Prvo aprilska salaStupskaBitanga wrote:hahaha šta je to?Bosanac21 wrote:Od jutros dostupan ni neki TV Vratnik
HS kablovska
Moderator: anex
-
Bosanac21
#4051 Re: HS kablovska
- Reufik Refko
#4052 Re: HS kablovska
Može li mi neko dati savjet na koji način da uradim pojačanje kablovskog signala. Pošto sam razdijelio signal (glavni kabal njihov) na 3 TV-a, imam par TV kanala na kojima mi je slika super na jednom TV-u, na drugom srednja žalost, a na trećem ga nemam nikao 
- van helsing
#4053 Re: HS kablovska
Ciji si stavio razdjel,od HS-a ili si ti kupovao? Ovi sto se mogu kupiti na pijacama znaju gusiti signal i to dobro. Mislim da ti je do razdjelnika.
Sent from my Nokia1100 using Tapatalk
Sent from my Nokia1100 using Tapatalk
- Reufik Refko
#4054 Re: HS kablovska
Kupio ja, meščini u pennyu da sam ga uzeo koliko se sjećam
HS mi je samo kabal 'pružio' sa stuba i to je to.
-
riko-ga
#4055 Re: HS kablovska
do toga ti je 100%.Vidi sa njihovim ljudima sto to rade da ti daju svoje.Kod mene su 5 TV na jednom kablu al sam zadovoljan.Mada imam i njihovi i svoi ti spojnica.Reufik Refko wrote:Kupio ja, meščini u pennyu da sam ga uzeo koliko se sjećamHS mi je samo kabal 'pružio' sa stuba i to je to.
- lala*
#4057 Re: HS kablovska
Kakve su šanse da vrate SportKlub?
Ako nisu ni blizu, da traži onda drugu kablovsku.
-
cabej
#4058 Re: HS kablovska
ja sam prije par dana priključio onaj KID Paket, i već razmišljam da otkažem.. kvalitet usluge je OK, i internet i TV, međutim nisam naviknut na javašluk i sitni prevarantski mentalitet sa kojim se susrećem.
za internet mi donijeli polovan modem i hladno ga naplatili "sa PDV-om".
naplatili mi 20 KM priključak u drugoj sobi, iako je u stanu razvedeno sve ionako. to su nazvali "održavanje"
na telefon ih je gotovo nemoguće dobiti (support), a na mail ne odgovaraju (nisu mi odgovorili već na 2 različita maila)..
katastrofa, javašluk, amaterizam
za internet mi donijeli polovan modem i hladno ga naplatili "sa PDV-om".
naplatili mi 20 KM priključak u drugoj sobi, iako je u stanu razvedeno sve ionako. to su nazvali "održavanje"
na telefon ih je gotovo nemoguće dobiti (support), a na mail ne odgovaraju (nisu mi odgovorili već na 2 različita maila)..
katastrofa, javašluk, amaterizam
- Adriatic
#4059 Re: HS kablovska
Eeeeeeeeeeeee ja ovu temu samo i čitam zbog toga.lala* wrote:Kakve su šanse da vrate SportKlub?
Evo i osijedih, čekajući.
Jebe se Enesa.
Lova kapa, putuje se, ima monopol......
Bosanski san.
- lala*
#4060 Re: HS kablovska
Znači da se ne nadam... 
- Adriatic
#4061 Re: HS kablovska
Vjeruj mi ja bih davno promijenio operatera da nisam lijen za to.lala* wrote:Znači da se ne nadam...
Ona standardna "joj ko će se sad bakćati s tim....."
-
matematicar_teski
#4062 Re: HS kablovska
do daljnjeg kazu da neceAdriatic wrote:Eeeeeeeeeeeee ja ovu temu samo i čitam zbog toga.lala* wrote:Kakve su šanse da vrate SportKlub?
Evo i osijedih, čekajući.
Jebe se Enesa.
Lova kapa, putuje se, ima monopol......
Bosanski san.
-
lelan
#4063 Re: HS kablovska
koristim hs kablovsku i net . na jednom razdjelniku djelim linije za tv i internet a na drugom razdjelniku djelim kablovsku liniju za 2 tv.slike su poprilicno dobre osim nekih npr. vh1 i jos par kanala , sada me interesuje da li je do kvaliteta slike koju provajder nudi ili je do razdjelnika . hvala.
