i kako je meni bilo i kako mojoj raji i kako su mi starci radili, i kuca na moru i zimovanje na jahorini i oblacenje u trstu i izlasci do ujutro, bez straha da ce me noko napasti i pokrasti.

i kako smo svi bili bosanci na moru, cim progovorimo, a nismo se dijelili na ove i one.

ali, eto, neka statistickih podataka :D bolje vjerovati njima nego svojim ocima :D , u mom slucaju. u tvom ne vjerujem da se sjecas 84. :-) tako da ti samo papiri ostaju da stvaras svoju sliku.
i ja imam dovoljno godina da se sjećam kako je bilo, ali imam i dovoljno statističkih podataka koje je radila država u kojoj smo živjeli, ne ja i ne ova nova vlast..sve je uredno dokumentovano..
i problemi za BiH nisu počeli ove 1982. godine, oni su tad samo kulminirali, jer su negativan trend počele da bilježe sve republike, a BiH je još od 1970. godine išla silaznom putanjom..
dirigiranje cijena u primarnoj privredi je trajno unazadilo BiH, ali se na kraju osvetilo svima..
ako imaš dovoljno godina onda se i sjećaš depresije koja je kulminirala 1989. godine..
nije se okrenuo list u potpunosti zato što nam je išlo dobro ili što su to komunistički prvaci htjeli, već iz razloga što je to bio očajnički pokušaj da sve ne bankrotira..u periodu od 7 godina od 1982. do 1989. godine Jugoslavija je povećala vanjski dug sa 2,3 milijarde dolara na preko 19 milijardi i opet je sva privreda doživjela kolaps..
1984. godina je bila svijetla samo za grad Sarajevo u ekonomskom smislu, ne i za cijelu privredu naše zemlje, posebno ne i za cijelu Jugu..
naravno ovim ne umanjujem važnost 1984. godine, već samo govorim da realno mi bi doživjeli kolaps i da nije bilo promjene sistema vlasti i da nije bilo ni rata..

tvoj ili moj lični život nije mjera kvaliteta privrede i stanja u zemlji..
ja živim i danas dobro, porodična imovina se uvećala i imamo je u nekoliko gradova i država, putovanja nisu više samo do Makarske ili Opatije i nazad, već mnogo bogatije destinacije, ali pojedinačni slučajevi nisu mjerilo..
šta tek imaju pojedini tajkuni i političari koji prije 1992. godine nisu imali ništa ili onoliko koliko smo imali i mi ostali obični smrtnici, možemo samo nagađati..
mjerilo je opće stanje, a ono kaže da je danas došlo do kolapsa, ali i da je zadnja decenija prije rata neminovno vodila kolapsu kompletne privrede bivše Jugoslavije, koja se teže nosila sa puno manjim dugom nego li Hrvatska sama sa 5 puta većim..
Postao/la Lajavikrelac
I sa tim minusom ta propala država organizova olimpijadu :mrgreen: et' koliko je bila loša i slaba...ove sad slobodne i stabilne ne mogu da organizuju turnir u odbojci na plaži čestito :roll:
i Grčka je organizirala olimpijadu skoro i to ljetnu koja zahtjeva 5 puta veću infrastrukturu koja se na kraju ispostavila nepotrebnom, neupotrebljivom i suvišnom, ali to opet nije razlog duga od 380 milijardi, jer je olimpijada bila finansijski isplativa..problem je olimpijadu dobiti, a ne isfinansirati..
animals

#4075 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Lajavikrelac wrote:Pa kad je pacijenata ko u priči šta drugo i očekivati.... :roll:
koliko ti mrzis Hrvatsku, ko da te Nosara skolovao :evil:
Post Reply