-
zaritisinebrute
#4064 Re: HS kablovska
Imam CI modul i nakon dugo vremena ne gledanja digitalne veceras ukljucim TV kada ono pola kanala SmartCard out of date

- lijan
#4065 Re: HS kablovska
Nazovi sluzbu HS i rijesice ti to za nekoliko minuta.zaritisinebrute wrote:Imam CI modul i nakon dugo vremena ne gledanja digitalne veceras ukljucim TV kada ono pola kanala SmartCard out of date![]()
![]()
-
gaius
#4066 Re: HS kablovska
je li vam prekidaju HD kanali.. tipa arena.. dva-tri minuta pa prekine na dvije-tri sekunde.. dovoljno da nervira čovjeka.. panasonic sa CI modulom... sve up to date..
-
Dady
#4067 Re: HS kablovska
Kod mene ista kombinacija. Generalno u zadnjih par mjeseci prijavljuje na dosta kanala slab signal, a to je vjerovatno i uzrok problemagaius wrote:je li vam prekidaju HD kanali.. tipa arena.. dva-tri minuta pa prekine na dvije-tri sekunde.. dovoljno da nervira čovjeka.. panasonic sa CI modulom... sve up to date..
-
AdrianMole
#4068 Re: HS kablovska
Napravili su novu web stranicu.Nije ništa posebno ,ali je mnogo profesionalnija nego prethodna.Nadamo se samo kako će ubuduće poraditi i na ažurnosti.
http://www.hs-hkb.ba/
http://www.hs-hkb.ba/
-
Ph0bia
#4069 Re: HS kablovska
Prije nekih 15 minuta prestao mi je raditi internet. Koristim kid 8 paket i iskreno inace nemam problema sa internetom.
Nazovem ja tehnicku podrsku i javlja mi se muski glas i to samo kaze kablovska.
Ni dobar dan, izvolite ni da kaze koja kablovska nista.
ja: Dobar dan neradi mi internet pa da provjerim do cega je.
HS: Rade li lampice na modemu?
Ja: rade pc, cable i power a nerade mi send i receive.
HS: jel imate neki antivirus ugasite ga.
Ja: nemam.
HS: to je do vaseg racunara nesto.
Ja: sad je radio i odjednom prestao, nevjerujem da je do racunara.
HS: Cim rade lampice sve je ok do racunara je vaseg.
Ja: inace sam informaticar i racunar mi je ok. sve je skopcano kako treba.
HS: Kad si tako pametan sto nenparavis onda ti?
Ja: kao prvo nemojte mi se obracati sa ti vec sa vi. Ja sam vas korisnik vec dugo i niste me ni pitali za podatke da provjerite jel sve ok, mozda je ipak do vas, mozda mi je internet iskljucn iz nekog razloga.
HS: dajte mi vase podatke. restartujte modem i pokusajte za 15 minuta opet.
JA: mogu li znati vase ime?
HS: nemozes!!
JA: onda cu doci gore pa cete mi dati vase podatke.
HS: dodji hajde cekam te.
Ugasim ja modem i sacekam malo upalim kad ono radi, dosla je u medjuvremenu supruga i ja joj pric am kazeo na pa eno dole nesto iz hs-a u haustoru dosli rade. Valjda je tehnicka ekipa trebala biti obavijestena da na toj adresi radi ekipa?
Ovakav primitivizam odavno nisam vidio. Inace nemam problema sa njima ali ovaj kreten sto se javio i sto je nadrkan pa se ovako ponasa stvarno nemam rijeci.
Nazovem ja tehnicku podrsku i javlja mi se muski glas i to samo kaze kablovska.
Ni dobar dan, izvolite ni da kaze koja kablovska nista.
ja: Dobar dan neradi mi internet pa da provjerim do cega je.
HS: Rade li lampice na modemu?
Ja: rade pc, cable i power a nerade mi send i receive.
HS: jel imate neki antivirus ugasite ga.
Ja: nemam.
HS: to je do vaseg racunara nesto.
Ja: sad je radio i odjednom prestao, nevjerujem da je do racunara.
HS: Cim rade lampice sve je ok do racunara je vaseg.
Ja: inace sam informaticar i racunar mi je ok. sve je skopcano kako treba.
HS: Kad si tako pametan sto nenparavis onda ti?
Ja: kao prvo nemojte mi se obracati sa ti vec sa vi. Ja sam vas korisnik vec dugo i niste me ni pitali za podatke da provjerite jel sve ok, mozda je ipak do vas, mozda mi je internet iskljucn iz nekog razloga.
HS: dajte mi vase podatke. restartujte modem i pokusajte za 15 minuta opet.
JA: mogu li znati vase ime?
Ugasim ja modem i sacekam malo upalim kad ono radi, dosla je u medjuvremenu supruga i ja joj pric am kazeo na pa eno dole nesto iz hs-a u haustoru dosli rade. Valjda je tehnicka ekipa trebala biti obavijestena da na toj adresi radi ekipa?
Ovakav primitivizam odavno nisam vidio. Inace nemam problema sa njima ali ovaj kreten sto se javio i sto je nadrkan pa se ovako ponasa stvarno nemam rijeci.
- azurna_obala
#4070 Re: HS kablovska
I meni ista stvar maloprije bila, upalila računar, vidim nema interneta....pokušam ono detect problem, kad jok...pokušam nazvati, na dva njihova broja, obje linije zauzete, i tako nekoliko puta, ništa. Ugasim kompjuter, isključim modem i ruter iz struje...sačekam malo, upalim sve ponovo, kad radi.
Ovo mi se još nekoliko puta desilo, samo ga nestane, i zovem gore njih, jedino što umiju reći restartuj modem, doduše provjere podatke, i vele sve ok, da pokušam malo kasnije. Jednom sam im otišla pravo u kancelariju, ništa nisu znali objasniti ni reći, opet došla kući i pogasila sve iz struje, i onda je radilo.
Ove skoro svaki mjesec
Ovo mi se još nekoliko puta desilo, samo ga nestane, i zovem gore njih, jedino što umiju reći restartuj modem, doduše provjere podatke, i vele sve ok, da pokušam malo kasnije. Jednom sam im otišla pravo u kancelariju, ništa nisu znali objasniti ni reći, opet došla kući i pogasila sve iz struje, i onda je radilo.
Ove skoro svaki mjesec
- respo
#4071 Re: HS kablovska
meni zadnjih 15 dana konekcija slaba pravo po st-u download ide do 1,8 a upload 1.5 inace koristim onaj od 10,0d 1.5u ne znam koji je sada to kid paket
- opa22
#4072 Re: HS kablovska
nego jeste li otišli?Ph0bia wrote: JA: mogu li znati vase ime?
I ja sam danas imao problem s netom, zvao ih vidite i sami koliko puta punih sat

ili je zauzeto ili ne ni'ko ne javi
prvo mi vele restartuj modem, sto i ucinim no i dalje isto bez konekcije, opet nazovem dao im podatke i dodjelili mi novi IP i proradilo :S
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4073 Re: HS kablovska
Ljudi sa Telecomom već 5 godina nikada ama nikada mi nije nestala konekcija bukvalno niti sekund !!!
Prezadovoljna no ne koristim njihove ostale dodatke - tipa televizija ili neke varijante na mobitelima.
HS samo kablovska -no tu je 100 % OK
Prezadovoljna no ne koristim njihove ostale dodatke - tipa televizija ili neke varijante na mobitelima.
HS samo kablovska -no tu je 100 % OK
- opa22
#4074 Re: HS kablovska
cek mozes imati samo prikljucen internet????
-
Ph0bia
#4075 Re: HS kablovska
Ma nisam otiso mada sam mislio ici direktno sefa traziti ali sta mi vrijedi.
Nego slijedeci put kad se ovako nesto desi i ako se desi, promijenim providera i cao drugari svakako razmisljam o tome duze vrijeme.
Ok je ima kvar neki dodje do prekida sve ja to shvatam i to je do neke granice normalno ali bar zaposli ljude na tehnickoj koji ce bit ljubazni i reci izvinjavamo se zbog prekida i pokusati rijesit problem a ne do tvog je racunara i kad si toliko pametan napravi ti, primitivnoooooooooo.
Nego slijedeci put kad se ovako nesto desi i ako se desi, promijenim providera i cao drugari svakako razmisljam o tome duze vrijeme.
Ok je ima kvar neki dodje do prekida sve ja to shvatam i to je do neke granice normalno ali bar zaposli ljude na tehnickoj koji ce bit ljubazni i reci izvinjavamo se zbog prekida i pokusati rijesit problem a ne do tvog je racunara i kad si toliko pametan napravi ti, primitivnoooooooooo.